Helsinki CH80 SF, Heliövaara/Rojer – Balaji/Sharan 6-4, 6-2

Vamos, voittokulku sen kuin jatkuu! Parini Juls paransi peliään tälle päivälle hienosti, ja kun omassa pelissäkin löytyi tarvittava perustaso niin voitto irtosi lopulta jopa suhteellisen selvästi. Pelistrategiamme toimi koko ottelun erinomaisesti, joten silläkin saralla onnistuimme hienosti. Huomenna pelataan siis jälleen yhdessä finaalissa, jossa vastaan asettuu itävaltalaispari Erler/Miedler.


Tämän päivän matsin aikataulu oli lähes sama kuin eilen, joten valmistauduimme Julsin kanssa rauhassa Talissa iltapäivälyönnillä ja kevyellä välipalalla. Kotikisassa aamutkin sujuvat mukavan nopeasti, kun kävin taas koiran kanssa aamukävelyllä, minkä lisäksi kävimme koko perheen voimin vauvan rutiinitarkastuksessa neuvolassa aamupäivällä. Ei ehdi samalla lailla ollenkaan jännittää ja miettiä puhki illan ottelua, kun on alkupäivästä niin paljon muuta kivaa ohjelmaa. 😊

Itse ottelu alkoi tänään tasaisesti, sillä vaikka syöttömme toimivat hyvin, niin omat palautukseni olivat vähän mitä sattuu varsinkin Balajin syöttöjä vastatessa. Tennis on kuitenkin sellainen laji, jossa ei suinkaan tarvitse jokaisessa palautuksessa onnistua, vaan tänään onnistumiset tulivat tosi mukavasti ikään kuin ryppäissä, sillä saatoin ensin vetää kolme palautusta ei sinne päinkään, mutta 3-3 -tilanteessa Sharanin syöttövuorossa onnistuivat ne sitten kuitenkin kaikki. Breikkipalloon vielä ihan huippu refleksivolley ja pääsimme edelle. Seuraava Julsin syöttövuoro oli tiukka, mutta saimme kaksi breikkipalloa selvitettyä, eikä minun viimeisessä syöttövuorossani ollut sijaa epäilyksille. Ensimmäinen erä meille 6-4.

Toiseen erään lähdettäessä meidän mielentilamme rentoutui, kun taas vastapuolella alkoi selvästi stressitasot nousta. Toki ensimmäisessä Julsin syöttövuorossa piti meidän pelastaa yksi murtopallo, mutta sen jälkeen otimme kaksi murtoa peräkkäin ja siirryimme jo turvallisen tuntuiseen johtoon. Ensimmäinen ottelupallo 5-1 -tilanteessa ei tuottanut tulosta Sharanin selvittäessä sen hyvällä syötöllä, mutta 5-2 -tilanteen syöttövuoroni oli vakuuttava. Ottelu päättyi lopulta ässääni reilun tunnin pelin jälkeen, ja finaalipaikka oli siis jälleen taskussa.

Pelissäni ei mielestäni ollut tänään missään vaiheessa sellaista hurmosta kuin eilen parhaimmillaan, mutta syöttöpeli oli vahvaa, ja palautuksetkin löytyivät juuri sopivasti muutamina peräkkäisinä suorituksina. Siinä on aina omat haasteensa pelata vasenkätistä pelaajaa vastaan, sillä palautusrytmin löytäminen on vaikeampaa, kun joka toinen syöttövuoro palautetaan ihan eri kierteellä kuin sitä edeltävä. Verkolla toiminta oli ihan kohtuullista, toki pari tappopaikkaa olisi voinut käyttää paremmin ja pari smashia tuli turhaan missattua myös. Mutta ei niitä kannata miettiä sen enempää, huomenna vain jalat alhaalla ja lähelle verkkoa ottamaan vastustajilta luulot pois.

Iloista oli kuitenkin nähdä Julsin pelaavan tänään selvästi eilistä paremmin. Hänen verkkopelinsä oli suvereenia ja varsinkin toisen erän lopun refleksivolleylobbi jalkojen välistä oli aika huima suoritus. Myös hänen palauttamisensa oli tänään paremmalla tasolla kun aiemmin. Eniten tykkäsin kuitenkin matsia edeltävästä taktiikkapalaveristamme, jossa onnistuimme mielestäni kehittämään todella hyvän pelistrategian. Syöttöjä suunnattiin paljon Sharanin rystylle erilaisia kierteitä varioiden, kun taas Balajin palautusuunnat olivat hyvin selkeitä, ja verkkomiehen piti vain osata peittää oikea puoli kentästä. Ja kun taktiikka on selkeä, toteuttaminenkin on helppoa, kun ei tarvitse missään vaiheessa liikaa arpoa tekemisiään.

