Roanne CH100 Finaali, Heliövaara/Glasspool – Arneodo/Olivetti 7-6(5), 6-7(5), 12-10 (päivitetty)

Wow, olipahan finaali! Ja fiilikset voiton jälkeen sen mukaiset! Koko matsi oli kaikilta pelaajilta todella korkeatasoista syöttämistä ja verkkopeliä, joten murtoja ei nähty ainoatakaan. Mutta tie breakeilla herkuteltiin sitten senkin edestä. Kyllähän 100 pisteen potti tekee taas todella hyvää niin rankingille kuin itseluottamuksellekin, ja kelpaa nyt tulla kotikentälle Taliin pelaamaan ensi viikoksi. Myös eilisillan hienot uutiset Finnish Tennis Awards -tapahtumassa, ja minulle jaettu Vuoden tennisteko -palkinto lämmittivät isosti mieltä kruunaten koko viikonlopun.


Kaksi ensimmäistä ottelua Roannen kisassa tulivat kotiin jopa flow-tilassa, mutta tämän päivän vastustajien vaarallisuus oli tiedossa, ja valmistautuminen matsiin siksi erittäin huolellista. Heräsin aamulla jostain syystä jo ennen kuutta, lieneekö sitten ollut pientä jännitystä ilmassa, mutta tunsin kyllä oloni päivän mittaan ihan mukavan pirteäksi. Mielentila matsiin lähdettäessä oli kaikesta huolimatta jotenkin juuri sellainen kuin toivoin, ja sanoinkin Lloydille kentälle astellessamme fiilikseni olevan ”excited”. Eli paloin halusta päästä näyttämään taitoni runsaslukuiselle ranskalaisyleisölle.

Finaaleissa on monesti kaikilla vähän ekstralatausta ja jännitystä, mutta nyt oma jännitys oli aika hyvin taka-alalla, sillä keskityimme alusta asti tekemiseen emmekä tulokseen. Varmasti myös finaalien runsas määrä viimeisen kuuden viikon aikana on tuonut tekemiseen aika hyvän rutiinin, mutta ei finaali ikinä mikään jokapäiväinen juttu kuitenkaan siis ole.

Lloyd aloitti tuttuun tapaan syöttämisen ja selviydyimme ottelun alusta kunnialla, vaikka Olivetti laittoikin pari aika kovaa moukaripalautusta ekoihin gameihin. Lloydkin oli kuitenkin palautuksiensa kanssa iskussa, ja saimmekin ottelun ensimmäisen, ja lopulta ainoaksi jäänenn murtopallon, Arneodon syötössä 2-1 -johdossa. No-ad -piste oli varmaan ottelun pisin palloralli useine lobbeineen ja tilanteiden vaihteluineen, mutta lopulta Olivetti ratkaisi pisteen upealla rystylinjallaan, eikä murtoa siis tullut. Tämän jälkeen kaikki jatkoivat vahvoja esityksiä syöttögameissaan ja edettiin lopulta tie breakiin. Se eteni melko tasatahtia, kunnes 5-5 -tilanteessa löin ensin huippupalautuksen Olivettin syöttöön ja eräpallossa Arneodon pahaan lobbipalautuksen lähes maagisen lyhyt krossi -rystyn. Ranskalaisyleisö hiljeni mukavasti, kun hallissa kaikui vain minun come on -huutoni.

Toisessa erässä tuntui siltä, että jos mahdollista, syöttäjät vain kiristivät tahtiaan, eikä murto ollut missään vaiheessa lähellä kumpaankaan suuntaan. Jotenkin uskoin, että olisimme Arneodon syöttöihin päässeet iskemään paremmin, mutta he pelasivat kyllä noissa gameissa monesti tosi hyvää verkkopeliä, vaikka saimmekin palautuksiamme kenttään. Pääasia oli kuitenkin, että pidimme myös omat syöttömme vahvasti, mikä tarkoitti, että edettiin taas tie breakiin. Nyt se lähti kuitenkin huonosti käyntiin Lloydin syödessä tuplan 1-1 -tilanteessa ja Arneodon ottaessa toisen minibreikin kämmenwinnerillään 1-4 -tilanteessa. Saimme toisen minibreikeistä takaisin, mutta lopulta kolmas ranskalaisten eräpallo oli liikaa. Yleisö alkoi heräillä ja vuorossa oli siis kutkuttava kisavoiton ratkaiseva match tie break.

