Marseille ATP 250 R16, Heliövaara/Glasspool – Tsitsipas/Tsitsipas 7-5, 6-1

Vamos, kreikkalaiset veljekset kumoon ja kohti ATP-kvartsia jo toisen kerran tällä kaudella! Ottelun alku ei tänään ollut ihan paras mahdollinen, mutta 1-4 -tilanne kääntyi lopulta suorastaan selvään voittoon vastustajien silminnähden turhautuessa loppua kohden. Kaksinpelin maailmanlistan vitonen Stafanos Tsitsipas osoittautui nelinpelissä tavalliseksi kuolevaiseksi eikä hänen pikkuveljensäkään pystynyt tänään pelaamaan omien taitojensa ylärajoilla. Näin ollen pääsemme siis huomenna mittaamaan tasoamme ykkössijoitettuja Skupskin brittiveljeksiä vastaan.

Vähän on sumeaa mutta fiilis varmasti välittyy! 🙂

Oli etukäteen tiedossa, että Tsitsipasit pystyvät parhaana päivänä pelaamaan jopa aika korkean tason nelinpeliä niin kuin viime viikolla nähtiin. Mutta toisaalta oli myös tiedossa, että Petros ei huonona päivänä pysy ATP-tasolla kyydissä, eikä Stefanoskaan ole nelinpelaajana välttämättä kaikista luonnollisimmillaan. Ja meidän onneksemme saimmekin tänään vastaamme melko keskinkertaisen Petrosin ja kuumana kuin hellankoukku käyneen Stefanosin.

Matsi lähti käyntiin omalta osaltani vähän haparoiden, vaikka olimme tehneet hyvät tutut lämmittelykuviot ja juuri ennen peliä lyönti tuntui harjoituskentällä tosi hyvältä. Etenkään palautukset eivät meinanneet ihan löytää kohteisiinsa. Molemmat kreikkalaiset pitivät avaussyöttönsä, ja 1-2 -tilanteessa hävisin harmittavasti syöttöni 40-15 -johdosta. Tuo 40-15 piste vaikutti jo tulevan meille ässälläni, mutta ATP-tasolla käytössä oleva verkkosyötön tunnistava kone oli tarkkana ja ilmoitti syöttöni let-tuomion arvoiseksi. Kreikkalaiset pelasivat sen jälkeen nuo kaksi ensimmäistä pitopalloamme hyvin, ja 40-40 -tilanteessa kakkossyötössäni minulle tuomittiin jalkavirhe. Tuo tuomio tuli kyllä aika yllätyksenä kaikille, mutta ei siinä auta purnata. Jos se kerran oli jalkavirhe niin sillä sipuli.

Stefanos piti syöttönsä murron jälkeen siirtäen kreikkalaiset 4-1 -johtoon, mutta sitten Lloyd pelasi ensin erinomaisen syöttövuoron ja palautti seuraavassa Petrosin syötössä kolmannessa breikkipallossamme palautuksensa loistavasti krossina aivan sivuviivalle. Murrot tasoittuivat ja olimme taas mukana pelissä. Tasoitimme pelin seuraavassa omassa syöttövuorossani, ja vaikka Stefanos onnistui 4-4 -tilanteessa pitämään, niin Petros sortui 5-5- tilanteessa kahteen kaksoisvirheeseen, jotka riittivät meille murtoon parin minun hyvän palautukseni lisäksi. Syötin lopulta erän vakuuttavasti kotiin parilla ässällä 7-5.

Toiseen erään lähdettäessä itseluottamuksemme oli korkealla ja saimmekin heti murrettua Stefanosin ensimmäisen syöttövuoron. Lloydin pidon jälkeen mursimme jälleen myös Petrosin syötön ja loppu alkoi häämöttää. Petros otti tässä vaiheessa ns. medical timeoutin kädessä olevan rakkonsa vuoksi, mutta keskeytys ei meitä haitannut, vaan pidin syöttöni tauon jälkeen helposti. Stefanos onnistui vielä kerran pitämään, mutta niin teki Lloydkin siirtäen meidät 5-1 -johtoon, jonka jälkeen kruunasimme matsin vielä yhdellä murrolla Petrosin viimeisessä syöttövuorossa. Matsin kesto hieman yli tunnin ja lukemat siis 7-5, 6-1.

Kokonaisuutena tämän päivän matsi oli mielestäni ihan hyvä suoritus, vaikka tuon yhden ainoan murtopallon häviäminen ottelun alussa hieman harmittaakin. Mutta toisaalta oli henkisesti vahva esitys nousta tappioasemasta takaisin mukaan peliin ja hallita lopulta ottelun viimeiset puolitoista erää täysin. Olihan tämä matsi kuitenkin meidän kannaltamme vähän sellainen ei juuri voitettavaa ottelu, sillä tappio olisi ollut kyllä huono juttu, kun taas voitto oli lähinnä perussuoritus. Mutta ei se voitto toisaalta ikinä itsestään tule!

