Acapulco ATP500 R16, Heliövaara/Glasspool – Melo/Zverev 6-2, 4-6, 10-6

Vamos! Aika kovat päänahkat otettiin Lloydin kanssa taas vyölle tänään, kun kaksinpelin maailman kolmonen ja nelurin entinen ykkönen kukistuivat hienon ottelun jälkeen. Ensimmäinen ja kolmas erä olivat meiltä loistavaa peliä, joten uran ensimmäinen pääsarjavoitto ATP500-kisassa maistuu makealta. Pelit jatkuvat siis torstaina, kun vastaan tulee joko Brkic/Cacic tai Murray/Soares. Zverevillä meni sen sijaan valitettavasti maltti niin pahasti ottelumme jälkeen, että hänet diskattiin lopulta ulos koko kilpailusta.


Edellinen matsi karsintafinaalissa päättyi katkeraan tie break -tappioon aussiparille, mutta onneksi paikka pääsarjaan avautui siis LL-paikan myötä. Vetäytymisiä tuli lopulta jopa niin monta, että kaikki karsinnoissa pelanneet parit pääsivät pääsarjaan varasijoilta, mutta me taisimme olla ainoa tiimi, joka onnistui selvittämään pääsarjan avausottelun. Turnaus jatkuu siis osaltamme edelleen, ja sehän on se tärkein juttu!

Pääsimme eilen viettämään välipäivää otteluista, mutta treenikentällä tuli silti toki käytyä. Lloyd halusi hakea vähän kovuutta (ja rusketusta 😎) treenaamalla keskellä päivää juuri kuumimpaan aikaan, mutta eipä minulla mitään sitä vastaan ollut. Ainakin sai rauhassa koko kentän käyttöön pariksi tunniksi, vaikka aika lämpimät oltavat kentällä olikin. Muuten päivät sujuvat täällä aika tylsän tutuksi käyvän rytmin mukaisesti. Iltamatsit pakottavat siirtämään sisäistä kelloa myöhemmäksi, joten nukkumaan tulee mentyä klo 2-3 aamuyöllä, aamupalalle puoliltapäivin ja lounaalle noin kello 16.30. Resortin ulkopuolella en ole myöskään edelleenkään käynyt, joten uima-allasmaisemilla mennään.


Tänään matsipäivänä suuntasimme kentille kello 17.30, bollasimme lyönnit läpi ja söimme kevyen illallisen upeassa players’ loungessa keskuskentän yläkerrassa. Meitä edeltävä ottelu kentällä 2 päättyi vähän yllättäen John Millmanin keskeytykseen, mutta olimme onneksi suhteellisen hyvässä valmiudessa aloittamaan ottelun nopealla tahdilla. ATP referee antoi meille kuitenkin 20 minuuttia lämmittelyaikaa edellisen ottelun äkkinäisen lopun myötä.


Kentälle mentiin yhdessä porukassa vastustajien kanssa, ja pakko se on kyllä todeta, että aikamoista härdelliä pyörii kyllä näiden tähtipelaajien ympärillä viikosta toiseen. Ei riitä yksi eikä kaksi turvamiestä edes pukuhuoneesta kentälle kävelemiseen, sillä kiljuvat fanit käyvät lähes käsiksi Zverevin kaltaiseen pelaajaan saman tien, kun hän astuu pois pelaajien tiloista. Turvamiehet joutuivat nytkin ihan fyysisesti työntämään ihmiset pois alta ja sivuun, jotta pystyimme ylipäätänsä kävelemään noin sadan metrin matkan kentälle. Ei ihan CH-kisoissa tule itselle samaa ongelmaa vastaan. 😀

Mutta ottelu saatiin kuitenkin normaalisti käyntiin, ja vaikka pientä haparointia ensimmäisessä gamessa verkkopelissäni olikin, niin viimeinen volley no-ad pisteessä oli erinomainen ja saimme siten pidettyä Lloydin syöttövuoron. Zverev ja minä pidimme syöttömme vaivatta, mutta 2-1 -johdossa pelasimme erinomaisen palautusgamen Melon syötössä ja otimme ottelun ensimmäisen murron. Pääsimme 4-1 -johdossa jo 0-30 tilanteeseen Zverevin syötössä, mutta hän sai pidettyä hyvillä syötöillään. 4-2 -tilanteessa saimme puolestaan minun syöttöni erittäin tärkeästi pidettyä breikkipalloista huolimatta, kun Zverevin palautus jäi verkkoon, minkä jälkeen mursimme Melon erän loppuun vielä toistamiseen. Käytimme loppujen lopuksi siis erän molemmat breikkipallomme ja kun vastustajat eivät onnistuneet yhdessäkään, niin ensimmäinen erä siis meille selvästi 6-2.

