Belgrad CH125 – Sadetta ja viileää säätä

Pari päivää nautittiin Belgradissa erinomaisesta kevätsäästä, mutta tänään tiistaina vyöryi lännestä viileää ilmaa ja sateita, jotka jatkunevat myös tulevina päivinä. Ensimmäisen kierroksen ottelumme paria Sitak/Vega-Hernandez vastaan siirrettiin siis sateen takia keskiviikolle. Saimme kuitenkin tänään aamulla bollaukset sentään tehtyä eli tuntuma on varmasti kohdallaan sadetauon jälkeenkin.

Kaksi ensimmäistä treenipäivää täällä Belgradissa lupasivat siis hyvää. Tyyni, poutainen sää ja lämpötila päälle 20 astetta oli tenniksen pelaamiselle suorastaan täydellinen. Vedimmekin Lloydin kanssa sunnuntaina ensin treenit kahdestaan ennen kuin pelasimme iltapäivällä pisteitä Göransson/Monroe -parin kanssa. Maanantaina puolestaan aloitimme treenipisteillä Göransson/O’Maran kanssa ennen kuin treenasimme iltapäivällä kahdestaan keskittyen syöttöön ja palautukseen. Kävin vielä illan päätteeksi lämmittämässä Maxime Cressyn hänen otteluunsa, sillä oli tiedossa, että tänään voi sataa ja halusin saada vielä vähän ekstratreeniä alle.

Lloydin kanssa peli tuntuu kyllä jotenkin tosi luontevalta ja tuntuu, että ymmärrämme toistemme ajatuksia kentällä erinomaisesti. Pyrimme kuitenkin jatkuvasti kehittämään yhteispeliä esimerkiksi sijoittumista ja syötön suuntauksia hiomalla sekä nostamalla vaatimustasoa myös kahdestaan tekemissämme treeneissä. Hitaat massakentät eivät ole meille kummallekaan välttämättä se luontevin pelialusta, mutta vahvat palatuksemme ovat varmasti täälläkin myrkkyä ja verkkopelikin tuntuu menevän koko ajan eteenpäin. Syötön on näissä olosuhteissa oltava myös mahdollisimman monipuolinen, sillä suoria pisteitä ei saa helpolla, jos palauttajat pääsevät rytmiin.

Kisapaikkaa ehdinkin jo aiemmassa kirjoituksessani kehua, mutta pakko vielä jatkaa samalla linjalla. Kuljetukset hotellin ja kenttien välillä toimivat kuin rasvattu maksimissaan kaksi pelaaja per auto -periaatteella, ja kisapaikalla tarjotaan lisäksi laadukkaat ateriat järjestäjien toimesta. Pienemmissä challengereissä ruokailu on yleensä omakustanteinen, mutta 125-pisteen challengereissä ja ATP-kisoissa sekin kuuluu järjestäjien maksettavaksi.

Kenttien osalta kisan aikainen ajankohta on aiheuttanut vähän harmaita hiuksia järjestäjille, sillä keskuskenttä olisi tänään jouduttu ilman sadettakin sulkemaan peliltä sen pehmeyden vuoksi. Kolmen pelikentän lisäksi treenikenttiä on käytössä vain kaksi, ja niin kuin arvata saattaa niin ne ovat sen verran kovassa käytössä, että varsinkin takarajan takana alkaa olla aikamoista kuoppaa jo tuloillaan. Tulevien päivien kylmä sää ei varmaankaan myöskään auta kovettamaan kenttiä, joten pehmeää ja hidasta peliä on varmasti tiedossa. Toivotaan kuitenkin, että kentät pysyvät edes jotenkuten pelattavassa kunnossa!

