Davis Cup ja seuraavat kisat lähestyvät

US Openin pettymyksestä alkaa pikku hiljaa päästä yli, ja katseet on jo käännetty eteenpäin. Tulevan viikonlopun Davis Cup -ottelu Intiaa vastaan on tietysti päällimmäisenä mielessä, mutta sen jälkeenkin on kisoja tiedossa. Palaan taas pienen tauon jälkeen pelaamaan Lloyd Glasspoolin kanssa, ja ohjelmassanne on ensin Nursultanin ATP250-kisa Kazakstanissa, minkä jälkeen pelaamme kaksi challengeriä Ranskassa.

Palasin siis USA:sta puolitoista viikkoa sitten ja ensimmäiset päivät menivätkin levätessä sekä aikaerosta palautuessa. Kropassa kaikki tuntui muuten olevan kuitenkin kohdallaan, joten viime viikon tiistaina palasin takaisin Urhea-hallille tekemään fysiikkatreenejä ja Taliin tekemään tennistreenejä. Kuormitus pysyi tarkoituksella kuitenkin hieman matalampana, sillä toissapäivänä sunnuntaina alkanut Davis Cup -leiritys vaatii sitten mielellään tuoreet jalat ja kirkkaan mielen, minkä jälkeinen kisaputki tulee varmasti olemaan myöskin keholle raskas.

Aloitimme DC-joukkueharjoittelut sunnuntaina Espoon Kera-halleilla, sillä Davis Cupin matsikenttä Metro areenalla valmistui vasta tänään tiistaina. Maanantainakin pelasimme siis vielä Talissa, mutta oli kyllä kiva itsekin päästä vetämään ihan kunnon treeniä hyvällä porukalla. Sunnuntain ja maanantain harjoitukset olin mukana kaksinpelifokuksella, mikä on myöskin mukavaa vaihtelua ja jopa aika hyödyllistä taas pienen tauon jälkeen. Liikkeestä lyöminen, suurempi määrä toistoja ja ylipäätään fyysisesti itsensä likoon laittaminen ovat myös ihan hyviä harjoitettavia taitoja ainakin silloin tällöin. 😊


Tänään tiistaina pääsimme sitten vihdoin Metro areenalle hakemaan tatsia matsikentälle ja hyvältähän se tuntui. Aamutreenin vedin vielä kaksinpeliä nuorison kanssa ennen kuin Henkka Kontinen hyppäsi mukaan rosteriin iltapäivällä, jolloin keskityimme sitten tarkemmin nelinpelikuvioihin ja verkkopelaamiseen. US Openin valmistautumisen jäljiltä yhteispeli sujuu kuitenkin jo aika helposti, joten suuria yllätyksiä ei varmasti ole luvassa. Ellemme sitten innostu vaihtamaan palautuspuolia. 😉

Uudella alustalla monesti ensimmäinen treeni menee vähän ajoitusta hakiessa ja tunnustellessa, mutta puitteet ovat onneksi ainakin tutut, sillä tämä on urallani jo kolmas kerta, kun pelaamme Davis Cupia Metro areenalla. Alusta on kuitenkin tänä vuonna uusi, suoraan Tanskasta toimitettu keskinopea kova kenttä, joka ainakin tämän päivän perusteella on kyllä todella hyvin rakennettu. Aiemman rullina säilytetyn siirreltävän alustan sijasta tämä uusi kenttä tuotiin paikalle suoraan paloissa, jotka vain kiinnitettiin patentoidulla menetelmällä toisiinsa. Alustaa ei ollenkaan tarvinnut maalata asennuksen jälkeen, mutta siitä huolimatta palasten väliset saumat ovat lähes huomaamattomat. Moderni alusta siis kyseessä, ja saman valmistajan kentillä pelataan kuulemma nykyään suuri osa maaotteluja sekä muun muassa Wienin ATP-kisa ja naisten Billie Jean Cup -finaalit.

