Roanne CH100 QF, Heliövaara/Glasspool – Drzewiecki/Matuszewski 6-3, 6-0

Eipä olisi tänään kovin paljoa parempaa tennistä voinut meidän tiimimme pelata. Pari ensimmäistä palautusgamea vähän haettiin tuntumaa, mutta sitten se oli kyllä menoa. Puolalaiset joutuivat lähinnä pyörittelemään päätänsä meidän winnereidemme viuhuessa ohi puolelta ja toiselta, joten toivotaan, että sama vire jatkuu pelissämme koko loppuviikon. Huomisessa semifinaalissa vastaan asettuu italialaispari Arnaboldi/Pellegrino.


Edellisestä matsistamme Bergamon finaalissa vierähti useampi päivä, mutta tuo aika ei tosiaankaan mennyt hukkaan. Luovutusvoitto ensimmäisellä kierroksella teki ainakin omalle keholleni hyvää, sillä saatoin nyt ottaa yhden treenipäivän selvästi kevyemmin. Lisäksi saimme haettua kunnolla tuntumaa Roannen kisan alustaan ja selvästi viime viikon Artengon palloja pehmeämpiin Head Tour palloihin, joita täällä siis käytetään.

Mutta selvästi isoin hyöty välipäivillä oli siinä, että saimme Lloydin kanssa vedettyä useamman treenin, joissa oli harvinaisen kirkas tavoite ja tarkoitus. Saimme molemmat lauantain finaalin jälkeen aika suoraa palautetta brittien guruvalmentajalta Louis Canterilta, joka kutsuikin meidät kummatkin omiin zoom-palavereihin kanssaan. Louis keskittyi minun kohdallani osoittamaan kehityskohteita varsinkin oman syöttöni jälkeiseen liikkeeseen sekä asemoitumiseen ja liikkeeseen Lloydin syöttövuoroissa. Ja kummasti noihin asioihin treeneissä keskittymällä siirtovaikutus näkyi myös matsissa.

Jotenkin sitä pääsee tuon aktiivisemman liikkeen ja paremman sijoittautumisen myötä selvästi paremmin vastustajien pään sisään varsinkin juuri Lloydin syöttövuoroissa. Sen sijaan, että katsoisin turistina (suora lainaus Louisilta 😁 ) palauttajien lyöntejä seisoskellen omalla paikallani, tulee minun olla mahdollisimman ärsyttävä ja joka paikkaan säntäilevä verkkomies. Ja tuossa kyllä tänään myös onnistuin matsin aikana. Oman syötön jälkeinen liikkuminen terävämmin omaan kulmaani on ehkä vähän vaikeammin työstettävä asia, sillä en halua liikaa muuttaa hyvin viime viikot kulkenutta syöttöäni, mutta onhan se kieltämättä parempi, että peitämme Lloydin kanssa mieluummin omat puoliskomme kentästä kuin että seisomme yhtään peräkkäin, jolloin nelinpelikäytäviin jää liian paljon tilaa.

Tämän päivän matsissa nuo Louisin vinkit kuitenkin siis toimivat erinomaisesti. Olimme alusta asti omien syöttövuorojemme herroja, ja vaikka puolalaiset syöttivätkin ensimmäiset gamet fiksusti, aloimme koko ajan päästä enemmän ja enemmän niihin kiinni. Ensimmäinen erä ratkesi 4-3 -tilanteessa, jossa pelasimme Lloydin kanssa erinomaisen gamen murtaen lopulta kolmannella breikkipallollamme no-ad -tilanteessa. Ja toisessa erässä jatkoimme sitten samaa rataa murtamalla kaksi ensimmäistä puolalaisten syöttöä jälleen no-adien kautta, eikä voittajasta ollut lopulta mitään epäselvyyttä.

45 minuuttia kestänyt ottelu tarkoitti sitä, että suuntasimme matsin jälkeen vielä hetkeksi treenikentälle. Kyllähän tennis aina urheilua on, mutta ei 45 minuutin nelinpeliä kyllä kestävyyslajiksi voi sanoa. Laskin myös, että syötin ottelussa ainoastaan kolme syöttövuoroa ja 15 pistettä eli lisää syöttöä oli hyvä saada treenikentällä. Palautuksia en sen sijaan lähtenyt enää harjoittelemaan, sillä sen verran hurjaa oli palautuspommittelu matsissa, että haluan jatkaa huomenna tasan tarkkaan siitä mihin tänään jäimme. 😊

Huomenna vastaan asettuu siis italialaispari Arnaboldi/Pellegrino. Vasenkätinen Arnaboldi pelaa nykyään harvemmin neluria, ja onkin täällä mukana vielä huomennakin kaksinpelissä. Kovalyöntinen Pellegrinokin on pääasiassa kaksinpelaaja,, mutta hänellä on kyllä uran aikana useampikin CH-kisan voitto tilillään myös nelinpelissä. Vastassa onkin siis varmasti hieman samankaltainen pari kuin suurin osa viime viikon vastustajista eli tämänpäiväiseen verrattuna luvassa on paljon enemmän takakentän ralleja sekä vastustajilta laadukkaampaa syöttö- ja palautustyöskentelyä. Löysimme kuitenkin tänään Lloydin kanssa omaan syöttöpeliimme juuri sitä viime viikolla kateissa ollutta terävyyttä, joten jos jatkamme huomenna samaan malliin niin olemme kyllä varmasti vahvoilla.