Saimme match tie breakiin vakuuttavan alun parilla huippupisteellä siirtyen 5-2 -johtoon. Tuohon pari hyvää syöttöpistettä olisivat olleet kovaa valuuttaa, mutta Lloyd menetti kuitenkin toisen syöttöpisteensä, ja minun kaksoisvirheeni jälkeen tilanne tasoittui 6-6:een. Tämän jälkeen edettiin jälleen tasatahtia, kunnes Lloydin hyvä syöttö toi meille ensimmäisen matsipallon 9-8 -tilanteessa. Sen ranskalaiset selvittivät kuitenkin hyvällä verkkopelilla. 9-9 -tilanteessa oli sitten puolestaan jälleen minun aikani astua esiin, kun koko matsin ajan epäonnistunut viimeiseen asti peitetty lobbipalautukseni onnistui vihdoin täydellisesti ja toi suoran pisteen. Matsipallo minun syötölläni ei kuitenkaan tuonut ratkaisua, kun Lloydin rystyvolley jäi liian kesyksi, mutta 10-10 -tilanteessa hän paikkasi tilanteen erinomaisella liikkeellä ja kämmenvolleylla. Ja lopulta juhlat olivat valmiit, kun 11-10 -tilanteessa Lloyd löi erinomaisen rystypalautuksen, jonka jälkeen minä pääsin iskemään rystydriven seuraavaan palloon Olivettin lentolyönnin jäädessä liian kevyeksi. Olivettin seuraava refleksivolley oli vielä lähellä pudota kenttään, mutta kun niin ei käynyt niin kisavoitto oli totta!

Tänään pelattiin ihan maksimimittainen nelinpeli, joka kesti lähes kaksi tuntia, joten tilanteita ja vaiheita kyllä riitti. Mutta se fiilis, kun viimeinen pallo päättyy ja tiedät voittaneesi oli kyllä jälleen ihan huikea. Tuuletus tuli sydämestä, sillä koko viikon työ palkittiin jälleen parhaalla mahdollisella tavalla. Onhan se aika huikeaa, miten viime aikoina niin moni tiukka matsi on kääntynyt kotiin päin, mutta kyllä siitä täytyy myös vähän omaa häntää nostaa, sillä on noiden tilanteiden käsittelyni kyllä kehittynyt huimasti vuoden aikana. Alkuvuonna tie breakit kääntyivät niin monesti väärään suuntaan, mutta nyt match tie break -voittoja on takana peräti seitsemän peräkkäin. Ja tänään kävi vaihteeksi myös vihdoin niin, että voitimme ottelun, vaikka vastustajat voittivat enemmän pisteitä kuin me. 😊

Jotenkin tuo henkinen venyminen ja itseluottamukseni tiukoissa paikoissa on juuri tällä hetkellä sellaista, että siitä voi itsekin nauttia. On sellainen olo, että voi vain antaa asioiden tapahtua. Ei tarvitse pakottaa mitään, vaan voi luottaa siihen, että keho osaa tämän homman. Tuuletukset huippusuoritusten jälkeen ovat aitoja ja lisäävät sitä positiivisuutta, joka kantaa taas eteenpäin seuraavissa pisteissä. Ja olen kyllä ihan varma, että tuo päättäväisyys ja usko itseeni huokuu tällä hetkellä myös peliparilleni sekä jossain määrin myös vastustajille. Voi kunpa se olisi aina tällaista!

Pelillisesti tämän päivän matsi oli sellainen, jossa vahva syöttöpeli oli tärkeää. Ja siinä kyllä onnistuimme upeasti. 16 ässää, eikä yhtään breikkipalloa vastustajille ovat kiitettävät lukemat ihan missä tahansa ottelussa. Ja sama teema kantoi meillä koko turnauksen läpi, sillä emme lopulta antaneet viikon aikana yhdellekään vastustajalle yhtään breikkipalloa. Aika kova tilasto, jota tuskin ihan heti tulee toistettua! Palautuspeli sen sijaan oli tänään ehkä hieman vaikeampaa kuin odotin, mutta toisaalta tie breakeihin tuli kyllä hienoja onnistumisia isoihin paikkoihin, ja nehän ne ovat ne tärkeimmät. Eikä verkkopelissäkään ollut mitään vikaa, päin vastoin tekeminen oli tarkkaa ja juuri sopivan kliinistä.

