Marrakesh ATP250 R16, Heliövaara/Glasspool – Cecchinato/Musetti 4-6, 6-1, 7-10

Ei tullut tästä Marokon matkasta menestystarinaa, sillä matsit päättyivät jo heti avauskierroksella alternatena mukaan päässeelle italialaisparille. Viimeiset kolme päivää ovat olleet monessakin suhteessa aika vaikeita, eikä matsipäivä tuonut tilanteeseen parannusta. Joskus homma on pienestä kiinni, mutta nyt siis ei auta muuta kuin suunnata kotimatkalle.

Meidän oli tarkoitus pelata ensimmäisen kierroksen ottelu brittiparia Evans/Skupski vastaan maanantaina, mutta sateen takia maanantaina ei saatu yhtään ottelua pelattua loppuun asti. Saimme juuri ja juuri sateiden välissä lämmiteltyä erittäin pehmeällä kentällä puoli tuntia, mutta muuten päivä sujui odotellessa ja illalla kuntosalin puolella, kun selvisi, että matsimme siirrettiin kertaheitolla keskiviikolle, sillä tiistain otteluohjelma täyttyi kaksinpeleistä.

No, ehkä oli ihan kiva, ettei tiistaina tarvinnut nelureita pelata, sillä kentät olivat runsaiden sateiden jäljiltä lähes luokattomassa kunnossa, minkä lisäksi pelaamista häiritsi todella voimakas ja puuskittainen tuuli. Parin tunnin treenimme oli lähinnä selviytymistaistelua olosuhteiden kanssa, eikä kovin montaa normaalia lyöntiä tullut lyötyä. Illalla sai kuitenkin vähän otettua ajatuksia pois pelaamisesta kisan järjestämällä pelaajien illallisella, jossa tarjolla oli seisovasta pöydästä vaikka mitä. DJ soitti musiikkia ja saipa juhlasta läksiäislahjaksi jotain marokkolaisia tuliaisiakin. 😊


Keskiviikkona oli sitten vihdoin aika pelata ensimmäinen matsimme. Homma pyörähti kuitenkin vielä kerran uusiksi, kun saimme kuulla Ken Skupskin saaneen huonoja uutisia kotipuolesta, minkä vuoksi hän joutui lentämään kotiin ennen ottelun alkua. Kaaviossa oli Veselyn loukkaantumisen myötä kaksi paikkaa alternateille, ja arvalla meidän vastustajiksemme tuli italialaispari Cecchinato/Musetti. Musetti pelasi vielä kaksinpelin toisen kierroksen ottelunsa iltapäivällä, joten pääsimme kentälle vasta tuon ottelun loppumisen ja sääntöjen mukaisen levon jälkeen kello 17.


Olosuhteet olivat ottelun alkaessa ihan miellyttävät, hieman viileät, mutta kuitenkin melko tuulettomat. Kenttä antoi edelleen todella paljon huonoja pomppuja, mutta siihen oli vain jotenkin sopeuduttava. Aloitimme ottelun ihan pirteästi pitämällä avaussyöttövuorot ja saamalla myös hieman painetta italialaisten ensimmäisiin syöttöihin. Mutta murtopalloille asti emme päässeet. Italialaiset pelasivat kuitenkin 2-2 -tilanteessa varsin hyvän palautusgamen murtaen Lloydin syötön. Oli siinä toki meidänkin tiimillä pari huonoa suoritusta, muun muassa yksi tupla ja yksi smashien kautta hävitty piste. Emmekä tällä kertaa tuosta murrosta enää selvinneet. Oma palautuspelini italialaisten kick-syöttöihin oli harvinaisen heikkoa, eikä Lloydkaan pystynyt yksin murtoon. Ensimmäinen erä vastustajille 4-6.

Toisessa erässä yritimme pitää energiat alusta asti ylhäällä, ja hakea sitä kautta tunnetta, että olisimme vielä mukana pelissä. Kaksi ensimmäistä pitoa olivat tärkeitä, ja lopulta 2-1 -tilanteessa Musettin syöttäessä myös palautuspelin osalta tärppäsi. Pari erinomaista pistettä takakentältä ja lopulta no-ad -pisteeseen oikea-aikainen väliinmenoni Lloydin hyvän palautuksen perään toi murron. Pelasimme vielä 4-1 -tilanteeseen toisen erinomaisen palautusgamen, ja kun omat syötötkin pidettiin vaivatta niin toinen erä tuli meille nopeasti 6-1. Matsi ratkaistiin siis match tie breakilla.

