Wimbledon R32, Heliövaara/Glasspool – Gray/McHugh 4-6, 6-3, 8-6

No huhhuh, mitäpä tässä muuta voi todeta kuin että onneksi tennis on tulosurheilua. Tänään ei nimittäin tekeminen ollut kentällä kaunista. Mutta sehän ei loppupeleissä onneksi kiinnosta ketään, sillä on kiistämätön tosiasia, että pelaamme Lloydin kanssa Wimbledonin toisella viikolla! Fiiliksien pitäisi olla ihan huikeat, mutta rehellisesti sanottuna olo on jotenkin tyhjä. Niin vaikea oli ottelu tänään. Mutta silti, kolmas kierros on totta!

Pelit jatkuu ja kolmas kierros kutsuu!! Kuva: Getty Images/Clive Brunskill

Eilisen päivän treenit sujuivat mukavasti, ja suuntasimme tänään kello 9 aamukuljetuksella Wimbledoniin. Otimme sen jälkeen hyvät lämmöt alle Aorangi Parkin lämmittelyalueella ja perään perus puolentunnin bollaukset. Lounaalle siirtyessä taivaalta ripotteli reilun tunnin ajan vettä, mutta se ei onneksi tarkoittanut meidän osalta muuta kuin, että oman matsimme alku siirtyi hieman eteenpäin. Edeltävä ottelu kentällämme oli miesten kaksinpeli, joiden keston arvioiminen Grand Slameissa paras viidestä -systeemillä pelatessa on aika hankalaa. Arvelimme Ivashka/Thompson matsin venyvän helposti jopa viiteen erään, ja Kontisen Henkka vitsailikin vielä matsiin lämmittelyä aloittaessani, että ehdin lämmitellä vielä moneen kertaan ennen kuin kaksinpeli loppuu. Mutta pojat hoitivatkin matsin ohi kolmessa erässä ja pääsimme aloittamaan oman ottelumme mukavasti aikataulun mukaan.

Oli alusta asti selvää, että villillä kortilla kisaan päässeet vastustajamme olisivat varmasti ottelussa valmiina näyttämään parastaan, mutta toisaalta heidän henkinen kanttinsa voisi joutua koetukselle, jos voitto alkaisi lähestyä. Alussa se oli kuitenkin meidän tiimimme, joka ei pystynyt ihan parhaimpaansa. Hävisimme Lloydin syötön minun parin huonon volleyn seurauksena heti 1-1 -tilanteessa, emmekä päässeet palautusgameissa breikkipalloihin ollenkaan ensimmäisen erän aikana. Ensimmäinen erä siis fiksusti pelanneille vastustajille minun vähän hermoillessa oman pelini hakemisen kanssa 4-6.

Toisessa erässä taktiikkamme oli pyrkiä pitämään huolta omista syöttövuoroistamme mahdollisuuksien mukaan ja odottaa sitä mahdollisesti aukeavaa paikkaa palautusgameissa. Ensimmäinen paikka tuli 2-1 -tilanteessa, mutta murto ei vielä onnistunut. Seuraavassa 2-2 -gamessa jouduin puolestaan itse pelastamaan murtopallon ennen kuin pito irtosi, mutta ehkä juurikin tuo menetetty mahdollisuus sai aikaan pientä jännitystä vastustajien mailoihin, sillä McHughin seuraava syöttövuoro päättyi kaksoisvirheeseen ja johdimme pian Lloydin pidon jälkeen 5-2. Meillä oli kaksi eräpalloa jo 5-2 -tilanteessa Grayn syöttäessä, mutta lopullisesti erät tasoittuivat minun hyvän pidon jälkeen numeroin 6-3.

Molemmat joukkueet pitivät toisen erän jälkeen pitkän vessatauon ennen kuin kolmas erä potkaistiin käyntiin. Olimme heti pelissä mukana Lloydin lyödessä pari huippupalautusta ja kuin kirsikkana kakun päällä hänen pokapalautuksensa breikkipallossa löysi sivurajan. Ilo ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä heti seuraava Lloydin syöttövuoro päättyi kaksoisvirheeseen ja tilanne tasoittui 1-1:een. Tämän jälkeen pelin henkinen lataus alkoi kasvaa kasvamistaan, sillä kaikki ymmärsivät, että lopullinen ratkaisu voisi tapahtua hetkenä minä hyvänsä. Omat syöttövuoroni olivat pariin kertaan aika tiukkoja, mutta muuten kaikki kuitenkin pitivät syöttöjään aina 6-6 -tilanteeseen asti.

Tuohon 6-6 -tilanteeseen saimme kuitenkin sitten Grayn syötössä taisteltua pari pidempää pistettä kotiin ja kun McHugh avusti parilla pahalla mokalla verkolla niin murto oli tosiasia. Lloyd pääsi siis tänäänkin syöttämään ottelua kotiin. McHugh aloitti vikan gamen maailmanluokanpalautuksella, mutta otimme seuraavat kolme pistettä ja saimme kaksi ottelupalloa. Ensimmäinen päättyi tuplaan, enkä toisessa saanut tapettua helppoa volleyta verkolta. Onneksi 40-40 -tilanteessa volleyni kuitenkin onnistui ja kolmannessa ottelupallossa helpotus oli suuri, kun Grayn palautus jäi verkkoon. Olimme sananmukaisesti taistelleet itsemme kolmannelle kierrokselle.

