Dallas ATP250 SF, Heliövaara/Glasspool – Isner/Sock 6-7(4), 7-5, 10-8

Wow, mikä come back voitto! Olimme toisen erän puolivälissä niin lähellä häviötä kuin olla ja voi, mutta tässä sitä nyt ollaankin finaali mielessä menossa nukkumaan. Mieletön päänahka kovasta ja menestyneestä jenkkiparista heidän kotikentällään maistuu pikkuisen hyvältä, mutta ei anneta mahan olla vielä täynnä. Sillä huomenna finaalissa vastaan tulee pari Arevalo/Rojer ja tuon matsin haluamme todellakin voittaa.

Tämä postaus on nyt pakko pitää aika lyhyenä, sillä semifinaalimatsimme alkoi vasta kello 22 paikallista aikaa ja kello on nyt jo pitkälle yli puolen yön. Mutta pääasia on se, että vaikeasta alusta huolimatta meiltä löytyi uskomatonta rohkeutta voittaa tämä semifinaali. Toinen erä näytti aika pahalta minun syöttäessä 3-4 30-40 -tilanteessa, mutta taistelu tasoihin, ja 5-5 -tilanteen huikeat kaksi gamea tasoittivat erät. Ja kolmannessa erässä kaikki tapahtui jotenkin nopeasti. Voitimme 8/9 omista syöttöpisteistämme ja saimme itse kaksi minibreikkiä hyvällä painostuksella vastustajien verkkopelaajista. En tiedä olivatko vastustajat henkisesti valmistautuneita tappioon kotikentällään, mutta me oikeasti otimme sen voiton tänään. Huikea suoritus!

Huomenna sunnuntaina luvassa on siis meidän toinen finaalimme ATP-tasolla putkeen. Vastustajat Arevalo/Rojer ovat selvittäneet tiensä finaaliin hieman meitä helpommin, mutta eiköhän tuossa matsissa saada aika hyvä taistelu aikaiseksi joka tapauksessa. Rojer on minulle tuttu kaveri Talin CH-kisasta viime syksyltä, kun pelasimme yhdessä tuon viikon, mutta Arevalo sen sijaan on minulle lähes tuntematon vastustaja. Mutta ei anneta sen häiritä; onnistuessamme laittamaan syötöt kenttään ja jatkamaan tarkkaa verkkopeliä niin kaikki on mahdollista. Matsimme on ohjelmassa kello 13 alkavan kaksinpelin finaalin jälkeen eli noin kello 15 paikallista aikaa, mikä tarkoittaa noin kello 23 Suomen aikaa.

Nyt on minun aika kuitenkin yrittää saada kaiken purkautuneen jännityksen jäljiltä jotenkin nukuttua, sillä huomenna on iso päivä. Let’s go!

22 thoughts on “Dallas ATP250 SF, Heliövaara/Glasspool – Isner/Sock 6-7(4), 7-5, 10-8

 • Welcome to the big time! Kun 2016 Kontinen ja Peers hävisi noille Shanghain mastersin finaalissa niin katsoin, ettei niita voi voittaa. Kukaan. Sitten kun K&P voittivat ne 2017 China openissa niin pidin sitä suurempana saavutuksena kuin AO:n voittoa.

  Tähän asti olen toivonut, että pärjäätte, mutta nyt uskon, että taivas on rajana.

  • ISOT ONNITTELUT !!!
   Mahtava taisteluvoitto huippuparia vastaan ! Toivottavasti saat jollakin ihmekonstilla unen päästä kiinni. 😴

   Voimia huomiseen finaaliin ! 💪🇫🇮🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

   • Jesss! Ei kyllä ollut helppoa saada unta, mutta kyllä finaalipaikka sen verran piristää, että sunnuntai mennään vaikka tahdonvoimalla. 💪

 • Maaginen nousu ja varmasti tämä voitto maistuu makealta. Isneriltä taisi loppua ruuti kesken pelin. Toinen finaali putkeen kertoo että peruspelinne on erittäin laadukasta ja venymiskykyä löytyy tärkeillä hetkillä. Nyt vaan samalla tahdilla finaali plakkariin. 👍💪

  • Kyllä maistuu makealta! Kovia pelimiehiä vastustajat, mutta ehkä olosuhteet olivat kuitenkin lopulta meidän puolellamme tällä kertaa Isnerin väsytettyä itseään kaksinpelissä.

 • Iso käsi molemmille! Ei tullut turhaan herättyä unibet-seurantaan. Jännät käänteet, missä varmuutta ja ehkä hivenen tuurillakin silloin kun tarvittiin. Peli sinällään näytti väliin syöttö-palautus- rallilta, missä pärjäsitte pommi-Isneriäkin vastaan ehkä hivenen normaalia heikommasta ykkössyöttö- %:ta huolimatta mainiosti (mm. ässät teille 8-5). Ja tiukoissa paikoissa aina hyvät onnistumiset. Hienoa ja ei muuta kuin päätyyn asti!

  Oletteko muuten sopineet miten pelataan kun ollaan verkolla lähekkäin ja tulee aivan keskelle väliin tiukka palautus? Tuleeko kuittaus jos ehtii vai menettekö täysin pelinlukutaidolla? Kiinnitin huomiota yhdessä Sockin palautuksessa.

  • Jes, eikä tullut itse turhaan valvottua pitkälle yöhön! 🙂

   Nuo keskustan pallot verkolla ovat monesti niitä vaikeimpia varsinkin, jos ei pelipari ole tuttu. Mutta Lloydin kanssa alkaa pikkuhiljaa paremmin ja paremmin ymmärtää miten toinen reagoi. Lähtökohtaisesti syöttäjän partnerin pitäisi ottaa kaikki keskelle suuntautuneet palautukset, mutta aina se ei toteudu. Rallien aikana vastuu on tasaisempi, mutta ehkä krossipuolen pelaajan pitäisi seisoa kuitenkin vähän lähempänä keskirajaa.

