Nottingham CH125 – ruohokausi on korkattu

Viime postauksestani ehtikin jo kulua pari viikkoa, mutta ei hätää, asiat ovat paremmin kuin hyvin! Perhe-elämän harjoittelu kotona sujui treenaamisen ohessa oikein mukavasti, ja olen nyt jo ehtinyt päästä Englantiin ja ruohokentille valmistautumaan kesän ensimmäiseen kisaan. Ja kun keho sekä mieli tuntuvat olevat kunnossa, niin tulevia matseja odottaa kyllä jo isolla innolla.

Yhteensä reilun viiden viikon aika kotona meni kyllä ihmeen nopeasti. Ensinnäkin toukokuu on minusta lähtökohtaisesti yksi kivoimmista kuukausista seurata kevään etenemistä, ja toisekseen vauvan kanssa elämään tuli muutenkin uutta sisältöä. Lisäohjelmaa ei toki tarvinnut päiviin juurikaan keksiä, kun normaalin treenin lisäksi tuli ulkoiltua koiran kanssa monta tuntia päivässä, ja lopun aikaa sitten autettua tarvittaessa kotona vauvan hoidossa.

Kaiken kaikkiaan tämä toukokuun treenijakso oli kuitenkin myös tenniksen kannalta minusta todella onnistunut, sillä tunnuin saavan itsestäni ihmeen paljon irti kentällä ja kuntosalilla. Erityisesti fysiikkatreenaaminen oli korkealla tasolla, sillä saimme tehtyä suunnitelman mukaisesti neljä viikkoa hyvää voimatreeniä ennen kuin siirryimme viimeisen viikon ajaksi siirtämään voimaa nopeustreeneillä enemmän terävämpään suuntaan. Ja kyllähän tuo laadukas fysiikkatreenaaminen tuntuu kentälläkin, sillä lyönti lähtee helposti ja jalkatyö mahdollistaa paremman tasapainon ja voimantuoton. Jotenkin sitä pitkän kisaputken aikana väkisinkin voimatasot vähän laskevat, eikä sitä välttämättä itse huomaa ennen kuin on taas treenannut itsensä vahvaan kuntoon ja ymmärtää kuinka hyvältä se taas tuntuukaan.

Teimme valmentajani Erikin kanssa fysiikkatreenejä muun muassa Mäkelänrinteen uimahallin ylätasanteella. Aika hyvän hien saa päälle trooppisen kosteassa uimahallin ilmastossa.

Myös tenniskentällä tuntui tapahtuvan edistystä ihan mukavasti. Treenasin lopulta ensimmäiset neljä viikkoa pääosin massalla parempien treenikaverien takia ennen kuin siirryin nopeammille alustoille viime viikolla. Muutama treeni kovilla kentillä ja muutama treeni hiekkatekonurmilla tuntui olevan hyvä kombo, sillä esimerkiksi Laajasalon hieman kuluneen kovan kentän pomppu on melko lähellä ruohokenttää, kun taas tekonurmella liikkumisen liukkaus on hieman samantyyppistä kuin oikealla ruoholla. Mutta parasta oli kyllä se, että sain tehtyä paljon treenejä omilla ehdoillani, ja muistin lisäksi syöttää treeneissä tarpeeksi.

Tällä kertaa pallopurkit tottelivat syöttöjäni useammankin kerran. Kuuden purkin kaato onnistui parhaimmillaan 45 syötöllä.

Vaikka jossain määrin olikin siis vähän haikea fiilis keskeyttää hyvin sujunut arkitreenaus niin kyllähän tennispelaajan täytyy kisoihin lähteä. Saimme järjestettyä nopeahkolla aikataululla vauvan ristiäiset viime lauantaina, joten suuntasin tänne Nottinghamiin aikaisin eilen sunnuntaiaamuna. KLM lensi minut Amsterdamin kautta Birminghamiin, josta kisakyyti haki noin tunnin matkan päähän Nottinghamiin. Vaikka matkustin kotona otetun kotona otetun negatiivisen testin kanssa ja sain juuri ennen matkaa toisen koronarokotteenkin, niin perillä odotti jälleen yksi testi ja hotellihuonekaranteeni tuloksen saapumiseen asti. Tulos tuli kuitenkin onneksi nopeasti vajaassa viidessä tunnissa, ja ehdin jo eilen illall kevyesti pallottelemaan kisapaikalle.

