Acapulco ATP500 – Valmistautumista ensimmäiseen otteluun

¡Hola! Reissun viimeinen kisa pelataan trooppisessa Acapulcon rantakaupungissa Meksikossa, jonne lensimme torstaina. Nyt alla on yksi hyvä treenipäivä, joten vire alkaa olla kohdallaan karsintojen ensimmäistä kierrosta varten. Ensimmäinen ottelumme on vuorossa lauantaina myöhään illalla, jolloin vastaamme tulee pari Reyes-Varela/Schnur.

Jätimme siis Delray Beachin taaksemme aika nopeasti vain parin päivän oleskelun jälkeen, sillä halusimme ehtiä ajoissa paikalle tänne Acapulcoon. Lentoja oli yllättävän niukasti saatavilla, sillä Acapulcossa järjestetään nyt tänä viikonloppuna myös muun muassa Padel World Tourin tapahtuma, minkä lisäksi hotellissamme on jokin iso kongressikin käynnissä. Saimme kuitenkin ostettua lähes viimeiset paikat Aeromexicon lennolle Miamista Mexico Cityn kautta Acapulcoon, jonne saavuimme torstaina alkuillasta. Perillä meitä oli vastassa odotetusti kuuman kostea sää, joten tällä viikolla nesteiden juomista ei saa unohtaa.


Acapulcon kaupunki sijaitsee noin neljä sataa kilometriä Mexico Citystä etelään Tyynenmeren rannalla, ja perinteisesti kaupunki on tunnettu turistikohteena, jossa Hollywood-tähdetkin ovat vierailleet 1950-luvulta alkaen. Viimeisten parinkymmenen vuoden aikana huumejengit ja rikollisuus ovat kuitenkin lisääntyneet sen verran paljon, että kaupunki on rankattu monena vuonna yhdeksi maailman vaarallisimmista kaupungeista henkirikosten määrällä mitattuna. Viime vuonna täällä tehtiin 111 henkirikosta per 100 000 asukasta, mikä oli toiseksi korkein luku maailmassa heti toisen meksikolaiskaupungin, Tijuanan, jälkeen, ja noin satakertainen luku Suomeen verrattuna. Ei siis ihme, ettei ulkomaisia turisteja kovin paljoa enää tänne matkusta, mutta meksikolaisia matkaajia täällä yhä kuulemma lomailee.

Pelaajille täällä on kuitenkin asiat järjestetty varsin hyvin, ja kunhan noudattaa ATP:n ohjeistusta olla poistumatta hotellilta, niin eiköhän tästä viikosta oikein hienosti selvitä. Kisa järjestetään hieman kaupungin pohjoispuolella sijaitsevassa Princess Mundo Imperial hotelliresortissa, jossa pelaajat siis yöpyvät, ja jonka pihamaalle golfkentän yhteyteen tenniskentät on rakennettu. Täksi vuodeksi stadion on itse asiassa siirretty uuteen paikkaan toiselle puolelle aluetta, mutta edelleen kaikki tapahtuu siis saman aidatun resortin sisällä. Ja vaikka työmatkalla ollaankin, niin kyllähän näissä maisemissa hyvälle tuulelle tulee melkein väkisinkin.Peliolosuhteet ovat odotetun kuumat ja kosteat, mikä saa pallon lentämään ilmassa vauhdikkaasti. Kentät on kuitenkin rakennettu vasta tällä viikolla ja alusta on todella karhea, joten kierteet purevat tavallista paremmin. Monessa paikassa ulkokovat kentät ovat nykyään todella nopeita (Aus Open, US Open ym.), mutta täällä pelataan sentään rehellisesti hitaalla kentällä. Kisassa käytettävät US Open pallot ovat kuitenkin aivan kivikovia ja melko painavia, mikä tekee pallon kontrolloimisesta vähän vaikeampaa. Moni varmaan ihmettelee, miksi aina kirjoitan palloista niin paljon, mutta tosiasia on, että kenttää ja olosuhteita isompi ero pelaamisessa tulee usein palloista, joiden ominaisuudet vaihtelevat yllättävän paljon keskenään. Tälläkin reissulla on pelattu jo neljällä eri pallolla, Head, Dunlop, Penn ja nyt Wilson, eikä täydellistä tuntumaa ole todellakaan helppo aina löytää yhdessä tai kahdessa treenissä.


