Acapulco ATP500 SF, Heliövaara/Glasspool – Lopez/Tsitsipas 4-6, 4-6

Ei ollut valitettavasti meidän tiimi täydessä iskussa, eikä voiton ottaminen tällä tasolla ole silloin kovin helppoa. Lloydille iski edellisyönä jonkin sortin ruokamyrkytys, joka vei pahasti mehut miehestä, enkä minäkään oikein löytänyt oikeanlaista mielentilaa tämän päivän matsiin. Harmittaa, sillä mahdollisuudet olivat kyllä finaalipaikkaan olemassa. Mutta toki kokonaisuutena semifinaalikin on hyvä suoritus, varsinkin kun ranking-osastolla ylittyy maanantaina uusi virstanpylväs, top50!


Oli valitettavasti jo aamulla tiedossa, ettei Lloyd tulisi olemaan tänään täydessä pelikunnossa. Kävimme iltapäivällä ihan kevyesti lyömässä, kun hänen olonsa hieman koheni päivän aikana, mutta ei varsinkaan tällaisissa kuumissa ja kosteissa olosuhteissa puolikuntoisena pelaaminen ole kyllä mitään herkkua. Suuntasimme uudestaan kentille kello kahdeksan pintaan katsomaan päivän ensimmäistä kaksinpeliä, jossa Tsitsipas hieman yllättäen hävisi huikean ottelun pelanneelle Norrielle. Söimme siinä samalla kevyen illallisen, ja kun saimme tiedon, että Tsitsipas halusi kaksinpelinsä jälkeen vain 30 minuutin tauon, niin pääsimme aloittamaan matsimme tasan kello 22.

Matsi alkoi kuitenkin heikosti. Lloydin syöttövuorossa ykkönen ei tippunut, enkä minäkään onnistunut auttamaan verkolta jalkojen tuntuessa ihmeen tahmeilta. Murto siis heti alle vastustajille. Ei tippunut myöskään minun ykkössyöttöni 0-2 -tilanteessa, mutta saimme kuitenkin no-adin kautta pidettyä eron yhdessä murrossa. Ja siitähän pelimme piristyi, minulta muutama huippupalautus Lopezin syöttövuoroon 1-2 -tilanteessa ja no-ad -pisteessä vielä pari vahvaa kämmentä verkolla pelannutta Tsitsipasia päin. Murto siis takaisin, ja Lloydin pidon jälkeen johdimme 3-2.

Mutta 3-3 -tilanteen syöttövuoroni oli kyllä valitettavan surkea. Pari heikkoa volleyta, ja 30-0 -tilanne kääntyi lopulta murroksi no-ad -pisteen ykkösvolleyvirheen myötä. Otti jotenkin enemmän päähän tuo syöttövuoro kuin varmaan mikään aiempi tällä kaudella, sillä jotenkin olo oli ihmeen stressaantunut ja lyöntivalinnat niin heikkoja. Saimme kuitenkin vielä mahdollisuuden vastamurtoon Lopezin syötössä 3-4 -tilanteessa, mutta häneltä löytyi huipputarkka ässä no-ad -pisteeseen. Lloyd piti 3-5 -tilanteessa, mutta Tsitsipas oli mies paikallaan syöttäessään erää kotiin, ja erä siis vastustajille 4-6.

Toinen erä alkoi Lloydin hyvällä pidolla, ja pääsimme 2-1 -johdossa hakemaan murtoa Tsitsipasin syötössä. Lloydin palautus no-ad -pisteessä meni kuitenkin leveäksi. Ja sitä seurannut 2-2 -tilanteen syöttövuoro olikin sitten heikko. Mutta jälleen kerran jatkoimme taistelua ja mursimme takaisin Lopezin syöttäessä, minkä jälkeen minun pitoni jälkeen johdimme toista erää 4-3. Yritin luoda Lloydiin uskoa huomauttamalla, että tarvitsi jaksaa enää kaksi gamea ja tie break, mutta ei valitettavasti tuo taktiikka toteutunut. Tsitsipas piti syöttönsä ja 4-4 -tilanteessa vastustajat mursivat jälleen Lloydin syötön, eikä Lopez enää tällä kertaa erehtynyt syötön pidossaan. Loppulukemat 4-6, 4-6 kuvastavat aika hyvin ottelun kulkua, sillä emme vain yksinkertaisesti olleet tarpeeksi hyviä tänään.

