Helsinki CH80 R16, Heliövaara/Rojer – Dzumhur/Milojevic 6-0, 6-3

Noin lähti kotikisan pelit ihan komeasti käyntiin. Vastustajat eivät rehellisesti sanottuna olleet selvästikään kovin kotonaan nelinpelissä, mutta meille voitto kelpaa toki aina. Yhteispeli Rojerin kanssa tuntui myös alusta asti luontevalta, joten eiköhän tästä jatketa innolla kohti seuraavaa ottelua. Kvartsimme pelataan torstaina illalla, ja vastaan tulee belgialaispari Coppejans/De Loore.


Tämän päivän ottelu ei lopulta tarjonnut mitään suurempaa nelinpelijuhlaa, sillä sen verran iso oli tasoero pelaajien välillä. Varsinkin Milojevic tuntui olevan verkolla todella kaukana mukavuusalueeltaan, eikä Dzumhurkaan ollut alussa ihan hereillä. Hän kyllä paransi peliään toiseen erään, mutta Milojevic tuntui olevan melko pihalla loppuun asti. Pakko sanoa, että vähän sitä ounastelinkin ennen peliä, sillä Milojevicin valmistautuminen otteluun oli kyllä niin onneton, että harvoin tällä tasolla näkee. Meitä edeltävän ottelun loppuessa hän oli istunut pukuhuoneessa vähintään edelliset puoli tuntia kännykkä kädessä ja talvikengät jalassa liikahtamatta ollenkaan, joten ei ihme, jos reaktiot olivat vähän hitaat. 😅

Meidän pelimme oli puolestaan hyvää ja tasokasta nelinpeliä, sillä otimme paljon verkkoa haltuun ja uskalsimme lyödä palautuksia painavina ajoittain myös linjaa pitkin. Omassa pelissä monta viikkoa todella hyvin kulkenut syöttö vähän yski varsinkin alussa noston karatessa liian eteen, mutta muuten olen kyllä ihan tyytyväinen suoritukseeni. Juls hoiti tonttinsa ammattimiehen elkein, mutta hänkin sanoi matsin jälkeen, että vielä löytyisi varaa kiristää ruuvia varsinkin palautusten osalta. Mutta sehän on toki vain positiivinen asia.

Itse ottelut eteni niin, että Milojevic lahjoitti meille kaksi murtoa ensimmäisessä erässä kaksoisvirheellä no-ad -pisteeseen, ja ainoa vaikeampi game ensimmäisessä erässä oli minun toinen syöttövuoroni 4-0 -tilanteessa, jossa jouduin pelastamaan kolme breikkipalloa. Pari hyvää syöttöä ja no-ad -pisteen ässä olivat kuitenkin laatutyötä. Toisessa erässä emme voittaneet ensimmäistä murtopalloamme Dzumhurin avaussyöttövuorossa, mutta seuraava murtopallo 2-1 -johdossa toi murron. Eikä tuon jälkeen tarvinnut muuta kuin pitää huolta omista syötöistämme, ja matsi oli lopulta ohi tasan 50 minuutissa.

Huomenna kvartseissa uskoisin kuitenkin vastustajien olevan hieman terävämmällä tuntumalla liikkellä, kun kohtaamme belgialaiset Coppejans/De Looren. Hekin ovat pääosin kaksinpelissä menestyneitä pelaajia, mutta varsinkin De Loorella on ihan vaarallinen syöttö ja Coppejansilla hyvät palautukset, joten jälleen pitää olla hereillä. Täytyy kuitenkin itsekin vielä vähän vakoilla heidän ensimmäisen kierroksen otteluaan striimistä ennen huomista matsia.

Tänään valmistauduimme matsiin käymällä bollaamassa jo aamupäivällä, minkä jälkeen palasin kotiin päiväunille ennen kuin löimme vielä kevyesti uudestaan juuri ennen ottelua. Huomiselle Juls halusi kuitenkin muuttaa valmistautumista niin, että menemme Taliin vasta iltapäivällä, jottei päivä tunnu ihan niin pitkältä. Ehkä ihan fiksua niin, koska liikaa ei kannata kuitenkaan olla kentällä, ettei terävyys katoa. Ja molemmilla meillä on kuitenkin paljon otteluita alla, joten tuntuma pysyy yllä hieman kevyemmälläkin bollauksella.

Ottelumme on huomenna ohjelmassa samaan aikaan keskuskentän illan viimeisenä eli toisena otteluna kello 17 jälkeen. Tänään varsinkin Otto Virtasen ottelussa oli paikalla ihan mukavasti suomalaiskannustusta, mutta toivotaan, että suomalaisnelinpelit tuovat huomennakin paikalle edes jonkun verran yleisöä. Nähdään siis taas Talissa!

5 thoughts on “Helsinki CH80 R16, Heliövaara/Rojer – Dzumhur/Milojevic 6-0, 6-3

  • Vankkaa peliä oli! Mukava nähdä livenä. Samaa tahtia vain jatkossakin. Kyllä oli hienoja pisteitä näin katsojan silmiin. Toivottavasti tosiaan mahdollisimman moni tulee paikan päälle ja näkee livenä hyvää nelinpeliä.

  • Tasoero oli nähtävissä tosiaan matsin alusta alkaen. Toisaalta piditte oman pelin hyvin kasassa koska sekin voisi hajota tuossa tilanteessa. Ja peruspelin lisäksi kuoriutuu lisäkerroksia tarpeen mukaan kuten tuossa 0-40 syöttövuorossasi nähtiin. Se on pelimiehen merkki.
    Kiva seurata kun peli kulkee.
    Terävänä ja aktiivisena vaan kohti seuraavaa matsia 💪

    • Juuri näin! Varaa oli vielä meidän tiimillä kiristää ruuvia tiukoissa paikoissa. Toivotaan, että sama fiilis jatkuu tulevissakin matseissa.

  • Oli todellakin mukava nähdä pelinne livenä. Vaikka tasoero vastustajiinne olikin iso, niin sinun ja Rojerin suoritusta oli viihdyttävää seurata. Erityisesti sinun hallittu, keskittynyt ja määrätietoinen tekeminen kentällä näkyy voitettuina pisteinä ja tulostaululla. Rojer on kovan luokan nelinpelaaja, se tiedetään, mutta kova olet sinäkin. Olit taas ilman muuta kentän paras pelaaja. Kuten monissa viime aikaisissa matseissakin, riippumatta siitä, kenen kanssa olet pelannut. Mukautumiskykysi uusien partnereiden kanssa näyttää vain tuoneen lisää itsevarmuutta ja hyviä voittoja tiukoissakin paikoissa. En yhtään ihmettele, että sun puhelin soi ja saat pyyntöjä pelata korkealle rankattujen neluriammattilaisten kanssa. Toivotaan, että saat entistä kovemman vakioparin ja pääsette kisaamaan ATP Tourin kisoja ja nostamaan rankkausta ja lihavampia tilipusseja! – Tsemppiä illan matsiin!

Comments are closed.