Dallas ATP250 R16, Heliövaara/Glasspool – Krajicek/Nys 7-6(4), 3-6, 10-8

Jes! Ei ollut missään nimessä helppo ottelu tänään Dallas ensimmäisellä kierroksella, mutta tiukka voitto match tie breakin kautta maistuu sitäkin paremmalta. 2-sijoitetut vastustajat osasivat tehdä pelaamisestamme vaikeaa, eikä ensimmäinen ottelu uudella mantereella pienessä jetlagissä ole ikinä ideaalitilanne. Mutta upea taistelu kannatti, ja jatkamme kisaa huomiseen kvartsiin meksikolaisparia Hach/Reyes-Varela vastaan.

Osasimme tänään ottaa kaiken irti torstaistartistamme. Saavuimme Lloydin kanssa Dallasiin siis maanantai-iltana, emmekä tuolloin vielä ollet ihan varmoja pelataanko ensimmäisen kierroksen matsimme jo keskiviikkona. Niinpä vedimme tiistaina vähän hammasta purren kaksi treeniä, jotta olisimme olosuhteiden puolesta mahdollisimman valmiita jo keskiviikkona. Keho kaipasi kuitenkin kevyempää päivää, ja niinpä oli hienoa kuulla tiistai-iltana, että matsimme palattaisiinkin vasta torstaina. Keskiviikkona treenasimmekin vain kevyesti kerran aamulla, minkä jälkeen otimme iltapäivän täysin vapaata.


Tänään torstaina kaikki tuntui kuitenkin aamubollauksesta lähtien tosi hyvältä. Lyönti ja varsinkin volley oli paremmassa tikissä kuin jopa kertaakaan aiemmin tänä vuonna. Osumat olivat puhtaita ja jalkatyö vaivatonta. Bollasimme puolisen tuntia kello 11, söimme sen jälkeen lounaan ja olimme sitten valmiita noin 13.45 alkaneeseen avausotteluumme.

Myös 2-sijoitetut vastustajamme tulivat kuitenkin matsikentälle selvästi voitto mielessä, ja varsinkin Dallasissa asustava Krajicek sai myös yleisöltä runsaasti tukea. Lloyd selvitti tärkesti kaksi breikkipalloa avaussyöttövuorossaan hyvillä syötöillä, mutta myös vastustajat syöttivät avauserän todella tarkasti ja isolla ykkössyötön prosentilla. Erä eteni aika pitkään helpoilla pidoilla, kunnes 5-5 -tilanteessa saimme kaksi murtopalloa Nysin syötössä. Hänkin kuitenkin löysi kaksi vahvaa ykkössyöttöä tuohon paikkaan, ja minun pitoni jälkeen oltiin tie breakissa. Tie break olikin sitten meiltä suorastaan loistava suoritus. Voitimme kaikki omat syöttöpisteemme, minkä lisäksi onnistuin itse kolme kertaa palautuksissa erinomaisesti – varmaan yhtä paljon kuin koko aikaisemmassa erässä yhteensä! 😀 Kaksi parasta rystypalautustani tulivat vastustajilta takaisin vielä parempina, mutta 4-4 -tilanteessa Krajicekin ykkösvolley jäi verkkoon, minkä jälkeen Lloyd oli mies paikallaan kahdella syöttöpisteellä.

Tuntui, että pääsimme toiseen erään isolla momentumilla, mutta luvassa olikin kylmä suihku. Krajicek voitti peräti kolme pistettä Lloydin ensimmäisessä syöttövuorossa melkoisen tarkoilla palautuslobbeillaan, ja yhtäkkiä olimmekin murron perässä. Mielialamme ja energiatasomme putosivat tuon jälkeen vähän turhankin paljon, painoiko ehkä matkustaminen juuri sen verran jaloissa, emmekä oikein saaneet kunnolla enää painetta vastustajille vastamurtoa ajatellen. Päinvastoin heillä tuntui olevan paikkoja melkein jokaisessa meidän syöttövuorossamme, ja lopulta he myös ottivat sen toisen murron 3-5 -tilanteessa Lloydin syöttäessä. Vuorossa oli siis kutkuttava match tie break.

