Newport ATP250 R16, Heliövaara/Smith – Lammons/Witrow 6-4, 6-7(2), 10-7

Vamos, saatiin uuden väliaikaisparini J-P:n kanssa kisat voittoisasti käyntiin Newportissa. Ensimmäiset pari gamea olimme ihan tulessa, mikä takasi meille ensimmäisen erän voiton, mutta sen jälkeen jenkkivastustajat syöttivät kyllä todella hyvin. Hieno tasonnosto kolmannessa erässä teki kuitenkin todella hyvää, ja pääsemmekin nyt pelaamaan kvartseissa toista jenkkiparia Blumberg/Sock vastaan. Tuo ottelu on luvassa välipäivän jälkeen perjantaina.

Saimme tällä viikolla odottaa kisan alkua siis aina keskiviikolle asti, mutta se ei kyllä haitannut ollenkaan. Peli on tuntunut päivä päivältä paremmalta, ja ero esimerkiksi maanantaihin on todella iso. Olemme tehneet useana päivänä J-P:n kanssa tunnin session sisäkentällä keskittyen volleypeliin, minkä lisäksi olemme treenanneet nurmella päivän toisen treenin joko keskenämme tai pisteitä toista tiimiä vastaa pelaten. Sain myös maanantaina tehtyä itsekseni hyvän syöttötreenin, mistä on varmasti taas paljon hyötyä loppuviikkoa ajatellen. Ja kyllähän se vain on fakta, että kun treenaa, niin peli paranee. 😊

Treenin lisäksi Newport on tullut tutuksi myös muutenkin, sillä täällä ei tosiaan enää tarvitse viettää aikaa täydessä kisakuplassa. Herätys tapahtuu automaattisesti aikaeron takia edelleen aikaisin aamulla, joten olemmekin käyneet ajelemassa rantateitä autolla ja käyneet myös aikaisilla aamukävelyillä niin kaupungin keskustassa kuin hienolla rantareitillä, ”Cliff Walkilla”. Ja kyllähän maisemat ja ympäristö täällä ovat todella hienoja, eikä siis ole ihme, että entisaikaan niin monet Amerikan rikkaimpiin kuuluneet ihmiset ovat rakentaneet tänne hulppeita kesähuviloitaan. Sää on ollut tosin poikkeuksellisen sumuinen monena päivänä, mutta loppuviikkoa kohden auringonkin pitäisi alkaa paistaa enemmän ja enemmän.
Mutta tänään siis päästiin lopulta myös tositoimiin. Pieni sumuinen sade viivästytti otteluiden alkua muutamalla minuutilla, mutta se ei meidän matsiamme juuri viivästyttänyt. Heti ottelun alussa tuntui siltä, että vastustajilla oli pienen pieni kipsi päällä, kun taas me olimme J-P:n kanssa tosi hereillä. Osuin itse Lammonsin ensimmäiseen syöttövuoroon kolme huippupalautusta ja saimmekin niiden myötä matsin käyntiin heti murrolla. Meillä oli J-P:n syötönpidon jälkeen vielä 2-0 -johdossakin kolme murtopalloa, mutta niistä jenkit selviytyivät ja tuon jälkeen pelinkuva tasoittui. Kaikki pitivät erän loput syöttövuorot mallikkaasti ilman murtopalloja, vaikka J-P:n syötöissä olimmekin kahdesti 0-30 -tappiolla. Mutta fiksu pelaaminen tuotti tulosta ja erä siis meille alun murron turvin 6-4.

Kovasyöttöiset jenkit alkoivat löytää syöttöpeliään jo ensimmäisen erän lopussa, mutta toisessa erässä meillä ei kyllä ollut rehellisesti mitään asiaa palautuksissa. Harmi, että jostain syystä ATP:n (muutenkin surkea) sovellus ei näytä ainakaan minulle matsimme oikeita tilastoja, joten en pysty tarkistamaan kuinka monta pistettä voitimme yhteensä palautusgameissa, mutta alle viisi se oli varmasti yhteensä koko erässä. Ainakin minun puolen ykkösruutuun jenkit syöttivät pelkästään syöttöruudun kulmiin, eli kohti kroppaa suunnattuja ykkössyöttöjä ei tullut ollenkaan, ja kun ykköset tuntuivat putoavan koko ajan kenttään niin vaikeaa oli palauttaa. Toisaalta vaikeuksia ei kuitenkaan ollut myöskään meillä omissa syöttövuoroissamme ja niinpä toisessa erässä edettiin tie breakiin. Siinä jenkit syöttivät edelleen todella hyvin, kun taas meille tuli J-P:n kanssa kummallekin yksi huonompi piste syötöissämme. Niihin ei nyt ollut varaa, vaan toinen erä siis vastustajille 6-7(2).