📸: Mike Hewitt

17 thoughts on “Wimbledon R32, Heliövaara/Glasspool – Gray/McHugh 4-6, 6-3, 8-6

 • Björn Borgin sanoin:”Ihan sama miten palloa lyöt, kunhan voitat sen pisteen!” Vähän siltä teidän peli väliin näytti, mutta hällä väliä; iso voitto ja siitä ISO KÄSI teille! Uskomattoman hieno jatko ja eikun päätyyn saakka, vaikka sitä Suomi-finaalia ei vielä saatukaan!

 • Hyvin kairasitte pelin kotiin. Vastustajat olivat välillä aika flowssa ja teillä peli hieman ailahteli. Erityisesti parillasi. Mutta vaikeuksien kautta voittoon – kuten sanotaan. Lepopäivä tulee varmaan tarpeeseen ja maanantaina jälleen uusi iskun paikka. Onnittelut ja kaikki peliin seuraavassa matsissa.

  • Jep, ei ollut ihan joka hetkellä mitään kaunista peliä, mutta onneksi jostain saatiin kaivettua tarvittavat suoritukset ratkaisuhetkillä ja ansaittiin kuin ansaittiinkin paikka 3. kierroksella. Maanantaina sitten täyttä höyryä eteenpäin!

 • Olipa jännittävä ottelu, komea voitto kotiin. Lämpimät onnittelut Harri + Lloyd. Varmasti on eri juttu lähteä otteluun ylivoimaisena ennakkosuosikkina – eikö vaan ? Tämä voitto kertoo jotta mikä vaan matsi voitettavissa. Onnea matkaan !

  • Paljon kiitoksia! Kyllähän matsiin on aina henkisesti täysin erilaista lähteä, kun tietää, että voitto pitäisi todellakin ottaa. Ei se helppoa ollut, mutta tuli kuitenkin ja sehän tarkoittaa, että maanantaina voi taas pelata rennosti.

 • Onnittelut voitosta!
  Pitkästä aikaa tuli katsottua teidän pelinne. Kuten sanoit niin ei niin kaunista mutta voitto tuli silti. Rehellisesti sanoen niin en uskonut pelin aikana että pystyisitte voittoon. Lloyd pelasi lähes suorilla jaloilla koko pelin (loukkaantunut vasen jalka?) ja sinun tehtäväksi jäi pelata tavallista suurempaa reviiriä, jouduit ehkä jopa yliyrittämään paikataksesi Lloydin erittäin huonoa liikkumista. Nuorilla vastustajilla ei ollut mitään menetettävää ja siten henkisesti helpompi olotila mikä näkyi rentona suorittamisena. Mitta uskomatonta kyllä pystyitte kairaamaan voiton vaikka muutama sylinteri koneessa yskähteli pahaenteisesti. Täytyy vain toivoa että terveysmurheet eivät pilaisin mahdollisuuksianne. Tsemppiä tuleviin peleihin!

  • Kiitos! Peli oli tosiaan vaikeaa lauantaina, mutta toivotaan, että maanantaina on kaikki kunnossa ja valmista taas rennon letkeään huippusuoritukseen!

 • Come on! Toka viikko Slamissä. Tahmeata, mutta voitto on voitto. Tsemiä jatkoon, sano Lloydille, et turha kipsi pois palautuksista.

  • Jes, kiitos! Voitto on onneksi ainoa mikä lasketaan. Ja täytyypä muistuttaa Lloydia, että lisää ripauksen rentoutta palautuksiin. 🙂

 • Onnea Harri, uran ensimmäinen Wimbledon ja mukana toisella viikolla . Erittäin kova saavutus!

  • Isot kiitokset! Tuo on kyllä sellainen saavutus, että itseäkin vähän hirvittää. Ja silti fiilis on, että tämä ei tosiaankaan tule jäämään tähän!

 • Onneksi olkoon voitostanne ja kolmannelle kierrokselle pääsystä! Onneksi olkoon vielä teidän ekan kierroksen hienosta päänahasta! Siinä ottelussa terävä työskentelynne oli hienoa katseltavaa! Vaikka pelinne ei ollutkaan yhtä napakkaa eilen, niin olihan siellä voittopuolisesti hienoja onnistumisia ja sinulla aivan huikeita pelastuksia. Voittonne oli täysin ansaittua ja ottelusta kannattaa ottaa ne parhaat pointit ja selviytymiset tiukoissa paikoissa. Näillä kokemuksilla olette taas entistä vahvempia maanantain matsiin Kubot-Meloa vastaan. Ekan kierroksen matsi näytti, että kuulutte tälle tasolle ja samalla osaamisella ja meiningillä voiton saaminen maanantaina on täysin realistista ja teidän itseluottamuksestanne kiinni. Tsemppiä matsiin!!!

  • Kiitos! Oli kyllä osuvaa analyysia. Kunhan saadaan miehet taas huippuiskuun maanantain otteluun, niin kaikki on kyllä mahdollista. Täysillä vain eteenpäin!

 • Olipa taas nitro-matsi. Varsinkin voittolyönnin epäonnistuminen verkolta kirpaisi.
  Tämän jälkeen luottamus tekemiseenne taas nousi pykälällä.
  Toivottavasti lepopäivä auttaa vielä tiimiä.
  R16 Wimpelissä on eka yrityksellä tosi kova juttu!

  • Jep, ei ollut mikään henkisesti helppo peli kyllä lauantain tokan kierroksen matsi kentälläkään, joten en halua edes kuvitella, minkälaista sitä on ollut seurata kentän ulkopuolelta… Mutta toivotaan, että maantantaina kulkee taas normaaliin tapaan!

Comments are closed.