Marbella CH125 QF, Heliövaara/Lammons – Shevchenko/Tsitsipas 6-2, 6-4

Vamos, rutiinivoitolla jatkuivat pelit Marbellan tuulisessa kelissä. Omat syötöt pidettiin taas sataprosenttisesti, ja kun palautusgameissa oltiin selvästi ensimmäistä kierrosta paremmin mukana, niin ei voittajasta ollut lopulta epäselvyyttä. Huomenna perjantaina vuorossa on semifinaali, jossa vastaan tulee kakkossijoitettu pari Nys/Zielinski.


Alkuviikon sateet vaihtuivat Andaluciassa hieman tyypillisempään poutaiseen ja aurinkoiseen säähän, mutta sään muutos toi mukanaan myös melko kovan ja puuskittaisen tuulen. Varsinkin eilen keskiviikkona iltatreenissä oli ajoittain pelaamisen kanssa ihmettelemistä, mutta ei tänäänkään tuulen suunta ollut mitenkään ihan selkeä. Sovimme ennen matsia, että minä syötän mieluummin myötätuuleen ja Nathan vastatuuleen, mutta arpomiseksi meinasi mennä kentällä kumpi pääty on kummankin. Klubitalon liput tuntuivat usein liehuvan täysin eri suuntaan kuin miltä kentällä tuuli tuntui.


Mutta päivän matsi alkoi meiltä joka tapauksessa loistavasti. Oli tiedossa, että Shevchenko on verkolla hieman epävarma ja Tsitsipas ajautuu monesti tosi lähelle verkkoa, joten käytimme hyvin lobbeja ja kohti-lyöntejä hyväksemme. Saimme heti murron Shevchenkon avaussyöttövuorossa, ja vaikka palautukseni 2-0 -tilanteen no-ad -pisteessä oli heikko, niin Nathan sai tärkeästi pidettyä meidät johdossa käännettyämme 2-1 -johdossa 15-40 -tilanteen pidoksi parilla hyvällä syötöllä ja erinomaisella volleylla. Tämän jälkeen tuplamurto vei meidät 4-1 -johtoon hyvän palautusgamen myötä ja loppuerä tulikin vaivattomasti 6-2.

Toisessa erässä aloitimme jälleen vahvasti murtamalla Shevchenkon syötön heti alkuun. Tuo murto antoi meille turvallisen tuntuisen erän ja breikin johdon, mutta varsinkin erän loppua kohden gamet menivät jopa vähän tiukiksi myös omissa syöttövuoroissa. Emme kuitenkaan päästäneet vastustajia murtopallopaikoille, joten siinä mielessä homma oli ihan hyvin hallussa koko ajan. Saimme 5-3 -tilanteessa yhden matsipallon no-ad -tilanteessa, mutta kämmenlinjani karkasi aavistuksen pitkäksi. En kuitenkaan erehtynyt syöttäessäni matsia kotiin; kaksi verkkopistettä hävittiin, mutta pari hyvää syöttöä ja yksi nätti volley toivat meille pidon ja sitä kautta koko ottelun vajaassa tunnissa.

Voitto oli tänään ehdottomasti se, mitä itseltämme odotimme, joten siinä mielessä ”job well done”. Ei ole koskaan helppoa lähteä selvänä ennakkosuosikkina otteluun, mutta onnistuimme mielestäni tänään varsin hyvin pitämään matsin omissa käsissämme. Molempien erien hyvät alut ottivat paineita pois palautusgameista, eikä syöttövuoroissakaan tänään ollut yhtä Nathanin gamea lukuun ottamatta hätää. Emme hätkähtäneet edes edellisestä matsista palautuspuolia vaihtaneista vastustajista, vaan pelasimme fiksusti monipuolisella syöttämisellä heidän vahvuutensa pois.

Jostain syystä kakkossyötön voittoprosenttimme oli tänään ykkössyötön voittoprosenttia selvästi parempi, mitä harvoin tapahtuu, mutta ehkä tuon perusteella on hyvä tiedostaa, että voimakas kick-syöttö toimii tällaisella nopealla massalla hyvin. Tai sitten vastustajat olivat vain tänään väärissä paikoissa palauttamassa kakkosiamme. Joka tapauksessa kakkossyöttöjen korkea voittoprosentti on aina positiivinen tilasto, sillä se ottaa paineita pois syöttögameista, kun ei tarvitse aina onnistua ykkösessä voittaakseen paljon pisteitä.

