Wimbledon R16, Heliövaara/Glasspool – Kubot/Melo luovutustappio (päivitetty teksti)

Ei valitettavasti ollut Lloydin nivunen kokenut ihmeparantumista lauantain jälkeen. Oli suorastaan käsittämätöntä, että pystyimme voittoon toisella kierroksella kolmen jalan tiiminä, mutta tänään ei paras viidestä -matsissa olisi ollut huipputiimiä vastaan mitään mahdollisuuksia, joten valitettavasti jouduimme siis luovuttamaan. Harmittaa aika kovasti, mutta aina eivät asiat ole omissa käsissä.

Kuvakaappaus kertoo kaiken.

En voinut lauantain toisen kierroksen ottelun jälkeen sen tarkemmin pohtia Lloydin tilannetta, sillä kisa oli osaltamme vielä kesken. Fakta on kuitenkin se, että Lloyd kärsi nivusvamman jo perjantaina ja oli jo tuolloin lähellä, ettemme saman tien vetäytyneet kisasta. Lauantaiaamun bollauksessa Lloydin liikkuminen oli selvästi vajavaista, eikä matsissa tilanne tuntunut juurikaan paremmalta. Tiesimme kuitenkin vastassa olevan kokemattoman parin, jolla saattaisi mennä pupu pöksyyn tiukassa paikassa, joten päätimme yrittää.

Oli kuitenkin heti matsin alusta alkaen selvää, ettei Lloyd pystynyt juuri ollenkaan liikkumaan. Palautuksissa hän vain yritti aavistaa syötön tulevan jommallekummalle puolelle, ja jos pallo meni toiseen kulmaan antoi hän sen vain mennä. Syöttö Lloydilla kuitenkin toimi ihan kohtuullisesti, ja sovimmekin hänen syötöissään pelkästään syöttösuunnan, minkä jälkeen oli minun tehtäväni hoitaa seuraava pallo verkolta kaikissa tapauksissa. Minun syöttövuoroissani pelasimme puolestaan hyvin konservatiivisesti toivoen, että syöttöni tuottaa paljon suoria pisteitä.

Aika monta pistettä päättyikin siihen, ettei Lloyd edes yrittänyt hakea palloa omalla kenttäpuolellaan, ja aika monta kertaa tilanne oli myös sellainen, että minä juoksin hakemaan palloja hänenkin takaa. Omat lyöntivalinnat menivätkin aika pahasti solmuun varsinkin ottelun alkupuolella, kun piti yrittää päättää pisteitä koko ajan isolla riskillä, etteivät vastustajat pelaa seuraavaa lyöntiä Lloydille. Myös kaikki puolenvuoden aikana opettelemamme taktiset kuviot piti nyt unohtaa, sillä apuja ei minulle ollut tarjolla. Paitsi vastustajilta, jotka sortuivat pariin kaksoisvirheeseen ja verkkopelivirheeseen juuri tiukimmilla hetkillä.

Silläkin riskillä, että annan nyt vähän turhan suoraa palautetta, niin hieman kyllä ihmetytti monet viestit matsin jälkeen, joissa kehuttiin vastustajien peliä ja pidettiin esitystämme vähän nihkeänä, mutta kuitenkin oikein hyvänä. Omassa mielessäni matsi oli yhtä karmeaa selviytymistaistelua, jossa ei voinut olla huomaamatta, ettei yksi pelaaja kyennyt ollenkaan liikkumaan. Kävi lähes sääliksi niitä katsojia, jotka olivat vuosia yrittäneet hankkia lippuja Wimbledoniin ja siinä onnistuessaan päättäneet istua kentän 16 katsomoon katsomaan ottelua, joka oli tasoltaan hyvin kaukana huipputenniksestä. Mutta toisaalta tennis on tulosurheilua, ja ehkä juuri meidän matsimme sisältämä draama oli se, joka yleisöä kiinnosti. Itselleni ottelu oli vain niin kaukana kuin olla ja voi niistä kuvitelmista, joita Wimbledonissa pelaaminen herättää, ettei pelaamisesta pystynyt nauttimaan oikeastaan yhtään. Mutta samalla olihan se silti aika huojentavan uskomatonta voittaa. 🙂