Toisessa erässä varsinkin Zverev terävöitti kuitenkin palautuspeliään selvästi, ja olimme hieman vaikeuksissa koko ajan, erityisesti Lloydin syöttövuoroissa. Jouduimmekin heti alusta alkaen murron takamatkalle. Saimme Melon syöttövuorossa 1-2 -tilanteessa erän ainoan murtopallomme, mutta Zverev onnistui tällä kertaa verkolta. Vaikka seivasimmekin seuraavassa Lloydin syötössä kaksi tuplamurtopalloa, niin itse emme enää breikkipaikoille päässeet. Zverevin viimeisessä syöttövuorossa meillä oli pieni paikka, kun erää syöttäessä tilanne oli meille 0-30, mutta häneltä löytyi jälleen neljä aika kovaa syöttöä takataskusta, viimeinen niistä ässä kakkossyötöllä. Toinen erä siis vastustajille 4-6.

Kolmannen erän tie breakista haettiin siis ratkaisua taas kerran. Se alkoi kuitenkin nyt meidän kannaltamme loistavasti, sillä Lloyd piti ensimmäisen syöttöpisteensä hyvällä kakkosella, minkä jälkeen hän löi Zverevin syöttöön kovimman häneltä näkemäni kämmenpommipalautuksen, jonka jälkeen minulla oli helppo työ korjata volley pois verkolta. Ja kun vielä tuon perään minä laitoin rystypalautuksen Zverevin ykköseen suoraan krossina läpi niin olimme nopeasti 3-0 -johdossa. Jouduin turvautumaan sen jälkeisissä syöttöpisteissä kummassakin kakkossyöttöön, mutta volleypeli oli timanttia, ja johdimme pian jo 5-0. Melo sai kuitenkin lohtua tarkalla ässällään ennen kun hän puolenvaihdon jälkeen teki kaksoisvirheen siirtäen meidät 6-1 -johtoon.

Tähän kohtaan vastustajilta löytyi kuitenkin pari erinomaista palautusta ja sen jälkeistä lyöntiä, emmekä odottamattomasti voittaneet kumpaakaan Lloydin syöttöpisteistä. Zverev löi perään kaksi hyvää ykköstä ja tilanne olikin kaventunut lukemiin 6-5. Otin tähän kohtaan käyttöön taktisesti onnistuneesti vähän konservatiivisemmat ykkössyötöt, mutta kierteiset syötöt kohti vastustajia onnistuivat ja Lloyd hoiti osansa verkolla oikeaoppisesti. 8-5 -tilanteen pallo oli hieno taistelupiste, mutta Melon nopeat kädet verkolla pitivät vastustajat elossa. 8-6 -tilanteessa minulta löytyi kuitenkin loistava kämmenpalautus krossina aivan ulkorajalle. Vastustajat purnasivat tuomiota pitkään ja hartaasti aina varoituksen arvoisesti, mutta ihan oikein se minun mielestäni meni myös hidastuksen katsottuani. Ja matsi ratkesi tuttuun tyyliin Lloydin ässällä 9-6 -tilanteessa.


