Munchen ATP250 – Ensimmäinen ottelu siirretty sateen takia keskiviikolle

Ensimmäistä kertaa urallani saavuin samaan ATP-kisaan toistamiseen! Kaikki ei enää siis tunnu täysin uudelta, vaikka ensimmäisen ottelun alku lähestyy kovaa vauhtia. Alkuperäiset vastustajamme Fucsovics/McDonald vetäytyivät, joten pelaamme avauskierroksella todennäköisesti alternate-paria Petros Tsitsipas/Victor Cornea vastaan. Matsi on ohjelmassa huomenna tiistaina päivän toisena otteluna kello 12 jälkeen.

Saavuimme Lloydin kanssa Muncheniin lauantaina iltapäivällä, ja koska olosuhteet poikkeavat hieman totutusta niin hyökkäsimme vielä samana iltana treenikentälle. Munchen sijaitsee reilu 500 metriä meren pinnan yläpuolella, mikä saa pallon lentämään hieman tavallista pidemmälle. Ja tuohon totutellessa menee väkisinkin aina hetki aikaa. Sää on kuitenkin vielä tähän aikaa vuodesta melko viileä ja kosteakin, mikä toisaalta hieman hidastuttaa peliä, mutta hyvä se on aina silti päästä mahdollisimman nopeasti sinuiksi olosuhteiden kanssa.
Sunnuntaina jatkoimme treenejä yhdessä parin Oswald/Hach kanssa, ja oli tosi palkitsevaa huomata, kuinka moni viime viikolla treeneissä hinkattu yksityiskohta alkoi loksahtaa paikalleen pelitilanteissakin. Toki opittavaa on paljon, mutta jokainen pienikin parannus vie kyllä peliä väkisinkin eteenpäin. Syöttö lähtee hyvin ja liike verkolla on tarkkaa sekä tehokasta. Ja selvästikin toisella puolella verkkoa huomattiin myös, että meidän tiimimme on iskussa.

Alkuperäisessä suunnitelmassa avausottelumme olisi ollut ohjelmassa jo tänään, mutta alternate-kuvio sotki hieman pakkaa ja pelaammekin vasta huomenna tiistaina. Koska Fucsovics vetäytyi nelinpelistä vasta kaavion julkaisemisen jälkeen, täytetään paikka kaaviossa perjantain ”onsite sign-in” -listan perusteella. Erikoista kyllä, tuolle listalle oli tällä kertaa ilmoittautunut vain yksi pari, Tsitsipas/Cornea, ja niinpä he pääsevät kisaan mukaan, vaikkei ranking yleensä tämän tason kisoihin riitäkään. Samalla viikolla pelattavan Estorilin ”onsite sign-in” -listalle ilmoittuneita oli kuusi, joten saattaa sen listan pelaajia hieman harmittaa.

Toki meidän vastustajaksemme voi vielä tulla myös joku toinenkin pari siinä tapauksessa, että huomisista nelinpeleistä vetäytyy vielä toinenkin tiimi. Tässä tapauksessa toiselle alternate-paikalle voi tulla kuka vain paikan päällä saman päivän aikana ilmoittautunut pari, ja tällöin alternatet arvotaan kaaviossa vapaille paikoille. Eli joitakin muuttujia huomisessa ottelussamme vastustajien osalta vielä on.

Jos vastaan kuitenkin ennakko-odotusten mukaisesti tulee pari Tsitsipas/Cornea, niin siihen olemme ainakin Lloydin kanssa valmistautuneet. Tsitsipasia vastaan pelasin äskettäin Marbellan CH-kisassa, minkä lisäksi kohtasimme Lloydin kanssa hänet myös reilu vuosi sitten Marseillessa. Isokokoinen, vasenkätinen Cornea sen sijaan on meille molemmille uusi vastustaja, jonka peliin täytyy tänään illalla vielä hieman tutustua tarkemmin. Hän on pärjännyt alkuvuonna kohtuullisesti CH-tasolla, ja tulee huomiseen matsiin varmasti nälkäisenä kentälle.