Tänään tuollainen pelityyli ei kuitenkaan varmasti olisi millään riittänyt, sillä kolmannen kierroksen ottelu olisi siis pelattu paras viidestä ja vastassa olisi ollut pari maailman huipulta. Lloyd toivoi ihmeparantumista lepopäivän aikana, mutta kyllä sen heti huomasi tämän aamun bollauksessa, ettei pelaamisesta tulisi mitään. Meidän molempien valmentajatkin olivat lähteneet kotiin jo eilen ja itsekin olin henkisesti kotimatkalla käytännössä heti lauantain matsin jälkeen. Varsinkin silloin olo oli tosi tyhjä, ja istuessani hetken itsekseni Millenium-rakennuksen kattoterassilla katsellen alas matsikentille tuntui samanaikaisesti sekä mielettömän onnelliselta että mielettömän surulliselta. Olin saavuttanut paikan toiselle viikolle maailman arvostetuimmassa tenniskisassa, mutta samalla tiesin, että pelit olisivat kyllä siinä. Olin saavuttanut urallani sellaisen saavutuksen, josta saatoin olla ihan älyttömän ylpeä, mutta samalla minulta vietiin pois mahdollisuus tehdä vielä jotain enemmän.

Voisi siis sanoa, että kyllä tästä urani ensimmäisestä Wimbledonista jäi siis kokonaisuutena käteen ristiriitaiset tuntemukset. Kokemuksena Grand Slam -kisan pääsarja on ihan vertaansa vailla, mutta jotenkin sitä on tässä parin viikon aikana ymmärtänyt, että kolmas kierros ei suinkaan ollut se taso, jolle me maksimissaan Lloydin kanssa olisimme voineet päästä. Voi olla, että tämä kuulostaa jo vähän yli-itsevarmalta, mutta kunnossa ollessamme olisimme omassa mielessäni olleet jopa ennakkosuosikkeja Kubot/Melo -paria vastaan. En sano, että olisimme kunnossa ollessamme voittaneet Wimbledonia, mutta olisimme kyllä taistelleet joka matsissa ihan varmasti voitosta. Niin hyvää oli pelimme parhaimmillaan tällä ruohokaudella.

Siksi pidän sitä jopa hyvänä juttuna, että jopa kolmannen kierroksen paikan jälkeen kotimatkaa aloittaessa tilanne harmittaa. Se tarkoittaa, että nälkää on selvästi vielä jäljellä. Seuraava Grand Slam -tuntuu puitteiltaan varmasti paljon tutummalta, kun mieli tottuu ihmispaljouteen ja kaikkeen sitä ympäröivään GS-hulinaan, joten jos vain saan itseluottamuksen pysymään samalla tasolla kuin näinä menneinä viikkoina, niin jatkossakin on kyllä lupa odottaa hyviä asioita tenniskentällä.

Tottakai niin kuin tänään huomasimme, on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää, että pysyy terveenä. Neljän kisan Britteinsaarten ruohokaudesta meni lopulta kolme kisaa enemmän tai vähemmän pieleen peliparin loukkaantumisten takia, ja onhan tuo aika iso määrä. Nottinghamissa pelit päättyivät käytännössä toisen kierroksen 4-4 -tilanteessa, Queen’s Clubilla sain viime hetkellä varaparin ja nyt Wimbledonissa tuloksena oli luovutustappio. Tuo on kyllä tosi harmillista, sillä kulkiessaan yhteispeli Lloydin kanssa on todella korkeatasoista. Englannin tennisliiton nelinpelipäävalmentaja sanoikin meille, että kemiamme kentällä on ihan ainutlaatuisen hyvä, ja hän ennustaa, että jos jatkamme yhdessä seuraavat kaksi vuotta, olemme varmasti mukana Masters-kisoissakin. Aikamoinen tunnustus mieheltä, jolla on yli 20 vuoden kokemus maailman kärkinelinpelaajien kuten Daniel Nestorin, Jamie Murrayn, John Peersin ja Joe Salisburyn valmentamisesta.

