Acapulco ATP500 QF, Heliövaara/Glasspool – Murray/Soares 4-6, 6-3, 10-6.

Ai että tekee nannaa ottaa revanssi parista Murray/Soares Australian kirvelevän tappion jälkeen. Ottelun ensimmäinen game oli huono, mutta sen jälkeen pelimme lähti kulkemaan. Vaikka emme saaneetkaan murtoa takaisin ensimmäisessä erässä, niin toinen erä oli lähes näytöstä ja kolmas erä ihan timanttia. Kyllä kelpaa lähteä huomiseen semifinaaliin näillä fiiliksillä, sillä vastaan tulee erittäin mielenkiintoinen pari Lopez/Tsitsipas.


Ohjelmassa oli eilen siis välipäivä ensimmäisen kierroksen voiton jälkeen, mutta se ei onneksi vienyt meidän pelivirettä mihinkään. Treenasimme kevyesti iltapäivällä, minkä lisäksi päiväohjelmaan kuului jumppaa ja rentoutumista. Illalla Ukrainasta alkoi kuitenkin kuulua hurjia uutisia, jotka jotenkin iskivät harvinaisen ison ahdistavan tunteen rintaan. Yleensä olen maailman tapahtumista lähinnä uteliaan kiinnostunut, mutta nyt netissä vastaan tuleva kuva- ja videomateriaali on kyllä aika karmeaa katseltavaa. Tänään yritin vain pitää ajatukset tulevassa ottelussa ja blokata uutiset pois mielestä, mutta täytyi kyllä muuttaa omia netinkäyttötottumuksia aika selvästi, että pysyi mieli iloisena. Suuntasimme kentille puoli neljän aikaa, löimme lyönnit läpi, ja olimme kevyen pastan jälkeen valmiita otteluun.

Matsi ei kuitenkaan alkanut ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Varsinkin Murray oli palautuksiensa kanssa vireessä, ja vastustajat saivatkin Lloydin murrettua heti ottelun ensimmäisessä gamessa. He myös pelasivat alussa omia syöttövuorojaan fiksusti käyttäen paljon epäkonventionaalisia syöttösuuntia ja verkkopelaajan liikettä, mikä sai meidän palautuksiimme aikaiseksi pientä epävarmuutta. Murray antoi meille kuitenkin mahdollisuuden 2-3 -tilanteessa missaamalla monta ykkössyöttöä, mutta lähes ihmeen kaupalla hän sai toisessa breikkipallossamme volleyni takaisin, eikä vastamurto onnistunut.

Murray saa volleyni takaisin yläpokastopparina, enkä enää tajunnut lähteä palloa hakemaan. Lloyd siihen kuitenkin ehtii vielä, mutta seuraava Soaresin lyönti on liikaa.

Jatkoimme hyvää paineen luomista 3-4 -tilanteessa, mutta Soares kesti hyvällä syöttämisellä 0-30 -tilanteesta huolimatta. Ja vielä 4-5 -tilanteessa kaivoimme kirjaimellisesti maanpinnasta itsemme mukaan gameen, mutta Lloydin palautus no-ad -pisteessä jäi juuri ja juuri verkkoon. Harmillisesti emme siis saaneet yhtään neljästä murtopallostamme käytettyä, ja vastustajat käyttivät sen ainokaisensa avausgamessa. Highlight-koosteeseen tämä minun lyöntini verkon ohi kelpaa kuitenkin tuloksesta huolimatta. 😎


Olimme toisessa erässä kuitenkin nälkäisiä, ja sainkin kolmella hyvällä volleylla tehtyä heti selväksi, että ei tässä mitään olla vielä hävitty. Lloydin pidon jälkeen saimmekin jälleen kolme murtopalloa Soaresin syötössä, ja nyt minun ottaessani no-ad -pisteen alkoi vihdoin tapahtua. Rystylinjapalautus linjaa pitkin oli erinomainen, eikä Soares saanut sitä enää takaisin. Perään hyvä oma syöttövuoro ja 3-0 -tilanteeseen sitten pari lähes naurettavan hyvää palautusta Murrayn syöttöön. Lloyd viimeisteli gamen hienolla jyrkällä krossiohituksella, ja taululla oli jo lukemat 4-0. Ihan yhtä maalia ei erä kuitenkaan lopulta ollut, sillä vastustajat saivat vähän varkain yhden murron heti takaisin Lloydin syötössä parilla hienolla palautuksella. Mutta onneksi meillä oli siihen varaa, sillä loput kaksi syöttövuoroamme pidimme vakuuttavasti, ja toinen erä siis meille 6-3.