Tulevista viikoista tämän Belgradin kisan jälkeen voisin vielä kertoa sen verran, että ensi viikon osalta paikka täällä Belgradin ATP-kisassa näyttää ilmoittautumislistan perusteella aika mahdottomalta samoin kuin Barcelonan karsinnat. Myöskään sitä seuraavalla viikolla ei paikka auennut Munchenin tai Estorilin kisoihin eli seuraavat viikot mennään CH-tasolla. Pelaan vielä ensi viikolla Rooman ensimmäisen 80-pisteen kisan yhdessä Lloydin kanssa, mutta sitä seuraavan Rooman toisen CH-kisan pelaan ruotsalaisen Andre Göranssonin kanssa, kun Lloyd sai houkuteltua maanmiehensä top-20 -pelaaja Jamie Murrayn parikseen samalla viikolla pelattavaan Estorilin ATP-turnaukseen. Tuon jälkeen ohjelmassani on sitten näillä näkymin paluu kotiin ja lapsen syntymän jännittäminen. 😊

Mutta pelejä on siis vielä tiedossa, ja keskittyminen kannattaakin pitää siinä seuraavassa eli huomisessa ottelussa Sitak/Vega-Hernandez paria vastaan. Matsimme on ohjemassa kolmantena otteluna paikallista aikaa kello 10 jälkeen, mutta sääennuste lupaa huomisellekin kevyttä sadetta eli tuo voi vielä muuttua. Lämpötilankaan ei ennusteta huomenna nousevan kuin kuuteen asteesen eli täytyy varmaan pakata lämpimästi vaatetta päälle!

8 thoughts on “Belgrad CH125 – Sadetta ja viileää säätä

 • No. Toivo elää, jos paikkoja aukeaisi. Jos ei, niin sitten vaan kovat pisteet Challengereista.

  • Juuri näin! Aina voi toivoa peruutuspaikkoja, mutta tuo uusi repair-sääntö kyllä vähentää listojen liikkuvuutta jonkin verran. Onneksi kuitenkin challengereissäkin voi menestymällä saada kohtuullisia pistepotteja.

 • Ei voi olla sanomatta vaikka asia ei minulle lainkaan kuulu, mutta joskus tuntuu etta jos Jamie Murray laskeutuu Lloydin kanssa ATP250 tasolle niin miksei samanlaista suomalaista parivaljakkoa voisi nahda tuolla tasolla? Mitaan nimia mainitsematta tietenkin…

  Belgradissahan on tai ainakin oli Novakin nimea kantava ravintola myos, siella alakerrasta jaivat mieleen erilaiset palkinnot ja kuvagalleria voittojen virstanpylvaista, niita on varmaan sittemmin tullut mailin verran lisaa kun itse viimeksi kavin syomassa siella. Samainen ravintola antaa paikan humoristiselle kommentille, ovensuussa siella on melkoinen Novak-patsas, mahtaako vastaava loytya tenniskeskuksesta tai jopa kuntosalilta (vai onko se puuttuva juttu siella…) 🙂

  • Juu, Lloydilla on kyllä tilanne siinä mielessä hyvä, että omasta maasta löytyy useampikin varteenotettava korkealle rankattu pari isoihin kisoihin. Ja melko usein ainakin joku heistä on vailla paria eli tilaisuuksia avautuu.

   Tuo Novakin nimeä kantava ravintola ei ole vielä tullut vastaan eikä patsaskaan, mutta suuri yli 5 metriä korkea tennispalloista kyhätty taideteos Novakin kasvoista on kylläkin tenniskentillä esillä. Täytyypä ottaa siitä kuva ja laittaa seuraavaan postaukseen! 🙂

 • Novakin nimikkoravintola on noin 7 korttelia pohjoiseen Crowne Plazasta, muistelen kerran sinne sielta kaveleenikin mutta korttelit silla ruutukaavalla ovat aika pitkia. Vahingossa siihen ei tormaa, on sellaisella esikaupunkialueella. Netista loytyvat tiedot Novak Cafe & Restaurant nimella. Huhu tiesi kertoa aikanaan etta Novakin isa pyorittaa sita, mene ja tieda onko tuo totta. Mutta jos voittojaatelon paikka on viikonloppuna, siina on yksi vaihtoehto.

  • Okei, kiitos tiedosta! Nyt kisan aikana periaatteessa kuplasta ei oikein voi poistua, mutta kisavoiton jälkeen jäätelölle voi toki lähteä. 🙂 Tuossa siis hyvä suunnitelma!

 • Milläs palloilla muuten italiassa atp turnauksessa pelattiin ja entäs siellä belgradissa ?

  • Dunlop ATP -pallot on ollut käytössä molemmissa kisoissa ja hyviä palloja kyllä ovat. 👌

Comments are closed.