Bergamo CH80 finaali, Heliövaara/Glasspool – Kolar/Lehecka 4-6, 4-6

Eipä tullut valitettavasti tänään viidettä finaalivoittoa peräkkäin, vaan tsekkipari oli lopulta hieman parempi. Lloyd oli ongelmissa syöttönsä kanssa ja minä verkkopelini kanssa, eikä vastapuolelta tullut tänään apuja tilanteen tasoittamiseksi. Pokaali tuli kuitenkin joka tapauksessa kotiin viemiseksi, joten ei tämä turha viikko ollut ollenkaan. Myös uusi ennätysranking 66 ensi maanantaille varmistui, joten onhan siinäkin juhlimista. Ja pelithän jatkuvat taas jo heti ensi viikolla, ja nälkää jäi sopivasti tuollekin viikolle.


Finaali pelattiin tänään iltapäiväotteluna kello 16.30, mutta emme taaskaan saaneet hyvää alkua otteluun, vaan Lloyd hävisi syöttönsä heti ensimmäisessä gamessa. Aiemmin varmaakin varmemmin aina ottelun käynnistänyt Lloydin syöttövuoro on nyt jotenkin kehittynyt murheenkryyniksemme, sillä hävisimme Nur-Sultanissa jokaisessa neljässä erässä Lloydin ensimmäisen syöttövuoron ja täällä Bergamossakin sama tapahtui peräti viisi kertaa. Merkillistä! Nyt kuitenkin otimme jälleen murron takaisin heti seuraavassa gamessa hyvällä pelillä tasoittaen tilanteeksi 1-1. Hävisimme kuitenkin Lloydin syötön uudestaan 4-4-tilanteessa, eikä vastamurto enää toistamiseen onnistunut. Meillä oli kyllä tuossa Leheckan syöttövuorossa kolme murtopalloa, mutta hän pamautti syötöt 210km/h, 216km/h ja 218km/h noihin pisteisiin, eikä meiltä löytynyt niihin vastauksia.

Toinenkaan erä ei alkanut yhtään paremmin, sillä hävisimme jälleen Lloydin syötön erän ensimmäisessä gamessa. Vähän liikaa kakkossyöttöjä, ja minulta hieman epävarmaa volleypeliä verkolta ja soppa oli valmis. Tunnelma meidän kenttäpuoliskollamme alkoi pikku hlijaa vähän latistua, kun emme oikein saaneet mitään aikaiseksi, mutta 3-4 -tilanteessa pelasin vihdoin muutaman huippupisteen ja saimme kaksi murtopalloa. Lehecka löysi kuitenkin jälleen pommiykkösensä ja vaikka no-ad -pisteessä aavistinkin hänen syöttönsä oikein ja löin varmaan ottelun parhaan palautukseni, niin Leheckan seuraava kämmentykki linjaa pitkin oli kyllä yksi ottelun parhaista lyönneistä. Tuo jäi lopulta viimeiseksi murtomahdollisuudeksemme, sillä Kolar ei erehtynyt ottelua syöttäessään. Matsi siis reilussa tunnissa tsekeille 6-4, 6-4.

Jotenkin tämä ottelu oli meidän tiimiltämme vähän kesy suoritus, sillä emme kumpikaan päässeet parhaimpaamme tänään. Syötimme molemmat melko heikosti, eikä ykkössyöttöprosenttimme noussut tarvittavalle tasolle. Mutta erityisesti verkkopelimme oli kaukana parhaasta. Valittelin jo kvartsin jälkeen keskuskentän pimeää valaistusta, mutta en kyllä tänään voi pelkästään tuota syyttää, vaikka pallo todella kovaa tulikin. Ihmettelin jo aiemmin päivällä lämmittelyssä Lloydille, että volleyni – varsinkin rystypuolelta – oli jotenkin teknisesti ihan sekaisin, eikä matsitilanne korjannut asiaa. Jalat nousivat koko ajan pystyyn, eikä hartiankierto toiminut, minkä lisäksi olin koko ajan reagoimassa kahdella kädellä lyönteihin sen sijaan, että osuma olisi pysynyt edessä. Ja takakentältä kovaa ja kohti lyöviä vastustajia vastaan tuo oli kyllä tosi huono tilanne.

Huonoja matseja toki tulee aina silloin tällöin, mutta tällainen verkkopelin tason alitus yllätti kyllä silti. Yleensä peli paranee viikon mittaan itseluottamuksen kasvaessa ja olosuhteisiin tottuessa, mutta nyt tuntui päinvastoin siltä, että päivä päivältä syöttäminen ja verkkopeli oli vain vaikeampaa. En tunne oloani mitenkään väsyneeksikään, joten en tiedä mistä tuo johtuu. Palautuspeli sen sijaan tuntui tänään ihan kohtuulliselta, mutta takakentän ralleissa tsekkipelaajat tuntuivat olevan todella kotonaan, joten noitakin pisteitä oli tänään vaikea voittaa varsinkin Kolaria vastaan. Ja hyvinhän he pelasivat muutenkin, varsinkin palautuspeli oli korkealla tasolla, minkä lisäksi Leheckan syöttäminen breikkipalloissa oli huippuluokkaa. Tämä oli kaiken lisäksi Kolarille jo kolmas peräkkäinen nelinpelititteli täällä Bergamossa eli ilmeisesti hän viihtyy näissä olosuhteissa aika hyvin.

