Kuulumisia, kotoilua ja koronarokotus

Palasin reilu viikko sitten kisareissulta kotiin, ja nyt onkin ollut aikaa ensin vähän huilata ja aloittaa sitten taas kovat treenit kesän kisakautta silmällä pitäen. Tulevat päivät ja mahdollisesti viikot edetään toki vauvan syntymää odotellen, mutta harjoittelulle jää varmasti joka tapauksessa aikaa. Ja onhan tässä odotellessa ehtinyt käydä muun muassa hakemassa ensimmäisen koronarokotuksen ja muutenkin hoitamassa kroppaa kuntoon.

Vaikka edellinen kisareissu ei ihan menestyksellisesti vastannutkaan odotuksia, niin fiilis oli kotiin palattua kuitenkin ihan kohtuullinen. Ajatukset sai nopeasti pariksi päiväksi ihan pois tenniksestä ulkoilemalla paljon koiran kanssa ja tekemällä valmisteluja vauvan syntymää varten. Kävin kuitenkin viime viikon lopulla myös tutulla fysiollani näyttämässä kehoani, ja yllättävän paljon jäykkyyttä oli varsinkin yläselän ja hartioiden alueella. Liekö tuo vaikuttanut syöttötyöskentelyn alentuneisiin tehoihin viime viikkoina, mutta täytyy kyllä ottaa tarkasteluun jatkossa tuon alueen parempi kunnossapito omatoimisestikin.

Sain viime viikolla myös laboratoriosta mielenkiintoiset tulokset, kun koronan vasta-ainetestissä ei löytynyt viitteitä sairastetusta koronainfektiosta. Tuon vasta-ainetestin ilmoitettu herkkyys on 100 % ja spesifisyys 99,8 % eli kaikki vasta-ainepositiiviset havaitaan, mutta kaksi tuhannesta positiivisesta saattaa olla vääriä. Käytännössä voidaankin nyt olla aika varmoja, että maaliskuussa saamani positiivinen koronatestitulos oli sittenkin virheellinen. Aika harmillinen juttu siis kaiken kaikkiaan kaikkine karanteeneineen sekä itselle että läheisille, ja jäihän siinä minultakin yksi kisareissu välistä. Ensimmäinen reaktioni olikin, että mihin tuosta aiemmin saadusta positiivisesta tuloksesta voi valittaa ja kuka ottaa vastuun, mutta ei kai tässä voi kuin jatkaa elämää. Toivottavasti kovin moni muu ei ole joutunut vastaavaan tilanteeseen, jossa väärä positiivinen testitulos aiheuttaa mutkia matkaan.

Tuo negatiivinen vasta-ainetesti tarkoitti kuitenkin sitä, että sain nyt hakea riskiryhmään kuuluvana ensimmäisen koronarokotukseni. Yleisohjeena on, ettei alle 6kk sitten koronan sairastaneita rokoteta, mutta koska minulla oli osoittaa negatiiviset vasta-aineet, niin sain siis nyt kuitenkin ottaa rokotuksen. Rokotuksia olisi ollut jo aiemminkin tarjolla muun muassa Belgradin ATP-kisaan osallistuville pelaajille, mutta itse halusin ottaa rokotteen vasta, kun vasta-ainetasot oli selvitetty, ja piikki annettaisiin luotettavasti kotimaisen terveydenhuollon kautta. Omalle kohdalleni rokotuksesta ei myöskään aiheutunut muita sivuvaikutuksia kuin päivän kestänyt kevyt kipu vasemman olkapään lihaksissa pistoskohdan ympärillä.

Jo lähes some-ilmiöksi muodostunut kuva koronapassista. 🙂

Treenaamisen osalta aloitin kovemman harjoittelun tämän viikon alussa ja tarkoituksena onkin seuraavat viikot keskittyä tenniskentällä erityisesti syöttöön sekä muiden ominaisuuksien valmistamiseen ruohokautta ajatellen. Ruohokenttiä ei Suomessa valitettavasti ole saatavilla, joten alustojen kanssa pitää vielä vähän hakea parasta mahdollista kaavaa, mutta eiköhän kova kenttä ole kuitenkin se paras treenikenttä tässä vaiheessa. Matalapomppuinen alkukevään massakenttä olisi kyllä ruohokentän kaltainen siinä mielessä, että pomppu pysyy matalana ja liikkuminen on hieman hankalaa, mutta toisaalta ruohokentällä pallon pomppu on selvästi nopeampi.

Tällainen useamman viikon jakso kotona antaa lisäksi hyvät mahdollisuudet treenata myös fysiikkaa vähän kehittävämmällä ja suunnitelmallisemmalla asenteella. Tarkoituksena on tehdä viikoittain kolme kovempaa fyysistä treeniä, joissa painotamme ensin neljä viikkoa voimaharjoittelua ennen kuin siirrymme viikoksi pariksi treenaamaan voiman siirtämistä nopeusominaisuuksia palvelevaksi. Tennispelaaja pystyy harvoin tekemään voimaharjoittelua ilman kompromisseja, sillä kisoja on lähes ympäri vuoden, mutta nyt tuohonkin aukesi mahdollisuus, joka kannattaa ehdottomasti käyttää hyväksi. Varsinkin takareiteni ovat tosin parin ensimmäisen treenin jäljiltä olleet sitä mieltä, että mitä ihmettä täällä oikein tapahtuu, mutta eiköhän kroppa pikku hiljaa taas totu tähänkin voimatreenijaksoon. 🙂

Tilanne on siis kokonaisuutena ihan hyvin hallussa; treenit pyörivät ja kevään lämpeneminen siintää horisontissa. Nyt sitten toivotaan, että kaikki menee vielä perheenlisäyksen suhteen nappiin niin tässähän voi alkaa kasvattaa odotuksia menestyksekkään kesän osalta!

One thought on “Kuulumisia, kotoilua ja koronarokotus

  • kuinka paljon tollanen hiekkatekonurmi kenttä mitä on paljon helsingissäkin on lähellä nurtsia ? siellä ainakin on matalapomppu että se on varmaan kaikkein lähintä vastaavaa?

Comments are closed.