Perillä Nottinghamissa odotti myös paketti suoraan Japanista. Näillä Yonexin ruohokamppeilla kelpaa pelata Wimbledonissakin.

Tulen varmasti käsittelemään ruohokenttiä ja sen erityisyyttä lähemmin tulevilla viikoilla, mutta päällimmäinen tunne oli kyllä eilen se, että ovatpa kentät täällä hitaita. Edellinen ruohokisani oli vuonna 2011 Wimbledonin karsinnat ja jotenkin muistin, että peli olisi silloin ollut nopeampaa. Kuulemma tämän vuoden kevät on ollut Englannissa sateinen, mikä on kasvattanut ruohosta jotenkin tiheämpää, minkä lisäksi treenikenttien ruoho leikataan monesti pidemmäksi kuin pelikentillä. Mutta kaikesta huolimatta lyöminen oli kyllä suorastaan miellyttävää, sillä oikea ajoitus löytyi ihan samantien. Alakierteet liukuvat toki kentän pinnasta aika nopeasti, mutta yläkierre pomppaa jopa melko pystyyn ja syötönkin vastaanottaminen on lähes normaalia. Kisan alkuvaiheessa kentät eivät ole myöskään kovin kuluneita, joten pomputkin ovat jotakuinkin ennakoitavissa. 😊

On siinä ruohokentässä vain jotain erityistä.

Jatkoinkin tänään maanantaina treenaamista hyvällä fiiliksellä, sillä mitään valtavan suuria muutoksia ei tarvinnut peliin tehdä. Löimme Lloydin kanssa tunnin aamulla ennen kuin pelasimme iltapäivällä pisteitä Ken Skupskin ja Matt Reidin kanssa. Ja kun intoa riitti niin suostuin vielä Ilya Marchenkon treenikaveriksi päivän kolmanteen sessioon hakemaan vähän enemmän tuntumaa peruslyönteihin ja liikkeestä lyömiseen. Liikkuminen ruoholla on toki hieman erilaista kuin kovalla kentällä, sillä askeleen pitää olla mielellään vähän kissamainen, jottei tule turhaa lipsumista ja liukastelua. Mutta yllättävän nopeasti tuntuu tuo liikkumisenkin sisäänajo tapahtuneen, sillä menetin tasapainoni vain kerran koko päivänä. 😀

Kirjoittelen kisapaikasta sekä tulevista kisoista ja matseista lisää huomenna, mutta tämä nyt tällaisena innostuneena alustuksena ruohokauteen. Myös yhteistyökumppanirintamalta on hyviä uutisia kerrottavana eli mielenkiintoista sisältöä on luvassa tulevina päivinä varmasti. Palataan siis pian asiaan!

6 thoughts on “Nottingham CH125 – ruohokausi on korkattu

 • Kauan sitä odotettiinkin jo että milloin uutta postausta tulee. Mutta koska 1. kierroksen ottelusi ei ole vielä tiistainakaan vuorossa, niin eihän tässä kiire ollut kirjoittaakaan ennen turnauksen alkamista. Oho, saitpas nopeasti toisen rokotteen (n. kuukauden väli), ammattilaisurheilijat siis saavat nopeammin kuin tavallinen kansa? Ihan mielenkiinnosta, kun itse odotellaan vielä ekaakin 😀

  Ootko Glasspoolilta saanut jotain vinkkiä ruohopelaamiseen, hän kun Wimbledonissakin pelannut jo ja taitanee tuon alustan hyvin?

  Hienoa jos uusia yhteistyökumppaneita löytynyt. Odottelen myös mielenkiinnolla tietoa seuraavista turnauksista. Ainakin mikä tuo Wimbledonin tilanne on…

  Tsemppiä ruohokauteen!

  • Joo tuntui, että kotona tekemistä riitti sen verran paljon, että blogin kirjoittaminen sai hyvin odottaa taas reissuun lähtöä. Mutta täällä ollaan nyt taas koneen äärellä!

