Roanne CH100 SF, Heliövaara/Glasspool – Arnaboldi/Pellegrino 6-3, 6-1

Hurraa, aika yhtä maalia oli ottelu tänäänkin, kun laitoimme italialaisparin pakettiin reilusti alle tunnissa. Vakuuttava syöttöpeli ja palautuksissa riittävä aggressiivisuus takasivat voiton ja paikan huomiseen finaaliin. Siinä vastaan asettuu paikallinen 2-sijoitettu pari Arneodo/Olivetti, joka osaa kyllä nelinpeliä sen verran hyvin, että samanlaista näytöstä tuskin on enää kolmatta päivää peräkkäin luvassa. Mutta parhaamme kyllä yritämme!


Tämän päivän avain onneen oli eilisen tapaan erinomainen syöttöpeli, jota täydensi aktiivinen ote verkolla. Hävisimme yhteensä ainoastaan kuusi syöttöpistettä, eikä vastustajilla ollut ollenkaan murtopalloja, joten saatoimme palautusgameissa yrittää ratkaisuja vähän riskilläkin. Ja tänään tuokin tuotti hienosti tulosta, kun linjapalautukset toimivat, ja verkolla puolenvaihdot sujuivat paremmin kuin miesmuistiin. Itaialaiset jaksoivat ensimmäisen erän vielä yrittää tosissaan, mutta toisessa erässä heiltä alkoi kyllä vähän usko loppua. Ja sitähän me seurasimme toiselta puolelta kenttää suurella ilolla.

Pelasimme tänään ottelun siis Le Scarabée -stadionille eli kisan keskuskentällä, ja tunnelma olikin varsin hieno. Sisääntulo kentälle tapahtui pimeälle areenalle savukoneiden siivittämänä ja yleisöäkin oli paikalla ihan mukavasti. Kävimme aamulla varmuuden vuoksi lyömässä bollauksen juurikin tuolla keskuskentälläv vähän tavallista aikaisemmin, jottei kentän valaistus tai muu tunnelma tekisi tepposia matsin alkaessa, kun edellispäivät olimme siis pelanneet ja harjoitelleet vain muilla kentillä. Mutta loppujen lopuksi alusta oli täysin identtinen muiden kisakenttien kanssa, ja valaistuskin tennikselle erinomainen.

Tällä fiiliksellä onkin hyvä jatkaa huomiseen finaaliin, jossa kohtaamme siis parin Arneodo/Olivetti. Kumpaakin vastustajaa vastaan olen pelannut kerran massakentällä, mutta varsinkin yli kaksimetrinen Olivetti on parhaimmillaan nopeilla sisäkentillä hurjan syöttönsä turvin. Arneodo on pariaan lähes 30 senttiä lyhyempi, mutta hänelläkin lähtee pituutensa nähden syöttö yllättävän terävästi. Takakentältä Arneodo on kuitenkin pelaajista selvästi vahvempi, joten pyrimme varmasti pelaamaan takakentän pallot Olivettille ja muut lyönnit Arneodolle huomenna.

Luvassa on kuitenkin varmasti ihan kunnon nelinpeliä, sillä molemmat vastustajat pelaavat nykyään vain neluria ja osaavat siis taktiikat ja sijoittumiset paremmin kuin vaikkapa tämän päivän vastustajamme. Mutta toisaalta jos syöttöpelimme on samanlaisella tasolla kuin tänään, niin vaikea meitä on kyllä murtaa. Emme ole antaneet koko turnauksessa vastustajille yhtään murtopalloa, joten jos sillä linjalla jatketaan niin vahvoilla ollaan. Eikä palauttamisemmekaan ole missään nimessä ollut huonoa, joten rohkeasti vain samaa rataa eteenpäin huomenna ja kohti kissavoittoa!

Tälle päivälle hieman lisästressiä omalle kohdalle aiheutti ensi viikon Helsingin kisa, johon kohdalleni tuli vielä viime hetken muutos peliparin osalta. Minuun otti nimittäin eilen illalla yhteyttä sen verran kova nimi, että jouduin nyt lopulta sanomaan Patrikille, että vaikka olimme sopineet pelaavamme yhdessä, niin jos parin vuoden takainen Wimbledon voittaja kysyy, niin silloin pitää sanoa kyllä. Aika takavasemmalta sain nimittäin pyynnön hollantilaiselta Jean-Julien Rojerilta pelata yhdessä Helsingissä ensi viikolla. Hän pelaa huomenna Tukholman avointen finaalissa ja oli kiinnostunut jatkamaan kiertuettaan Pohjoismaissa, joten tervetuloa Helsinkiin sanoin minä! Rojer on ollut parhaimmillaan nelinpelin maailmanlistalle kolmantena ja nykyinenkin rankkaus on ensi maanantaina top-40 sisällä. Aika kova pari siis kyseessä ja aika siistiä, että hänenkaltainen pelaaja halusi juuri minun kanssani pelata!