Pelikenttä on siis nopeudeltaan melko keskinopea, omasta mielestäni esimerkiksi nopeaa US Openin alustaa selvästi hitaampi. Toisaalta alustan alla oleva jää kylmentää kentän pinnan, mikä hieman mataloittaa pomppua ja saa siten pallon pompun tuntumaan vähän nopeammalta. Mutta tämän kaltainen alusta kyllä ihan varmasti sopii meille suomalaisille, sillä se mahdollistaa suoraviivaisen pelin. Matseissa käytettävät Dunlop Fortin pallot ovat myös varsinkin uusina aika nopeat, joten tuskin mitään todella pitkiä pisteitä viikonloppuna nähdään edes kaksinpeleissä.

Oma tonttini tulevassa Davis Cupissa on toivottavasti joukkueen auttaminen nimenomaan nelinpelissä, mutta jos nuoristamme joku ei ole pelikunnossa, niin olen toki valmiina nousemaan kentälle myös kaksinpelissä. Mutta pääfokus loppuviikon harjoittelussa on kyllä siis nelinpelissä, ja erityisesti syöttö- ja palautuspelissä.

Ja nelinpelillä jatkuu hommat siis myös heti Davis Cupin jälkeen, sillä lähden heti sunnuntaina kohti Nursultania pelaamaan ATP250-kisaa Lloydin kanssa. Ilmoittauduimme tuolla viikolla myös Metzin kisaan Ranskassa, mutta siellä jäimme ensimmäisenä ulos ja joudumme nyt matkaamaan Kazakstaniin. Lloyd tulee sinne suoraan USA:sta, joten matka on hänelle melko työläs, mutta useamman lennon joudun itsekin kyllä ottamaan ennen perille pääsyä.

Sitä seuraavalla 27.9. alkavalla viikolla yritimme mukaan Sofian ATP-kisaan, mutta olemme toistaiseksi varasijoilla. San Diegon ATP-kisaan rankingimme olisi yllättäen riittänyt, mutta matka Nursultanista kestäisi väkisinkin yli vuorokauden, joten parempi se on pysyä lähempänä ja pelata Orleansin 125 pisteen challenger Ranskassa. Siihen perään pelaamme vielä toisen CH-kisan Ranskassa, jollei sitten nuo kaksi ekaa kisaa tuota kisavoittoa tai kahta, jolloin 90 pisteen CH-kisan voi ehkä jättää hyvällä omallatunnolla väliin.

Olen kyllä innoissani, kun pääsemme takaisin kentälle yhdessä Lloydin kanssa, sillä meidän kemiamme kentällä on kyllä erinomainen. Hyvät tulokset alkuvuodelta antavat lisäksi luvan odottaa menestystä myös syyskaudelta, varsinkin kun parhaat tuloksemme ovat tulleet aiemminkin juuri sisäkentiltä. Eli, kun saimme sovittua kalenterit yhteen niin päätös Lloydin kanssa yhdessä pelaamisesta oli kyllä helppo, vaikka kyselyitä tuli muualtakin.

Joka tapauksessa tämän viikon Davis Cup -matsi Intiaa vastaan pitää kuitenkin hoitaa alta kunnialla pois. Lippuja varsinkin lauantaille on kuulemma myyty jo reilusti, joten tunnelmankin pitäisi olla kohdallaan. Jos paikalle pääsy ei onnistu, niin myös Ruutu-palvelu näyttää pelit pay-per-view -periaatteella eli matseja pääsee kyllä seuraamaan montaa kautta. Mutta toivotaan, että mahdollisimman moni tulee ihan livenä katsomaan, niin pelatessa tuntuu tosissaan siltä, että pelataan kotikentällä. Eli nähdään siis viimeistään lauantaina, jolloin nelinpeli pelataan!

14 thoughts on “Davis Cup ja seuraavat kisat lähestyvät

 • Tsemiä DC-viikonloppuun! Samanlainen hurmos päälle kuin Itävaltaa vastaan, niin varmasti katsomokin herää. Tosin tällä kertaa ei taida vastustajien riveistä löytyä ainakaan singelissä vetonaulaa, mutta nelurissa ikinuori Bopanna tarjonnee Sharanin kanssa kelpo vastuksen. Sitä siis odottaen. Ja DC:n jälkeen hyvää pistetehtailua Lloydin kanssa!

