Bari CH80 QF, Heliövaara/Glasspool – Bortolotti/Martos-Gornes 4-6, 4-2 keskeytetty pimeyden vuoksi

Odotteluksi meni tämä päivä, ja lopulta matsimme jäikin kesken pimeyden takia. Eilisillan sateet pitivät kentät kosteina aina puoleen päivään asti, joten matsit alkoivat myöhässä, ja koska keinovalot eivät täällä ole riittävän hyvät, niin pian auringonlaskun jälkeen pelaaminen meni vaikeaksi. Huomenna siis jatketaan kello 11 tilanteesta 4-6, 4-2, toivottavasti olemme Lloydin kanssa heti alussa terävänä liikkeellä!

Saavuimme kentille tänään hieman ennen kello kymmentä todetaksemme, että märkää on edelleen. Keskiviikon nelinpelejä oli pelattu sisäkentällä pitkälle yli puolenyön, mutta vaikka sade taukosi jo illalla niin kenttien kuivuminen kestää pilvisessä ja koleassa syyssäässä aika pitkään. Löimme lyönnit läpi hieman kostealla kentällä askelia varoen, minkä jälkeen palasimme vielä hotellille hetkeksi lepäilemään. Nälkä alkoi kuitenkin pian kurnia, joten palasimme kentille lounaalle ja valmistautumaan otteluun.

Kävin kysymässä kisan supervisorilta valoissa pelaamisesta, ja hän kertoi, että jos saamme matsimme aloitettua ennen kello neljää niin voimme vielä pelata ulkona. Aurinko laskee puoli viideltä, joten loppuosa matsista pelattaisiin tällöin keinovaloissa. ATP:n säännöissä CH-kisan pelikentällä vaaditaan 750 luksin keskimääräinen valaistusvoimakkuus, mutta päivänvalossa aloitettu ottelu voidaan pelata loppuun kehnommallakin valaistuksella. Kävin kysymässä tämän tennisklubin lukemia, ja kuulemma mittaukset näyttivät vain reilua 300 luksia, joten ei ihme, että pimeältä tuntui äkkiä, kun aurinko alkoi laskea.

Alkumatsissa peli oli kuitenkin ihan normaalia, ja tuntuikin, että olimme alussa ihan hyvin pelissä mukana Lloydin kanssa. Pääsimme muutamaan kertaan 30-30 -tilanteisiin vastustajien syötöissä, mutta pari turhaa pakottamatonta virhettä piti tilanteen tasoissa. Kunnes sitten 3-3 -tilanteessa Lloydin syöttövuoro oli liian huono. Pari heikkoa viimeistelyä ja pari vähän säkälyöntiä vastustajilta tarkoittivat meille takamatkaa. Emmekä enää onnistuneet saamaan murtoa takaisin, vaikka kuinka yritimme. 4-5 -tilanteen gameen tuli vielä kaiken lisäksi pari todella yllättävää virhepomppua ja vielä yksi virhetuomiokin, joten ehkä tähdet olivat vain väärässä asennossa.

Mutta toiseen erää lähtiessä kaikki oli kuitenkin vielä auki. Pitämällä omat syöttömme saisimme varmasti jonkun mahdollisuuden murtoon. 1-0 -johdossa saimmekin ensimmäisen breikkipallon, mutta Lloydin palautus jäi verkkoon. Oma verkkopeli alkoi mennä yhä vaikeammaksi illan pimetessä, mutta Lloyd sai onneksi pidettyä no-adin kautta 2-2 -tilanteessa. Ja sitten 3-2 -johdossa minullakin tuli vihdoin useampi huippusuoritus peräkkäin. Kämmenlinja läpi, hyvä väliinmeno verkolta ja vielä onnistunut kämmenlobbi antoivat meille neljä murtopalloa, joista hyödynsimme heti ensimmäisen.