 • Wow, miten hieno peli teiltä!!! Kyllä olette kova pari. Isner-Sock’in taso ja osaaminen tiedetään, mutta kun käänsitte erän uskomattomalta tuntuvasta tilanteesta voitoksenne, niin olihan se temppu, jota he eivät varmaankaan olettaneet. Puhumattakaan siitä, että te otitte vielä Match tiebreaken heidän kotimaassaan.
  Todella hieno saavutus. On myös mielenkiintoista katsoa teidän ottelutilastoa, jossa olitte kaikilla osa-alueilla Isner-Sock’ia edellä. Kuten Olli sanoo tuossa kommentissaan, teidän tiimillä on vain taivas rajana. Siihen on helppo yhtyä. Olette jo nyt Doubles Race’n 16. paras pari ja tällä tahdilla teidän nousu TOP 10:een on todella lähellä. Hyvää pelivirettä finaaliin ja voitto kotiin!

  • Jes, tämä oli kyllä kova voitto! Toivotaan, että sama meno jatkuu finaalissa ja vielä siitä pitkälle eteenpäin. Race-listallakin on kyllä kiva olla kärkikahinoissa. 🙂

 • Acapulcon ATP500 karsinta suluissa ja Dartsrankings sivuston mukaan olette ensimmäisenä nousemassa, mikäli tulee poisjääntejä. Onko mitään mahdollisuutta saada villiäkorttia hyvän menestyksen perusteella, vai meneekö paikallisille..? Nyt taitaa tilanne olla se, että kevät mennään vähintään ATP250 turnauksilla, sekä Roland Garros ja Wimbledon..?

  • Jep, ensimmäisenä olemme varasijalla Acapulcon karsintoihin. Todennäköisesti karsintalistalla edeltämme meksikolaiselle pelaajalle menee villikortti pääsarjaan, joten siinä mielessä paikkamme karsinnoissa näyttää hyvältä. Mutta toki jos pärjäämme Delray Beachissä esimerkiksi semifinaaliin, niin Acapulcoon ei silloin enää ehdi karsimaan.

   Villikortti omalle kohdalle ei tule kyllä tapahtumaan, sillä kyllähän nuo menevät pääsääntöisesti paikallisille pelaajille tai sitten kaksinpelin huipuille. Mutta onneksi omat rankingimme kohentuvat koko ajan, ja kevään kalenteri alkaa näyttää enemmän ja enemmmän ATP Tour -painotteiselta. 💪

 • Olisi kiva myös tietää, miten syöttö eroaa kaksinpelissä versus nelinpeli. Eilisessä kaksinpelissä Isnerillä 21 ässää ja nelinpelissä joukkueena vain 5 ässää..?? Jos on hyvä ykkössyöttö, niin eikö sitä kannata nelurissa viljellä yhtälailla..? Vai oliko Isner mielestäsi väsynyt edellisen matsin jäljiltä..?

  • Nelurissa moni tuntuu syöttävän ykkössyöttöä mieluummin isolla prosentilla ja enemmän suoraan kohti vastustajia. Turha ottaa riskiä syöttämällä ihan rajoille, sille esimerkiksi Isnerin varman päälle syöttökin on niin vahva, että suuressa osassa pisteitä palautus epäonnistuu tai Sock pääsee poimimaan helpon pallon verkolta. Mutta oli Isner kyllä väsynytkin, ei sitä sovi kieltää.

 • Onnittelut klassikkoparin kaadosta!
  Heräsin 04.30 aamulla, mutta peli alkoikin vasta 06 jälkeen, koska edellinen pari tahkosi pitkään.
  Huomasin, että taisit syöttää enemmän ässiä, kuin Isner ja mtb’ssä aloin jo uskoa voittoon.
  Olette te kummallinen pari. Kaadatte tollasia ikihonkia kotiyleisön edessä.
  Mihinkä sijoitat tämän matsin päänahkaosastolla?
  Herbert/Mahut kotiyleisön edessä ois ollut tietysti ihan keulilla, mutta ei aivan tärpännyt.
  Isner tais pelata Wimpelissä yli 11 tuntia ja seurasin sitä viimeista erää livescoSiiresta loppuun asti.
  Ei tainnut ihan 80 gamea mennä rikki.
  Kerro siis vielä mihin haarukkaan tämä voitto sijoittuu omalla asteikollasi.

  Finaaliin isot peukut!

  • Jess! Kyllähän tämä menee tosi korkealle päänahkatilastossa! TOP-3:een heittämällä, eikä ykköspaikkakaan ole kaukana. Herbert/Mahut ja Mektic/Pavic tiimejä vastaan meillä on ollut matsipalloja, ja nuo olisivat ehkä olleet vielä kovempia voittoja, mutta kyllä tämä on kova tilastovoitto tämäkin. Tänään sitten finaalitilastoa kohentamaan!

 • Ootte te melkoisia sankareita! Kun hiihdossa meni metsään tulevat Glassovaara ja Leijonat ja pelastavat viikonlopun! Onnea finaaliin!

 • Jag är djupt imponerad av er professionella inställning under matcherna. Ni vet vad ni ska göra, hur serven ska slås, volleyspelet vid nätet mm. Efter en förlorad poäng, inga sura miner utan fokus på nästa poäng osv.
  Kör hårt!

Comments are closed.