Päällimmäisenä tällaisten tappioiden jälkeen on tietysti aina harmitus siitä, että kentällä tuntui, että normisuorituksella olisimme olleet jopa suosikkeja voittamaan tämän ottelun. Nyt emme kuitenkaan pystyneet toteuttamaan peruskuvioitamme, vaan tekeminen oli hidasta ja pään sisäinen toiminta ylikuormittunutta. Osasimme lukea vastustajien peliä hyvin, mutta siihen vastaaminen olisi vain vaatinut parempaa, laadukkaampaa omaa pelaamista. Tällä tasolla pitäisi pärjätä, kun onnistuu murtamaan vastustajien syötön kerran erässä, mutta nyt omista syöttövuoroista puuttuivat tehot ja tarkkuus. Tosi harmi juttu.

Mutta tottakai tärkeintä on saada Lloyd takaisin kunnolliseen pelikuntoon, eikä tällaisessa tilanteessa voikaan odottaa täydellistä suoritusta. Varsinkin ensimmäisessä erässä tuli kuitenkin minultakin harvinaisen paljon huonoja suorituksia. Toki vastapuolelta löytyi taitoa vaikka muille jakaa, mutta silti jostain syystä oma tekeminen oli ihmeen väkinäistä ja vaikean tuntuista. Lyöntivalinnat eivät tulleet selkäytimestä, ja pallojen tappaminen meni useaan kertaan turhan vaikeaksi. Jotenkin liike verkolla tuntui siltä, että tossujen pohjissa olisi kerros liimaa. No, tästäkin voi varmasti kuitenkin oppia jotain, ja toivottavasti saamme brittivalmentajan kanssa käytyä vielä ottelun tilanteet läpi tulevien päivien aikana.


Kokonaisuutenahan tämä neljän viikon putki oli kuitenkin aika positiivinen jakso, joten ei tässä kannata maansa myyneenä kotimatkalle lähteä. Kaksi finaalipaikkaa ATP250-kisoissa ja semi ATP500-kisassa ovat huippusuorituksia, ja vaikka kisavoitto jäikin ottamatta niin yli 500 ATP-pisteen kuukausi on kyllä kova suoritus. Rankingkin seuraa hyviä tuloksia, ja mikäli live ranking -nettisivustoon on luottamista, niin maanantaina oma nimi löytyy listan sijalta numero 50. Aika hieno saavutus tuo top-50, vaikka itse sanonkin! Ja tiiminäkin olemme Race-listalla lähellä top-10 -paikkaa.

Ja on tämä kuukausi tuonut myös taas hurjasti uskoa siihen, että pystymme Lloydin kanssa ottelemaan ketä tahansa vastaan vähintään tasaväkisesti. Kukaan vastustajista ei ole tuntunut ylitsepääsemättömältä, ja kun edelleen kehitämme yhteispeliämme niin kovia tuloksia on kyllä edessäkin. Ja jotenkin sitä myös kokee yhä enemmän ja enemmän kuuluvansa tänne tourille, kun pääsee osaksi näitä isompia ATP500-kisoja. Tänäänkin matsimme alkoi samaan aikaan kuin toinen kaksinpelin semifinaali, ja siellä me lämmittelimme samassa pienessä kuntosalissa kaikki kuusi pelaajaa keskenämme; Heliövaara, Glasspool, Lopez, Tsitsipas, Nadal ja Medvedev. Eikä edes tuntunut siltä, ettei kuuluisi joukkoon. 😊

Tämä reissu alkaa nyt olla päätöksessään, ja kunhan pitkä kotimatka tulee sunnuntaina illalla valmiiksi, niin alkaa valmistautuminen seuraavaan kauden kohokohtaan eli Davis Cup -otteluun kotikentällä Espoossa. Matsit Belgiaa vastaan pelataan 4.-5.3. Metro Areenalla, ja tuota tapahtumaa odotan kyllä vesi kielellä. Lipunmyynti on kuulemma sujunut todella hyvin jo ennakkoon, joten tunnelma tulee varmasti olemaan kotiyleisön edessä mitä parhain. Toivottavasti moni tämän blogin lukijoistakin saapuu paikalle ihan livenä katsomaan, miltä se top-50 -tennis näyttää. 😉

Davis Cupin jälkeen ohjelmassa on pari viikkoa kisataukoa, sillä onhan tässä tullut tänä vuonna jo seitsemän kisaa pelattua kolmella eri mantereella. Pieni treenitauko on siis paikallaan, ja onpahan edessä myös muutto uuteen kotiin, jonka kaupat saimme perheeni kanssa eilen solmittua. 🤩 Indian Wells ja Miamin masters-turnaukset ovat nykyisellä rankingilla vielä saavuttamattomissa, joten kisarintamalla pelaan todennäköisesti yhden tai kaksi CH-kisaa maaliskuun lopussa ennen kuin on aika siirtyä taas massakentille.

Ei siis jäädä murjottamaan tämän päivän tappiota tämän enempää, vaan nautitaan nousujohteisesta rankingista ja odotetaan innolla ensi viikonlopun Davis Cupia. Vamos!