Vuorossa oli siis jo viikon kolmas match tie break. Heti ensimmäinen piste oli hurjaa taistelua, jossa löimme lukuisia kertoja takakentältä verkolla olleita vastustajia päin, mutta he kestivät. Syötimme kuitenkin omat syöttöpisteemme erinomaisesti, ja kun volleypelikin oli kliinisen hienoa molemmin puolin, niin tasatahtia edettiin. Soares yritti 3-3 -tilanteessa vähän samanlaista verkonohituslyöntiä kuin minä ensimmäisessä erässä, mutta tuo meni onneksi leveäksi ja tilanne pysyi tasoissa. Matsin ratkaisu nähtiin lopulta 6-6 -tilanteessa, kun palautukseni pysyi matalana Soaresin jalkoihin, ja hänen puolivolleynsa jäi verkkonauhaan. Perään minun syötöilläni kaksi upeaa pistettä verkolta ja tilanne oli jo 9-6. Ja kuin kirsikkana kakun päälle Lloyd onnistui heti ensimmäisessä matsipallossa hienosti rystypalautuksessaan, johon Murrayn volley leijasi pitkäksi. Oli siis syytä isoille tuuletuksille, sillä paikka semeissä oli meidän!

Matsin jälkeen oli vuorossa tämän vuoden ensimmäinen doping-testi, joka ei tällä kertaa mennyt valitettavasti ihan ekalla purkkiin. Odottelin reilun puoli tuntia matsin jälkeen, josko alkaisi tuntua siltä, että näytteen saisi annettua. Täyttelimme paperihommat ja kun tuntui, että homma voisi onnistua niin siirryimme näytteenantovessaan. Minimimäärä näytettä on 90ml, mutta ei vain millään tullut enempää kuin 85ml. 😅 Siinä sitten sinetöimme näytepurkit, täytimme lisää rakseja ruutuun, ja lopulta puolen tunnin päästä toisella yrittämällä saatiin sitten se tarvittava määrä näytettä kasaan. Taisi Meksikon kosteat olosuhteet tehdä tepposet, ja kroppa päästä vähän kuivumaan, vaikka nestettä olikin päivän mittaan kovasti tankattu.

Lloyd joutui vähän minun testiäni odottelemaan, sillä häneltä homma onnistui samantien, mutta pääsimme kuitenkin kymmenen jälkeen lähtemään hotellille, jossa kävimme syömässä ja ottamassa perinteiset ”yhdet” hotellin baarissa. Lloyd tykkää tehdä asiat samallalailla aina niin kauan kun peli kulkee, joten tämä oli nyt seitsemäs ilta, kun olemme ottaneet samat juomat samassa hotellin aulabaarissa. Yksi ilta jäi välistä, ja ei tarvitse varmaan kerrata, mitä seuraavana päivänä karsintafinaalissa tapahtui? 😉


Siinä piñadaa maistellessa ehti kuitenkin vielä hyvin käydä päivän matsin läpi. Tuntui siltä, että olimme oikeastaan heti ensimmäisen gamen jälkeen parempi tiimi, ja tällä kertaa pystyimme myös viemään homman loppuun asti. Verkkopeli oli vahvaa ja palautuksissakin löytyi loppua kohden oikeanlainen aggressiivisuus. Tämän tason vastustajia vastaan ei yleensä riitä, että saa palautuksen kenttään, vaan takana pitää olla päättäväisyyttä. Pidimme myös tänään yllä hienosti ykkössyötön prosentin tie breakissa, jossa voitimme kaikki omat syöttöpisteet. Piti myös ihan erikseen laskea, että oliko oikeasti niin, mutta olihan se, että omissa syötöissäni hävisin koko ottelussa ainoastaan yhteensä kolme pistettä. Se on aika kova suoritus se, vaikka toki kaksi syöttövuoroa Lloydia vähemmän syötinkin.

