Marbella CH125 – Valmistautumista massakauden avaukseen

Reilu viikko pyörähti edellisestä postauksesta, mutta nyt on taas lentokone vienyt miehen kisamatkalle, joten on aika palata tuttuun rytmiin. Pieni flunssa häiritsi treenaamista viime viikonloppuna ja alkuviikosta, mutta pääsin onneksi takaisin treenikentälle pariksi hyväksi treenipäiväksi loppuviikosta, eikä tänään kauden ekoissa massatreeneissä ollut ruosteesta tietoakaan. Pelaan tämän viikon poikkeuksellisesti yhdessä jenkki Nathaniel Lammonsin kanssa, ja saamme ensimmäisellä kierroksella vastaamme slovakialaisparin Gombos/Klein.

Viime viikon isoin juttu omassa elämässä oli ehdottomasti muutto uuteen kotiin, mikä osoittautui kyllä ihan rankaksi operaatioksi. Varsinkin, kun päälle iski vielä pieni kevätflunssa, ja välillä tuntuu, että pelkän pikkulapsi- ja koira-arjen pyörittämisessä on ihan tarpeeksi tekemistä jo itsessään… Itse muuttopäivä sujui kyllä mukavasti, mutta tavaroiden pakkaaminen ja purkaminen on kyllä sellaista hommaa, ettei sitä ihan jatkuvasti haluaisi kyllä olla tekemässä. Mutta nyt kelpaa meidän perheemme asua uudessa kodissa Itä-Helsingin Marjaniemessä, ja vaikka aika vajavaisella sisustuksella toistaiseksi mennäänkin, niin kyllä meidän siellä on hyvä olla. 😊


Flunssan iskiessä viime viikonloppuna testasin koronatestit useampanakin päivänä, mutta negatiivisia tuloksia näyttivät testit onneksi joka kerta. Treenitaukoa tuli lopulta viisi päivää, mutta toissa viikko tuli kyllä vedettyä sen verran kovaa, että ehkä keho kaipasikin pientä taukoa. Mutta ei kuumeilu tietenkään peruskunnolle hyvää tee. Pääsin kuitenkin torstaina takaisin sorvin ääreen ja sain vielä tehtyä muutaman ihan laadukkaan treenin Talin sisäkentillä. Korkeita rystyvolleyta on nyt ainakin tullut hinkattua sen verran, ettei niissä pitäisi tulla montaa virhettä pelitilanteissa!

Matka tänne Marbellaan alkoi tänään sunnuntaina aamulla lähes epäinhimilliseen aikaan, sillä lentomme lähti Helsinki-Vantaalta kello 6.00, ja kaiken lisäksi kelloja siirrettiin yöllä vielä tunnilla eteenpäin. Kännykkä herättikin jo kello 2.30, mutta ihmeen hyvin on tämän päivän kyllä jaksanut touhuta ja treenata. Mukaan matkaan tänne Espanjaan lähti siis myös vaimoni ja vauvamme, joten tämä viikko on siinä mielessä ihan luksusta. Vauvakin selviytyi aikaisesta aamulennosta upeasti, mikä yleensä takaa myös vanhemmille miellyttävän matkanteon.


Perille päästyä jätin muun perheen lepäämään hotellille ja suuntasin itse treenikentälle. Vedimme Nathanin kanssa ensin omat tunnin mittaiset treenit kahdestaan ihan massalyömiseen totutellen ennen kuin pelasimme iltapäivällä puolitoista tuntia pisteitä Qureshin ja Vegan kanssa. Massatennis on jollain tasolla kyllä oma taiteenlajinsa, mutta lähes poikkeuksetta ensimmäinen kerta tauon jälkeen tuntuu todella hyvältä. Niin nytkin. Olosuhteet olivat sateen pehmittämällä massalla todella hitaat, mutta Dunlopin palloihin oli alusta asti hyvä tatsi ja kivahan se oli leipoa lyöntejä koko kropalla ihan olan takaa. Ei mitään pallon siirtelyä vaan kunnon lätkimistä.


Lähtökohtaisesti massakentälle siirryttäessä nelinpeli muuttuu ehkä suhteessa vähemmän kuin kaksinpeli, mutta toki peli hidastuu nelurissakin. Moni pelaaja jää hieman enemmän takakentälle, sillä verkkopelaaminen ja varsinkin syvien volleyden lyöminen on selvästi vaikeampaa, eikä syötölläkään saa ihan samaa efektiä aikaan, jolloin syöttö-volley -pelin pelaaminen hankaloituu. Nopeissa tilanteissa hyvä tasapaino ja pito kenttään korostuu erityisesti verkolla, minkä lisäksi pidemmissä ralleissa käytetään enemmän lobbeja ja lyönnin syvyyden vaihtelua. Ja kyllähän kunnon kämmenmoukareita pääsee pelaaja kuin pelaaja massalla enemmän lyömään. Onneksi omassakin pelissä nimenomaan tuo osa-alue on viimeisen vuoden aikana kuitenkin mennyt isosti eteenpäin, ja pystyn itsekin kämmeneltä tekemään nykyään jo ihan hyvin tuhoa.