15 thoughts on “Acapulco ATP500 SF, Heliövaara/Glasspool – Lopez/Tsitsipas 4-6, 4-6

 • Harmi että ette olleet täydessä iskussa koska ihan voitettavissa oli tuo peli. Mutta ei liene ensimmäinen kerta kun Mexicossa vatsaa vääntää. Upea putki takana ja miksei se jatkuisi tänä vuonna. Hieno saavutus top50 eikä se siihen pääty. Davis Cup liput hankittu.

 • ”siellä me lämmittelimme samassa pienessä kuntosalissa kaikki kuusi pelaajaa keskenämme; Heliövaara, Glasspool, Lopez, Tsitsipas, Nadal ja Medvedev. Eikä edes tuntunut siltä, ettei kuuluisi joukkoon.”

  On mukava lukea sinun sisäistäneen tämän asenteen! Lupaa hyvää tulevia turnauksia ajatellen.

  Onnea hienosta suorituksesta!

 • Ymmärrettävä syy tavanomaista alavireisemmälle esitykselle. Toki vastassa myös huippuyksilöt, joiden taitotaso tiukoissa paikoissa korkea. Olivat numeroiden verran parempia mutta parhaana päivänä olisitte varmasti voittaneet. Oliko muuten Lloydilla käytössä joku lisätuuletus vai mihin hänen kädessä pitämänsä putki liittyi?
  Ensi pe-la te pelaatte ja me fanit huudetaan Belgia nurin! Sitä odottaen myös erinomaista turnausjatkoa ja onnea uuteen kotiin!

  • Kiitos, nähdään Espoossa!

   Tuolla Acapulcossa oli tosiaan käytössä ilmastointilaite penkillä. Eli putkesta tuli viileää ilmaa, jota sai puhallettua esim kasvoihin tai niskaan. Aika kätevää!

 • Lloyd näköjään jatkaa pelejä, toivotaan, että saisi hyviä pisteitä, jotta yhteisrankinginne nousisi. Toivottavasti toisaalta ei Lloydille tule näin aktiivisesta kisailusta sitten vammoja tai turnausväsymystä, niitä kun Lloydilla on yllättävän paljon ollut. Tiedätkö, että pitääkö Lloyd lainkaan taukoa maaliskuussa? Kuun lopussa olisi sekä Ranskassa, että Sveitsissä kaksi perättäistä Challengeria, ovatkohan tulossa teidän kalenteriin ja kumpi vaihtoehto sinua houkuttelisi enemmän?

  • Jep, Lloyd jatkaa vielä tämän tulevan viikon kisaamista, sillä hänellä ei Davis Cupia ole ohjelmassa. Tämän viikon jälkeen ei oikein ollut meidän molempien kalentereihin sopivia kisoja ennen maaliskuun loppupuolta, eikä Lloyd halunnut pitää kolmen viikon kisataukoa. Pari viikkoa tulee molemmille meille nyt siis joka tapauksessa treenijaksoa.

   Ja ihan oikeassa olet, että Ranskan tai Sveitsin CH-kisat ovat todennäköisesti meidän kalenterissamme seuraavaksi. Lille CH90 on kisoista isoin, joten tällä hetkellä se houkuttelee eniten, ja mahdollistahan on myös jatkaa siitä jopa suoraan massalle Marbella CH125 sekä Marrakesh tai Houston ATP250 -kisoihin. Mutta eiköhän tämä lähipäivien aikana selviä. 👍

 • Kv tennisliitto taitaa nukkua ruususen unta, tai ainakaan en oo nähny mitään viitteitä venäjän ja v-venäjän pelaajien sulkemisesta kv-kisoista ? Atp sivuillakin ylistetään medvedevin rank1 nousua joka tuntuu oudolta tässä tilanteessa, toivottavasti muut pelaajat boikotoi kisoja jos kv-tennisliitto ei herää ??

  • Tiistaina illalla tuli tietoa, että kaikki ITF ja ATP-kisat Venäjällä ja Valko-Venäjällä perutaan. Lisäksi sieltä kotiisin olevat pelaajat joutuvat pelaamaan ilman maatunnuksia. Heitä ei myöskään päästetä mukaan joukkuekilpailuihin.

   • Joo mutta saavat pelata, surkea päätös kv-liitolta. Ukrainan pelaajat puolustavat maataan henkensä uhalla ja venäläiset saa pelata, ei voi ymmärtää päätöstä, toivottavasti te pelaajat otatte tiukan kannan, niinkuin muissakin lajeissa futis, lätkä jne tehtiin. Paha imagotappio tennikselle jos päätös ei muutu.

 • As a Belgian, I think you have a 100% chance against us. Let’s go Harri. If you want tips against us. let us know!

Comments are closed.