Erityisen hienosti hallitsimme myös tänään hermomme varsinkin ottelun lopussa, jossa meidän tiimimme suoritustaso vain nousi tilanteen käydessä tiukemmaksi. Ensimmäisen erän menetetyt neljä murtopalloa toki vähän harmittavat, mutta emme antaneet sen näkyä tekemisessä, mikä on tosi tärkeää. Jatkoimme vahvaa pelaamista ja uskoimme voittoon. Ja kun pelaamme hyvin, niin miksi emme uskoisi! Uran ensimmäinen semifinaali ATP500-tasolla on nyt realismia, eikä ole mitään syytä sille, miksi homma jäisi tähän.

Huomenna onkin luvassa mielenkiintoinen semifinaali, sillä vastustajaksi selviytyi ottelupallojen jälkeen kuilunpartaalta pari F. Lopez/Tsitsipas. He voittivat ensimmäisellä kierroksella meidät karsintafinaalissa kukistaneen parin Saville/Smith ja tänään kvartsissa kolumbialaisen parin Cabal/Farah. Mikään nelurispesialistipari ei kuitenkaan ole kyseessä, sillä vaikka Lopez onkin nelurissa pärjännyt, niin kumpikin tunnetaan kyllä enemmän kaksinpelikentiltä. Tsitsipasia vastaan pelaamisesta meillä onkin jo kokemusta vuoden takaa Marseillesta, jossa saimme hänet käymään todella lämpöisenä, joten toivotaan, että hyvä alku saa hänet turhautumaan tälläkin kertaa. Tärkeintä on kuitenkin jälleen kerran kaksinpelipelaajia vastaan pelatessa pitää huolta, että oma syöttäminen ja palauttaminen on korkealla tasolla ja että verkkopeli pysyy meidän hallussamme.

Semifinaalimme on ohjelmassa huomenna myöhään illalla, sillä Tsitsipas pelaa vasta kello 20 oman kaksinpelinsä semifinaalin, minkä jälkeen vuorossa on säännönmukainen 1-1,5 tunnin lepo. Todennäköisesti ottelumme alkaa siis noin kello 23 paikallista aikaa eli kello 7 Suomen aikaa lauantaiaamuna. Aika siistiä päästä pelaamaan näin ison kisan semiä ja vielä tuollaista paria vastaan, joten eiköhän nautita täysillä ja laiteta heille luu kurkkuun. Vamos!

24 thoughts on “Acapulco ATP500 QF, Heliövaara/Glasspool – Murray/Soares 4-6, 6-3, 10-6.

 • Niin hienoa, onnittelut todella kovasta päänahasta! Mikäs sen makoisampaa kuin revanssi tärkeässä paikassa 🙂

  Jännittääkö sinua muuten ennen pelejä? Jos kyllä, laukeaako jännitys yleensä pelin alkaessa vai miten olet kokenut?

  • Kiitos, oli kyllä hieno matsi tänään! Jännitys monesti vähän vaihtelee, esimerkiksi ensimmäisen kierroksen matsissa tuntui jännittävän selvästi enemmän, kun oli Zverev vastassa, mutta tänään taas ei ollut jännityksestä tietoakaan. Yleensä parin gamen jälkeen viimeistään tuo kuitenkin laukeaa, ja onhan sitä tietyllä tavalla jo oppinut myös pelaamaan jännityksen kanssakin, eli ei se sinänsä mitään uutta ole. Kuuluu asiaan, ja siten kun siihen suhtautuu niin pärjää yleensä parhaiten. 🙂

 • A very steady, solid and smart played by Harroyd Heliopool team! Siis olihan upea aamuseuranta, minkä kruunasi sinun 3. erän minibreikki palautus Soaresin jalkoihin ja sen päälle upeat syöttöpisteet. Tuohon 3 pojon harri-putkeen sopivat nuo alun adjektiivit mitä parhaiten. Erityisesti 9 piste oli kerrassaan fantastinen! Viikonlopun finaaleja odottaen iso käsi jo tähänastisesta!!!
  Ps. Ovatko muuten venäjän ukrainatoimet nousseet millään tavoin esille pelaajien keskuudessa? Vaihdetaanko niistä ajatuksia/mielipiteitä vai keskitytäänkö oleelliseen? Mitä itse ajattelet esim. venäl. tennisboikotista ( esim. ATP/WTA-turnausten siirrot muualle tms.).