Mutta ainakaan ensi viikolla ei yhteispeli Lloydin kanssa kuitenkaan tule onnistumaan, sillä Lloyd jää kotiin parantelemaan nivustaan. Olimme ilmoittautuneet yhdessä Newportin ruohoturnaukseen USA:n itärannikolle, mutta onneksi uuden repair-säännön myötä saan etsiä itselleni uuden parin, vaikka Lloyd jättääkin siis kisan väliin. Newportiin repair-parin etsintä on vielä parhaillaan auki, mutta sitä seuraavalle viikolle Los Cabosiin saan parikseni Liettualaisen Ričardas Berankisin. Matkan viimeiseen kisaan Atlantaan Lloyd yrittää kuitenkin saada itsensä kuntoon, ja toivottavasti voimmekin tuon viikon sitten pelata taas yhdessä. Kaikki kolme Pohjois-Amerikan kisaa ovat ATP250-tasoisia, joten pisteitä on reilusti saatavilla. Varsinkin, kun olympialaiset kahmivat suurimman osan kärkipelaajista. Kirjoittelen olympialaisista vielä erikseen tämän viikon aikana oman postauksen, mutta tällä hetkellä on siis aika varmaa, ettei paikka sinne minulle aukea.

Näissä tunnelmissa onkin nyt aika hypätä Finnairin koneeseen kohti Helsinkiä, jossa vaimo ja vauva jo kovasti odottelevat. Seuraava reissu Amerikkaan tehdäänkin sitten koko porukalla, mikä onkin ihan uusi tilanne, mutta eiköhän homma toimi vähintään yhtä hyvin niinkin. 🙂 Kiitos lukuisista kommenteista varsinkin nyt Wimbledonin aikana teille kaikille. Nyt otetaan pari päivää huilia ja sitten taas jatketaan rankingin nostamista uudesta top80-sijoituksesta entisestään!

28 thoughts on “Wimbledon R16, Heliövaara/Glasspool – Kubot/Melo luovutustappio (päivitetty teksti)

 • Tsemppiä ja paranemista! Nyt on näytetty maailmalle teidän taso ja isossa kuvassa, tämä oli yksi kisa muiden joukossa.

  • Kiitos! Kyllä isoja kisoja tulee tällä pelillä vastaan jatkossakin, eikä menestykselle ole mitään esteitä.

 • Näin vähän pelkäsinkin, mutta kannatti pelata vielä edellinen ottelu, vaikka varmasti epäröitte siihenkin osallistumista. Tuli kuitenkin tärkeitä pisteitä taisteltua, vaikka aika yksinhän kentällä olit kahta vastapuolella olevaa vastaan taistelemassa. Se on selvää ettei huippuparia vastaan pärjää, jos ei molemmat ole täysin kunnossa.

  • Joo, oli tuo kyllä jonkinasteinen ihme, että toisesta kierroksesta selvittiin. Lloydin vamma ei ollut edes mikään ihan pieni, sillä hän joutuu nyt pitämään pahimmillaan useamman kuukauden taukoa. Mutta toivottavasti tauon jälkeen päästään taas pelaamaan yhdessä!

 • Onneksi olkoon hienosta turnauksesta! Todella vahva esitys viime viikko ja erityisesti lauantai oli osoitus henkisestä vahvuudesta.
  Viimeistään tämä turnaus osoitti tasonne ja mille kiertueelle kuulutte jatkossa. Tsemppiä seuraaviin turnauksiin ja paranemista ja lepoa sitä ennen.

  • Paljon kiitoksia! Kyllähän tästä Wimbledonista paljon jäi positiivista mukana otettavaksi, eikä pelintasosta ole epäselvyyttä. Nyt vain lisää hyviä tuloksia niin rankingikin jatkaa samalla nousu-uralla. 💪

 • Loistava turnaus, millä tosin urheiluymmärrettävä päätös. Mutta vammat paranee ja sitä myöten kohti uusia koitoksia. Millainen muuten on suunniteltu loppukesän ohjelma? Tieto voisi jeesta elokuun lomasuunnitelmissa… Tsemppiä tuleviin!

  • Kiitos! Vammoja tulee ja menee, ja kyllähän ne jollain tasolla urheiluun aina kuuluvat. Pelit jatkuvat nyt jo ensi viikolla Pohjois-Amerikassa, kun pelaan siellä kolmen ATP-kisan putken Newportissa, Los Cabosissa ja Atlantassa. Sen jälkeen varmaan pari viikkoa huilia ennen kuin toivottavasti paikka aukeaa US Openiin. 👍

 • Harmin paikka, olisi ollut kiva nähdä teidät jälleen huippuparin vastustajana. Varsinkin täydessä tikissä. Mutta hieno turnaus teiltä ja varmasti nimet on viimeistään nyt laitettu muistiin maailmalla. Villi kortti tuli myös lunastettua korkojen kera. Kiitos jännittävistä hetkistä Wimpelissä ja toivottavasti Lloyd saa paikat kuntoon seuraavia turnauksia ajatellen. Jos toipuminen kestää lähtisikö Henkka kaveriksi?

