Massakausi jatkuu Belgradissa ATP250-kisalla

Otetaan tähän väliin nopea tilannepäivitys, sillä tänään torstaina selvisi, että pääsimme Lloydin kanssa varasijalta mukaan Belgradin ATP250-kisaan Serbiaan. Nykyisen nelinpelin repair-säännön myötä omat toiveeni kisaan mukaan pääsystä olivat aika alhaiset, mutta tottakai tämä otetaan vastaan, kun ei tarvitsekaan CH-kisaa pelata ensi viikolla. Lähden siis pian taas matkalle etelään ja massakentille valmistautumaan!

Palasin Marrakeshista nopeasti kotiin viikko sitten, ja pari päivää meni taas äkkiä kevyesti huilatessa ja tenniksen ulkopuolisia asioita miettiessä. Jotenkin tuntui, ettei viime viikolla kuitenkaan edes kentän ulkopuolella hommat oikein sujuneet ihan niin kuin olisi toivoneet, mutta joskus kai vain tulee eteen vaikeampiakin viikkoja. Onneksi nyt näkymä on kuitenkin selvästi valoisampi monessakin suhteessa, joten mielikin on huomattavasti virkeämpi.


Suomen kevät on antanut tänä vuotta odottaa itseään ihan tosissaan, ja esimerkiksi Talissa oli vielä tänäänkin reilu kerros lunta ulkokenttien päällä. Niinpä oma treenaaminen on tapahtunut sisäkentillä, mikä ei tietenkään ole ihan ideaalijuttu näin massakauden keskellä. Mutta minkäs teet, toinen vaihtoehto olisi toki ollut lähteä ulkomaille treenaamaan, mutta sekin tuntui tähän paikkaan aika hankalalta ratkaisulta. Olen treenannut nyt joka tapauksessa tämän viikon vähän tavallista kovempaa, mikä tuntuu kropassa, mutta välillä pitää vain hakea perustekemisen kautta luottamusta. Kaksi treeniä päivässä -ohjelmalla on menty nyt neljä päivää, joten täytyy varmaan ottaa nyt pieni kevennys matkapäivälle, jotta pysyy keho terävänä ensi viikon matseihin.


Belgradiin siis suuntaamme Lloydin kanssa, vaikka suunnitelmat olivat aika pitkällä myös Splitin tai Prahan CH80-kisojen pelaamiseksi. Barcelonan ATP500-karsinnat hylkäsimme vaihtoehtona, sillä olimme vielä tänään aamulla vasta kolmannella varasijalla, ja koska siellä matsit alkaisivat jo nyt lauantaina, niin valmistautuminen jäisi olemattomaksi. Barcelonan pääsarjan listalla olemme vielä toki edelleen, mutta sinne matkaa on jo aika monta poisjääntiä. Mutta Belgrad ATP250 kelpaa kyllä meille enemmän kuin hyvin. Taso sielläkin on melko kova, mutta hyvällä omalla pelillä menestystä on kyllä varmasti otettavissa.

Belgradin jälkeisen viikon osalta kävi kuitenkin harmittavasti, sillä olin laskenut rankingimme riittävän joko Munchenin tai Estorilin ATP250-kisaan mukaan. Mutta eipä riittänytkään, sillä jäimme maanantain ilmoittautumisessa Munchenissä toiselle varasijalle ja Estorilissa neljännelle. En olettanut niin monen kärkitiimin ilmoittautuvan tuolle viikolle mukaan isojen Mastersien välissä, mutta toisaalta voi kuitenkin toivoa, että joku heistä myös saattaa vetäytyä. Tuon viikon ilmoittautumisissa oli myös pari muuta erikoisuutta, esimerkiksi Julio Peralta tekee paluun suojatulla rankingilla neljän vuoden tauon jälkeen, ja David Vega taisi tehdä aika ruskean tempun ilmoittautumalla mukaan Alex de Minaurin kanssa. De Minaur ei ole kaksinpelissä tuolla viikolla ollenkaan mukana ja tuskin edes harkitsee pelkän nelinpelin pelaamista, joten Vega ilmoittautui hänen kanssaan todennäköisesti pelkästään repair mielessä.

Munchen/Estoril-viikon osalta kirsikkana kakun päällä oli vielä sellainenkin detalji, että minun ja Lloydin yhteisranking oli ilmoittautumishetkellä 131, kun taas meitä edeltävien parien yhteisrankingit olivat 130, 130 ja 129. Kävin ihan katsomassa rankingista pelaajien pistemääriä, ja vaivainen yksi ATP-piste enemmän Lloydin saldossa olisi vienyt meidät Munchenissä pääsarjaan. Nyt jäimme siis toiselle varasijalle. Pienestä on nämä hommat kiinni, ja harmittaa vaikkapa Marrakeshin ensimmäisen kierroksen tappio taas entistä enemmän, kun sen takia voi jäädä ainakin yksi ATP-kisa pelaamatta. Mutta toivotaan siis peruutuksia ja epäonnistuneita repaireja muille pelaajille. 🙂

Jos paikka Muncheniin tai Estoriliin ei aukea, on tuolla viikolla ohjelmassamme CH80-kisa joko Roomassa tai Ostravassa. Tämän jälkeen tarkoitus on pelata vielä kolmaskin viikko, joka on suurella todennäköisyydellä CH100-kisa Ranskan Aix-en-Provencessa. Sitten vuorossa on yksi väliviikko kotona ennen kuin palaamme vielä kahden kisan ajaksi massalle. Toivottavasti ensin joko Lyon ATP250 tai Geneve ATP250, minkä jälkeen kevään huipentuma Roland Garros. Eiköhän se massapeli viimeistään Pariisissa kulje.

Mennään kuitenkin päivä ja viikko kerrallaan eteenpäin, joten suunnataan katseet nyt ensin kohti Belgradia. Paikka on meille tuttu viime vuoden keväältä, jolloin lämpötila oli hädin tuskin nollan yläpuolella, mutta nyt sääkin näyttää onneksi paremmalta. Ja eiköhän sitten pelata ulkona Suomessakin, kun palaan taas kolmen viikon päästä kotiin! 🙂

2 thoughts on “Massakausi jatkuu Belgradissa ATP250-kisalla

  • Tsemppii matseihin!
    Onko repair-sääntö jäänyt pysyvästi nelinpeleihin vai onko suunnitelmia sen loppumisen suhteen, sehän tuli kuvioihin coronan myötä…?

    • Kiitos! Ymmärtääkseni tuo repair-sääntö on tullut jäädäkseen. Kaipa juuri siksi, että neluriinkin on nykyään pelkästään ennakkoilmoittautuminen ATP-tasolla, eikä paikan päällä voi nykyään enää ilmoittautua kuten vielä viime vuonna.

Comments are closed.