Nathan on minulle tällä viikolla uusi pari, mutta tunnemme kyllä toisemme jo muutaman vuoden ajalta ja olemme pelanneet toisiamme vastaan monen monta kertaa. Hän kysyi minua muutama viikko sitten pariksi tänne Marbellaan, sillä tiesi Lloydin olevan opiskelujensa takia estynyt, eikä päätös ollut minulle yhtään vaikea. Olemme kentän ulkopuolella olleet alusta alkaen ”hyvää pataa” keskenämme, joten kommunikointi on nytkin helppoa. Omaa peliä helpottaa myös varmasti se, että Nathanilla on hyvin samankaltaiset vahvuudet kuin Lloydilla, erinomainen syöttö ja vahva liike verkolla. Ei siis ihme, että ensimmäiset treenierät kulkivat ainakin tänään ihan todella hyvin.

Tämän viikon turnauksessa on kuitenkin varmasti vuoden kovimpiin CH-kisoihin lukeutuva nelurikaavio, joten mitään helppoja matseja ei hyvälläkään pelillä ole montaa tiedossa. Lähdemme kisaan kolmossijoitettuina, mikä toki aina vähän helpottaa lähtökohtia, mutta olisi siellä ollut monta todella pahaa sijoittamatontakin paria mahdollista tulla vastaan. Nyt saamme kuitenkin vastaamme enemmän kaksinpelissä menestyneen slovakialaisparin Gombos/Klein. Suoraviivaista peliä ja siten nelurissakin ajoittain potentiaalisesti pelaavaa Kleiniä vastaan pelasin Bratislavan CH-finaalissa toissa vuonna, mutta Gombos on pelannut viime vuodet sen verran harvoin nelinpeliä, ettei häntä vastaan ole kohtaamista plakkarissa.

Kaksinpelimiehiä vastaan erityisesti massalla pelatessa on kuitenkin tärkeä pyrkiä välttämään pitkiä takakentän yksitoikkoisia krossiralleja, sillä niissä kaksinpelaajat voivat olla vahvoja. Omat volleyt on myös hyvä pitää paljon vastustajien rystyillä sekä erityisesti massalla myös lyhyinä, jotteivat vastustajat pääse lyömään kovia pommeja takarajalta lantion korkeudelta. Verkolla pitää myös olla alusta asti aktiivisena, jotta vastustajilla on jatkuva epävarmuus siitä, mihin heidän pitää peruslyöntinsä suunnata.

Ensimmäisen kierroksen ottelumme on ohjelmassa todennäköisesti keskiviikkona, joten pari päivää jatketaan vielä treeniä ja sitten isketään taas kunnolla massatenniksen kimppuun! Vamos!

10 thoughts on “Marbella CH125 – Valmistautumista massakauden avaukseen

 • Marbellan kisa saa tällä viikolla varmaan normaalia enemmän huomiota, jos Thiem todella pitkästä aikaa astuu kentälle. Hyviä pelejä massalla!

  • Kiitos! Jep täällä on mukana sekä Wawrinka että Thiem, ihan kohtuu kattaus CH-kisaan. 🙂

 • Taitaa ottelu siirtyä sinne huomiselle kun ennustavat sateita sinne Espanjan Marjaniemeen. Muista muuttaa Vimpeliin kesäkuussa…

  • Tällä hetkellä kello 12 pelit on tosiaan keskeytetty. Mutta massalla voi onneksi pienessä sateessakin pelata eli ehkä vielä illalla päästään kentälle.

 • Onnea Lammonsin kanssa Marbellan massalle!
  Oton matsi Luganossa suunnilleen samaan aikaan.
  Seuraan molempia ja odotan tietenkin tuplavoittoa Suomelle!

 • Onnea uuteen kotiin ja Marbellan turnaukseen!
  Mainitsit varastokuvan yhteydessä harrastamiasi muita urheilulajeja. Näin kerran sinut ja Henri Kontisen Padel Housessa pelaavan parina. Aika pelottavan näköisiä olivat teidän kick smashit tuollaisessa suljetussa tilassa! Miten paljon pelaat padelia? Onko riski, että liiallinen toisen mailapelin harrastaminen sotkee leipälajin tekniikkaa? Pelaatko muita mailapelejä, pingistä, sulkapallo ja squashia?

  • Kiitos! Padelia tuli pelattua melko paljonkin tenniksen ollessa tauolla vuosina 2015-2017. Yksi SM-kulta ja pari voittoa Portugalin EM-kisoissa olivat ne parhaat muistot siitä lajista. Viime aikoina ei kuitenkaan ole tullut pelattua oikeastaan yhtään ennen kuin pitkästä aikaa reilun vuoden tauon jälkeen kävin itse asiassa juuri viime perjantaina kokeilemassa. Kyllähän siinä volleyn ja smashin tekniikka on hyvin erilainen kuin tenniksessä ja pari kertaa padeltreenin jälkeen onkin tullut veisteltyä ihmeen löysiä volleyta tenniskentälläkin. 😅

   Mutta lähtökohtaisesti sanoisin, että minkä vaan pallopelin pelaaminen tukee kyllä muita lajeja. Padelissakin syvyyssuunnan liike on todella olennainen osa peliä, ja varmasti sitä kautta tenniksenkin verkkopeli kehittyy. Pingistä, sulkapalloa ja squashia on tullut pelattua aika vähän, eikä minusta siis racketlon-pelaajaksi varmasti olisi, mutta onhan niitäkin aina hauskaa käydä kokeilemassa varsinkin tennisporukalla, kun muutkin pelaavat sopivan huonosti. 😁

Comments are closed.