  • Kiitos! Kyllähän sen huomasi, että jo Eastbournen jälkeen aloimme olla pari, joka kiinnostaa. Ihan kärkipelaajatkin alkoivat tunnistaa meidät käytävillä ja small talkia alkoi tulla joka suunnasta. Ja tosiaan meni kyllä villikortti oikeaan osoitteeseen, kun sen noin hyvin käytimme.

   Henkan kanssa oli kiva päästä nyt Wimbledonissa ekaa kertaa samaan kisaan mukaan, mutta arvoitukseksi jää löytyykö meille sopivaa rakoa yhteispeleille. Minulle se kyllä kävisi enemmmän kuin hyvin!

   • No löytyihän se ja aika hienolla tavalla! Kääntäkää taidolla ja sisulla tiukat pallot kotiin US Openissa. Näitä pelejä innolla odotellaan kotikatsomoissa 👍💪🤛

 • Tuliko nyt kuitenkin kolmannen kierroksen pisteet ja palkintorahat, kun joskus muistan lukeneeni, että jos tekee walkoverin niin ei saa sen kierroksen pisteitä tms., mutta en tiedä pitääkö se paikkaansa?

  • Hyvä kysymys! Palkintorahat ja pisteet saa lähtökohtaisesti edeltäneeltä kierrokselta, jos nelinpelissä antaa luovutuksen tai rtd:n. Muutama poikkeus sääntöön kuitenkin on, ja täytämme niistä itse asiassa kaksi kriteeriä. Pisteitä ei menetä, koska olimme molemmat mukana vain nelinpelissä. Lisäksi pisteet saa pitää myös silloin, jos joutuu saman vamman takia vetäytymään myös tulevista kisoista, kuten Lloyd nyt Newportista.

   Lähinnähän tämä sääntö on siis olemassa sen takia, etteivät kaksinpelaajat luovuttaisi nelureitaan ehtiäkseen seuraaavan viikon kaksinpelin karsintoihin.

 • Harmi että näin kävi mutta Kolmannelle kierrokselle wimbledonissa on kova juttu ottaen huomioon että talvella poljettiin ”suossa” challengerissä.

  Näitkö / tuliko juteltia livenä kenenkää huippupelaajien kanssa ?
  satuitko näkee federeriä mestoilla
  Tääkin oli kova juttu ! Nyt vaan etit hyvän parin atp kisoihin kun Lloyd on levossa!
  Valmentajasi oli mukana wimpelissä, tämäkin varmasti vaikutti positiivisesti otteluiden tuloksiin vai miten itse koet asian ?

  • Joo kyllähän tässä aika kivassa nousussa ollaan, kun alkuvuodesta kalenteri oli lähes pelkkiä challengereita ja nyt tuntuu tulevan voittoja kivasta tourillakin. 👍

   Ja isoissa kisoissa tulee tietysti koko ajan vastaan ihan huippupelaajia, kun he treenaavat samoilla kentillä ja asuvat samoissa hotelleissa ym.. Andy Murrayn kanssa tuli vaihdettua taas pari sanaa ja kyllähän Federerkin pariin otteeseen tuli käytävällä bongattua.

   Valmentajan mukana olo oli kanssa ihan uutta, mutta ei siitä ainakaan haittaa kyllä ollut. Esim kaikki lämmittelyt saatiin tehtyä tosi hyvällä laadulla, ja lisäksi pystyn Boriksen kanssa myös pelaamaan tarvittaessa esim. Lloydin huilatessa. Eli täytyy harkita kyllä tätä jatkossakin!

 • Tuo teidän kemianne on varmasti ollut yksi syy miksi teitä on niin helppo fanittaa. Aina heikkona hetkellä on ollut kaveri vieressä nostamassa pois synkkyydestä. Nyt kun jouduitte tekemään kovia ratkaisuja harva se päivä korostui tämä keskinäisen kunnioituksen merkitys entisestään. Vamos Glassovaara!

  • Jes kiitos! Se tuntuukin juuri tuolta, että tuemme toisiamme tosi hyvin kentällä. Ja jotenkin heti kun kentälle astutaan, niin aina on täysi luotto pelipariin. Se on nelinpelissä todella tärkeä juttu.