 • Tsemppiä taas pienelle kiertueelle 🙂 Challengeristä on hyvä hakea kans vauhtia ja tuntumaa ja mahdollisesti saa enemmän otteluita siellä kun atp:ssa.

  Pelaatko muuten juuri nimenomaa yonex vcore pro 97 mailalla,eli kyseessä ei ole paintjob ? oletko ajatellut testata uutta versiota kyseisesti maialsta vai pysytkö tuossa mailassa. Luulisi että yonex tekisi sulle ihan ns pro stock mailoja myös 🙂

  • Kiitos, challengereissä ei tosiaan ole mitään vikaa niissäkään.

   Pelaan ihan tavallisella Vcore Pro 97 -mallilla eli mikään paintjob ei ole kyseessä. Ei riitä oma ranking vielä kv. sponsorisopimukseen, jonka myötä saisi custom made -mailoja. Mutta varmasti vaihdan taas uuteen malliin, kun sellainen tulee seuraavan kerran saataville.

   • Oho okei, aika jännä koska moni pelaaja pelaa jopa 10-15v vanhalla mallilla/mailalla. Ja haluaa pitäytyä vain siinä samassa.

    • Näinhän se on, että moni pelaaja pelaa samoilla custom made -mailoilla, jotka vain maalataan aina uudelleen uuden mallin tullessa markkinoille. Mutta itse en ilmeisesti ole sitten niin tarkka mailojeni suhteen. 🙂

 • Kiitos päivityksestä. Sama hurmos vain päälle sulle ja koko joukkueelle kuin samalla areenalla edellisessä DC-matsissa! Viimeksi oli kentällä ja katsomossa aivan huikea fiilis ja uskon, että nyt pannaan vain paremmaksi!
  Go for it!!!

  • Vamos, kiitos! Viime kerralla oli tosiaankin huikea fiilis Metro Areenalla, joten eiköhän nytkin laiteta show pystyyn!

 • Great news the band are getting back together, like ABBA. 😉 😀 #Glassovaara

  Good luck in the Davis Cup.

 • Itsekin tulisin mielelläni paikan päälle mutta Itävalta-ottelun huonojen kokemusten takia päätimme seurata tällä kertaa kotoa. Viimeksi kävi niin, että työntekijät tulivat meitä häätämään varaamiltamme paikoilta, ja asiaa selvitellessä missasimme Ruusuvuoren huippumatsin päätöksen. Saimme lopulta jäädä istumaan siihen (kai kun olimme ne paikat varanneet!) mutta kyllähän tuo harmitti. Toivotaan kuitenkin, että yleisöä tulee mukavasti tälläkin kertaa.

  Tiedätkö muuten, lähetetäänkö pelit myös Yleltä, kun viimeksi oli muistaakseni Ylelläkin lähetys, vai onkohan Ruutu ainut paikka josta näkee?

  Onnea nelinpeliin!

  • Onpa harmillista kuulla, että Itävalta ottelussa meni jotain noin pahasti pieleen katsomossa. Nyt Intiaa vastaan katsomopaikoista on koronarajoitusten myötä vain 50% käytössä, joten toivotaan, ettei vastaavaa tapahdu.

   Tietääkseni pelit lähetetään tällä kertaa vain Ruutu-palvelun kautta, ja tapahtuma pitää ostaa erikseen hintaan 9.95€.

 • Sanoit, että jäitte ensimmäisenä ulos Metzistä. Eikö Metzin cut-off ole paljon suurempi kuin teillä Glasspoolin kanssa.

 • Alkuperäinen cut-off oli Metziin 155, kun taas minun ja Glasspoolin yhteisranking on 164. Ei uskallettu jäädä odottamaan pelkästään varasijalle Metziin, vaan otettiin paikka Nursultaniin vastaan. Jos olisi jäänyt odottamaan Metziä varasijalle niin silloin Nursultaniin ei olisi voinut jäädä listalle.

  Nyt toki Metzissä yksi pari vetäytyi eli paikka olisi auennut, mutta tuota emme voineet tietää etukäteen.

Comments are closed.