Tie breakin ensimmäisen pisteen palautukseni oli vähän vaisu, eikä Lloydin missattu drive-kämmen syötön jälkeen 1-1 -tilanteessakaan ollut mikään nappisuoritus. Toki oma liikkeeni oli myös ehkä vähän passiivinen, sillä olisi minun tuo lobbipalautus varmaankin pitänyt smashillä ottaa. Hyvä palautukseni 1-3 -tilanteessa toi meidät kuitenkin takaisin peliin ja käänsimme tilanteen pian 5-3 -johdoksi. Musettin hyvä syöttö kavensi tilanteen, minkä jälkeen hävisimme harmittavasti ja hieman yllättäen Lloydin molemmat syöttöpisteet. Ensimmäisessä Musettin lobbipalautus oli hyvä, ja sitä seuranneessa tilanteessa Lloydin drive-rysty karkasi pitkäksi. 5-5 -tilanteessa puolestaan Cecchinaton palautus tuli hankalasti juuri meidän väliimme, eikä Lloyd pystynyt takakentältä pitämään palloa kentässä huonojen pomppujen jälkeen.

Puolia vaihdettiin 5-7 -tilanteessa, mutta hyvä rystypalautukseni tasoitti jälleen minibreikit. Ilo ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä Musetti löi rystypalautuksensa läpi 6-7 -tilanteen kakkossyötöstäni. 6-8 -tilanteessa ykkössyöttöni toi suoran pisteen, mutta Musetti oli mies paikallaan seuraavassa kahdessa syöttöpisteessään. Hyvä kick-ykkönen Lloydille, minkä jälkeen matsipallossa ottelun ainoa kakkossyöttö painavana minun kämmenelleni. Palautukseni jäi verkkoon, ja matsi oli ohi reilussa tunnissa. Harmitti kyllä todella paljon.

Juttelimme matsin jälkeen Lloydin kanssa, kuinka tällaisten matsien häviäminen syö isosti miestä. Voitimme enemmän pisteitä kuin vastustajat ja olimme varsinkin toisessa erässä huomattavasti parempi tiimi. Ensimmäisen erän yksi huono syöttövuoro maksoi kuitenkin kokonaisen erän, ja tie breakissa italialaiset olivat tänään rennompia. Tällaisissa olosuhteissa on kyllä rehellisesti sanottuna monesti iso etu kaksinpelin pelaamisesta, sillä pallotuntuma on silloin väkisinkin parempi kuin nelurimiehillä, jotka ovat saaneet pariin päivään aikaiseksi vain pari erittäin huonoa treeniä olosuhteissa, jotka eivät vastaa ollenkaan matsissa vastaan tulevia olosuhteita. Vastustajat saivat myös pelata aika paineettomassa tilanteessa, sillä heille voitto olisi vain bonusta, kun taas tappio ei olisi kovinkaan vakava juttu.

Pelistämme jäi jotenkin sillä tavalla erilainen fiilis kuin yleensä, ettemme tänään pystyneet oikein auttamaan toisiamme. Jos toinen teki pienen virheen, esimerkiksi minä jättäessäni tie breakin yhden lobbipalautuksen Lloydille, ei hän pystynyt paikkaamaan, vaan löi kämmenensä verkkoon. Monesti, jos toinen tekee yhden väärän ratkaisun, niin toinen pystyy paikkaamaan, eikä ensimmäinen huono ratkaisu sitten haittaakaan. Myös palautuspelissä ensimmäinen erä oli harmillinen, sillä emme palauttaneet yhtään gamea samanaikaisesti hyvin. Vain toisessa erässä saimme hyvän yhteisen flow’n päälle.

Ja kyllähän sitä haluaisi ja toivoisi, että oma perustaso riittäisi tämankaltaisia vastustajia vastaan parempaan lopputulokseen. Toki hidas massakenttä on meille vaikein ja vastustajille paras alusta, mutta ehkä olisin silti toivonut meidän olevan vähän enemmän niskan päällä syötöissä ja palautuksissa kuin tänään olimme. Samanaikaisesti on toisaalta myös nostettava hattua, että varsinkin Musetti pelasi ensimmäisen erän täysin virheetöntä aktiivista verkkopeliä, eikä Cecchinatokaan tehnyt juurikaan vääriä ratkaisuja, vaikkei hän aina palloja saanutkaan verkolta tapettua. He siis onnistuivat hyvin juuri niissä osa-alueissa, joissa ajattelin meidän olevan eniten edellä.