  • Oli kyllä hieno matsi, varsinkin toinen ja kolmas erä suorastaan upeaa! Kiva, että kelpasi katsomossakin jännittää 🙂

   Toistaiseksi ei ole kovin paljoa ehditty pelaajien kanssa jutella sodan syttymisestä. Toki tuttujen ukrainalaispelaajien kuten Molchanov, Marchenko, Stakhovsky jne. somepostauksia on tullut seurattua tarkasti, ja heidän puolestaan toivotaan parasta. Saapa nähdä miten käy Venäjän kisojen kanssa loppuvuonna. Ensi viikollahan piti pelata Moskovassa CH-kisakin, mutta tuskinpa toteutuu.

 • Hieno revanssi, kertakaikkiaan, onnea!
  Kiitos videopätkistä, arvostan kovasti huolellisesti tehtyä blogiasi.
  Olen saanut omat pelikaverinikin tätä seuraamaan. Tiedätkö muuten tämän blogin seuraajien määrää?

  Huomenna sitten herätyskello soimaan ja Tennis TV auki.
  Aamukahvit kisastudiossa.

  • Kiitos kommenteista ja onnitteluista! Onpa mukavaa, että olet saanut houkuteltua enemmänkin lukijoita ja seuraajia mukaan! 🙂 Parhaina päivinä menee tuhat lukijaa rikki, nykyään vähän useammin kuin ennen.

   Huomenna toivottavasti lisää samanlaista peli-iloa!

 • Erinomaista! Hieno revanssi ja ansaittu sellainen. Kovia matseja ja vastustajia, mutta niin pitääkin olla. Samalla höyryllä kohti semifinaalia. Tsitsipas tulee olemaan valmiiksi vähän väsynyt kaksinpelin jäljiltä. Venäjän toimet ovat yksiselitteisesti tuomittavia ja solidaarisuutta Ukrainaa kohtaa löytyy, mutta yksittäiset henkilöt voivat tehdä asiassa vähän. Ehkä joitakin valintoja voi tehdä toisin jos sellainen paikka tulee. Painetta kohdistuu varmasti enemmän venäläispelaajiin ATP-tourillakin. Venäjän ATP-kisat voi pyyhkiä kalenterista pois.

  • Jep, hienoa peliä tänään! Toivotaan tosiaan, että Tsitsipas väsyttää itsensä sopivasti kaksinpelissä niin saadaan hyvin kypsytetty vastustaja toiselle puolelle verkkoa 😉

   Ja on kyllä harmillista seurata tuota Ukrainan tilannetta, mutta aika vähissä on tennispelaajankaan mahdollisuudet asioihin vaikuttaa. Tuskinpa Venäjällä kuitenkaan vähään aikaan pelataan.

 • Onneksi olkoon! Kannatti siis lähteä mukaan karsintaan, vaikka mukaanpääsy taisi olla hieman epävarmaa. Näyttää muuten siltä, että (ainakin minulle) hieman yllättäen Lloydin syöttöä murretaan useammin. Onko syöttö liian ennalta arvattavaa näille huipuille? Oletteko kenties miettineet, että sinä aloittaisit jatkossa?

  • Jep, kannatti tosiaankin lähteä mukaan Acapulcoon!

   Lloydin syöttöä on tosiaan viime viikkojen aikana murrettu vähän useammin kuin yleensä, mutta luottoa kyllä riittää. Hän on niin hyvä syöttämään erien lopuissa, että annetaan toistaiseksi hänen edelleen aloittaa. 🙂

 • Onnea voitostanne huippuparista! 👏👏👏 Mahtava suoritus ja millaisia hienoja ratkaisuja iskitte läpi ottelun!!! Kyllä oli (alun pienen epäonnen jälkeen) upeaa katsoa teidän tekemistä ja osaamista, olitte kiistatta kentän kuninkaat. Murray/Soares yritti kaikkensa, mutta te teitte homman kaikilla osa-alueilla paremmin. Tämä näkyy myös selkeästi ottelun tilastossa. On tullut katsottua huippuneluria paljonkin ja päivän kummankin osaamisessa ja tiimipelissänne oli sellaista hienoa menoa, että sitä näkee vain huipulla. Ja teidän pelinne oli juuri sitä. Kuulutte huipulle. Olette varmaan tämän kauden yllättäjätiimi. Mielenkiintoista on se, että vastaanne tulee koko ajan kovempia tiimejä ja sitä kautta saatte entistä enemmän kokemusta ja kovia voittoja. Onnea ja hyvää peliä Lopeaz/Tsitsipas -semifinaaliin💪💪💪 PS. Analysoiko Brittiguru vielä teidän matsejanne?