Keskuskentän kaksinpeli loppui juuri sopivasti meidän tie breakimme alkaessa, joten yleisöä tuli sivukentälle lähes niin paljon kuin sinne vain mahtui. Nys aloitti tie breakin vähän haparoiden tuplalla, minkä jälkeen Lloyd syötti hienosti siirtäen meidät 3-0 -johtoon. 3-1 -tilanteessa minulta löytyi vielä kämmenpalautuswinneri takataskusta, joten tilanne nopeasti näytti tosi hyvältä. Mutta ei se niin helpolla tullut. Krajicek löi vahvan palautuksen ja vielä paremman kämmenen toisella lyönnillään ottaen yhden minibreikin takaisin, minkä jälkeen Nys puolestaan löi rystypalautuksensa linjasta läpi suoraan minun kakkossyöttööni. Lloyd kuitenkin palautti vahvasti seuraavassa pisteessä ja saimme minibreikin takaisin johtaen 5-3.

Lloyd syötti 5-4 -tilanteessa jälleen erinomaisesti siirtäen meidät 7-4 -johtoon, mutta Krajicek kavensi tilanteeksi 6-7 omassa syötössään. Minun syöttöni 7-6 -tilanteessa oli hyvä, mutta palautus jalkoihin oli viheliäinen, enkä saanut harmittavasti puolivolleytani yli verkon. Onneksi 7-7 -tilanteessa kova ykkössyöttöni toi kuitenkin suoran pisteen, mikä piti meidät johdossa. 8-7 -tilanteessa Lloyd löi hienon sitten rystypalautuksen Nysin jalkoihin, minkä jälkeen minä olin erinomaisesti hereillä verkolla poimien Nysin linjavolleyn winnerinä takaisin. Ensimmäisen matsipallomme Nys selvitti hyvällä syötöllä, mutta Lloyd ei erehtynyt 9-8 -tilanteessa. Ainakaan tulostaulun mukaan. 😉

Kävi nimittäin sillä lailla erikoistesti tuossa ottelupallossamme, että minä ehdin Lloydin ykkössyötön jälkeen jo tuulettaa ässää ennen kuin pallo tuomittiin ilmeisen oikeutetusti ulos. Jotenkin näin tilanteen huonosti verkkonauhan takaa, ja luulin pallon olleen sisällä. Ei siis muuta kuin takaisin peliasentoon ja valmistutumaan kakkossyöttöön. Lloydin kakkossyöttö puolestaan oli vastustajien ja varmaan monen katsojankin mielestä juuri ja juuri pitkä, mutta tuomarit tuomitsivat sen kuitenkin sisälle. Ja kun Krajicekin palautus jäi verkkoon niin voitto oli meidän. Vastustajat protestoivat tuomiota vielä pitkään niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin, mutta meillehän tuo kyllä kelpasi. Ja toisaalta 7-5 -tilanteessa tie breakissa Lloydin volley oli tuomittu melko kyseenalaisesti leveäksi eli kyllähän nuo tuomiot loppupeleissä tasan menivät. Kisassa on hawk-eye -järjestelmä ainoastaan keskuskentällä, joten Grandstandilla pelatessa mukana on tietty ihmiselementti. Ja saatiinpahan nyt ainakin hyvää draamaa aikaiseksi. 😊

Kokonaisuutena tämän päivän matsi oli mielestäni meiltä Lloydin kanssa olosuhteet huomioon ottaen erinomainen suoritus. Tulosurheiluahan tämä on, ja vaikka toinen erä oli vähän vaisu, niin tänään onnistuimme upeasti tie breakeissa, mikä ratkaisi matsin meille. Harvinaista kyllä, emme saaneet vastustajia murrettua koko ottelussa kertaakaan, mutta jotenkin tie breakeissa olin ainakin itse tosi hyvin mielestäni mukana vastustajien syötöissä. Jotenkin osasin lukea ja ennakoida heidän kuvioitaan paremmin noissa tie breakeissa kuin tavallisissa gameissa. Ja kyllähän se maistuu hyvältä voittaa vaihteeksi sellainen ottelu, jossa voitimme vähemmän pisteitä kuin vastustajat.

