Marbella CH125 R16, Heliövaara/Lammons – Gombos/Klein 7-6(4), 6-3

Vamos, massakausi lähti liikkeelle voitolla! Ensimmäinen yhteinen peli jenkkiparini Lammonsin kanssa sujui mukavasti, vaikka vastustajien vahva syöttöpeli pitikin ottelun aika tiukkana. Omia syöttöjämme emme kuitenkaan hävinneet yhtään, joten pääsemme huomisen treenipäivän jälkeen jatkamaan matseja torstaina. Toivottavasti silloin kulkee samaan malliin.

Täällä Marbellassa pelataan nyt samaan aikaan sekä miesten CH- että naisten WTA-kisaa, joten treenikentät ovat seitsemän massakentän klubilla vähän tavallista tiukemmassa. Vedimmekin ensimmäiset kolme treeniä parin kilometrin päässä sijaitsevalla Manolo Santanan tennisklubilla, jossa massakentät olivat melko pehmeät ja vähän saman tyyppiset kuin vaikkapa Suomen keväässä. Onneksi saimme kuitenkin eilisillalle sovittua yhden treenin virallisille kisakentille, sillä ne olivat selvästi kovemmat ja nopeammat kuin offsite-treenikentät. Kenttiä myös ympäröi kivimuuri, joka tuo lyönnin ääneen sisäkenttämäisen pamauksen, mikä myös alitajuisesti saa mielen uskomaan, että pallo lähtee mailasta lujempaa.


Tänään aamupäivällä sade keskeytti matsit reiluksi tunniksi, ja meidänkin bollauksemme siirtyi tunnilla eteenpäin. Päästessämme kentälle keli oli mukavan puolipilvinen, mutta matsin loppua kohden alkoi jälleen ihan kevyesti tihuttaa. Tästä huolimatta peli tuntui tosi nopealta massatennikseksi, sillä syötöt tulivat kentän pinnasta todella terävästi, eikä kovin moni piste jatkunut yli kahta lyöntiä. Massalla myös syöttö pomppaa nelurissa usein vähän huonosti, sillä verkkopelaaja tallaa syöttöruudun pinnan helposti epätasaiseksi. Ja osuivat vastustajat myös aika tarkasti syötöillään viivoille, mikä tekee palautuksesta entistä haastavampaa.

Ihan matsin alussa 1-1 -tilanteessa meillä oli yksi murtopallo Kleinin syötössä, mutta muuten palautusgamet olivat kyllä vaikeita. Oma ykkössyöttö myös hieman yski seuraavassa omassa syöttövuorossani, jossa vastustajilla oli ottelun ainoat kaksi breikkipalloa, mutta kaksi hyvää kroppa-syöttöä pitivät tilanteen tasoissa. Muuten ensimmäinen erä oli lähinnä hyvää syöttelyä, mistä osoituksena ykkössyötön voitettujen pisteiden lähes uskomattomat tilastot; vastustajilla 20/21 ja meillä 19/19. Ja tuohon yhteen hyvään palautuspisteeseen taisi tie break ratketa. Minulla oli pari hyvää paikkaa minibreikille jo tie breakin alussa, mutta 2-2 -tilanteen pari hyvää krossia ja kämmenlinjaläpilyönti toivat edun. Perään kaksi hyvää ykköstäni sekä Gombosin tupla toivat meille neljä eräpalloa. Ensimmäisen Gombos selvitti ässällä ja toisen Klein palautuswinnerillä, mutta 6-4 -tilanteessa Nathan laittoi hyvän ykkösen kenttään sinetöiden erän meille.

Toisessa erässä meidän tiimimme jatkoi vakuuttavaa syöttämistä. Hävisimme lopulta viidessä syöttövuorossamme ainoastaan yhden pisteen. Tuntui, että olimme toisessa erässä myös varsinkin Kleinin syöttövuoroissa vähän paremmin mukana kuin ottelun alkupuoliskolla, ja lopulta yritys palkittiin 4-3 -tilanteessa. Sanoin Nathanille ennen gamea, että tulen lyömään useamman linjapalautuksen ja se kannatti. Voitimme niistä pisteistä molemmat ja lopulta Nathan taisteli hienosti pari vastustajien smashia takaisin murtopallossa pakottaen Gombosin virheeseen. Loppuun vielä yksi hyvä syöttövuoro Nathanilta ja ottelu oli ohi reilussa tunnissa.

Matsipallo kotiin mitenpä muutenkaan kuin syöttöpisteellä. 🙂

Tämän päivän matsi oli siis yllättävän erilaista neluria kuin sateisessa säässä massakentällä voisi odottaa. Vastustajat syöttivät molemmat todella tarkasti ja painavasti, mutta onneksi syöttövoimaa löytyi myös meidän puoleltamme. Nathanin todella vahva syöttö oli tiedossa jo etukäteen, mutta vaikka omassa pelissä ykkössyöttö vähän takeltelikin, niin kakkossyötön pelaaminen oli onneksi varsin onnistunutta. Ja tiukoissa paikoissa kuiten kahdessa murtopallossa sekä tie breakissa osuin kaikki ykköset kenttään, mistä voi olla ylpeä.