Tuloksena meidän tiimillemme tästä viikosta oli siis finaalipaikka, mikä on tietysti aina ihan positiivinen lopputulos, kun kotiin viemiseksi saa pokaalin. Ja paikallisena erikoisuutena palkinnoksi myös pölynimurin! Tottakai omalla rankingilla voiton tuomat 80 pistettä olisivat olleet selvästi arvokkaampi saalis kuin finalistin 48 pistettä, mutta tähän on tällä kertaa tyytyminen. Saimme kuitenkin jälleen neljä hyvää ottelua, joista jäi paljon opittavaa. Tuntuu, että minulle ja Lloydille tällaiset takakentällä pysyttelevät ja kovia pommeja viljelevät vastustajat ovat niitä kaikista vaikeimpia voitettavia, eikä tällä viikolla vastaan tullut yhtään syöttövolley-pelaajaa. Meidän vahvuutemme pääsevät parhaiten esiin aggressiivista ja enemmän perinteistä verkkopeliä pelaavia nelinpelipareja vastaan, joten toivotaan, että noita tiimejä tulee taas enemmän vastaan tulevilla viikoilla.

Tämä päivä oli lopulta myös ensi viikon kuvioiden osalta vähän pettymys, sillä paikka Stockholm Openiin jäi lopulta niin vähästä kiinni kuin mahdollista. Olimme useiden vetäytymisten jälkeen ensimmäisenä ulkona alkuperäisellä ilmoittautumislistalla vetäytymisajan umpeuduttua kello 18 eilen perjantaina. Tuon jälkeisellä uudella onsite-listalla olimme kolmansia, kun kaksi kaksinpelipelaajista koostuvaa tiimiä, mukaan lukien Emil Ruusuvuori hollantilaisparinsa kanssa kiilasivat eteemme, ja harvinaista kyllä myös vetäytymisajan umpeuduttua tuli vielä kaksi pois jääntiä lisää. Eli olimme jälleen ensimmäisenä ulkona, ja jos vain jompikumpi noista myöhässä vetäytyneistä tiimeistä olisi jäänyt pois ajoissa, olisimme olleet sisällä alkuperäisen listan mukaisesti. Nyt meidän oli kuitenkin tehtävä päätös lauantaina klo 12 mennessä lähdemmekö alkuperäisen suunnitelmamme mukaan Ranskan challengeriin vai menemmekö Tukholmaan päivystämään mahdollisesti vielä yhtä poisjääntiä paikan päälle.

Ja kyllähän tuo päätös oli lopulta tehtävä niin, että pääsemme varmasti pelaamaan, joten valitsimme Roannen CH100-kisan. Olemme kisassa ykkössijoitettuja, ja hyvällä pelillä tarjolla on ison challengerin varsin hyvät pisteet, mutta toki se edellyttää mielellään taas vähintään finaaliin pääsyä. Minulla oli tämän lisäksi eilen illalla myöhään mahdollisuus myös hypätä Tukholman kisaan belgialaisen Joran Vliegenin varapariksi, mutta kun tarkoitus on luoda Lloydin kanssa jatkuvampaa yhteistyötä ja mahdollisuus hänenkin kanssaan Tukholmaan mukaan pääsyyn oli niin lähellä, niin sanoin tällä kertaa ei. Olisi ollut myös aika epäreilua jättää Lloyd ilman paria vain reilut 12 tuntia ennen Ranskan kisan sign-in aikarajaa.

Lloydin kanssa siis jatketaan ja pääasia on, että hänkin on fyysisesti taas kunnossa. Potentiaalia alkuvuoden ja Wimbledonin tulosten perusteella meidän tiimillämme on vaikka muille jakaa, ja kun Lloyd löytää taas syöttöönsä normaalivireen, niin meidän murtaminen on kyllä vaikeaa. Huomenna luvassa on matkustuspäivä Ranskaan, ja ensi viikolla laitetaan sitten taas show pystyyn. Allez!


10 thoughts on “Bergamo CH80 finaali, Heliövaara/Glasspool – Kolar/Lehecka 4-6, 4-6

 • Joo, kyllähän tänään valitettavasti näki, että teillä kummallakin oli vaikeuksia syöttöjen kanssa. Tietysti tilastoihin vaikuttaa vastustajien taso, mutta ehkä kuitenkin vähiten syöttötilastoihin ja tämän viikon ässät vs tuplat olivat:
  tiistai: 8-1 !!
  torstai: 14-2 !!
  perjantai: 4-6
  lauantai: 0-4

  Tsemppiä ensi viikkoon … toivottavasti pääsette osoittamaan, että tuo turnausvalintasi oli oikea veto. Ja tietysti hienoa, että huippupelaajat pyytävät sinua parikseen.