Meillä on Lloydin kanssa huomenna matsin alkaessa alla jo kolme treeniä kisapaikalla, mikä on enemmän kuin myöhemmin paikalle saapuneilla muilla karsintapelaajilla, joten toivottavasti saadaan tuosta etulyöntiasema itsellemme. Ensimmäisen kierroksen vastustajamme on pari Reyes-Varela/Schnur, ja tuntuukin, että päädyn meksikolaisen Reyes-Varelan kanssa aina samalle kentälle hänen kotimaassaan pelatessani. 2020 Davis Cupissa pelasimme vastakkain Tolucassa, viime kesänä yhdessä parina Los Cabosissa ja nyt taas vastakkain Acapulcossa. Otimme hänestä kuitenkin voiton myös viime viikolla Dallasissa, ja toivotaan, että tuo ottelu on pysynyt hyvin ainakin meidän muistissamme. Schnur on sen sijaan minulle kokonaan uusi vastustaja, enkä ole tainnut hänen kanssaan treenatakaan kuin kerran pari vuotta sitten. Hyvä syöttö ja volleyt sopivat kuitenkin erinomaisesti nelinpeliin, ja ihan kelpo pelaajasta on muutenkin kysymys.

Meksikolaiseen tapaan täällä Acapulcossa aloitetaan matsit vasta illalla ja pelataan myöhään yöhön asti. Meidän ottelumme on ohjelmassa lauantaina kolmantena matsina kello 18 alkaen eli oletettavasti noin kello 21 paikallista aikaa, joka on kahdeksan tuntia Suomen aikaa perässä. Toivotaan joka tapauksessa, että hyvä valmistautumisemme vie meidät pitkälle ja ottelut jatkuvat vähintään ensi viikon pääsarjaan. Vamos!

7 thoughts on “Acapulco ATP500 – Valmistautumista ensimmäiseen otteluun

 • Jos palloilla on noin iso vaikutus, ovatko saman merkin pallot sitten tasalaatuisia? Eli merkin kuultuasi tiedät millaiset sen ominaisuudet ovat?

  • Eivät ne pallotkaan valitettavasti aina ole samanlaisia. Esimerkiksi Wilson US Open -palloja valmistetaan ymmärtääkseni useammassa tehtaassa ympäri maailman, ja ne pallot mitä Suomessa tuolla brändillä ovat aivan erilaisia kuin USA:ssa myytävät, jotka taas ovat ihan erilaisia kuin Aasiassa myytävät. Ja lisäksi ammattilaiskisoissa pallot ovat monesti sellaisia, joita ei kaupan hyllyltä saa ollenkaan. Esimerkiksi US Openissa naisten käyttämät pallot ovat melko lähellä Suomessa kaupassa myytäviä US Open -palloja, mutta miesten pallot selvästi painavampia.

   Useimmiten pallojen ominaisuudet selviävät siis vasta kisapaikalla, mutta toki myös olosuhteet vaikuttavat siihen, miten pallo käyttäytyy.

 • Onnea Acapulcoon eli 1 otteluvoitto riittää pääsarjaan pääsyyn , vai…? Kysyisin vielä Delray:n tai ainakin Florida/Californiassa kovista ulko kentistä että ovatko ne mielestäsi erillaiset ja millaiset ne ovat pelillisesti?

  • Kaksi voittoa tarvitaan pääsarjaan täällä Acapulcossa. Delray Beachissa oli hieman nopeammat ja vähemmän karkeat kentät kuin täällä Acapulcossa. Jenkeissä tuppaa nykyään olla taas suosiossa vähän nopeammat kovat kentät.

 • Menestystä Mexicossa! Kuinka paljon pidät yhteyksiä tourin aikana Jarkko Niemiseen tai vaikka Emiliin vai onko tuo enempi omaa tekemistä oman tiimin kanssa? Voisitte muuten Lloydin kanssa harkita ATP systeemissä olevien ’pelaajakuvien’ päivittämistä osana brändin rakentamista. Voisi olla enempi tennisgearit päällä ja sitä rataa. Nyt vähän passikuvat. Kun ei ole peliin sanottavaa niin täytyy näet yrittää löytää pelin ulkopuolelta🤓.

  • Hehe, itse asiassa Lloydille tuli juuri tällä viikolla ATP:lta pyyntö tarkentaa profiilin tietoja. ATP ottaa kuvat otetaan yleensä Indian Wellsin kisan yhteydessä, mutta meidän mukaan pääsy on todennäköistä vasta ensi vuonna. Kaipa sitä voisi kuvan päivittämistä itsekin kuitenkin harkita. 🙂

   Ja kyllähän muiden suomalaispelaajien kanssa tulee oltua yhteydessä jos ei ihan päivittäin niin ainakin melkein. Jarkon kanssa enemmän näin Davis Cupin lähestyessä, mutta hyviä kavereita ollaan kaikki keskenään niin toki silloin on ihan kiva viestitellä.

 • Glasssovaaralle tyypillistä on ollut tämä ainutlaatuinen kyky nostaa kaveri ojasta silloin kun heikko hetki on kohdalle sattunut. Nämä viimeiset kaksi tappiota on näyttänyt poikkeuksellisilta koska olette molemmat olleet haavoittuvia, varsinkin palautuspelissä, samanaikaisesti. Se loppuu varmasti nyt! Parina olette kyllä hyvin erityisiä ja toivon tuon illallisenkin auttaneen teitä löytämään takaisin voittouralle. Vamos!

Comments are closed.