Huomiset finaalivastustajat ovat kuitenkin täysin uusi vastustajia meille kummallekin, joten täytyy jälleen tutkia hieman striimien kautta heidän otteitaan ja yrittää löytää hyvä pelistrategia huomiselle. Itävaltalaispari oli finaalissa viime viikolla challenger-kisassa Ortiseissa, minkä lisäksi heiltä löytyy aika puskista tullut ATP-titteli kotikentältä Kitzbuhelistä tältä kesältä, joten pelimiehiä on taas ehdottomasti vastassa. Eivätkä he ole ainakaan vielä hävinneet ymmärtääkseni tässä kisassa syöttövuoroaan, joten palautuksissa täytyy mahdollisesti hakea onnistumisia vähän riskilläkin.

Minulla on kuitenkin Julsin kanssa kentällä vahva tunne, että jos vain suoritamme omaa tekemistämme samalla korkealla tasolla kuin viime päivät, niin ei meitä ole helppoa voittaa. Pelissämme on paljon monipuolisuutta ja paljon keinoja voittaa pisteitä, joten kunhan löydämme taas huomenna oikean taktiikan niin hyvä tulee. Finaali pelataan huomenna kello 12, jolloin laitetaan silloin taas pommit kulmiin. Nähdään Talissa!

6 thoughts on “Helsinki CH80 SF, Heliövaara/Rojer – Balaji/Sharan 6-4, 6-2

 • Oli kyllä hyvää peliä teiltä ja riemunkiljahdukset kotisohvalla irtosi kun Harri palautti niihin hienosti!
  Tsemppiä huomiseen!

 • Onnea voitosta ja finaalipaikasta! Hieno ja viihdyttävää katsella teidän yhteispeliä Julsin kanssa. On kyllä pakko toistaa blogissasi monesti sanottu, että sinun pelisi on ottanut ison itsevarman loikan Davis Cupin jälkeen. Juls on kovan luokan kokenyt ammattilainen, mutta kylä kova olet sinäkin! Vaikka sun pelikaverit ovat vaihtuneet about turnauksesta ja turnausvoitosta toiseen, niin keskittyneellä ja tasaisen varmalla suorittamisella ratkot tiukkoja paikkoja. Milloin hyvällä syötöillä, kovilla palautuksilla ja loistavalla verkkopelillä! Koko kenttä ja eri osa-alueet käytössäsi. Mahtavaa! Olit aivan selvästi keskiviikkona, eilen ja tänään kentän paras pelaaja! Pelitasosi pysyy korkealla ja pelaat tehokkaasti ja ekonomisesti voittavaa peliä. KYSYMYS: Onko tuo pelikavereittesi vaihtuminen tuonut lisää itsevarmuutta ja tiimijohtajuutta? Uuden partnerin kanssahan joutuu varmaan osin epämukavuusalueelle, vai vaikuttaako se isompaan vastuunottoon kentällä? Miten itse koet tämän? Eli mitkä seikat ovat mielestäsi eniten vaikuttaneet viime viikkojen kehitykseesi? Tsemppiä huomiseen finaaliin!

  • Paljon kiitoksia taas positiivisesta viestistä!

   Kyllähän peli on aika kivasti kulkenut parin kuin parin kanssa viime aikoina. Jotenkin olen löytänyt sen kuuluisan oman pelin niin hyvin, että tiedän pystyväni hoitamaan oman tonttini kenen vain kanssa. Ja kun pelaa entistä parempien parien kanssa, niin se luottamus myös sieltä suunnalta on iso ja esimerkiksi omien syöttöjen pitämiseen saatu tuki on verkkopelissä on kovalla tasolla.

   Mutta eniten kai kyseessä on itseluottamusjuttu, tiedän mitä osaan ja mitä pystyn tekemään kentällä. Tunnen oloni turvalliseksi kentällä, kun voin keskittyä tekemään juuri ne asiat mahdollisimman hyvin. Jos tulee voitto niin hienoa, mutta jos ei niin ei tarvitse turhaan pohtia, mitä kaikkea olisi pitänyt tehdä toisin. Yksikertaistaen olen karsinut pois turhat valinnat pelistäni, ja pelaan melko samalla kaavalla viikosta toiseen. Ja sehän tuntuu toimivan!

 • Kiitos vastauksistasi. Todellakin, itseluottamus on ilmiselvästi se isoin asia tasaisen kovaan suorittamiseen ja onnistumiseen. Ja se kyllä näkyy sun otteissasi kentällä, pelisi on niin helpon näköistä. Ja tuon itseluottamuksen ja oman pelin vuorovaikutus & luotto partneriin tuo epäilemättä hyvää yhteishenkeä ja ruokkii kummankin onnistumisia, it’s 2-way traffic. On helppo ennustaa, että vakiinnutat paikkasi ATP Tourilla nopeammin kuin arvaammekaan. Saattaa olla, että kohta saat enemmänkin korkean tason pelimiehiltä partneripyyntöjä? Mutta nyt katseet huomiseen finaaliin ja voittoa iskemään!

 • Tänään tuli sitten viimeisetkin viimevuotiset pisteet puolustettua ja uusi ennätyskin rankissa! Onnea! Huomenna ja sitten vielä Lloydin kanssa bonusta. Tämä on kivaa!
  Välillä tosin huomaan miettiväni mitä Harri tällä itsetunnolla saisi kaksinpelissä aikaiseksi…
  Lienee turhaa spekulointia

Comments are closed.