Ottelun loppu sai tosiaan aika ikävän käänteen, kun Zverevillä paloi pinna pahemman kerran. Hän sai tästä käytöksestä lopulta diskaus-tuomion, joten myös kaksinpeli tältä viikolta jää hänen osaltaan kesken. Tässä twitterin kautta pari pätkää ottelun kolmesta viimeisestä pisteestä ja ottelun jälkeisestä häslingistä.

https://twitter.com/stateofsport211/status/1496371838724755457?s=20&t=fISuj_TWn-88MV_N2jehRg

https://twitter.com/stateofsport211/status/1496372395690627077


Tuo härdelli ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että me poistuimme tänään kentältä voittajina täysin ansaitusti. Kyllähän Zverevin syöttö- ja palautustyösentely on ihan huippuluokkaa, mutta onnistuimme taktisesti kyllä pelaamaan erittäin hyvän ottelun. Pystyimme pääosin painostamaan takakentällä Meloa ja verkolla Zvereviä juuri niin kuin suunnittelimmekin. Zverev ei selvästikään ollut kotonaan verkolla, joten vaikka hän pari kertaa onnistuikin hyvässä volleyssa, niin kyllä me useammin pystyimme tuota hänen heikkouttaan käyttämään omaksi eduksemme. Omat syöttöni purivat myös yllättävän hyvin Zvereviä vastaan, kunhan vain uskalsin vaihdella tempoa ja kierrettä tarpeeksi. Lloydin painavat, mutta hieman toistensa kaltaiset syötöt olivat hänelle selvästi helpompia palauttaa, sillä tuon tason pelaajaa ei vain helpolla laiteta pulaan pelkällä syötön nopeudella.

Omassa pelissämme oli kuitenkin siis paljon hyvää. Tottakai ihan ottelun alussa pelaaminen jännitti vähän tavallista enemmän, ja yhden tai kaksi volleyta tunaroinkin verkolta aika pahasti. Mutta varsinkin tie breakin rohkea ja ennakkoluuloton pelaaminen on sitä, mitä haluan nähdä meiltä jatkossakin. Kävin mielessäni läpi edellisurallani minua valmentaneen Johan Landsbergin sanoja läpi tie breakin, ”jag vill, jag kan, jag vågar”, eikä tuosta ohjeistuksesta kyllä ainakaan haittaa ollut tänäänkään. Onhan se nyt siistiä huomata, että oma peli riittää käytännössä ketä tahansa vastaan, kunhan vain uskaltaa antaa palaa!

Huomenna keskiviikkona on ohjelmassa välipäivä, sillä seuraavat vastustajamme pelaavat ensimmäisen ottelunsa vasta silloin. Brkic/Cacic on minulle tuttu pari Moskovan kisan finaalista viime syksyltä, mutta ehkä vielä enemmän meitä Lloydin kanssa kiinnostaisi revanssi parista Murray/Soares. Australian avoimista jäi kyllä nimittäin vähän hampaankoloon. Joka tapauksessa treenaamme huomenna varmasti aika kevyesti ja skouttaamme vähän tulevia vastustajia, jotta olemme sitten torstaina täydessä iskussa, kun pelit taas jatkuvat. Eihän tätä viikkoa kannata nimittäin vielä tähän jättää!

36 thoughts on “Acapulco ATP500 R16, Heliövaara/Glasspool – Melo/Zverev 6-2, 4-6, 10-6

 • Huippuonnittelut hienosta voitosta!!! Tais Zvererillä palaa pinna kaiken muun pettymyksen lisäksi… ikä opettaa! Tsemppiä ja seuraavaan matsiin! 🎾🎾🎾

  • Kiitos! Taisi Acapulcon kuumuus kyllä päästä vähän turhan pahasti Zverevin pään sisälle.

 • Hienosti kulkee ja hienoa että tuli LL-paikka näin isoon turnaukseen. Toivotaan, että etenette vaikka loppuun asti, niin tulee lisää tärkeitä pisteitä jatkoa ajatellen. Ihme pimahtaminen Zvereviltä, näkee että moni huippupelaaja ei osaa käyttäytyä hävitessään (esim. Tsitsipas myös aiemmin teitä vastaan).

  • Jehh, pitää käyttää nämä LL-paikat hyväkseen, kun sellainen osuu kohdalle. Nyt vaan samaa rataa eteenpäin!

 • Kuulostaa todella hyvältä teidän meno Mexicon yössä. Kumpi vaan tulee vastaan saa tuta voimanne!