Kolmanteen erään lähdettäessä oli selvää, ettei kovin montaa minibreikkiä tultaisi näkemään. Selvitimme alussa pari todella tärkeää taistelupistettä omissa syötöissämme, mutta tilanne oli silti ensimmäiseen puolteenvaihtoon lähdettäessä 2-4. Onnistuin kuitenkin tuossa tilanteessa todella hyvin rystylinjapalautuksessani ja tilanne tasoittui. 5-6 -tilanteessa kaivoin jostain kaksi ässää peräkkäin omissa syötöissäni, minkä perään hoidin homman varmasti verkolta J-P:n huippupalautuksen jälkeen siirtäen meidät minibreikin johtoon. 8-6 -tilanteessakin palautukseni näytti jo menevän linjasta läpi, mutta se jäi kuitenkin juuri ja juuri verkkonauhaan, joten jännitys pysyi yllä. J-P laittoi kuitenkin seuraavat kaksi ykköstään kenttään, ja kun minä hoidin kummankin jälkeen verkolla tonttini oikeaoppisesti vahvoilla lentolyönneillä niin pääsimme tuulettamaan voittoa 10-7!

Kokonaisuutena tämän päivän nelinpeli oli korkeatasoista ruohokentän neluria parhaimmillaan. Oli etukäteen odotettavissa, että vastustajat tulevat todennäköisesti syöttämään tosi hyvin, ja ratkaisut ovat yhdestä tai kahdesta pisteestä kiinni, ja niinhän siinä juuri kävi. Täytyy kyllä olla tosi tyytyväinen siihen, miten saimme pelattua erityisesti kolmannen erän lopun todella vahvasti, vaikkei peruspelissä sinänsä muutenkaan ollut toki mitään vikaa. Vastustajat eivät saaneet yhtään murtopalloa koko ottelussa, mikä kertoo siitä, että syöttöpelimme oli myös kunnossa. Pelasimme käytännössä koko ottelun ajan ns. perinteisiä syöttökuvioita eli emme käyttäneet I-formaatiota ollenkaan, mutta se tuntui toimivan tosi hyvin. Palautuksetkin toimivat ihan alussa tosi hyvin, mutta jenkkien löydettyä syöttöpelinsä ykkösiin vastaaminen oli vain yksinkertaisesti liian vaikeaa.

Kaiken kaikkiaan tiukka voitto maistuu kuitenkin siis tosi hyvältä. Henkisesti pysyin koko ottelun läpi todella hyvin samanaikaisesti rauhallisena, mutta energisenä, juuri siten kun aina haluaisinkin. Myös yhteispeli J-P:n kanssa osoittautui toimivan vallan mainiosti, vaikka ensimmäistä kertaa yhdessä pelasimmekin. Osasimme antaa toisillemme pari hyvää vinkkiä puolin ja toisin varsinkin syöttöjen suuntauksessa ja myös toistemme tsemppaus onnistui mielestäni tosi hyvin. Osasimme olla rentoja, mutta silti keskittyneitä, mikä on juuri se paras mielentila pelata tennistä.

Ja mikä parasta, yhteispelimme ei siis nyt suinkaan jäänyt yhteen otteluun, vaan pääsemme jatkamaan pelejä perjantaina. Vastustajaparimme onkin tuossa kvartsissa sitten todella mielenkiintoinen, sillä Jack Sock on varmasti melkein kaikille tuttu parhaimmillaan top-10:ssä niin kaksin- kuin nelinpelissä ollut pelaaja, kun taas hänen parinsa William Blumberg on historian ensimmäinen 10 All-American palkintoa saanut yliopistopelaaja, joka on juuri aloittanut siirtymisen ammattilaispeleihin. Täytyy sanoa, etten nähnyt heidän ensimmäistä otteluaan maanantaina, joten sen kummempaa analyysia on hieman vaikea tässä vaiheessa tehdä, mutta Sockin kämmen on kyllä varmasti yksi maailman parhaista yksittäisistä lyönneistä nelinpelikentällä eli sitä kannattaa kyllä välttää viimeiseen asti.