Pelillisesti palautuspeli oli hieman vuoristoratamaista, mutta oikeissa paikoissa kuitenkin tosi tehokasta. Oma syöttäminenkin tuntui paremmalta kuin kahdessa viimeisessä pelissä Montpellierissä, vaikka vastustajat ja varsinkin Krajicek onnistuikin toisessa ja kolmannessa erässä palautuksissaan varsin hyvin. Pelasimme kuitenkin Lloydin kanssa oikealla tavalla aggressiivista nelinpeliä omiin vahvuuksiimme tukeutuen ihan loppuun asti, mistä olen tosi ylpeä. Uskoimme itseemme toisen erän notkahduksesta huolimatta, mikä on pienten erojen nelinpelissä kaikista tärkeintä. Ja onhan voitto selvästi meitä rankingissa korkeammalla olevasta parista kuitenkin ihan joka kerta kova juttu, ei sellainen koskaan ilmaiseksi tule. Hyvä me!

Tämä ilta täytyy varmasti ottaa melko rauhassa akkuja lataillen, jotta huomenna kvartsiottelussa kroppa on taas valmiina taistoon. Aikaero on herättänyt joka aamu ennen kello viittä, joten päivä tuntuu pitkältä vaikka oma matsi olikin tänään jo alkuiltapäivästä. Onneksi aamullakin riittää kuitenkin tekemistä, sillä telkkarista voi katsoa esimerkiksi olympialaisia. Ja golf-faniahan täällä herkutellaan todenteolla, sillä aamulla voi seurata DP World Tourin kisaa Dubaista ja päivällä/illalla sitten PGA Tourin kisaa Phoenixista. Eilen oli lähellä, että olisin illalla lähtenyt ihan livenä seuraamaan NHL-ottelua läheiselle Dallas Starsin kotiareenalle matsiin Nashville Predatorsia vastaan, mutta ehkä oman pelivireen kannalta oli parempi näin. Silmät painuivat nimittäin väkisinkin kiinni hotellin sängyssä, kun lätkäpeli oli telkkarista seuraen vasta toisessa erässä…

Torstaialoituksen myötä välipäiviä ei voittojen jälkeen ole luvassa, joten huomenna perjantaina pelataan siis tosissaan taas. Vastustajamme ovat meksikolaiset Hans Hach ja Miguel-Angel Reyes-Varela. Vasenkätinen Hach on parhaillaan uransa parhaassa rankingissa ja ihan hyvässä nosteessa, eikä hänen peliään sovi ollenkaan vähätellä. Tililtä löytyy viime vuodelta muun muassa yksi ATP-titteli sekä useita voittoja Australiasta alkuvuodelta. Pienikokoisen mutta vahvasti takakentältä pelaavan Reyes-Varelan kanssa puolestaan pelasin viime vuonna yhden kisan yhdessä Los Cabosissa. Hän on ollut rankingissa parhaimmillaan top-50 -sijoilla, ja vaikka vähän rumasti sanoen selkeät pelotteet hänen pelistään puuttuvatkin, niin hän osaa kyllä nelurin taktiset kuviot tosi hyvin.

Vaikka jollain tasolla ehkä ennakkosuosikkina huomiseen matsiin lähdemmekin, niin täytyy meidän kyllä pitää pää kylmänä ja keskittyä tekemään perustjutut mahdollisimman huolellisesti. Syöttäminen on nopeahkolla sisäkentällä avainasemassa, minkä lisäksi verkolla pitää olla terävänä. Jonkin verran lobbipalautuksia on myös varmasti luvassa, joten niidenkin kanssa saa olla tarkkana. Matsimme pelataan päivän ainoana otteluna sivukentällä eli Grandstandilla ja otteluaika on paikallista aikaa kello 14. Eiköhän jatketa vahvaa suorittamista, ja otetaan nöyrällä asenteella omat pois. Vamos!

20 thoughts on “Dallas ATP250 R16, Heliövaara/Glasspool – Krajicek/Nys 7-6(4), 3-6, 10-8

 • Erinomaista ja jännä peli loppuun asti. Hyvin piditte paketin kasassa lopun tiebrakessa varsinkin kun toisen erän energiatasot vaikuttivat hapuilevan. Menestystä meksikolaisparia vastaan! Painetta vaan vastustajalle.