Tällaiset päivät ovat siis tennispelaajalle niitä ihan parhaita, ja ­kisavoiton tuomaa huumaa tulee kyllä varmasti kaipaamaan uran jälkeen. Mutta eikö se ole sitäkin parempi syy ottaa kaikki irti näistä tunteista nyt, kun niitä pääsee kokemaan? Tällä(kin) kertaa matka jatkui kuitenkin lähes välittömästä finaalin ja palkintojenjakoseremonioiden jälkeen kotia kohti, sillä vaikka kisavoittoa olisi ollut kiva juhlistaa Roannessakin, niin eiköhän se ole vielä parempi herätä sunnuntaina isänpäivän viettoon omasta sängystä. Vähän meinasi tulla kiire niin junaan Roannessa kuin lennolle Lyonista Amsterdamin kautta kotiin, mutta onneksi ranskalaiset aikataulut pitivät tällä kertaa paikkaansa, ja Helsinkiin laskeututaan näillä näkymin vielä saman päivän puolella. Lloyd ei ollut ihan yhtä onnekas, sillä hänen lentonsa Pariisiin oli pahasti myöhässä, eikä hän ehtinyt jatkolennollensa Lontooseen.

Lloyd suorittaa ensi viikon maisteriopintojaan Loughborough’ssa, kun taas minä pelaan kotikentällä Talissa Jean-Julien Rojerin kanssa. Rojer ei ollut Tukholman avointen finaalissa niin menestyksekäs kuin me Roannessa, mutta eiköhän hänkin ihan kovalla pelipäällä saavu Helsinkiin. Ainakin hän on sellainen pelaajatyyppi, joka antaa aina kaikkensa ottelussa kuin ottelussa.

Olisin lopulta saanut rankingillani alternate-paikan myös sunnuntaina alkaviin kaksinpelin karsintoihin, mutta päätin lopulta olla lähettämättä viestiä kisan supervisorille, vaikka ehdinkin jo viestin kirjoittaa valmiiksi. Ehkä sittenkin nelinpelin kannalta on parempi olla ottamatta alle liikaa rasitusta, sillä tarvitsen kyllä yhden huili-/kehonhuoltopäivän, että olen parhaassa vireessä koko ensi viikon ajan.

Sillä kyllähän tässä nyt ihan täysin nelinpeli edellä nyt mennään, sillä ranking on niissä lukemissa, että isoja kisoja alkaa olla ensi vuoden alussa tarjolla. Puolustin tällä viikolla sekä viime vuoden Bratislavan kisavoittoa että kahden vuoden takaista Helsingin kisan semiä, joten tämä 100 pisteen potti ei käytännössä juuri muuta sijoitustani ensi maanantaiksi. Mutta ei kuitenkaan juurikaan enää harmita Tukholman avointen väliin jääminen, sillä sielläkin olisi pitänyt selvitä vähintään finaaliin, jotta pisteitä olisi saanut enemmän kuin Roannen voitolla.

Kaiken kaikkiaan tästä Roannen viikosta ja koko kahden viikon kisareissusta Lloydin kanssa jäi kyllä taas tosi positiiviset fiilikset. Bergamossa pelissämme oli pientä hakemista, mutta Roannessa palaset alkoivat kyllä loksahdella kohdalleen. Kummasti taas heti voiton jälkeen tuli puhelimeen useampikin tarjous ensi vuoden yhteispeleistä, mutta vaikea se on olla jatkamatta Lloydin kanssa, kun kemiamme kentällä ja sen ulkopuolella toimii niin hienosti, tulokset ovat positiivisia ja tarjolla on vielä maailman parasta valmennustakin.

Pidetään katseet kuitenkin vielä kaksi viikkoa tämän kauden puolella, sillä sen verran on vielä kisoja jäljellä. Ensi viikolla kotikentälla hurmos päälle Rojerin kanssa ja sen jälkeen vielä viimeinen rutistus Italian Barissa Lloydin kanssa. Vamos ja kiitos lukuisista onnitteluista jo tässä vaiheessa!

22 thoughts on “Roanne CH100 Finaali, Heliövaara/Glasspool – Arneodo/Olivetti 7-6(5), 6-7(5), 12-10 (päivitetty)

 • …maskien takaa olen kuulevinani tutun kappaleen: ”We are the champions….. we are the champions!” 🙂
  Paljon onnea ja tsemppiä tuleviin taistoihin!!!
  Vamos–Forza-Alle-Alle-Allez!