Kaiken kaikkiaan olemme Lloydin kanssa varmasti valmiita tulevaan koitokseen, josta toivottavasti lähtee massakautemme kunnolla käyntiin. Olosuhteet Munchenissä sopivat meille, ja itseluottamus on hyvän treeniviikon jäljiltä kohdallaan, joten eiköhän mennä matsi kerrallaan vaikka päätyyn asti. Matsimme näkyy huomenna netin kautta todennäköisesti vain vedonlyöntisivustojen kautta, mutta toivottavasti, mutta kirjoitan tuttuun tapaan joka tapauksessa tänne raportin niille kiinnostuneille, jotka eivät matsia ehdi näkemään. 😊

10 thoughts on “Munchen ATP250 – Ensimmäinen ottelu siirretty sateen takia keskiviikolle

 • Kiitos Harri!!! Edellinen blogisi Lontoon treeneistä oli äärimmäisen antoisa ja TODELLA mielenkiintoista lukea! Kuten monet ovat kommentoineetkin, on ainutlaatuista, että kirjoitat tenniksestä ja omasta pelistäsi tavalla, mikä avaa neluria ja taktisia kuvioita parhaalla mahdollisella näkökulmalla – omakohtaisella kokemuksellasi. Sen lisäksi, että kirjoitat analyyttisesti, myös kuvaavasti ja hyvin. Suoraan oppikirjamateriaalia. Olisipa mielenkiintoista nähdä matsinne tänään ip:llä. Voitto kotiin!!!

  • Isot kiitokset! Toivottavasti peli kulkee tänään yhtä hyvin kuin kirjoittaminen 😁

 • Toivottavasti ei käy Barcelonia ja sade pilaa pelipäivää! Mielestäni aamun yksinpelien pitäisi olla jo alkanut klo 11 (paikallista aikaa), mutta siirretty klo 12, ja säätiedotteen mukaan Münchenissa sataa 🙁 no jos näin on niin toivottavasti menee pian ohi ja päivä pääsee alkuun!
  Jännä muuten että ATP:n sivuille ei ole vieläkään päivitetty vastustajaanne, lukee edelleen vain Alternate. Mutta joka tapauksessa, tsemppiä peliin ja Lontoon opit käyttöön!

  • Kovin sateiselta näyttää tosiaan tiistain sää Munchenissä. Vettä tulee reilusti nyt klo 12, eikä ensimmäisiä otteluita varmaan päästä aloittamaan ennen alkuiltaa. Saa nähdä ehdutäänkö me kentälle tänään ollenkaan.

   • No voi jehna 🙁 miten tuo odottelu vaikuttaa omaan suoritukseen? Informoidaanko siellä paikan päällä hyvin, että miten aikataulu muuttuu? ATP:n sivuilla ainakin alkamisaikaa siirretään vain tunnilla tai puolella koko aika eteenpäin.

    • Jep, nyt tuli tieto, että kaikki tiistain nelinpelit peruttu.

     Yleensä pelaajatkin ovat ihan saman tiedotn varassa kuin ATP:n sivuilta on saatavilla. Toki sähköpostiin tulee aina viesti, kun alkamisaikoja muutetaan, mutta puoli tuntia kerrallaan niitä esim. tänään vain siirreltiin eteenpäin. Odotteluksihan se väkisinkin menee, mutta siihen on vuosien varrella onneksi totuttu.

 • Kumpaan olisitte ensisijaisesti menossa? Lyoniin vai Geneveen parin viikon päästä. Maantieteellisesti ovat aika lähellä toisiaan. Kaupunkilomaa suunnittelemassa, niin voisi yhden päivän käyttää paikallisessa tenniskeskuksessa :).

  • Jehh, olisipa hienoa saada kannustusjoukkoja paikalle! Ilmoittautuminen tuolle viikolle sulkeutuu ensi maanantaina, jolloin viimeistään selviää kumpaan kisaan päädymme. Tällä hetkellä Lyon näyttää heikommalta eli mukaan pääsy lienee todennäköisempää siellä, mutta en uskalla vielä valitettavasti luvata. Maltatko odottaa suunnitelmiesi kanssa vielä viisi päivää? 🙂

Comments are closed.