 • Onneksi olkoon !! Upea ja jännittävä voitto kakkossijoitettua paria vastaan !! Mielestäni kahdessa ekassa erässä syötit paremmin kuin koskaan aikaisemmin … ässiä ja suoria voittopisteitä tuli satelemalla. Otitko alitajuisesti hiukan vauhtia pois kolmesta ekasta match tie-break syötöstä vai olivatko vastustajat vain hiukan oppineet tuntemaan syöttöäsi ?

  Kamerakuva oli unibetilla aika pieni, joten kotikatsomossa ei pystynyt näkemään noita Lloydin ratkaisevia syöttöjä kovin hyvin. Jos oikein ymmärsin päätuomarin keskustelusta Krajicekin kanssa, hän muutti linjatuomarin päätöksen ykkössyötössä … ja selitti sillä, ettei hän sentään voinut muuttaa enää kakkossyötössä linjatuomarin päätöstä, vaikka ainakin uskoi Krajicekin olleen oikeassa. Kiva tällä kertaa, että linjatuomari oli nukahduksissa tuossa vaiheessa. :))

  Nyt sitten vain tsemppiä tämän päivän matsissa … käytetään tilaisuus hyväksi ’uutena kakkossijoitettuna’ !!

  • Jes kiitos! Vastustajat sattuivat kyllä tällä kertaa lukemaan syöttöni onnistuneesti kolmannessa erässä. Sellaista tasapainoiluahan tuo on ykkössyötön prosentin kanssa joka kerta, kun esimerkiksi Montpellierin finaalissa tuli yritettyä vähän liikaa ja jouduin syöttämään liikaa kakkosia, ja nyt taas ehkä tuli otettua vähän turhan varman päälle. Mutta onneksi palautuksella pystyi kompensoimaan 🙂

   Tuo viimeinen tuomio oli kyllä tiukka, ja vaikka valitusta kuuluikin niin ei se nyt mitenkään kovin paljon ainakaan ulkona ollut. Ymmärtääkseni päätuomari perusteli omaa päätöstään sillä, että Nys oli hänen ja pallon alastulokohdan välissä, eikä hän siten voinut korjata linjatuomarin tuomiota, koska ei yksinkertaisesti nähnyt palloa. Joskus tuntuu, että tuomarit käyttävät tätä vähän turhan heppoisasti perusteluna omaan hiljaisuuteensa, mutta onhan verkkopelaaja monesti aika pahasti kieltämättä edessä.

 • Epäilin hieman että miten löydätte aikeanlaisen latauksen viimeviikon finaalin jälkeen. No, olin kyllä väärässä sillä lataus oli erinomainen ettekä ollenkaan häkeltyneet edes vastustajan erinomaisesta pelaamisesta. Jotenkin oli aistittavissa luottonne siihen että vielä se paikka tulee josta ottelu ratkeaa teille. Varmaankin niin että teidän jo kova rutiini kantoi kaunista hedelmää ja pystyitte pitämään korkeaa pelitasoa varsinkin ratkaisevissa pisteissä. Erityismaininta Glaspoolin ratkaiseviin syöttöihin, eipä tainnut olla eka kerta kun syöttöpiste todella tarvittiin niin kaveri kävi läsäyttämässä riittävän pyssyn kenttään. Huikea pelimies ja täydennätte hyvin toisianne, tsemppiä jatkopeleihin!

  • Jes, oli kyllä juuri sellaista edellisviikon finaalipaikan jälkeistä toimintaa. Vähän väsynyt toinen erä, mutta ison itseluottamuksen avulla tie breakit hoituivat hienosti. Lloyd on kyllä tosi kovan tason tiukkojen paikkojen syöttäjä, ja siksi hänen kanssaan on niin hyvä pelata. Samaa rataa vain eteenpäin!