En tiedä johtuiko alun hienoinen haparointini sitten hermoista vai mistä, mutta palautukset eivät ihan löytäneet sinne minne halusin. Olimme treenanneet matsikentällä vain kerran aiemmin, ja tuo kyseinen kenttä 1 on melko matalapomppuinen. Tuntuikin, että en ihan ollut sinut pallon pompun kanssa alussa. Mutta toisaalta vaikka ensimmäinen syöttövuoroni menikin vastustajille, niin kokonaisuutena tuntui, että tämän päivän syöttöpelini oli yhtä parhaista pitkään aikaan. Ässiä tuli monta ja varsinkin sivukierresyötöt ykkösruutuun ulos sekä kakkosruutuun Stefanosia kohti rystypuolen kainaloon toimivat tosi hyvin. Tuo sivarisyöttö on minulla ollut lähes koko alkuvuoden vähän kateissa, mutta kävin sunnuntaina iltana vetämässä yksin pitkän syöttötreenin ja jotain silloin kolahti ja tuo slaissisyöttö taas löytyi. Muutenkin tuntui, että syötön vauhti oli paremmassa tikissä kuin pitkään aikaan, ja se lupaa kyllä tosi hyvää jatkon kannalta. Verkoltakin esitys oli perusvahvaa, joten ei siis mitään syytä huoleen varsinkin, kun Lloydkin löysi tänään pelivireensä todella hyvin.

Ehkä erikoisimpana tapahtumana matsissa oli Stefanosin selkeä lämpeneminen toisen erän alussa, kun hän alkoi lyödä palloja ulos kentältä ja paiskoa mailaansa kentän pintaan ihan kunnolla. Tuomari antoi tuosta varoituksen, mutta jopa pisterangaistus olisi mielestäni ollut ihan paikallaan. Toisessa erässä hän otti lisäksi selkeäksi taktiikakseen alkaa lyödä täysillä minua ja Lloydi kohti. Yhden helpohkon volleyn hän onnistuikin lyömään suoraan naamaani, mutta tuokaan ei tuntunut riittävän, vaan seuraavissakin gameissa jouduin pari kertaa hyppäämään takaseinään asti lentäneen pallon edestä pois. Emme Lloydin kanssa keksineet mitään syytä, miksi Stefanos olisi meitä kohtaan provosoitunut, joten ehkä tuo metsästäminen oli vain hänen tapansa yrittää horjuttaa meitä kauemmaksi verkosta. Mutta tosiaan miksikään suosikkipelaajakseni hän ei kyllä matsin ajan käytöksensä puolesta noussut.

Huomenna kentällä on kuitenkin toivottavasti odotettavissa enemmän herrasmiestennistä, kun saamme vastaamme kisan mukavammat veljekset, ykkössijoitetut brittiläiset Skupskit. Olen pelannut vasuri Ken Skupskia vastaan niinkin kauan sitten kuin vuonna 2008 Englannin Exmouthin futuren nelurifinaalissa Henri Kontisen kanssa voittaen 6-2 6-2, mutta muistikuvat tuosta matsista ovat kyllä aika hatarat. Neal Skupski on sen sijaan minulle uusi vastustajat, ja hän onkin todennäköisesti huomennakin se selvästi kovemman tason pelaaja veljeksistä. Nealilla on vahva kämmen ja syöttö, mutta aion kuitenkin vielä skoutata molempien veljeksien peliä tarkemmin netin kautta tänään illalla ja huomenna aamulla. Ja lisäksi Lloyd tuntee maanmiehensä melko hyvin yhteistreenien perusteella, joten hänellä on varmasti myös joitakin ideoita Skupskien lyömiseksi.

Kvartsimme on otteluohjelmassa huomenna samaan aikaan kuin ottelumme tänään eli ei ennen kello 15.30 paikallista aikaa. Sen pidemmittä puheitta toivotaankin siis, että tämän päivän loppua kohti parantunut vire jatkuu huomenna ja pääsemme tosissaan taistelemaan huippunelinpeliparin voitosta!

10 thoughts on “Marseille ATP 250 R16, Heliövaara/Glasspool – Tsitsipas/Tsitsipas 7-5, 6-1

 • Hyvää peliä. Katsoin ottelun toista erää, ja varsinkin Stefanos kiukutteli kun eivät pärjänneet teille. Ei todellakaan suosikkipelaajia hän. Tsemppiä huomiseen!

 • Hieno voitto! Kun näin kaavion, niin ensimmäinen ajatus vastustajistanne Tsitsipaksista oli, että vaarallinen ja arvaamaton pari. Hienoa että teidän yhteispeli ja nelurirutiini toi hyvän voiton. Seuraavat vastustajat ovat varmaan aika erilaisia, nyt nimenomaan kokenut neluripari. Mutta pidetään peukkuja, että voittokulku jatkuu, tsemppiä peliin!

  • Kiitos, ihan samat fiilikset oli minullakin kaavion julkaisun jälkeen. Mutta nyt on avausvoitto otettu ja voi pelata rennon itsevarmasti seuraavat matsit.

 • Kelpo settiä Harri! Jotkut starat ei niele tappion kalkkia tyylikkäästi, tais olla kiva pikkubroidille katsella sivusta.

  • Kiitos! Saattoi kyllä nuoremmalle veljelle olla jopa traumaattinen kokemus, kun Stefanos hiiltyi muutamaan kertaan myös silloin, kun Petros pelasi huonon pisteen…

 • Varmaan turhautti valtavasti kun järjesti veljelleen wild cardin turnaukseen sekä kaksinpeliin että nelinpeliin ja asiaa kritisoitiin suuresti. Oli varmasti toiveissa että velipoika ei häviäisi molempia otteluitaan ihan pystyyn.

 • Wau! Makea voitto.
  Ekan erän tauolla Petrus jo melkein itki pyyheliinan alla menetettyään 2 syöttöään ja Stefanos lohdutteli.
  Toisessa erässä Isoveli menetti syöttönsä heti alkuun ja hihat alkoi kärventyä.
  Olitte selvästi parempia. Onnea jatkoon!!!

Comments are closed.