 • Upeeta! Olipa se jännää seurattavaa. Loppuosa meni päällekkäin dubbelin finaalin kanssa täällä Tukholmassa, mutta koska tämä finaali oli aika selvä alusta lähtien, niin enempi tuli seurattua teidän peliä. Rojer oli vähän ruosteessa täällä tänään mutta hänen ensiviikon parinsa 💪näyttää olevan liekeissä, niin homma varmasti toimii. Täytyypä tulla Taliin kannustamaan. Hieno kisa teiltä Lloydin kanssa👍👍👍.

  • Paljon kiitoksia! Ilmeisesti useampikin tennisseuraaja oli ollut paikalla Tukholmassa, mutta seurannut samalla vaivihkaa myös meidän Ranskan otteluamme. 🙂

 • Olipas taas näytelmä!
  Kentällä oli 4 pelaajaa, jotka kaikki pelasivat hyvin.
  Tosi tasokas nelurifinaali.
  Huipentui taas mtb’ssä viimeiseen pisteeseen. Ja putki vaan jatkuu.
  Hoidit sen kotiin kahdella hyvällä lyönnillä ja breikkasit voiton teille!
  Ulvova katsomo hiljeni täysin. Kuului vaan sun voittokarjaisu.
  Lisää tommosta Rojerin kanssa Talissa ens viikolla!

  • Vamos, kiitos! Näinhän se nimenomaan meni, että aivan viimeisissä pisteissä taskusta löytyi vielä ylimääräinen vaihde. Aika siistiä voittaa kisa vastustajien kotikentällä ja tästä kelpaa jatkaa omaan kotikisaan Talissa!

 • Iso käsi jälleen kerran! Oltiin tosiaan taas jännän äärellä, mutta hyvin klaarasitte kahden menetetyn matsipallonkin jälkeen. Ja sama jännä jatkui Suomi-futiksen seurassa! Kyllä sportti antaa hienoja elämyksiä! Jatkakaa samaa rataa!

  Lobby-lyönnit ovat usein nelurissa isossa roolissa. Miten paljon ja millä tavoin niitä harjoittelet? Entä millä %:lla korkea kohopallosi osuu treeneissä takarajalta toiselle 20 cm rajamarginaalilla? Millainen on tatsisi tältä osin?

  • Jehh, kiitos! Hienoa, että suomalaisessa urheilussa tapahtuu paljon upeita menestystarinoita!

   Lobbeja tulee tosiaan nelurissa käytettyä aika paljon, ja varmaan pitäisi käyttää vieläkin enemmän, varsinkin syötönpalautuksissa. Niissä syvyyden löytäminen on kuitenkin aika vaikeaa, varsinkin, jos vastustajien syötössä on tarpeeksi vaihtelua kierteen ja vauhdin osalta.

   Itse treenaan lobbipalautusta muun treenin omassa silloin tällöin, mutta varmaan pitäisi kyllä lisätä sen harjoittelemista entisestään. Ja tuo 20cm marginaali on kyllä tosi pieni maali huippupelaajallekin. Ehkä joka kolmas lobbi onnistuu metrin alueelle takarajan sisäpuolelle sellaiseen palloon, johon itse pääsee hyvin käsiksi.

 • Wiw, wow !!!!! Sait upean lahjan ensimmäiseksi isänpäiväksesi … tai siis otit upean lahjan !! 😊

  Tämä oli aivan huikea matsi !! Kaikki pelasivat upeasti … ehkä Arneado oli hiukan heikompi syötöissä. Mutta kyllä sinä olit taas matsin kingi … sait käännettyä tuon mtb:nkin kotiin, vaikka Lloyd missasi muutaman helpon näköisen lyönnin verkkoon.

  En tiedä, minne nouset rankingissa, mutta todellisuudessa olet nyt top-30 pelaaja … ellet vieläkin korkeammalla.

  Hyvää ensimmäistä isänpäivää sinulle !

  • Paljon kiitoksia! Olihan tuossa matsissa taas aika kivasti jännitystä sekä draamaa. Mutta sitäkin hienompaa, että voitto irtosi! Oma pelintaso ja itseluottamuksen taso ovat nyt asen verran korkealla tasolla, että tällaisissa olosuhteissa menestystä tuntuu tulevan aika kivasti. Toivottavasti putki jatkuu!

 • Mahtavaa!! Onneksi olkoon! Olet TODELLA kova luu. Aiemmin ennustamani top20 ranking lähestyy väjäämättä! Nauti voitosta ja ennen kaikkea ensimmäisestä isänpäivästäsi! Onnea vielä kerran!