Joka tapauksessa on hienoa päästä pelaamaan lisää J-P:n kanssa ja jotenkin tuntuu, että tulemme varmasti pääsemään perjantaina ainakin palautusvuoroissamme paremmin kiinni vastustajien syöttöihin kuin tänään. Ykkössyöttöprosentti voi meillä itsellämme olla ehkä aavistuksen korkeampi jatkossa, jotta saamme syötöllä enemmän myös suoria pisteitä, mutta toisaalta verkkopelimme oli tänään niin vahvaa, ettemme hävinneet montaakaan pistettä syötön jälkeen nytkään. Tärkeintä on kuitenkin taas pyrkiä löytämään se oikea mielentila, niin hyviä asioita on silloin mahdollista tapahtua. Todennäköisesti pääsemme vielä kaiken lisäksi pelaamaan keskuskentälle, mikä on aina varsin siistiä, joten tässähän odottaa jo perjantaita vesi kielellä. 😊


Tänään pelasimme tässä kuvassa kauempana olevalla kentällä 2.

Perjantaina sen sijaan oletettavasti nautiskelemme tunnelmasta keskuskentällä –

Loppuun voisin vielä mainita sen verran ensi viikosta, että harmillisesti nelinpeliparini Ricardas Berankis loukkasi itsensä tällä viikolla Hampurissa, ja hän joutuu siten jättämään tuon Meksikon kisan väliin. Minulla on kuitenkin vielä yksi repair-mahdollisuus käyttämättä tälle vuodelle, ja sainkin nyt vaihdettua uudeksi parikseni Miguel Angel Reyes-Varelan. Hänenkin alkuperäinen parinsa vetäytyi, joten siinä mielessä oli luonnollista, että löimme Miguelin kanssa hynttyyt yhteen. Yhteispelejä ei meillä aiemmilta vuosilta ole, mutta Davis Cupissa reilut vuosi sitten pelasimme kuitenkin vastakkain, minkä lisäksi olemme muutaman kerran treenanneet myös yhdessä. Miguelilla on vyöllään Los Cabosista kisavoitto parin vuoden takaa, joten mikään turha peluri ei hänkään missään nimessä ole, varsinkaan kotimaassaan Meksikossa pelatessaan. Odotankin siis innolla myös ensi viikkoa, jossa toivottavasti saamme taaksemme äänekkään meksikolaisyleisön!

13 thoughts on “Newport ATP250 R16, Heliövaara/Smith – Lammons/Witrow 6-4, 6-7(2), 10-7

 • Taitaa kaikissa app’eissa olla virheitä silloin tällöin, mutta itse tykkään flashscore’sta, kun siitä näkee kaikki pisteet (ei siinäkään sentään sitä, tuliko piste ykkös- vai kakkossyötöllä). Sen mukaan toka erä oli tosiaan syöttäjien ilotulitusta: Te saitte tosiaan neljä palautuspistettä, joista vain yhden ykkösruudusta …. mutta pistitte silti paremmaksi: vastustajat saivat kolme palautuspistettä !! 🙂

  • Nyt kun ATP-sovellus kerrankin toimii, niin siellä on näköjään vähän eri tiedot kuin Flashscoressa. ATP:n mukaan Heliö/Smith voitti neljä palautuspistettä (joista vain yhden kakkossyötössä) ja vastustajat viisi.

   Tarkoittaako muuten tuo yksi jäljellä oleva repair-mahdollisuus (jonka siis nyt käytit) sitä, että jos joku parisi tulevista kilpailuista vetäytyy, niin sitten jää sinultakin se kisa väliin?

   • Okei, mielenkiintoista että tilastoissa on eroavaisuuksia! Täytyy melkein kysyä viralliset tilastot ATP:n tour managerilta niin selviää tämä mysteeri. 🙂

    Ja tosiaan tuo kolmannen repairin käyttäminen tarkoittaa sitä, että jos tänä vuonna vielä parini sairastuu/loukkaantuu niin jää minultakin kisat väliin niin kuin ennen vanhaan.

  • Hyvä huomio katsoa statsit Flashscoren kautta nyt kun ATP:n appissa oli jotain häikkää. Ei tosiaan palauttajat paljoa juhlineet toisessa erässä!