  • Joo oli kyllä erikoista, että syöttämisen tasomme dippasi niin isosti kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen. Harvemmin meidän pelimme on kuitenkaan tuohon kaatunut ennen tänä. Mutta ensi viikolla sitten taas uudella innolla!

 • Ei ole lehecka eilisen teereen poikia 😀

  Eikös glasspool tehny sulle joskus saman ja meni atp kisaa ja jätti sut ”yksin” toisaalta olisit voinut olla itsekäs ja käydä kokeilee hakee pisteitä sieltä joka olisi teitä myös auttanut pääsee jatkossa isompii turnauksiin.. Mutta se siitä. Pelaatko nyt kovalla kentällä millä jänne kiloilla ? vaikka atp:ssakin tulee menestystä niin ei ole kyllä yhtää varaa lähteä challengereihin takki auki loppujen lopuksi. Kovaa buugiet vaa yllä! vamos

  • Jep, kyllä nämä CH-kisat ovat tasoltaan aika kovia myöskin, ei ole helppoja matseja tarjolla oikeastaan yhtään. Mitä tulee noihin Lloydin ATP-kisaan pääsemisiin keväällä niin niissä oltiin kuitenkin yli viikko etukäteen liikkeellä, nyt olisin jättänyt hänet ilman paria aivan kisan sign-inin alla ja siitä olisi varmasti suhde kärsinyt. 😉

 • Kova oli finaalipari, ette huonoille hävinneet. En muista ennen seuranneeni Tukholman listaa näin ahkeraan mitä tällä viikolla. Harmillisen lähelle meni teillä ja samoin Otolla karsintaan pääsy. No ens viikolla voitto ja siitä Helsinkiin hyvillä mielin.

  Tuli sellainen mieleen, kun Lloyd laittaa usein Instagramiin matkoilta jotain kuvia tai videoita, niin niissä taitaa usein olla Matt Reid hänen kanssaan. Niin kuljetko mieluummin yksin kävellessäsi kisakaupungissa vai jättääkö Lloyd vain sinut ulos julkaisuistaan? 😄

  • Vahvasti pelasivat kyllä tsekit eilen! Ja harmi, että myöskään tuo Tukholman paikka ei auennut, ei minulle eikä Otolle. Mutta Emilille sen sijaan kaaviopaikka löytyi sekä kaksin- että nelinpelistä!

   Mitä tuohon kisapaikalla kulkemiseen tulee, niin ei meillä kyllä Lloydin kanssa ole yleensä mikään sen kummempi tarve käydä kiertelemässä kaupunkia tai syömässä yhdessä, vaan kumpikin tekee niin kuin itsestä tuntuu. Tällä viikolla olin varmaan poikkeuksellisen monta kertaa brittiporukalla syömässä illallista, kun olin mukana kolme kertaa, mutta yleensä siis syömme siinä porukassa joka sattuu olemaan paikalla. Tai korona-aikana aika paljon myös yksin tilaamalla ruokaa hotellille. Pysyy suhde nuorena, kun ei liikaa vietä aikaa toisen kanssa! 😉

 • Normitappio finaalissa. Ei sen kummempaa. Lloydin syöttö ei todellakaan kulkenut.
  Ihan oikea ratkaisu jatkaa Ranskassa Lloydin kanssa, kun Tukholmaan ei ollut varmaa paikkaa.
  Onnea jatkoon teille ens viikolla ja Empulle Tukholmassa!
  Ai niin. Onnittelut ennätysrankingista. 66 on jo ihan siisti lukema!

  • Jep, tappioiden kanssa on tässä lajissa pystyttävä elämään. 🙂 Mutta tuo 66 on tänään siis totta ja sekös lämmittää mieltä, wohoo!

 • Harmi, ilman Emilin yllättävää päätöstä pelata van de Zandschulpin kanssa neluria olisitte tosiaan mahtuneet sisään. Katsoin ilmoittautumislistaa ja sekä kaksin- että nelinpelin puolella melkein kaikki pelaajat ovat varasijoilta nousseita, vetäytymisiä ollut hämmästyttävän paljon. Emilin on nyt kuitenkin parasta voittaa koko kisa niin sitten voidaan tämä antaa hänelle anteeksi. 😉

  • Jep, vetäytymisiä Tukholmasta osattiin kyllä odottaa, mutta kyllähän niitä tuli lopulta vielä enemmän kuin ajattelimme. Harmi, että Emil tosiaan sainasi mukaan ja meni juuri meidän edellemme. Mutta olisi se paikka näköjään lopulta auennut meillekin, jos vain olisimme uskaltaneet olla tulematta tänne Ranskaan… Mutta näillä mennään!

Comments are closed.