Munchen ATP250 R16, Heliövaara/Ruusuvuori – Peers/Saville 3-6, 4-6

Hyvin pelasi kyllä aussipari ja varsinkin John Peers tänään. Lähdimme Emilin kanssa matsiin paineettomilla fiiliksillä, mutta no-ad -pisteet kääntyivät liian usein vastustajille, emmekä olleet syötön ja palautuksen laadussa riittävän korkealla tasolla. Kaavio ei ollut helpoimmasta päästä, mutta tottakai sitä olisi halunnut edetä pidemmälle. Mutta nyt on kuitenkin aika palata kotiin joksikin aikaa toivottamaan uutta tulokasta maailmaan. Omat pelit jatkuvat sitten todennäköisesti vasta ruohokaudella.

Massatennis ei tänä vuonna ole kohdellut suomalaisia tennispelaajia kovin hyvin. Minulle tämä oli jo kahdeksas kisa massalla tänä vuonna, mutta Gran Canarian kisavoittoa lukuun ottamatta muut tulokset ovat kyllä olleet tosi vaisuja, varsinkin verrattuna siihen miten hyvin kovilla kentillä on sujunut. Jotenkin en ole vain löytänyt syöttöön tarpeeksi tehoja massalla, eikä palautuksissakaan löydy sopivaa aggressiivisuustasoa.

Jotenkin kuvaava esimerkki eilisestä syöttötreenistäni. Syötöt ovat koko ajan lähellä, mutta osumaa pallopurkkiin ei vain tule. 🙁

Tämän päivän matsi oli kuitenkin siis kyllä vahva esitys aussiparilta. Saville ei välttämättä ollut ihan tulessa koko aikaa, mutta Peers osoitti kyllä parhaat puolensa tänään. Hän ei välttämättä ulospäin vaikuta kaikista vaarallisimmalta nelinpelaajalta, mutta todellisuudessa syöttö on erittäin painava ja vaikea lukea, volleyt ihan maailman kärkeä ja ainakin tänään palautuskin kulki aika mallikkaasti.

Omassa pelissämme puolestaan oli pientä haparointia ja hävisimmekin harmittavasti kaikki kolme no-ad pistettä minun syöttövuoroissani. Aussit saivat koko matsin ajan pelattua paljon palloja Emilille verkolla ja minulle takakentälle, mikä oli juuri päinvastoin kuin me olisimme halunneet. Syöttämisen laatu olisi pitänyt olla vielä korkeammalla, jotta ausseilla olisi ollut enemmän painetta palautuksessa, minkä lisäksi meidän olisi pitänyt olla lähes virheettömiä peruspelissä pystyäksemme tänään haastamaan tosissaan. Nyt paine oli koko ajan meidän päädyssä ja pelinkuva siis yksinkertaisesti meidän kannaltamme aika huono.

Itse ottelu eteni niin, että ensimmäisessä erässä ausseilla oli kahteen otteeseen breikkipallo Emilin syöttövuoroissa, mutta niistä selvisimme. 3-4 -tilanteessa he kuitenkin mursivat minun syöttöni, emmekä saaneet seuraavassa gamessa käytettyä kahta breikkipalloa, joka olisi kaventanut murrot. Toisessa erässä tilanne oli jo 2-5 kahdella murrolla ennen kuin saimme ottelun ainoan murron, mutta Peers syötti lopulta matsin rutiinilla kotiin 4-5 -tilanteessa. Olimme siis koko ottelun ajan vähän perässä, emmekä siis päässeet missään vaiheessa oikein pelaamaan täysin rennosti.

Tämän neljän viikon reissun saldo ei siis lopulta ollut hääppöinen. Kävimme vielä matsin jälkeen Emilin kanssa vetämässä reilun mittaisen syöttö- ja palautustreenin, mutta saattaa olla niin, että tuo oli minun viimeinen kosketus massakenttiin tällä kaudella.

Palaan huomenna kotiin ottamaan hetken huilia, ja lähiviikkoina saamme sitten siis toivottavasti vaimoni kanssa perheenlisäystä, mikä on kyllä ihan kelpo syy olla muutama viikko kotona. Kisakalenterin osalta tauko tulee itse asiassa jopa ihan hyvään paikkaan, sillä toukokuussa paikka ATP-kisoihin olisi varmasti ollut tosi tiukassa, eikä CH-kalenterissakaan kisoja ole kovin montaa. Ranskan avoimet tietysti kesäkuun alussa olisi hienoa pelata, mutta valitettavasti näyttää nyt siltä, ettei rankingillani sinne yksinkertaisesti ole asiaa. Vaadittava yhteisranking on sinne perinteisesti ollut noin 150 tai hieman alle, eikä minulla ole kiikarissa ketään paria, jonka kanssa tuo alittuisi. Wimbledonissa cut-off on kuitenkin jonkin verran muita Grand Slameja alhaisempi, joten sinne paikka toivottavasti kuitenkin avautuu.

Olympialaisten osalta kisapaikat jaetaan uusimman tiedon mukaan Ranskan avointen jälkeisen maanantain eli 14.6. rankingin mukaan. CH-kisoja pelaamalla rankingini ei varmasti tulisi paljoakaan muuttumaan tuohon mennessä, mutta toisaalta onneksi minulta ei ole myöskään mitään pisteitä putoamassakaan eli rankingini ei toivottavasti pelaamattakaan valu alaspäin kovin montaa sijaa seuraavien viikkojen aikana. Saa kuitenkin nähdä onko olympialaisiin nykyisellä sijoituksellani asiaa.