 • Hieno voitto! Kaksari-staroilla tulee välillä tunteet pintaan häviön hetkellä. Hyvä, että ATP puuttui tuohon ja olisihan se vielä enemmän staran merkki, että antaa kunniaa hyvin pelanneille vastustajille. Vähän väkinäinen kättely verkolla. No yhtä kaikki asiat ovat juuri noin eli te voitte voittaa kenet vaan kun olette aktiivisia ja määrätietoisia. 💪

  • Jep, ihan oikein meni rangaistuksen osalta! Nyt vain meillä fokus omaan peliin ja kohti lisää voittoja 💪

 • Jösses, onnea! Rohkeaa peliä!
  Näin viimeiset 45 min ja vakuuttavaa oli.
  Te halusitte, osasitte ja uskalsitte.

  Näin muutama viikko sitten kuvan kun kirjailitte nimikirjoituksia jonkun matsin päätteeksi.
  Seuraavan kerran Talissa (tai jossain) tulen minäkin pyytämään nimmarin, ja toivon sen saavani.
  Pistän sen hyvää jemmaan.

  • Isot kiitokset, oli kyllä hieno matsi! Ilman muuta saa tulla nimmaria kyselemään koska vain. 🙂

 • Eipä ainakaan voi sanoa, että kaksinpelaajat lähtevät neluriin vaan höntsäilemään tuloksesta piittaamatta. 😀 Aika hurjan näköistä touhua ottelun jälkeen Zvereviltä.

  • Jep, samaa mieltä! Toisaalta hyvä, että kaksinpelaajat ottavat nelurin tosissaan, mutta nyt meni kyllä vähän yli.

 • Wow! Olette kyllä nousseet kovaksi tiimiksi, pidätte tasaisen korkea pelitason ja parannatte peliänne matsi matsilta! Onnea hienosta voitostanne! Ilo oli katsoa ottelua, nähdä teidän hyvää tiimipeliänne ja, miten piditte vastustajat tiukoilla. Olitte selkeästi kentän paras tiimi, taktiikkanne näytti toimivan ja voititte täysin ansaitusti. Kuten sanoit, olisi kyllä mielenkiintoista nähdä teidän revanssi po. Murray/Soares -tiimiä vastaan, kun edellinen matsinne Ausseissa oli niin hilkulla. Voitto heistä tai Brkic/Cacic’ista on kyllä teidän käsissänne. PS. Olihan tuo Zverevin pinnan kärähtäminen todella typerää! Vähältä piti, ettei lyönyt tuomaria jalkaan. Sai kyllä hallitseva mestari aivan ansaitusti tylyn tuomion ja heitettiin ulos kisasta. – Voittoisaa matsia seuraavalla kierroksella!💪💪💪

  • Jes, tiimityöllä tämä matsi kyllä juurikin voitettiin! Taktisesti hyvää peliä ja usko voittoon kantoi loppuun asti. 💪 Tekisi kyllä vielä pari voittoa lisää hyvää, eiköhän lähdetä niitä siis tavoittelemaan!

 • Upeata tavaraa taas päänahkaosastolle. Ansaittu voitto!
  Taktinen osaaminen ja neluritaidot olivat liikaa vastustajille.

  Zverevistä meni täysin maku. Saa nähdä palautuuko koskaan, vaikka yksi parhaista onkin.
  Eihän kokenut pelaaja saa hermojaan noin menettää. Tilanne näytti jo vaaralliselta.
  Sitäpaitsi pallo oli hidastuksen katsottuani mielestäni myös sisällä ja tuomari siis oikeassa.

  Olette nyt siis todella huippupari ja voitte voittaa vaikka mitä. Sen tietää nyt kaikki.
  Lisää pökköä pesään. Toivottavasti Murray/Soares kahina tulisi nähtäväksi.

  • Jehh, juuri näin! Tosi hyvä matsi meiltä.

   Zverevillä ei selvästikään ollut paras päivä henkisesti, mutta kyllä käytös silti meni vähän rajan yli. Toisin kuin palautukseni, joka oli kyllä sisällä. 😎

 • ”Ei ihan CH-kisoissa tule itselle samaa ongelmaa vastaan.”
  Vielä! Odotahan vaan.

  Tässä seuraavassa taitaa olla typo.
  ”johdimme pian jo 5-0. Melo sai kuitenkin lohtua tarkalla ässällään ennen kun hän puolenvaihdon jälkeen teki kaksoisvirheen siirtäen meidät 5-1 -johtoon.”