Tällaista tämä tennis kuitenkin ajoittain on, eikä ensimmäisen kierroksen tappioitakaan voi täysin välttää. Nyt olisi kaavio ollut ihan mielenkiintoisen auki vaikka finaaliin asti, eikä se ainakaan vähennä tappiosta koituvaa harmitusta. Tällä kertaa tuo mahdollisuus jää kuitenkin jonkun toisen käytettäväksi.

Kevään massakausi on vasta alussa, joten mitään suurempaa huolta ei yksittäisestä tappiosta kannata kuitenkaan taaskaan kantaa. Saimme tämän viikon aikana Lloydin kanssa suunniteltua ohjelmaamme Roland Garrosiin asti, ja kyllähän mahdollisuuksia menestykseen tulee vielä useampiakin. Ensi viikko menee treenatessa, sillä 80-pisteen CH-kisat jätetään nyt muille, minkä lisäksi 18.4. alkavalla viikolla on pieni mahdollisuus Barcelonan ATP500-kisan karsintoihin, jotka alkavat jo edellisenä lauantaina. Samalla viikolla pelataan myös Belgradin ATP250-kisa, jossa olemme ensimmäisellä varasijalla. Aika harmittavasti pääsarjapaikka oli vaivaisen yhden ranking-sijan päässä, ja olin jo laskenut meidät viimeisenä sisään päässeen Hach/Oswald -parin edelle. Mutta en ollut ottanut huomioon Rublevin luovutusta Miamin nelurissa, mikä tarkoitti sitä, ettei hän saanutkaan toisen kierroksen pisteitä, ja näin ollen Oswald pysyi hänen edellään.

25.4. alkavalla viikolla pääsemme todennäköisesti mukaan joko Munchenin tai Estorilin ATP250-kisaan, minkä jälkeen pelaamme Aix-en-Provencen CH100-kisan ennen väliviikkoa. 16.5. ohjelmassa on joko Lyon tai Geneve ATP250-kisa ja 23.5. alkaen sitten massakauden huipentuma Roland Garros. Tuo onkin viimeinen Grand Slam, jonka pääsarjassa en ole vielä pelannut, joten toivotaan, että paikka aukeaa ja menestystäkin tulisi. Pääsarjapaikan pitäisi kyllä olla aika saletissa, mutta menestyksen eteen pitää vielä tehdä vähän töitä. 😊

Tätä kirjoittaessa olen jo ehtinyt lentää Marrakeshista Euroopan puolelle Barcelonaan, josta jatkan matkaa nyt torstaiaamuna kotiin Helsinkiin. Pari päivää varmaan kannattaa ottaa taas huilia ennen kuin ensi viikolla hyökätään taas toden teolla treenikentälle. Kyllä se taas tästä lähtee! 💪

3 thoughts on “Marrakesh ATP250 R16, Heliövaara/Glasspool – Cecchinato/Musetti 4-6, 6-1, 7-10

 • Harri, vaikka harmittaa niin onhan vastustajat kuitenkin ihan pelureita singleissä ja ovat massalla hyviä. Samoin teidän peli lienee kovalla alustalla parempi kuin massalla (ainakin toistaiseksi), mutta ymmärrän että harmittaa kun voitto oli kaikista ongelmista huolimatta otettavissa. Ei muuta kuin eteenpäin ja seuraavissa turnauksissa tulee parempaa tulosta.

 • Kun kattelin Marrakechin pelejä, niiin monet pelaajat taistelivat alustan kanssa ja mm. poimivat ”kiviä” pois kentältä sekä kiinnittävät erityistä huomioita pallojen valintaan syotettäessä. En tiedä onko ko. kentät ihan sopivia ATP-turnauksille, etenkin jos vertaa niitä Houstonin koviin masssakenttiin… no kentät on mitä on ja pelit jatkuu toisaalla.
  Tsemppiä ja menestystä!

 • Aika kovalla kädellä ruoskit eilistä peliä.
  Ymmärrän kyllä, että harmittaa, mutta olihan siinä hyvääkin. Esim toinen erä. Ja se, että pääsitte Lloydin kanssa pitkästä aikaa kimpassa kentille. Ja se, että todennäköisesti kentät ei jatkossa ole tuollaisessa kunnossa. Ja se, että saitte kevään jatkon sovittua.

  Uuteen nousuun ja uutta matoa koukkuun!

  Ja kiitos nimmarista!
  Ilahdutti kovasti.

Comments are closed.