  • Vamos, kiitos! Kyllä edelleen Louisin kanssa käydään matseja läpi ja saadaan tuleviin peleihin hyviä vinkkejä. 👍

 • Onnittelut komeasta revanssista ja atp-500 semipaikasta.
  Tuostahan tuli vielä hienompi näytelmä kuin mitä osasin odottaa.
  Seurasin ottelun Eurosport-playerilta uusinta-moodissa, joten sain nukkua klo kuuteen asti.
  Mieleen jäi erityisesti tuo sinun verkko-ohituksesi, jonka luulin ensin menneen jostain tuomaritornin jalkojen välistä! Tosi upeita palloja paljon ja herrasmiespeliä kaikin puolin.
  Syöttöpelisi oli tänään erittäin vakuuttavaa kuten myös roolisi mtb’n ratkaisupalloissa.

  Tsitsi ja Lopez hyytyy huomenna tuollaisella pelillä. Onnea matkaan!

 • Huippupeli taas kerran; Kiitos siitä; Onnea ja Tsemppiä!
  Näytti vähän kuin Murrahy tuntis/lukis Lloydin syötöt aika hyvin…?
  Vahva kaksinpelitausta ja taistelumoraali pukkaa kyllä upeesti pintaan; antaa palaa vaan!!!
  Vamos-Vamos!

  • Jes, kiitos! Murray on tosiaan jonkin verran treenaillut Lloydin kanssa Lontoossa, joten varmaan osittain sen takia pystyi lukemaan syöttöjä muita paremmin. Mutta pääasia, että voitto tuli ja päästään hakemaan finaalipaikkaa!

 • Kiitos taas ja onnea! Vähän on päivärytmit (= yörytmit) sekaisin kun ihan pakko on nousta katsomaan livenä. Mutta on ollut kyllä valvomisen arvoista!!! Seuraavaan matsiin toivottelen oivaa pelivirettä. Olen Tsitsi-fani (no joo, on kyllä osoittautunut huonoksi häviäjäksi) , mutta minulle riittää, että taistelee kaksarinsa kotiin, nelureissa ei ole epäilystäkään, kumman puolen valitsen! Ja aiheesta, teillä on vahva ja peloton, luottamusta herättävä ote! Keep going!!

  • Kiitos! Hehee, ei ole ihan helppoa varmastikaan aamuyöllä näitä matseja katsoa, mutta kiitos että jaksat seurata. Toivotaan hienoa ottelua lauantaiaamullekin!

 • Todella upeaa peliä … ja mitä pidemmälle matsi jatkui, sitä selvemmin hallitsitte ottelua. Eipä ihme, että viranomaiset halusivat ottaa teidät dopingtestiin !! :))

  • Jes kiitos! Noh, en tiedä miten paljon dopingista nelurissa etua saisi, mutta hyvähän se on että testataan 👍

 • Hieno voitto -jälleen kerran , Onnea !!! olette nostaneet pelinne sellaiselle tasolle että tulevat vastustajat ovat varmasti etukäteen hermona. Varsinkin tiebreak:n ratkaisupallot ja omat syötöt ovat olleet kullan arvoisia. Onko mitenkään mahdollista että voisittee päästä Indian Wells:iin, koska ensi viikon Doubles Race ranking:lla olette varmaan n.12 joukossa , vai onko se poissuljettu? Puitteiltaan Indian Wells on USA:n hienoin tapahtuma.

  • Kiitos! Oli kyllä erinomainen ottelu. Näytimme voittajilta alusta alkaen ja uskoimme voittoon.

   Indian Wells on kyllä mahdoton paikka. Tuo Doubles Race top13-sijoitus avaa paikkoja vasta heinäkuun masterseihin aikaisintaan. Ja normaali cut-off Indian Wellsin nelinpeliin on tänä vuonna peräti 58. Vaatii siis käytännössä paikkaa top30-sisällä, että pääsee sisään.

Comments are closed.