Seuraavat viikot mennäänkin siis varmaan jonkin verran vähemmällä tenniksellä kuin viimeiset kuukaudet eli blogipostauksiakin tulee varmasti julkaistua harvemmin. Ohjelmassa on kuitenkin varmasti paljon fysiikkatreeniä ja muita harrastuksia, joten tuskin aika käy pitkäksi vaikka vauvan syntymistä joutuisi vielä pari viikkoa odottamaan. Joka tapauksessa onneksi tenniksessä kärsityt tappiot tuntuvat vähän vähäpätöisemmiltä ongelmilta, kun elämässä on edessä muitakin isoja juttuja. Ja varmasti pelissäkin on taas ihan uusi rentous, kun seuraavan kerran taas pääsee palaamaan kisakentille!

8 thoughts on “Munchen ATP250 R16, Heliövaara/Ruusuvuori – Peers/Saville 3-6, 4-6

 • Ciao Harri! Kiitos taas hyvästä tilannepäivityksestä. Tällä Suomessa ei valitettavasti päässyt näkemään teidän matsia, mutta seurasin live scorseja. Olihan teillä myös harmilliseseti kakkossijoitetut vastassa heti ekalla kierroksella. Uskon että jonain toisena päivänä Peers-Saville olisi ollut täysin teidän voitettavissa. Anyway, ei muuta kuin onnellista pikkuisen odotusta, sehän on mahtava juttu!!! Eikä noiden tappioiden syövereissä kannata sen enempää roikkua, koska kaikista pelisi analyyseistä päätellen olet jo tästäkin opin ottanut. Siispä kohti iloista perhetapahtumaa, ansaittua yhdessäoloa perheesi kanssa! Ja sitten hiomaan uusia innostavia juttuja ja taktiikoita ruohoturnauksiin! Just do it!

  • Kiitos mukavasti kommentista! Paha oli vastus varsinkin kyseisissä olosuhteissa Munchenin massakentillä. Ensi kerralla sitten uusi yritys. Mutta ensin nyt perhe-elämästä nauttimaan! 🙂

 • Harmin paikka, näin vain pelistä vain tokan erän ja taisin frendille viestitellä että Harri on ihan kujalla🤣eikä ruusukaa sen hääppöisempi kyllä ollu,omaan silmään vastustajapari ei loistanut kummallisemmin teitte vain liikaa virheitä ja tasaisuus puuttui ja syötöt ja palautus tökki….Liekkö jotain henkistä jännitystä ja sellasta kun tuli ATP voitto ja korona ja kaikki samaan syssyyn? Nyt ehkä hyvä että massa jää tuohon kun ei oikeen taho toimia, Kotiin vaa ottamaan relax ja nauttimaan perheenlisäyksestä, Tuli mieleen että onkohan mahdollista jos menisitte esim glasspoolin kanssa reenailee ajoissa ja kunnolla ruohotennistä jonnekin? Siitä voisi hyvä etu? En tiedä löytyykö Stadista yhtään oikeaa nurmikenttää mihin pääsis..tokiotakin varten niin ainoa keino taitaa olla saada menestystä ATP kisoista ei nuo challenger voitot muita kuin ylläpidä rankkiasi,Joka tapauksessa innolla odotetaan mitä tapahtuu kyllä tästä vielä noustaan💪💪💪😄

  • Jes tämmöistähän tämä tennis on, välillä kulkee ja välillä ei! 🙂 Mutta ei siis syytä vaipua epätoivoon, eiköhän tästä taas palata kentille entistä vahvempana.

   Tosiaan ruohokentillä on tarkoitus pelata seuraavat kisat, ja toden totta puheita on ollut muun muassa Glasspoolin kanssa yhteisistä ruohotreeneistä Englannissa. Suomessa kun ei ruohokenttiä ole niin hyvän treenin saamiseksi se on väkisinkin suunnattava ulkomaille ja Lontoossa Glasspool pystyisi mahdollisesti järjestämään pelit jollekin privaattiklubille.

 • Mielenkiintoinen matsi varsinkin pelaajaparien osalta.
  Ottelu oli mielestäni hyvinkin tasainen. No-ad pinnoja tosiaan olisi tarvittu.
  Peers pelasi ihan valppaasti ja ohitteli kakkosruudusta palautuksia pitkin linjaa entiseen malliin.
  Paljon onnea jatkoon ja perhetapahtumaan.

  • Näinhän se taisi juurikin mennä, että tasainen oli matsi, mutta vastustajat olivat vain terävämpiä ratkaisuhetkillä. Nyt kuitenkin keskittyminen perhe-elämään niin kelpaa sitten palata kentille kesäkuussa uudella innolla. 🙂

 • Sekoittiko tuo koronatestihässäkkä momentumia jotenkin ratkaisevasti kun tulokset tältä viimeiseltä kiekalta okuvat yllätyävän vaisuja?
  Ei tarvitse vastata. Teillä on tulossa isompi elämys kuin mitä urheilu voi ikinä tarjota. Onnea koko perheelle.

  • Hyvä kysymyshän tuo on ja tottakai itsekin on tullut pohdittua miksi tämä huhtikuu meni tuloksellisesti alakanttiin. Eihän tuo maaliskuun 10 päivän eristys tietystikään pelille hyvää tehnyt, mutta eiköhän enemmänkin kyse ollut massakenttä pelin ongelmista ja osittain huonosta tuuristakin. Jokunen tie break kun olisi kääntynyt toisin päin niin tilanne voisi olla ihan erilainen.

   Kaiken lisäksi eilen saamani koronan vasta-aine testin tuloksen mukaan minulla ei ole ollut infektiota eli positiivinen testitulos olikin todennäköisesti väärä hälytys. Vaikea senkään takia syyttää koronan mukanaan tuomaa fyysisen kunnon laskemista.

   Joka tapauksessa nyt joksikin aikaa menee perhe edelle ja se kai elämässä kuitenkin on tärkeintä!

Comments are closed.