Roanne CH100 R16, Heliövaara/Glasspool – Diez/Vega-Hernandez luovutusvoitto

Kappas vain, espanjalaisvastustajamme Vega ei saapunut kisapaikalle ollenkaan, ja kun alternate-paikkoja ei ollut kukaan kärkkymässä, niin saimme tämän viikon kisaan luovutusvoiton avauskierrokselle. Matkustimme melko nopealla aikataululla Bergamosta seuraavaan kisaan tänne Roanneen, mutta kiirettä ei näköjään olisi tarvinnutkaan pitää, sillä toinen kierros pelataan vasta torstaina. Mutta saammepahan varmasti tehtyä viimeisen päälle valmistautumiseen tuohon otteluun!


Lauantain finaalin jälkeen mieli oli vähän maassa, mutta sunnuntaiaamuna oli heti aika jatkaa matkaa. Bergamon ja Lyonin luoteispuolella sijaitseva Roanne näyttävät olevan kartalla melko lähellä toisiaan, mutta harvoin on ollut näin vaikea keksiä mitään järkevää tapaa matkustaa kahden tällä etäisyydellä olevan kaupungin välillä. Suora automatka olisi ollut pituudeltaan vajaat 600 kilometriä ja kestänyt noin kuusi tuntia, mutta yhdensuuntaista autovuokraa ei ollut maiden välillä tarjolla alle tuhannella eurolla. Junamatka olisi puolestaan kestänyt kolmella tai neljällä vaihdolla yhdeksän tuntia ja maksanut 200 euroa, joten ei sekään oikein houkuttanut. Milanon ja Lyonin kaupunkien välillä ei ollut myöskään tarjolla suoria lentoja, ja vaihdon kanssa matkan kokonaiskesto olisi ollut aika pitkä, kun kaikki kohtuuhintaiset lennot lähtivät Milanon Linaten tai Malpensan lentokentiltä, ja sen lisäksi vielä Lyonin lentokentältä olisi ollut kahden tunnin ratikka+junamatka Roanneen.

Kävimme Lloydin kanssa lauantaina vaihtoehtoja läpi vaikka kuinka monta, mutta tarjolla oli siis vain hankalia keinoja päästä perille. Lopulta päätimme ostaa reilulla satasella sunnuntaille aamulennon Bergamosta Pariisiin Orlyn kentälle, josta sitten jatkoimme yhdensuuntaisella autovuokralla Roanneen. Mukaan matkaseuraksi hyppäsi vielä toinenkin Britti Evan Hoyt, joten saimme jaettua autovuokran reilun satasen hinnan kolmeen pekkaan. Ajomatkaa Pariisista kertyi kuitenkin melkein 400 kilometriä ja 4,5 tuntia, joten oli siinä kaikille vähän selät jumissa, kun päästiin perille sunnuntaina alkuillasta. Juna Pariisista olisi ollut myös yksi vaihtoehto, mutta järkevimmät yhteydet tuntuivat olevan joko täynnä tai poskettoman kalliita, ja joka tapauksessa matkaan olisi sisältynyt useampi vaihto eli kokonaiskesto olisi ollut pidempi kuin autolla ajaessa.Roannessa järjestetään CH-kisa ensimmäistä kertaa, mutta tuntuu kyllä siltä, että järjestäjät ovat pistäneet parastaan valmistelujen kanssa. Ibis Styles -ketjun kisahotelli rautatieaseman vieressä on ehkä enemmänkin keskitasoa, mutta muuten järjestelyt toimivat ihan kuin ATP-tasolla. Keskuskenttä on rakennettu Le Scarabee -nimiseen melko futuristiseen paikalliseen messukeskukseen/esiintymisareenalle, jonne mahtuu peräti 3000 ihmistä katsomaan ottelua. Toinen matsikenttä on eri puolella kaupunkia tavallisessa urheiluhallissa, mutta sielläkin katsomotilaa on ihan reilusti. Ja viime viikosta poiketen myös harjoituskenttiin on täällä panostettu, sillä paikallisessa tennishallissa sijaitsevat kaksi treenikenttää on pinnoitettu kisaa varten samoilla siirrettävillä alustoilla kuin pelikentät. Ei ole ihan halpaa hommaa tuo, joten siitä pelaajan näkökulmasta iso kiitos! Ja myös kuljetukset toimivat kuin rasvattu, sillä kaikki toimii on demand -periaatteella eli kuljetuksen voi tilata mistä vain mihin vain juuri siihen aikaan kuin haluaa.Oma ohjelmamme täällä Roannessa on koostunut pääasiassa treenaamisesta, sillä pienellä paikkakunnalla muut aktiviteetit ovat aika vähissä. Myös auki olevien ravintolojen löytäminen sunnuntaina ja maanantaina on osoittautunut yllättävän isoksi haasteeksi, mutta ei kai se niin vakavaa ole, jos jonkun illan joutuu selviytymään pelkällä kebabilla. Tänään paikkoja pitäisi olla auki enemmänkin, joten kunhan vain saa jotenkin tarjoilijalle selitettyä kielimuurin yli mitä ruokaa haluaa syödä niin eiköhän tästäkin viikosta selvitä. Täällä ei englantia pahemmin kukaan siis puhu, joten olisi ehkä kannattanut jatkaa omia yläasteen ranskankielen opiskeluja pari vuotta pidempään, mutta kyllä sieltä joitain sanoja onneksi muistista pystyy edelleen kaivelemaan. 😊

Aloitetaan tämä Roannen viikko siis tällaisella kevyemmällä postauksella, mutta toivottavasti matsit jatkuvat vielä torstain jälkeenkin. Isona juttuna tällä viikolla voi pitää sitä, että uusi ennätysranking on jo 66, joten oikeaan suuntaan ollaan kyllä koko ajan menossa. Mutta vielä olisi pari kisaa tätä kautta jäljellä, ja mahdollisuus laittaa rankingia vielä parempiin lukemiin. Allez!

One thought on “Roanne CH100 R16, Heliövaara/Glasspool – Diez/Vega-Hernandez luovutusvoitto

  • Onhan tuo ranking 66 kova juttu kun tasan vuosi sitten se oli 120. Pelin perustason laatu on noussut rankingin lisäksi silmämääräisesti oikeastaan kaikilla osa-alueilla.
    Viimeviikon kisa oli osoitus tuosta hyvästä perustasosta vaikkakin paras taso jäi vielä piiloon. Ehkäpä se peli aukeaa tällä viikolla. Puitteet näyttävät paremmilta kuin viime viikolla.
    Rohkaisen myös kokeilemaan sitä avaussyöttövuoron aloittamista. Zemppiä torstain peliin! 👍

Comments are closed.