Nottingham CH125 R16, Heliövaara/Glasspool – Gray/Parker 6-2, 6-3

Uran ensimmäinen ruohokenttänelinpeli 32-vuotiaana ei ollut lopulta ollenkaan hassumpi esitys. Villinkortin saaneet vastustajat jäivät auttamatta jalkoihin mitä paremmin pääsimme palautuksiin käsiin, eikä voittajasta ollut toisen erän alun hetkellistä herpaantumista lukuun ottamatta epäselvyyttä. Pelit jatkuvat heti huomenna, ja vastus varmasti kovenee myös, mutta sehän ei meitä haittaa.

Jo pari edellistä päivää lyönnin ajoitus Nottinghamin nurmella oli tuntunut hyvältä, eikä yllätyksiä ollut vastassa matsissakaan. Varsinkin Lloyd oli alusta asti palautuksissaan suorastaan tulessa, eikä kestänyt kauaakaan, kun minäkin sain pallot menemään haluttuihin suuntiin. Mursimme ensimmäisessä erässä Grayn etukäteen vahvaksi oletetun syötön kahdesti ja hoidimme erän kliinisesti kotiin 6-2.

Toisessa erässä pääsimme jälleen murtopalloille 1-1 -tilanteessa, mutta tuomari jätti kyllä tuossa kohtaa vastustajien selvästi pitkän volleyn tuomitsematta, eikä murtoa siis tapahtunut. 1-2 -tilanteeseen osui minulle sitten ottelun ainoa huonompi syöttövuoro, ja tilanne kääntyi yhtäkkiä väärään suuntaan. Onneksi saimme kuitenkin murron heti takaisin seuraavassa pelissä, emmekä tuon jälkeen enää antaneet vastustajille armoa, vaan viemme lopulta kaikki ottelun viisi gamea.

Tiimityö toimii!

Ilman tuota toisen erän alun pienen pientä nukahdusta ottelu olisi ollut suorastaan erinomainen. Jotain kovempaa paria vastaan murron antaminen erän alkuun voisi kuitenkin olla kohtalokasta, joten tuollaista ei mielellään saa antaa tapahtua jatkossa. Selityksiä voi aina etsiä ulkoisista tekijöistä ja varsinkin siitä, että aurinko paistoi toisen erän ajan syöttöpuoleltani juuri mahdollisimman pahasta kulmasta syötön nostoani ajatellen, mutta toisaalta pari ykköstä jäi silti turhaan verkkoon ja vastustajat onnistuivat palautuksissa, kun otin vähän tehoja syötöistä pois. Eli muistiin taas kerran se tosiasia, että tällä tasolla ei auta syötön kanssa turhaa lähteä varmistelemaan!

Muilla osa-alueilla päivän matsi oli kuitenkin siis jopa erinomainen. Palautukset olivat monipuolisia ja verkkopeli käytännössä virheetöntä. Varsinkin useampi huippurefleksivolley tuntuivat makealta, sillä juuri eilen harjoittelimme niitä Lloydin kanssa ihan reilusti. Lisäksi myös fiksu lobbien käyttö aurinkopuolelta toimi meidän tiimiltämme hienosti ja muutenkin tuntui siltä, että osasimme liikkua hyvin yhdessä kentällä ja tehdä sellaisia ratkaisuja, joita toinen meistä osasi aina odottaa. On se kiva huomata, että vaikka edellisestä yhteisestä ottelustamme oli jo jonkin aikaa, niin tiimipeli ei siis ollut kadonnut mihinkään. Ja oli meillä kentällä hauskaakin, mikä on aina aika kiva bonus!

Huomenna vastus kuitenkin varmasti kovenee, sillä toiselle puolelle verkkoa astelee kakkossijoitettu aussipari Ebden/Smith. Heillä on ollut tänä vuonna useita kovia tuloksia ja molemmat pelaajista viihtyvät nurmella. Jatkoimme Lloydin kanssa kuitenkin tänäänkin matsin jälkeen vielä vajaan tunnin volley ja syöttötreenejä, joten tuntuman ja itseluottamuksen pitäisi kuitenkin olla kohdallaan vaikka kuka tulisi vastaan. Ottelu on ohjelmassa toisena otteluna paikallista aikaa kello 11 jälkeen. Siihen asti luvassa on vähän lepoa ja miksei Ranskan avointen seuraamista. 😊

Loppuun vielä tämän päivän lounassetti, tonnikalasalaatti ja sea bass -kalaa, nem!

3 thoughts on “Nottingham CH125 R16, Heliövaara/Glasspool – Gray/Parker 6-2, 6-3

  • Hieno matsi. Hienoa, että kulkee heti tauon jälkeen. Muutaman kerran pääsitte alakynnestä hienosti pistevoittoon. Sulla varmaan ihan liikaa ei tuota nurmikenttäkokemusta ole, mutta onko virhepomppuja odotettavissa jatkossa enemmän? Tänään niitä ei pahasti näkynyt (toki atp:n striimi hieman tökki).

    • Jes, tauon jälkeen on aina kiva jatkaa voitolla! Virhepomppuja näillä kentillä tulee kyllä ilahduttavan vähän, ainakin toistaiseksi. Samoilla kentillä kun pelataan vielä toinen viikko putkeen, niin kulumista tulee tottakai enemmän ja sitä kautta virhepomppujakin. Samoin kuin sekin vaikuttaa, että pelasimme tänään päivän ensimmäisen ottelun, jolloin ruoho on vasta leikattu ja kasvaa tasaisesti leikkuujäljen suuntaan toisin kuin iltapäivällä, kun pelaajien askeleet ovat sekoittaneet ruohon kasvusuuntaa. Mutta hyvät on kentät siis joka tapauksessa, ja tuskin virhepomput juurikaan ongelmaksi tällä viikolla muodostuu.

  • Loistohomma, onneksi olkoon selvästä avausvoitosta! Kiitos taas mainiosta päivityksestäsi ja tsemppiä huomiseen!

Comments are closed.