 • ”Silläkin riskillä, että annan nyt vähän turhan suoraa palautetta, niin hieman kyllä ihmetytti monet viestit matsin jälkeen, joissa kehuttiin vastustajien peliä ja pidettiin esitystämme vähän nihkeänä, mutta kuitenkin oikein hyvänä.”
  Luulen tämän johtuneen siitä, että et itse tuonut Lloydin loukkaantumista mitenkään esille. Lloydin huono liikkuminen oli ihan ilmiselvää jo alusta alkaen, ja itse ainakin ajattelin, että pysyitte pelissä kiinni lähinnä vastustajan heikkouden ansiosta. Pelin taso oli kaikkinensa todella huonoa, ja teidän puoleltanne syy siihen oli ihan selvä. Harmitti hirveästi sinun ja Lloydin puolesta, koska olisitte voineet ihan oikeasti taistella vaikka turnauksen finaaliin asti.
  Mutta positiivisesti ajatellen: nyt se on nähty, että voitte tästä eteenpäin lähteä voittamaan joka ikistä peliä, riippumatta siitä, kuka on vastassa!

  • Ihan tottahan tuo on. En sisäpiiritietoa periaatteessa saa antaa kisan aikana, joten en siinäkään suhteessa oikein voinut kommentoida tilannetta lauantain jälkeen. Mutta silti ihmettelin siis sitä, että kaikki tennistä ihan reilustikin seuraavat katsojat eivät olleet Lloydin vammaa huomanneet, vaikka olivat matsia telkkarista katsoneetkin.

   Paljon positiivista tästä kisasta jäi kuitenkin joka tapauksessa plakkariin, joten ei muuta kuin lisää tällaisia kisoja niin pian ollaan mukana loppupeleissäkin!

 • Is they Olympics dead in the water now then? Have you entered and waiting on an alternate list?

  • It looks like me and Henri are not going to get in Olympics. I still haven’t seen the alternate list, but we are not on the main draw acceptance list at least.

 • Nyt kun sinulla on rauhallinen hetki voit huviksesi laskea paljonko pisteitä Glassovaaralla oikeasti pitäisi olla Race-listalla. Haastaja pisteet mukaan! Noin sija 20?

  • Haha, minulla taitaa olla noin 780 pistettä kerättynä tältä vuodelta, joista noin 700 Lloydin kanssa. Eli kyllähän tuolla oltaisiin lähellä top20-paikkaa, jos vain challenger-pisteetkin laskettaisiin. 🙂

 • Gutted for you both but full of admiration for Lloyd playing with such a debilitating injury. Winning the match was quite remarkable. One question, did you consider retiring after losing the first set when victory must have seemed a long way off given Lloyd’s struggles? My other take from the match 😉 was the number of foot-faults called. It felt liked all 4 players were faulted at least once! Foot-fault judge liking the sound of their own voice. 😀

  Hope you’ll both be back on court together soon in the meantime good luck with your upcoming schedule.

  • Thank you for the nice comment! We were absolutely considering retiring during the 2nd round match especially after the early break in the first set. I’d say it was a 50-50 situation. Luckily we got some easy service games at the end of the first set so we decided to try if we can continue doing that in the second set and it somehow worked. I don’t think it would have worked against a stronger team though.

   And the amount of foot faults during the match must have been a new record! 😂 Don’t know what happened with my serve as I think I had 4 but like you mention the opponents had several too. And even foot faults for standing on the wrong side of the center line which is very rare!

   Anyway, I hope Lloyd gets back soon and we can play some more together later during the year!

 • Todella mahtavaa, että pääset perheen kanssa ensimmäistä kertaa reissuun! Toivottavasti vaikutus on vain positiivinen, niin kuin itse oletan sen tulevan olemaan 🙂

  Mitä yli-itsevarmuuteen tulee, niin pois tuollaiset puheet! Olet kuuma pelaaja ja nelinpelimarkkinatkin sen tietevät. Minusta on hienoa, että olet alkanut ”aivopesemään” itseesi voittamisen kulttuuria. Sinun luonteellasi se on kaikkea muuta kuin haitallista!

  • Jes, uskon kyllä itsekin, että perheen kanssa reissaaminen vain parantaa omia esityksiäni. Ei tarvitse ainakaan yhtään stressata miten kotona sujuu. 🙂

   Ja ihan tottahan tuokin on, että itsevarmuus tässä lajissa harvoin on pahitteeksi. Voitot ruokkivat voittamista, joten samalla höyryllä vain eteenpäin!

Comments are closed.