Napoli CH80 – Valmistautumista ensimmäiseen otteluun

Näin se on taas maa ja kaupunki vaihtunut, sillä tällä viikolla ohjelmassa on CH80-massakisa Etelä-Italian Napolissa. Lensimme tänne Barcelonasta sunnuntaina, mikä sai myös toimittaa vapaapäivän virkaa ennen kuin iskimme tänään maanantaina takaisin treenikentille. Ensimmäinen ottelumme tsekkiparini Romanin kanssa onkin ohjelmassa jo heti huomenna tiistaina, kun saamme ensimmäisellä kierroksella vastaamme italialaisparin Berrettini/Gigante.

Barcelonan kisa päättyi siis huipputunnelmiin kisavoiton osalta, mutta sen kummempia voitonjuhlia ei tällä kertaa juhlittu. Roman vietti iltaa tyttöystävänsä kanssa, kun taas minä käppäilin teollisuusalueella sijaitsevasta hotellistamme reilun puolen tunnin matkan läheiseen ostoskeskukseen etsimään ruokapaikkaa. Eipä ole Suomessa tottunut siihen, että ostareilla ravintolat aukeavat vasta kahdeksalta illalla, joten koska olin liikkeellä sitä aikaisemmin, niin voittoillallisen tarjosi tällä kertaa KFC.


Ja huono olohan siitä liiasta fried chickenin syömisestä tietenkin tuli, joten uni ei seuraavana yönä ollut kovin palauttavaa. Eikä sitä myöskään ehtinyt kovin paljoa harrastaa, sillä aamulentomme Napoliin lähti jo kello 7.40. Vajaan puolentoista tunnin lentoaika tarkoitti kuitenkin sitä, että Napolissa olimme perillä jo ennen aamukymmentä. Kisa ei tällä kertaa tarjonnut kyytiä lentokentältä hotellille, mutta saimme Romanin kanssa onneksi jaettua taksimatkan samalla lennolla tulleen intialaisen Arjun Kadhen kanssa, joten 70€ hinta ei kirpaissut ihan niin paljoa kuin yksin reissatessa. 20 kilometrin matka lentokentältä Torre del Grecon esikaupunkialueelle ei tuntunut kovin pitkältä, mutta kuulemma sunnuntaina hinnat ovat korkeammat, ja Napolin ulkopuolelle matkustettaessa hintaa nostaa myös se, että taksit veloittavat myös paluumatkan hinnan samalla kertaa, koska he eivät saa ottaa matkustajia kyytiin Napolin ulkopuolelta.

Perillä odotti sateinen sää, mutta tarkoitus oli joka tapauksessa pitää lepopäivä, joten se ei kovin paljoa haitannut. Kisahotelleja on tällä viikolla kolme, joista omalle kohdalle valikoitui kauimpana tenniskentistä, mutta lähimpänä rantaa sijaitseva Hotel Poseidon. Ja huoneen osaltakin minulla kävi tuuri, sillä asustelen tämän viikon kahden makuuhuoneen huoneistossa, josta on kaiken lisäksi vielä merinäköala. Olisipa kotonakin tällaiset oltavat!


Sunnuntai kului siis lähinnä akkuja lataillessa, mutta tänään aloitin aamun lenkkeilemällä kaupungilla ennen kuin hyökkäsimme iltapäivällä treenaamaan pariksi tunniksi. Paikallisella tennisklubilla järjestetään CH-kisa ensimmäistä kertaa, joten kaikki järjestäjät ovat todella innoissaan sekä todella kohteliaita ja kunnioittavia pelaajia kohtaan. Kenttiä on vain neljä, mutta tunnelma on italialaiseen tyyliin silti kunnossa. Pelaajille on tarjolla kaikki tarpeellinen, eikä klubin ravintolan vanhemman rouvashenkilön kokkaustaidoissakaan ollut paikalliseen tapaan mitään muuta kuin kehuttavaa.


Yleisöä oli tänään paikalla joitakin satoja, ja pääosin he olivat todella äänekkäitä. Toki suurin osa ovat äänekkäitä sen takia, että he lyövät paikan päällä vetoa esimerkiksi seuraavan gamen voittajasta ja kannustavat sitten kyseistä pelaajaa minkä pystyvät. Mutta niin kauan, kun se on laillista, niin kannustakoot rauhassa. Mutta on se vähän hullunkurista, että yhtäkkiä alkaa kovaääninen kannustus jopa italialaista pelaajaa vastaan. 😂


Puitteissa ei siis ole tälläkään viikolla valittamista, joten fokuksen voi laittaa täysillä pelisuorituksiin. Tämän päivän treeni tuntui todella hyvältä, eikä vähiten sen takia, että nyt pelataan Dunlopin palloilla, jotka kuuluvat suosikkeihini. Pallo myös pomppa kentän pinnasta vähän korkeammalle kuin viime viikon pehmeillä massoilla, joten muun muassa kick-syötöt purevat täällä paremmin. Kovin paljoa ei kuitenkaan varmasti kannata muuttaa viime viikon pelaamisesta, ainakin jos tuloksia katsoo.