Matsin aikataulu ei ole vielä selvillä, mutta iltapäivä- tai iltamatsi on varmasti luvassa, jotta Arnaboldi saa pelattua kaksinpelinsä alta pois. Siihen asti nautitaan Roannen maisemista ja levätään hyvin!

12 thoughts on “Roanne CH100 QF, Heliövaara/Glasspool – Drzewiecki/Matuszewski 6-3, 6-0

 • Pääsin seuraamaan streamiä ensimmäisen erän 3-3 tilanteesta juuri sopivasti kun painoitte kaasun pohjaan. Sen jälkeen ei tosiaan ollut enää epäselvyyttä kuka matsin vie, lähinnä jännitys oli siinä pidättekö saman korkean laadun loppuun asti. Syötöt viuhuivat erinomaisesti sisään ja peli oli vapautunutta, monipuolista ja määrätietoista. Vastustajen päät alkoivat riippua heti toisen erän alun murron jälkeen. Hieno peli teiltä molemmilta! 💪

  • Kiitos! Tällaisia otteita kun jatketaan niin hyvä tulee. Vaikka tasoero toki olikin tänään aika selvä meidän eduksemme.

 • Kiitos taas hyvästä yhteenvedosta. En päässyt näkemään matsianne, mutta iloissani
  katsoin numerot, 6-3, 6-0!!! Onneksi olkoon! KYSYMYS: Onko teillä tarkoitus käyttää Louis Canterin palveluksia jatkossakin? Ilmeisesti hän valmentaa live coachingin lisäksi sopimuksen mukaan myös online-systeemillä, kun mainitsit nuo Zoom-sessiot. Ja mitä hänen valmennus maksaa? – Tsempit huomiseen matsiin!

  • Kiitos! Louisin palveluita on ilman muuta tarkoitus käyttää jatkossakin, onhan hän yksi parhaista mahdollisista nelinpelivalmentajista maailmassa. Hän työskentelee suoraan LTA:lle eli Englannin tennisliitolle, joten hän työnsä on auttaa brittipelaajia parhaansa mukaan. Ja hän uskoo minun ja Lloydin yhteispeliin, joten pääsen ikään kuin Lloydin siivellä nauttimaan opeista 👍

 • Todella upea matsi teiltä ! Ekan erän ihan alun jälkeen teidän syöttötyöskentelyvoli tosiaan täydellistä. Siitä on hyvä jatkaa ! Tsemppiä huomiseen matsiin.

 • Onnistunut pikapeli molemmilta, onnittelut siitä ja tsemit huomiseen! Mikä muuten on ajallisesti lyhyin pelaamasi voitto- tai tappioneluri? Pääsikö tämä top10-listalle? Jarkko taisi kerran lyödä Tomicin 28 min. ennätysajassa, mutta onkohan nelurissa päästy koskaan samoille hudeille?

  • Kiitos! Nelurit ovat kyllä silloin tällöin aika nopeita. Mitään listaa nopeimmista matseista minulla ei ole, mutta kohtuu harvoin alle 45 minuuttia matsi kyllä kestää. Tuo Jarkon 28 minuuttia on kyllä hurja suoritus, enkä usko että sitä on ainakaan huipputasolla nelurissakaan lyöty.

 • Harri,
  Hienoa pelaamista tänään ja ero oli todella suuri verrattuna viime viikon finaaliin. Oma pelisi oli selvästi parampi kuten yllä mainitsit. Lisäisin vielä pari upeaa rysty syötönpalautustasi suoraa linjaa puhtaita läpilyönteinä. Oli ilo katsoa pelaamistanne.

 • Hienoa Glassovaara!
  Neluria on varmaan mukava pelata, kun tiimin syöttötyöskentely on tommosta.
  Niin. Ja myös muu tekeminen kentällä.
  Lisää tätä!

  Ps. Kyllähän Empun neluri Tukholmassa oli myös kovaa kamaa.

  • Kiitos! Syöttö- ja palautuspeli kulki kyllä upeasti tänään, joten sen päälle oli helppo rakentaa. Lisää tätä!

Comments are closed.