  • Kiitos! Ylöspäin mennään ja sehän kelpaa! Ja vielä kun asiat tuntuvat loksahtelevan kohdalleen kentän ulkopuolellakin niin nauttia saa. 🙂

 • Huh-huh, olipa jälleen hieno thrilleri. Onneksi olkoon voitostanne! Aika hyvä isänpäivälahja myös. Olet ottanut ison loikan ratkomalla kylmäpäisesti tukalia tilanteita, kuten taas tänään. Mahtavaa! Myös Lloyd onnistui hyvin, joskin teki helppoja virheitä enemmän. Oletko muuten tietoisesti nostanut pallon syötössä korkeammalle kuin Davis Cupissa? Tänään vaikutti siltä. Oli hienoa nähdä, kuinka sun syötöt ja ässät napsahtivat paikoilleen säännöllisesti ja 16:n ässän tilasto toi mukavasti helppoja pisteitä ja ongelmia vastustajille. Propsit myös Lloydille. Teit verkolla todella hienoja ratkaisuja ja napsit pisteitä tasaisen varmasti. Kun katsoo tätäkin matsia kokonaisuutena ja sen tilastoja, niin teidän tasaisen kova suorittaminen ja tiukkojen paikkojen voittaminen tekee teistä pirun hyvän voittavan paketin. Nyt vain ATP Tourin kisoja alle, niin ranking nousee kohisten. Tämän päivän vastustajien pelitaso oli myös kovaa luokkaa ja 203-senttiseltä Olivettin syöttöpommit jo sinänsä olivat aikamoisen haastellisia palautettavia. Mutta mutta – niinpä vain OTITTE voiton! Winners make it happen! – Hienoa päästä ensi viikolla katsomaan sinun ja Rojerin peliä. – Tsemppiä!

  • No oli kyllä todellakin trilleri, kiitos! Kisavoitot ovat kyllä spesiaalijuttuja, ja vielä kun ne tulevat näin hyvällä pelillä, niin tuntuu kyllä hyvältä! Yhteispeli Lloydin kanssa oli tosi korkealla tasolla ja muutenkin kovatasoinen matsi kaikin puolin. 💪

   Syöttöä olen DC:n jälkeen tosiaan vähän trimmannut noston osalta. Vähän taaemmas ja ylemmäs pyrin nostamaan, niin saan paremmin kropan mukaan ja enemmän marginaalia syöttöön. Ja aika hyvin tuntuu toistaiseksi ainakin toimivan!

 • Lämpimät onnittelut jälleen kerran hienosta voitosta! Ensi viikolla nauti taas peleistä! Mukava nähdä paikan päällä.

 • Isosti Onnea ja Kiitos! Kyllä on ilo katsella peliänne, eilen, tänään, huomenna… Ja siihen iloon kuuluu jännitys ja aijjaivoivottelukin. Mutta ei niin, että te voivottelisitte; te taistelette ja menette eteenpäin! Toivon, että sama jatkuu ensi viikolla kotimaassa toisen parin kanssa. Mukavaa Isänpäivää perheen parissa!

 • Jii-haa, onnee hei!
  Katseltiin kaverini kanssa teidän peliä Kunglika Tennishallenin katsomossa. Kentällä oli menossa nelurin finaali ( myös Rojer kentällä), mutta katselimme puhelimen näytöltä teidän pelejä 😊.
  Muut katsomossa ihmettelivät kun haukoimme henkeä ja hihkuimme ” väärissä paikoissa”.
  Kyllä teidän pelinne oli – objektiivisesti – intensiivisempää ja jännittävämpää.
  Nii tai näin, komee veto! Kertakaikkiaan!
  Ja mainiota isänpäivää, onnee siitäkin!

  • Suuret kiitokset! Harmi, ettei paikka meille auennut Tukholmaan, mutta kiva kuulla, että sieltä asti on meidän pelejämme Ranskassakin seurattu. Ensi vuonna sitten ison suomalaiskatsomon eteen Kungligaan!

 • Onnea hienon voiton johdosta , erinomaista peliä molemmilta pareilta. Omana huomiona ja aikaisemmista kommenteistasi päätellen sinun/lloyd:n teams palaveri englannin neluri coach:n kanssa oli tärkeä , koska sen jälkeen olette pelanneet kaikki ottelut erinomaisesti.

  • Kiitos! Nuo brittikoutsin kanssa käydyt palaverit olivat kyllä hurjan arvokkaita. Emme tosiaan niiden jälkeen antaneet vastustajille yhtään murtopalloa, ja silloin voitto on yleensä aina otettavissa. Lisää tätä kiitos!

Comments are closed.