  • Kiitos, hyvä huomio! Korjattu nyt tekstiin, että kaksoisvirhe siirsi meidät siis 6-1 johtoon. 😉

 • Upea voitto , kuten me vähän etukäteen ounasteltiin ! erinomainen tiebreakin pelaaminen ja ansaittu voitto. Lopussa ihan törkeä käyttäytyminen Zverev:ltä , joka on jo luokkaa Serena Williams & Djokovic ja itse aiheutettu rangaistus. Voitto varmasti kantaa ja seuraavaa ottelua lähdetään voittamaan…

  • Kiitos, kelpo voitto tosiaan! Zverev ei oikein tappiota sulattanut, mutta jätetään se nyt meidän osaltamme taaksemme ja jatketaan täysillä eteenpäin!

 • Onnea upeasta voitosta!!!
  Olen samaa mieltä aiempien kommentoijien kanssa !
  Tuli mieleen, et ootko konsultoinu paljon Kontista, mitä tulee verkolla pelaamiseen ja muuhun taktiikkaan vai mennäänkö ihan tiimipelillä…?

  • Kiitos! Henkan kanssa tuli varsinkin neluriuraa aloitellessani vaihdeltua paljonkin ajatuksia taktiikasta ja nelurin henkisen puolen jutuista. Ja tietysti myös viime kesänä, kun pelasimme yhdessä US Openissa ja Davis Cupissa. Aika ainutlaatuista kokemusta hänellä kuitenkin on uransa varrella kertynyt, joten kuuntelen kyllä aina tarkkaan mitä Henkalla on sanottavana. Kiva, että hän on mukana ensi viikonkin Davis Cupissa edes valmentajan roolissa, vaikkei nyt pelaavassa kokoonpanossa olekaan.

 • Hieno voitto, iso käsi siitä!! Meni aamutoimet uusiksi, mutta kannatti, sillä varsinkin eka erän loppu oli todella taiten hoidettu. Esim. sinulta parikin näppärän pientä ohjausta vastustajien ulottumattomiin. Lähes taidetta! Saakohan muuten Zverev diskauksen lisäksi rahallista sanktiota? Idioottimaista käytöstä, mutta toihan sa väriä taistoon. Senkin myötä ei muuta kuin päätyyn saakka isoja nimiä edelleen kaataen!
  Ps. Monet pelaajat ottaa useita palloja syöttöään varten. Emilkin lähes poikkeuksetta useimmiten 4, joista pikasilmäyksellä/-tunnustelulla heittää pari lähes heti nurkkaan. Onko kuitenkin siis niin, että siinäkin ajassa kokenut silmä/sormi tosiasiallisesti huomaa/tuntee jos pallo on jotenkin huonommassa kunnossa? Vai onko kyseessä enemmänkin vain lajikulttuuriin juurtunut tapa? Sinällään toki olematon, mutta kuitenkin näkyvä pelillinen yksityiskohta.

  • Jehh, kiitos! Kiva, ettei ollut turha aamuherätys 😉

   Diskaus tarkoittaa aina sitä, että pelaaja menettää automaattisesti kyseisestä kisasta kaikki ATP-pisteet, palkintorahat sekä muut edut. Joutuu esimerkiksi maksamaan hotellin itse myös. ATP antanee myös varmasti isot sakot. Sitä en tiedä miten kisa suhtautuu tilanteeseen esimerkiksi starttirahan osalta, kyllähän näille huippupelaajille aika isoja rahoja sitä kaiuttakin maksetaan. Rafalle ainakin ymmärtääkseni yli miljoona pelkästään siitä, että tulee tänne Acapulcoon ylipäätänsä pelaamaan.

   Mitä tule tuohon pallojen valintaan, niin onhan se tietynlainen rutiini. Mutta ideana siinä on lähtökohtaisesti se, että pelaaja valitsee tulevaan pisteeseen vähiten kuluneet pallot, jolloin pallot kuluvat tasaisesti läpi ottelun, eikä pari gamea pallojen vaihdon jälkeen osa palloista ole ihan kuluneita ja osa vielä käyttämättömiä. Kyllä sen ihan silmällä huomaa.