Jäimme matsin jälkeen hetkeksi vielä treenaamaan, Nathan peruslyöntejä ja minä syöttöä, ja oivalsin taas sen, että pitää muistaa käyttää rohkeasti rannetta syötössä. Joskus aloitan matsin lyömällä ykkösiä vähän turhan paljon ”kauhomalla” palloa suoralla kädellä sen sijaan, että antaisin koko käden mennä liikkeen läpi ja ranteen toimia ikään kuin piiskana. Toki tuo optimaalinen liike vaikeutuu, jos nosto on liian edessä, mutta silti ranteen aktivointi on hyvä muistisääntö tuleviin matseihin. Ei tekniikkajuttuja toki matsin aikana kannata liikaa miettiä, mutta joku sopiva komento voi erityisesti syötössä kyllä auttaa. Pääasiassa pitää kuitenkin luottaa siihen, että keho tietää, mitä tehdä; ”just let it happen”.

Palautuspeli oli tänään ehkä hieman vaikeampaa kuin edellispäivien treenien perusteella oletimme, mutta toki syöttäjien onnistuminen vaikuttaa siihen myös. Vaihdoin omaa palautusasemaani ensimmäisen erän lopussa hieman kauemmaksi takarajan taakse, mikä tuntui hyvältä muutokselta, sillä sain näin vähän enemmän aikaa. Toki tällöin ulos-syötön palauttaminen vaikeutuu, sillä palloa ei ehdi leikkaamaan vastaan samalla tavoin, mutta koska vastustajat syöttivät paljon kohti ja t-pisteeseen niin annoin ulos-syötölle ihan tietoisesti tilaa. Vaihdoimme juuri ennen tie breakia myös ykkössyötön palautustaktiikan 1 takana – 1 verkolla asetelmasta 2 takana asetelmaan, sillä tuntui, etteivät vastustajat olleet parhaimmillaan tappamaan palloja verkolta. Saimme tällä tavoin useamman kerran pidettyä pelissä sellaisen pallon, joka olisi muuten tullut palauttajan parille verkolla vähän turhan nopeasti.

Kaiken kaikkiaan voittoon tänään pitää olla tyytyväinen, sillä kyseessä oli kauden ensimmäinen matsi massalla ja vieläpä uuden parin kanssa. Kentällä oli kiva olla, ja Nathanin kanssa juttu sujui alusta loppuun positiivisissa merkeissä. Kelpaa siis jatkaa yhteistreenejä huomenna ja valmistautua torstain seuraavaan otteluun. Seuraavat vastustajamme pelaavat ensimmäisen ottelunsa huomenna keskiviikkona, joten meille avautuu myös hyvä mahdollisuus vähän vakoilla, mitä tuleman pitää. Tuossa ottelussa kohtaavat Martos-Gornes/Sitak sekä Shevchenko/P. Tsitsipas. Kolme neljästä pelaajasta ovat minulle tuttuja aikasemmista otteluista, mutta kiva se on aina päästä livenä katsomaan mitä tuleman pitää.

Joka tapausessa toivotaan, että pelit Nathanin kanssa jatkuvat täällä Marbellassa loppuun asti, sillä toistaiseksi on ollut kaikinpuolin mukavaa. Keli ei ole varsinaisesti mitenkään kesäisen helteinen, mutta perheen kanssa ulkoiluun ja tenniksen pelaamiseen silti vallan mainio. Päivät pysyvät myös sopivan aktiivisina tällä tavoin, kun ei tarvitse vain yksin hotellihuoneessa möllötellä. 🙂 Eteenpäin siis, vamos!

6 thoughts on “Marbella CH125 R16, Heliövaara/Lammons – Gombos/Klein 7-6(4), 6-3

 • Mukava oli taas katsella peliäsi! Uusi pari, uudet kuviot; mielestäni oli rentoa ja hyvää yhteen pelaamista, vaikka eka kertaa olittekin yhdessä kentällä. Toivotaan, että Marbellan sää suosii jatkopeleissä; vähän epävakaista täällä Espanjan rannikoilla on viime viikot ollut. Onko Shevchenko/Tsitsipas entuudestaan tuttu vastapeluri? Tsemppiä; peli kerrallaan eteenpäin!!! Mitenkäs muuten Glasspool, hänellä taisi pelit tyssätä Miamissa heti alkuun, oletteko jo sopineet seuraavat yhteiset pelit?

  • Kiitos mukavasta kommentista! Hyvin tosiaankin sujui yhteispeli Nathanielin kanssa ekaksi kerraksi. Toivotaan, että jatkossa sujuu samaan malliin. Tänään sääkin oli jo selvästi aurinkoisempi, vaikkakin tuuli yltyi hieman edellispäivistä.

   Huomisista vastuksista Shevchenko on minulle täysin uusi tuttavuus, mutta nuorempaa Tsitsipasia vastaan pelasimme vuosi sitten Marseillessa. Katsoimme kuitenkin yhdessä Nathanielin kanssa heidän ottelunsa tänään keskiviikkona, joten ihan hyvin on tiedossa, minkälaista peliä on vastaan tulossa. Takakentällä pysyvät molemmat.

   Ja Glasspoolin kanssa pelit jatkuvat taas ensi viikolla Marokossa. Hän tosiaan hävisi harmillisesti Miamissa ensimmäisellä kierroksella ja viettää tämän viikon koulun penkillä yliopistossaan.

 • Hyvää tekemistä Lammonsin kanssa. Keskinäinen luottamus näkyi, vaikka eka matsi yhdessä.
  Odotan innolla huomista. CMon!

Comments are closed.