 • Onneksi olkoon, Harri ja Lloydd! Hienosti hoidettu homma kotiin. Teistä on kehittynyt ilmiselvä tehotiimi, joka toimii ottelu ottelulta paremmin ja paremmin. Ja, mikä tärkeintä, pelaatte rohkeasti ja isolla itseluottamuksella voittoisasti tukalissakin tilanteissa!!! Super-siistiä! Kaksi tiebreakia tänään ja voitto taskussa. Not bad! Tsempit päivän matsille! PS. Oletteko saaneet etä-analyysiä ja vinkkejä Britti-gurulta? PS.2. Onhan se käsittämätöntä, ettei tennistv.com näytä teidän kvartsimatsia!

  • Jes! Itseluottamus paistoi matsissa kyllä meidän otteistamme, ja se on kyllä hienoa huomata itsekin, kuinka hyviä asioita tapahtuu ratkaisuhetkillä. Kävimme britti-valmentajan kansa Montpellierin finaalin tarkasti läpi, ja sieltä tuli taas muutamia hyviä vinkkejä. Perusasiat ovat toki edelleen tärkeimpiä juttuja, mutta hyvä se on niistäkin aina muistuttaa.

   TennisTV:n toiminta näissä ATP250-kisojen nelureissa on kyllä ala-arvoista.

 • Hieno voitto! Oli ärsyttävä se vastustajan viivyttely MTB 7-7 tilanteessa. Noissa paikoissa pitäisi tuomarin pistää peli käyntiin: medical timeout ja muu voivottelu pitäisi olla mahdollista ainoastaan ennen omaa syöttövuoroa.

  • Joo ihmettelin vähän itsekin mitä siinä tapahtui, mutta onneksi ei vaikuttanut meidän pelaamiseemme. Nys vaikutti hetken aika huonovointiselta, joten itsekin vähän huolestuin, mutta onneksi pärjättiin ilman sen pidempää taukoa.

 • Oli kovat vastustajat, etenkin vasenkätinen Krajicek teki tuhojaan, sen lisäksi katsomo oman pojan puolella ja tuomarikin tuntu vetävän vähän kotiin päin…. mutta, mutta mikä rohkea lopetus tuplaan, joka jäi virkailijoilta näkemättä! 🙂 Oikeus tapahtui kuitenkin.
  Onnea ja Tsemppiä seuraavaan peliin!

  • Jes, kiitos! Ei ollut helppo matsi missään nimessä. Nyt vaan samaan malliin eteenpäin!

  • Moi, hyvänä päivänä kävijöitä on useampi tuhat, hiljaisempina päivinä joitain satoja. Ihan kivoja määriä kuitenkin joka tapauksessa. 🙂

   • Ihan kivoja määriä kyllä. Itsekin olen seurannut kirjoituksia säännöllisesti jo Harrin uralta 1.0 alkaen, mutta tämä taitaa olla vasta ensimmäinen lähettämäni kommentti.

    Menestystä tuleviin otteluihin !

    • Hienoa, että olet pitkään jo ollut lukijana ja nyt myös kommentoijana mukana menossa. 🙂 Kiitos!

 • Australian turneen aikana tämän blogin keskusteluissa oli paljon epäilyjä sen suhteen, onko Lloyd sellainen pelimies, jota saavuttamasi/saavuttamanne taso edellyttää.
  Minusta esimerkiksi tämä matsi näytti selvästi mistä Lloyd on tehty ja mihin hän pystyy. Esimerkiksi syöttö ja syötönpalautus, parhaimmillaan maailmanluokan nelinpelitaidetta. Ei silmiinpistäviä erityisiä heikkouksia millään osa-alueella, ainakaan minun silmin katsottuna.
  Te olette hyvä ja pitkässä juoksussa edelleen peli peliltä parantava pari. No, ei teilläkään sentään taivas ole rajana, ainoastaan ATP nelinpelin TOP 10 sijat 🙂

  • Juuri näin! Kyllä meillä on Lloydin kanssa tosi vahva tiimi kasassa, joten turha sitä on yhden tai kahden huonon tuloksen jälkeen alkaa hermoilemaan parinvaihdon kanssa. Luotto on ainakin minulla meidän tiimiimme ihan 100-prosenttinen!

Comments are closed.