   • Muistaakseni olen lukenut että Williamsit pelaavat suoraan palloilla jotka saavat eikä ala valitsemaan (poikkeuksena suurimmasta osasta pelaajista). Tämä ihan kiva video pallojen valitsemisesta: https://www.youtube.com/watch?v=ChzL17zV9hA

    En tiedä Harri huomasitko ATPn facevideolla joka kuvattu AUS (julkaistu eilen) kysyttiin pelaajilta eri kirjaimilla alkavia pelaajia ja Ajla Tomljanovic mainitsi sut H:n kohdalla 😀

    • Jep, kyllä itsekin tulee silloin tällöin pyydettyä pallopojilta vain kaksi palloa. Yleensä silloin on kyse pelin rytmin nopeuttamisesta tai ylläpitämisestä. Tai joskus haluaa pidemmän tauon pisteiden väliin, jolloin voi pyytää vaikka neljä palloa. 🙂

     Ja tosiaan tuo ATP:n video linkattiin minullekin eilen. Aika yllätys, että Alja Tomljanovicille tuli minun nimi mieleen, sillä en muista koskaan hänen kanssaan edes jutelleen! 😀 Yllättävän vaikea tehtävä muuten myös tuo pelaajien nimeäminen pelkän ensimmäisen kirjaimen perusteella.

 • Hyvin venytty! Yleisön puolueellisuus taas ärsytti. Aina kun te onnistuitte, oli aika vaisut taputukset, mutta Zvereville ja Melolle jatkuvasti kannustusta. Tiesi aina kumpi voitti pisteen, jos epävarma näkemisessä 😉
  Odotukset korkealla!

  • Kiitos! Yleisö tykkäsi kyllä kovasti Zverevistä aina siihen asti, kunnes hän lopussa pimahti. Ei tuo onneksi meitä haitannut, lähinnä vain sytytti pelaamaan! 🙂

 • Tosi mukava lukea näitä blogipostauksiasi. Pääsee sisälle tennismaailman saloihin. 🙂

 • tokan erän alkuun asti katoin about, ekas eräs näytti et allua ei kauheesti ees kiinnostanu mut hyvin teillä kyl homma toimi. Käyttekö lloydin kanssa videoanalyysiä ollekaa yhessä jostain peleistä tai et mitä tapahtuu jos esimerkiksi eka erä menee hyvin ja tokassa ei toimi ollenkaan ?

  Gripeistä tuli mieleen onko sulla mitään vastaavanlaisia tuunauksia gripeisssä kun alla olevalla videolla (jos on niin olis mielenkiintoista nähä minkälainen, ehkä siitä voi jonkinlaisen blogin kans kirjoittaa joskus)
  https://www.youtube.com/watch?v=8nRXJxXnI-8

  Nyt vaan vamos!!

  • Jes, lisää vaan tällaisia voittoja! Käydään kyllä Lloydin ja hänen valmentajansa kanssa aika paljonkin läpi matseja videolta. Ollaan nyt myös kehitetty taktiikoita nimen omaan johtoasemassa pelaamiseksi, ”attack the lead” on esimerkiksi hyvä komento siihen paikkaan.

   Mailan gripeissä omat tuunaukset on vain kahvan yläpäässä, kun haluan kasvattaa gripin pituutta. Tulee rystyä pelattua joskus kädet vähän toisistaan erillään, mikä on helpompi tehdä kun on grippiä mistä ottaa kiinni.

 • Mielenkiinnosta kysyn kun katselin viime yön tuloksia. Kaavioon oli löytynyt uusi LL-pari Barr/Sanchez. He eivät pelanneet mitään karsintoja, joten otettu jokin paikallinen pari vain pelaamaan, että saadaan kaavio täyteen..?

  • Jep, näin tosiaan kävi, että pääsarjakaaviosta vetäytyi lopulta peräti viisi paria. Jo saksalaiset Gojowczyk/Otte pääsivät mukaan pelaamatta karsintoja ja niin kävi myös parille Barr/Sanchez. Sääntö menee niin, että kun LL-parit loppuvat niin kuka vaan ATP-rankingin omistava voi sainata alternate-paikalta mukaan. Kaksinpelissä sääntö on eri, sillä siinä pelaajan on pitänyt pelata karsinnoissa voidakseen sainata LL-paikalle.

Comments are closed.