Nottingham CH125 – Kohti ensimmäistä kierrosta

No niin, ruohokauden ensimmäinen matsi lähestyy, sillä pääsemme aloittamaan kisamme huomenna päivän ensimmäisessä ottelussa brittiläistä villinkortin paria Gray/Parker vastaan. Valmistautuminen on sujunut melko hyvin, joten vaikka meillä on Lloydin kanssa molemmilla hieman taukoa edellisestä ottelustamme, niin uskon, että sytymme kyllä hyvään pelivireeseen heti alusta asti. Matsi on siis paikallista aikaa ohjelmassa klo 11.00 eli Suomen aikaa kaksi tuntia myöhemmin.

Treenasimme tänään eilisen tapaan Lloydin kanssa sekä keskenämme aamulla että pisteitä toista tiimiä vastaan iltapäivällä. Olemme ottaneet tavoitteeksemme tehdä joka päivä tämän kuukauden ajan lisäksi koppatreeniä volleypelimme kehittämiseksi ja uskon, että tuo tulee kyllä kantamaan hedelmää jo aika pian. Ykkösvolleyt niin syöttäjälle, syöttäjän partnerille kuin palauttajan partnerille ovat erityisesti kehityksen kohteena, sillä nuo ovat ruoholla erityisen tärkeitä lyöntejä pisteiden pysyessä pääasiassa lyhyinä. Tottakai syöttö ja palautus ovat avainasemassa myös, mutta niitä nyt tulee treenattua joka tapauksessa runsaasti.

Treeniolosuhteissa ei täällä Nottinghamissa ole valittamista, sillä vaikka kyseessä on ruohokisa niin harjoittelemaan on päässyt ihan mukavasti. Viisi matsikenttää on pyhitetty täysin otteluille, mutta treenaamiseen on sen lisäksi käytössä kahdeksan harjoituskenttää. Samaan aikaan täällä pelataan kylläkin myös naisten WTA-kisaa, mikä vähän lisää kysyntää harjoitusvuoroille, mutta mikäänhän ei estä esimerkiksi volleytreenien tekemistä kovilla kentillä, joita keskuksessa on toistakymmentä.

Myös muut puitteet ovat CH-kisaksi todella hyvät, osin toki sen takia, että naisten kisa on ylintä tasoa ja puitteet ovat yhteisiä. Neljän kentän sisähalliin on rakennettu pelaajille todella isot oleskelutilat ja ravintola, josta saa hakea syötävää ja juotavaa kisajärjestäjien laskuun niin paljon kuin vain jaksaa syödä. Crowne Plaza -ketjun kisahotellissakaan ei ole valittamista, vaikka minulle osuikin tällä kertaa vähän pienehkö huone täksi viikoksi.

Erityisen näistä kaikista Englannin kisojen järjestelyistä tänä vuonna tekee kuitenkin se, että koko kisahotelli ja tenniskentät on osoitettu yhdeksi isoksi karanteenialueeksi, hienolta nimeltään ”Minimized Risk Environment”. Käytännössähän kaikki Englantiin matkaavat joutuvat maahan tullessaan kymmenen päivän karanteeniin, mutta tennispelaajat ovat saaneet poikkeusluvan viettää karanteenin kisakuplassa. Kuplasta poistuminen ei siis kuitenkaan ole mahdollista edes kisasta pudotessa ensimmäisen 10 maassaolopäivän aikana. Ja kuplaa varjellaan kyllä todella tarkoin, sillä esimerkiksi matsikentillä pelaajat ja yleisö eivät missään vaiheessa kohtaa toisiaan, vaan kulku otteluihin ja pelaajien omaan katsomoon suoritetaan turvamiehen saattueessa. Yleisöähän täällä on kuitenkin ihan runsaasti paikalla, mikä on tietysti hienoa, mutta pelaajat pidetään siis heistä erillään, kuten myös hotellilla muista matkaajista.

Eli tiukka kuukausi on siis varmasti luvassa kuplien osalta täällä Englannissa. Mutta eipä tuo ainakaan itseäni kovin paljoa häiritse, sillä pääasia on, että pääsee isoihin kisoihin pelaamaan. Ensi viikko pelataan siis Lloydin kanssa villillä kortilla ATP500-kisa Lontoon Queen’s Clubilla, minkä jälkeisellä viikolla Eastbournen villikortti on vielä hieman epävarma. Tuota seuraavan Wimbledonin pitäisi sitten olla tämän reissun kokokohta, mutta ei pidä unohtaa pelata matsi kerrallaan jo nyt ja yrittää kaapia pisteitä kasaan mahdollisimman paljon jokaiselta viikolta. Huomenna pelataan siis taas tosissaan, joten ei muuta kuin kaikki peliin heti alusta alkaen!

One thought on “Nottingham CH125 – Kohti ensimmäistä kierrosta

Comments are closed.