Mutta pelataan nyt kuitenkin huomiset finaalit kunnialla alta pois ennen kuin herkutellaan ensi viikon peleillä sen tarkemmin. Olisihan se kuitenkin kiva tulla kotikisaan pokaali taskussa ja itseluottamus huipussaan!

11 thoughts on “Roanne CH100 SF, Heliövaara/Glasspool – Arnaboldi/Pellegrino 6-3, 6-1

 • Onnittelut Harri finaalipaikasta! Ja myös Lloydille. Stokiksen nelureita katsoessa tuli mieleen, että ehkäpä teillä olisi ollut niissäkin geimeissä hyvät mahkut menestyä. Mitä itte arvelet tuosta? Ja ylipäätään mitkä ovat mielestäsi suurimmat tasoerot ch- ja atp- tason nelinpeleissä? Kaksarissahan joidenkin mielestä top10 lukuunottamatta seuraavien 100 pelaajan osalta erot ovat marginaalisia. Miten nelinpelaamisessa?

  Oisko niin, että muuan suomal. nelinpelaaja on Hollannissa juuri nyt sangen hyvässä huudossa??🤔😉. Finaalista voitto kotiin!

  • Kiitos! Olisi meillä varmasti ollut mahdollisuudet mennä pitkälle Tukholmassakin. Erot huipulla ovat sen verran pienet, ja olemmehan me jo pariin kertaan osoittaneen Lloydin kanssa, että ATP-tasollakin osataan pärjätä.

   Omasta mielestäni isoimmat erot ATP- ja CH-nelinpelien välillä ovat pelaajien syöttö- ja palautuspelissä. CH-tasolla on välillä noissa taidoissa vähän vajavaisia pelaajia vastassa, kun taas ATP-tasolla harva pärjää ilman noiden lyöntien kovaa tasoa. Mutta kyllä nelurissakin top70-80 pelaajat alkavat olla kaikki aika korkealla tasolla, ja voittoja voi ottaa ristiin huonommallakin rankingilla.

 • Nohuhhu. onhan toi valitettavaa patrikille mutta pitää ymmärtää jos maailman ykkönen pyytää nii sillon mennään. toivotaan että saisitte enemmä pelejä kuin pelkästää stadin kisa!! Kova!

  • Juu, ei nyt sentään ihan maailman ykkönen mutta melkein kuitenkin. 😉 Ja tosiaan tiedä sitten vaikka tätä kautta avautuisi taas uusia ovia jatkoonkin!

 • Onnittelut loistavista otteista! Kaikki mikä tulee nyt, auttaa ensi kauden aloitusta. Oliko Matwella mitään roolia päivän tapahtumissa?

  • Kiitos! Nimenomaan otetaan nyt kaikki irti loppukaudesta myös ensi vuotta silmällä pitäen. Matwen roolista en ainakaan itse tiedä enempää, voi olla että puhelinnumeron hän on antanut tai sitten vain auttanut minua Moskovan tuloksissa. 😊

 • Onnea tämän päivän voitosta! Pääsin katsomaan toisen erän alusta ja olihan teidän esitys sellaisella tasolla, että siinä olisi kovempikin pari ollut helisemässä. Teidän molempien peli oli hienoa katseltavaa ja on pakko sanoa, että sun syöttö on tarkka ja vaikea pala vastustajille sekä palautukset aivan maailmanluokkaa. Kaiken lisäksi liikkumisesi verkolla ja pisteiden teko on sulla kyllä nyt hallussa. Onko niin, että olet sisäistänyt saamasi ohjeet Englannin valmentajagurulta näin nopeasti suoraan peliisi? Nimittäin verkkopelisi näytti todella aktiiviselta ja hoidit pisteet hienosti kotiin joka tilanteessa. Oli ilo katsoa myös Lloydin peliä, joka otti hyviä pisteitä syötöillään ja palautuksillaan, lisäksi teki muutaman hienon pisteen verkolla. Ei epäilystäkään, kuulutte ilman muuta ATP-tasolle ja on vain pienestä kiinni, että saatte tasaisen varmaa suoritusta turnausesta toiseen, sitä kautta isoja voittoja ja rankingia ylöspäin. Tsemppiä huomiseen finaaliin!

  • Kiitos! Kai se on näin nähtävä, juuri laitoin Olympiakomitean apurahahakemuksen sisään. 😉

 • Teissä on jotain niin äärettömän sympaattista, että toivoisi menestystä aivan huipulle asti. Ensimmäiseksi herra Heliövaara pitäisi nostaa ”vuoden esikuva” ehdokkaaksi urheilugaalaan. Perustelu: Paluu omaan lajiin vienyt lajinsa huipulle ja inspiroinut muita perumaan lopettamispäätöksiään. Hyvä Harri!

  • Wow, kiitos! Kiva kuulla, että pelistämme paistaa sympaattisuus. Tiettyä jämäkkyyttä olemuksessa toki pitää aina olla, mutta olisihan se kunnia joskus saada jonkinlainen esikuvapalkinto!

Comments are closed.