Heti tämän jälkeen vastustajat ilmoittivat, että on liian pimeää, eikä varsinkaan espanjalainen Martos halunnut jatkaa. Olin samaa mieltä, että valaistus oli nyt auringon jo jonkin aikaa sitten laskettua todella kehno, ja jouduin itsekin siristelemään nähdäkseni kunnolla, joten en alkanut vastustajien valitusta sen kummemmin protestoimaan. Supervisor kutsuttiin kentälle, ja hän oli sitä mieltä, että peliä voisi vielä hetken jatkaa. Mutta siihen eivät vastustajat suostuneet. Supervisor antoi tämän jälkeen vaihtoehdoksi pelata ottelu loppuun sisällä samana iltana, joka sopi kyllä meille, mutta ei vastustajillemme, jotka halusivat jatkaa seuraavana päivänä ulkona. Pitkän keskustelun päätteeksi ymmärsin, että vaihtoehdot olivat joko jatkaa pimeässä tai pelata sisällä, ja tämän tiedon kanssa poistuimme kentältä. Aika yllätys olikin sitten se, että konsultoituaan ATP:n tour manageria supervisor päätti lopulta kuitenkin jatkaa matsiamme huomenna aamulla. Yöksi on odotettavissa kovia sateita, joten sisähommiksi se menee melko varmasti huomennakin, joten aika säätöä tämä kyllä on.

Mutta ei siinä auta kuin sopeutua. Tänään Lloyd sanoi tunteneensa ottelun alussa jalkojensa olleen vään hyytelöä, joten huomenna täytyy yrittää olla todella terävänä mukana heti alusta asti. Murron edellä toiseen erään on hyvä lähteä, mutta matsi on kyllä edelleen täysin auki. Ja parhaassakin tapauksessa tie breakiin siis mennään. Bortolotti oli tänään todella nopeilla käsillään meille vaikea ohitettava verkolla, joten huomenna pitää varmaankin lyödä enemmän palloja Martosille. Ja lisäksi meidän pitää pitää huolta, että syöttöpelimme on mahdollisimman laadukasta. Eikä meitä siis varmastikaan haittaisi, vaikka matsia jouduttaisiin huomenna jatkamaan sisällä.

Tämmöinen kesken jäänyt päivä oli siis ohjelmassa tänään. Olosuhteet kuitenkin ovat mitä ovat, joten huomenna jatketaan ja toivottavasti kahden matsin voimin. Jos ensimmäisestä tulee voitto, niin iltapäivällä pelataan vielä semifinaali paria Sancic/Weissborn vastaan. Forza!

5 thoughts on “Bari CH80 QF, Heliövaara/Glasspool – Bortolotti/Martos-Gornes 4-6, 4-2 keskeytetty pimeyden vuoksi

  • Hyvin taas paketoit tämän päivän session. Olitte kyllä alusta lähtien todella aktiivisella pelituulella ja ruudusta saatiin nähdä hienoja näyttäviä ralleja ja teitä loistavasti tehtyjä pisteitä. Tilastojenkin mukaan hallitsitte matsia hyvillä prosenteilla. Lloydin syötönmenetys ekassa erässä oli tietenkin harmi ja lisäksi monet bad call’it + vastustajien onnenkantamoiset vähän avittivat toisen erän lipumista, mutta toinen erä näytti taas, miten pelinne toimii! Vastustajat olivat myös aiempaa kovempia ja erityisesti Gornesi’in vasurisyöttö näyttää tehokkaalta. Forza forza huomiseen!

  • Eipä tuo ensimmäinen erä varsinkaan Lloydin osalta hirveän lupaavalta näyttänyt, alkoi jo pelottamaan kun itse aloit turhautua tuomarointiin ja verkkopeliisi. Onneksi toisessa erässä otitte tutusti homman haltuun ja luottavaisena seurataan huomiset ottelut. Oletteko muuten panneet merkille että yhteenlaskettu pistemääränne ylittää turnausvoitolla 3000 rajan? Vuosi sitten tileillänne oli yhteensä 1600…

    • Oli siinä kieltämättä muutamia aika huonoja virheitä meidän tiimiltä. Mutta mukana ollaan edelleen, ja mahdollisuudet voittoon varsin hyvät.

      Enpä tosiaan ole huomannut pisteitä laskea, mutta yhteisranking alkaa olla jo ihan mukava, ja jopa Grand Slam -paikan mahdollistava. 😉

  • Ensimmäisellä vuosipuoliskolla MTB:t meni 3-11, nyt lokakuusta lähtien 8-0. Mitä on tapahtunut? Samaa rataa vain jatkossakin!

Comments are closed.