   Satun tosiaan kuulumaan siihen onnelliseen ryhmään, joka sai koronarokotuksen Olympiakomitean kautta. Ensimmäinen piikki annettiin normaalisti riskiryhmään kuuluvana toukokuun alussa, mutta kun paikka Tokioon on vielä auki, niin sain nyt toisenkin piikin nopealla aikataululla alkuperäisen heinäkuun pistoksen sijaan.
   https://yle.fi/urheilu/3-11946097

   Glasspoolilla on tosiaan vähän minua enemmän kokemusta nurmelta, joten jonkin verran olen hänen mielipiteitään jo ehtinyt kysyä. Mutta toistaiseksi on pysytty aika perusjutuissa. Lyhyet ja matalat volleyt toimivat todella hyvin ja syöttöjä kannattaa suunnata paljon myös kohti vastustajaa. Ja takakentällä ollaan nelurissa pulassa melkein joka tapauksessa eli riskiä on pakko ottaa. 🙂

   Wimbledonin kuviot paljastan sitten, kun ne ovat minullekin selvillä, joten siihen asti voi pitää keskittymisen perinteisesti matsi kerrallaan seuraavassa pelissä. 😉

 • Kiitos taas kivasta postauksesta!

  Olisi mielenkiintoista lukea lisää ”kulissien takaa” juttuja, vaatteista tuli mieleen, onko jotain pesupalveluita vai/ja monet setit käytössä etc? Entä miten tuo kun aina pelin alkamisajat ovat arvointeja ja voi vaihdella paljon, miten lämmitellä oikein ja oikeaan aikaan, tuleeko kiire joskus tai jos edellinen peli venähtääkin ja lämmöt menee hukkaan?

  • Kiva kuulla, että postaukseni kiinnostavat!

   Kisoissa on tosiaan vähän tasosta riippuen erilaisia pesulapalveluita saatavilla, mutta keskimäärin sanoisin, että challengereissä palvelu on lähtökohtaisesti omakustanteista, mutta sitä isommissa kisoissa usein ilmaista. Poikkeuksiakin toki löytyy, esim. täällä Nottinghamissa pelaajat voivat jättää kisatoimistoon kaksi pyykkipussia viikossa järjestäjien laskuun. Itse reissaan yleensä noin 1,5 viikon vaatemäärän kanssa eli ihan joka viikko ei tarvitse vaatteita jättää pestäviksi. Hyvin nuo palvelut kyllä yleensä toimivat eli siinä mielessä niitä voisi käyttää enemmänkin.

   Mitä tulee tuohon otteluihin valmistautumiseen, niin siihen ei kyllä ole mitään helppoa vastausta. Varsinkin Grand Slameissä otteluiden alkamisajat voivat olla todella vaikeita ennustaa paras viidestä -systeemin takia, eikä ole yksi tai kaksi kertaa, kun matsilämmittelyjä on itsekin saanut tehdä monta kertaa. On jopa oikeasti hankalaa aikatauluttaa myöskin muun muassa syömisiään, kun ei tiedä onko oma ottelu 10 minuutin vai 3 tunnin päästä. Mutta siihen on vain suhtauduttava tietyllä kärsivällisyydellä ja osattava elää sen kanssa, että lämmittely voi hyvinkin mennä hukkaan. Tai sitten pitää vain toivoa aamumatseja. 🙂

 • Hyvältä kuulostavat lähtökohdat tuleviin matseihin. Yksi kysymys koskien teidän koodikieltä otteluissa, merkillä näytetään, mihin syötetään, mutta päättääkö syöttäjä itse millainen syöttö eli flat, slice vai kick?

  • Hyvä kysymys! Kyllähän pääosin varsinkin Lloydin kanssa alamme tuntea toisemme niin hyvin, että monesti sitä arvaa, minkälaisella kierteellä toinen tulee syöttämään. Mutta ykkössyöttöä esim. kickinä syöttäessä tulee kyllä yleensä kerrottua toiselle, että vähän eri vauhdilla aikoo syöttää. Näin verkkopelaajan on helpompi reagoida ja valmistautua omaan liikkumiseensa.

Comments are closed.