 • Hyvä voitto, tiukkaa vääntöä oli. Harmi etten löytänyt hyvälaatuisia striimejä, niin vähän hankala oli nähdä mitään, ja ottelupallokin pätkäisi sopivasti ohi 🙂 Toivotaan aurinkoakin sinne loppuviikkoon, ja mukavaa reissua Meksikoon. Oletkos siellä aikaisemmin pelannut?

  PS. saisitko tähän WordPressiin asennettua jonkin lisäosan, mikä kuvia painaessa suurentaisi ne. Ne on välillä niin pieniä 🙂

  • Jes kiitos! Nämä ATP250 kisat ovat kyllä striimauksen kannalta harmittavan vaikeita, mutta toivotaan, että seuraava matsi keskuskentältä näkyy helpommin.

   Meksikossa on aurinkoa tosiaan ensi viikolle luvassa! Pelasin viime vuonna Mexico Cityn lähellä Davis Cupia ja lisäksi pelasin myös junioriturnauksen Meridassa vuonna 2006. Nyt pelataan kuitenkin ihan länsirannikolla, joten vaikka sama maa kyseessä niin maantieteellisesti matkaa on aika paljon.

   Ja erinomainen idea tuo kuviin lisättävä suurennusominaisuus! Asensin lisäpalikan, joka pitäisi jatkossa toimia juuri niin, että kuvat saa klikkaamalla suuremmaksi. Myös tämän postauksen pienemmät kuvat aukeavat nyt isommaksi. Kiitos vinkistä!

 • Onneksi olkoon hienosta avausmatsista! Kiitos taas hyvästä raportistasi ja tmsemppiä huomiseen! Suomikin pääsee ehkä näkemään matsinne tennis.com’issa, jos/kun palaatte keskuskentällä.

 • Kiitos taas pelianalyysistä. Mainitset siinä ”I-formaation”, mikä ei oikein harrastaja-pelaajafanille aukea. Eli mistä siinä kyse? Myös verkolla olevan pelaajan sormimerkit ovat usein aivan hepreaa jo kohta ovatkin monilla pelaajilla samoja. Kertoisitko hieman niistä. Lisäksi lähes kaikilla on aina ennen syöttöä ”käsi suun edessä”-pikapalaveri, missä mitä ilmeisemmin sovitaan syöttökohdista (ykkönen ja myös kakkonen?) ja sen mukaisesta pelikuviosta. Onko näin?Mutta usein sen lisäksi verkolle menevä antaa vielä sormimerkkejä. Toistetaanko siinä vain jo sovittu?

  Tsemit huomiseen!

  • Kiva, jos analyysit tuottavat iloa! Tuo I-formaatio tarkoittaa siis sitä lähtötilannetta syöttöpisteissä, että verkkopelaaja menee kyykkyyn keskelle kenttää ja syöttäjä aloittaa myöskin syöttönsä läheltä keskimerkkiä. I-formaation nimi juontaakin varmaan juurensa juurikin siitä, että pelaajat ovat peräkkäin ikään kuin yhdellä janalla.

   Mitä syöttökuvioista sopimiseen tulee, niin yleensä melkein kaikki pelaajat käyvät suullisesti läpi ykkössyötön suunnan sekä sen jälkeisen verkkopelaajan liikkeen. Kakkossyötön osalta tavat sen sijaan vaihtelevat. Jotkut haluavat käydä senkin jo läpi ennen ykkössyöttöä, kun taas toiset käyttävät siihen sormimerkkejä. Ihan samat asiat sormillakin kuitenkin sovitaan; mihin syöttö syötetään ja mihin verkkopelaaja liikkuu.

   Toivottavasti tämä vähän avasi asiaa!

 • Olipa kiva alku teidän yhteistyöllenne!
  Odotan todella mielenkiinnolla matsia sympaattista Sukka-Jaskaa vastaan.
  Nyt hiukan helteisiä pihahommia täällä Kivenlahdessa ja sitten etsimään streemejä.
  Tuo vinkki tennis.com täytyy hyödyntää, matsinnehan on ekana keskuskentällä.

  • Juuri näin! Sockia vastaan on kyllä mielenkiintoista päästä pelaamaan ja toivottavasti näkyisi matsi myös striimien välityksellä. 👍

 • Unibetin sivuilta näkyy aika moni atp-turnaus. Pitää tallettaa jotain, mutta sen jälkeen voi katsella striimejä vapaasti.

  Jos tulee katumapäälle niin rahat voi nostaa pois.

Comments are closed.