Huomenna oma syöttäminen tulee varmasti olemaan taas isossa roolissa, kun kohtaamme semifinaalissa parin Nys/Zielinski. Nys on minulle tuttu tältä kaudelta jo kolmesta kohtaamisesta, mutta Zielinski on ihan uusi vastustaja. Hän valmistui pari vuotta sitten jenkki-collegesta, josta moni nelurimies on taitonsa hankkinut, ja onkin todennäköisesti yksi tulevaisuuden nimistä nelurin kärkikahinoissa. Hyvä syöttö ja kämmen voivat olla varsinkin massalla tuhoisat, mutta verkkopelistä löytyy joitakin aukkoja. Nys sen sijaan voi ajoittain hukata syöttönsä täysin, mutta hän on puolestaan vahva verkolla ja palautuksissa.

Olemme toistaiseksi olleet Nathanin kanssa omissa syötöissämme todella vahvoja, emmekä ole hävinneet niitä vielä yhtään. Tuota tilastoa kelpaisikin huomenna jatkaa, sillä joitakin paikkoja varsinkin Nysin syötöissä luulisimme saavan. Palautuksissa on hyvä olla tarpeeksi aggressiivinen, jotta vastustajat tuntevat paineet, ja jokunen lobbikin kannattaa varmasti heille tarjota. Ottelumme on ohjelmassa päivän toisena matsina kello 13 jälkeen eli sopivasti iltapäivällä. Eiköhän haeta se finaalipaikka pois kuleksimasta!

Tänään selvisi myös Suomen Davis Cup -joukkueen seuraavan ottelun vastustaja, joka on Uusi-Seelanti. Ja arpa oli myös sen suhteen suosiollinen, että ottelu pelataan kotikentällämme Suomessa. Vastaan olisi voinut tulla aika pahojakin tennismaita, minkä lisäksi rankka vierasmatka vaikkapa Etelä-Amerikkaan oli toiveena välttää, joten siinä mielessä tähän kaavioon voi olla varsin tyytyväinen. Pelipaikka Suomessa selvinnee lähiaikoina, mutta toivottavasti saadaan taas hieno tunnelma areenalle ja palautettua joukkueemme voittokantaan!

5 thoughts on “Marbella CH125 QF, Heliövaara/Lammons – Shevchenko/Tsitsipas 6-2, 6-4

  • Hupsista, helpoltahan tuo näytti, eli ei niin kovin viihdyttävä peli, kun ei oikein ollut vastusta…. vähän ehkä toisessa erässä viitteitä sellaisesta, mutta ei… No, sehän oli teidän hyvästä pelistä johtuvaa helppoutta, en vähättele. Ja kuten sanoit, olitte ennakkosuosikkeja, ja silloin on aina sudenkuoppiakin tarjolla… HyväHyvä, jatkakaa huomenna samaan malliin siellä Marbellan tuulissa!!

  • Lloyd voi varmaan tuoreeltaan kertoa Michael Venuksen vahvuudet ja heikkoudet, vaikka samalla puolella verkkoa pelasikin.
    Luultavasti ehdit kyllä pelata häntä vastaan ennen syyskuuta, jos/kun hyvä pelivire jatkuu.

  • Onneksi olkoon voitostanne ja kiitos taas erinomaisesta blogistasi. Vastustaja oli kyllä selkeästi vastaantulija ja pelitasonne oli heille liian kova, minkä näki läpi ottelun. Sinun varmaa tekemistäsi kentällä on kyllä ilo seurata ja kutene edellisessä blogissasi totesit, Nathanin pelissä on aikalailla samoja elementtejä kuin Lloydilla. Not bad! Mielenkiintoinen matsi siis tulossa tänään. Hyvää peliä ja voitolla semifinaaliin!

  • Mukavasti on teidän tilanne Lloydin kanssa kehittynyt kun nykyään saatte jo valita mihinkä turnaukseen haluatte mennä, ainakin 250 tasolla. Eikä aikaakaan kun nuo mastersitkin ovat kalintereissanne.
    Paljon onnea tähän massakauden avaukseenkin, loistavaa!

Comments are closed.