Ensimmäisen kierroksen vastustajamme on ihan kiinnostava pari, sillä kohtaamme sekä tunnetun top-10 pelaajan Matteo Berrettinin veljen Jacopo Berrettinin että nuoren Matteo Giganten. Berrettinin pelejä olen nähnyt pari kertaa ja ainakin Cagliarin ATP-kisassa, jossa hän pelasi veljensä Matteon kanssa, näytti monesti siltä, että Jacopo oli heistä se enemmän nelinpeliä osaava osapuoli. Hän saa vauhtia palloon ihan kivasti molemmilta puolilta ja tietää kyllä nelurin taktiset kuviot. Gigante on sen sijaan minulle täysin vieras vastustaja, joten täytyy jälleen katsoa illalla parit striimit läpi, jos hänen pelistään löytyisi selviä aukkoja.

Joka tapauksessa ensimmäinen ottelumme on siis ohjelmassa jo huomenna tiistaina. Pääsemme vielä kaiken lisäksi keskuskentälle illan viimeiseen otteluun ei ennen kello 17 paikallista aikaa, joten saamme toivottavasti nauttia täysin rinnoin paikallisesta karnevaalitunnelmasta. Täällä on yllättävän viileä keli aamuisin ja iltaisin, joten kovin myöhään pelejä ei ole tarkoitus pelata, minkä lisäksi aurinko laskee lähes tunnin aikaisemmin kuin esimerkiksi viime viikolla Barcelonassa, noin puoli seitsemältä. Kentillä on kuitenkin hyvät upouudet led-keinovalot, ja niitä meidän matsissamme tullaan todennäköisesti tarvitsemaan.

Toivotaan siis, että saamme Romanin kanssa jatkettua huomenna siitä mihin Barcelonan finaalissa jäätiin ja tästä tulee meille vielä toinen yhtä hyvä viikko. Forza!

15 thoughts on “Napoli CH80 – Valmistautumista ensimmäiseen otteluun

  • Kiitos ja kiva kuulla, että tarinoinnit viihdyttää. Ei aina vain pelkkää matsiraporttia. 😉

 • Vahva usko, että turnee hoituu viime viikon tavoin! Ja sen päätteeksi nauttikaa Napolin antimista ja ehdottomasti maailman parhaasta jäätelöstä. Kokemuksesta suosittelen Il Gelato Mennellaa, jonka yksi liike näyttäisi sijaitsevan 10 min kävelymatkan päässä Hotel Poseidonista. Mutta siis vasta voiton kunniaksi; viikolla saattaa määrä tehdä tepposet, koska se on vaan niin sairaan hyvää😋!

  • Oijoi, vaarallinen vinkki jo tässä vaiheessa viikkoa. Kyllähän ruoka täällä on ihan mielettömän hyvää jo muutenkin, mutta että vielä maailman parasta jäätelöä! 🤩 Siinäpä hyvä motivaattori hoitaa hommat kunnolla kentällä niin voi saada palkinnon ensi viikonloppuna. 💪

 • Super-onnittelut sulle ja Romanille vielä Barcelona turnausvoitosta! (kommentoin jo samana päivänä, muttei jostain syystä ollut ”tarttunut” julkiseksi. Ehkä käyttäjävika). Onhan se todella hienoa, että otitte voiton, vaikkei analyysisi mukaan teillä oli vaikeuksia viikon matseissa. Mutta oikeissa paikoissa voittoisaa peliä ja pokaali kädessä, niin onhan siitä otettava ilo irti ja viikon pelisuorituksista niin hyvät kuin ei niin hyvät opit seuraavaan turnaukseen. Ja nyt kun olette Napolin kulmilla, niin Romanille vain minkä tahansa Nonnan kokkaamaa pastaa sopivasti ennen matsia, ja päälle kunnon kofeiinipurskeet Napolin tummapaahteisesta kahvista, niin johan pelittää! – Tsemppiä huomiseen!!!

  • Isot kiitokset! Joskus se on otettava kisavoitto vähän vaikeamman kautta, mutta tosiaan niillä viikoilla pärjääminen tekee kyllä hyvää niin itseluottamukselle kuin rankingillekin.

   Ja tällä viikolla jatketaan ehdottomasti siitä mihin Barcelonassa jäätiin. Romanille on jo varattu lounasaika tälle päivälle, joten eiköhän hänelläkin taas peli kulje. 🙂

 • Isot onnittelut täältäkin viime viikon onnistumisesta. Taitaa ne MTB verkkonauhatappiot hiljalleen jäädä menneisyyteen… Napolissa kannattaa kulinarismin lisäksi varoa taskuvarkaita, tosi ammattilaisia, sekä liikennettä. Ainoa paikka Italiassa jossa en suostu rattiin. Pelit te kyllä hoidatte ilman papparaisen huolenpitoa.

  • Kiitos! Tekee kyllä hyvää ottaa välillä itsekin pari voittoa MTB:n kautta.

   Olisi kyllä tehnyt nähtävyyksien kannalta mieli vuokrata auto tälle viikolle niin olisi vapaapäivinä voinut käydä ajelemassa mm. Sorrentossa ja Pompejin luona, mutta ehkä turvallisempaa näin. 😅 Ja oli autonvuokratkin hinnoiteltu sen verran koviksi, että tyydytään nyt kisakuljetuksiin ja iltakävelyihin. 👍

   • Pompejiin ja Sorrentoon pääset tosi kätevästi paikallisjunalla, suosittelen jos aikaa on. Muistaen toki miksi siellä olet, Sorrento on limoniccellan pääkaupunki…

    • Okei, pitääpä pitää tämä mielessä. Mutta limoncellot säästellään kyllä viikonlopulle. 😉

Comments are closed.