Munchen ATP250 R16, Heliövaara/Glasspool – Cornea/Tsitsipas 6-4, 6-1

Jes, vähän oli hermostunutta peli tänään alussa, mutta otteet paranivat selvästi loppua kohden, ja tuloksena oli lopulta hyvä rutiinivoitto. Ennakkosuosikkina matsiin lähteminen ei koskaan ole helppoa, mutta pidimme uskon yllä hyvällä tsempillä. Huomenna vastus kuitenkin pahenee selvästi, sillä saamme vastaamme kakkossijoitetun parin Peers/Polasek.

Avausmatsimme oli tarkoitus pelata jo eilen tiistaina, mutta sää ei Munchenissä ollut siihen kovin suosiollinen. Olimme juuri astelemassa treenikentälle kello 11, kun taivaalta alkoi ripotella vettä, ja reilu sade jatkui lopulta aina kello 16 asti. Kisan supervisor siirsi matseja tunnollisesti vain 30 minuuttia kerrallaan eteenpäin, joten päivä kului aika pitkään kentillä odotellessa. Lopulta kolmen jälkeen tuli kuitenkin tieto, että kaikki nelinpelit ainakin peruttaisiin, ja lähdimmekin saman tien takaisin hotellille ja tekemään hyvän treenin kuntosalille. Uskomatonta kyllä, kentät toipuivat runsaista sateista vielä pelikuntoon alle tunti sateen loppumisesta, mutta aikaa oli enää muutamalle kaksinpelille.

Tänään sää oli selvästi eilistä parempi, joten saimme valmistautua otteluumme ilman pelkoa peruutuksesta. Eilisen takia käytössä oli normaalin kolmen matsikentän lisäksi yksi ylimääräinen neljäs kenttä, joka ei kuitenkaan ollut pelikunnossa vielä matsien alkaessa kello 12. Meidän matsi oli kolmas ottelu juuri tuolla kentällä, jolla pelit alkoivat lopulta tunnin myöhässä. Mutta kun kentällä 2 tuli yksi luovutusvoitto, niin lopulta matsimme siirrettiin kaiken säädön jälkeen tuolle kentälle 2 päivän viimeiseksi matsiksi. Ei varmasti ole helppoa katsojillekaan pysyä aina kärryillä milloin suosikkipelaaja on kentällä, kun se tuntuu joskus pelaajille itselleenkin olevan vaikeaa! 😊


Mutta pelaamaan siis lopulta päästiin. Alku oli kumman hermostunutta, eikä ensimmäisessä gamessa tullut monta hyvää lyöntiä lyötyä, mutta onneksi Lloyd syötti hyvin avaussyöttövuoronsa ja pääsimme matsiin sisään. Oma syöttöni oli jostain syystä täysin sekaisin jo matsin pallottelussa, eikä ykkönen tuntunut tippuvan oikein millään sisään. Onneksi kakkossyöttö kuitenkin toimi tuttuun tapaan hyvin, ja peli jatkui tasaisena eteenpäin. Ja palautukset varsinkin minun ruudustani alkoivat löytyä pikkuhiljaa myös.

2-3 -tilanteessa jouduimme vähän pulaan Lloydin syöttäessä, kun vastustajat onnistuivat pari kertaa hienosti, mutta nousimme tärkeästi 15-40 -tilanteesta pitoon. Myös 3-4 -tilanteen minun syöttövuorossani jouduimme seivaamaan yhden murtopallon, mutta siitäpä momentum sitten kääntyikin. Cornean syöttövuoro 4-4 -tilanteessa oli meiltä hyvä; laitoin palautuksella kunnolla painetta vastustajille ja voitin lopulta kaikki pisteet omasta ruudustani. Eikä Cornean tekemä tupla no-ad -pisteeseen haitannut yhtään. 5-4 -tilanteessa jouduimme kuitenkin vielä vaikeuksiin, sillä Lloydin syöttövuoro lipashti aina 0-40 -tilanteeseen asti ennen kuin homma alkoi luistaa. Neljä pistettä peräkkäin tulivat kuitenkin tärkeään paikkaan, ja saimme helpottavan erävoiton taululle.

Toinen erä olikin sitten jo ihan erilaista tekemistä. Otimme heti alkuun murron vahvalla pelillä Tsitsipasin syöttövuorossa, eikä omissa syöttövuoroissa ongelmista ollut enää tietoakaan. Cornea piti 0-2 -tilanteessa syöttönsä, mutta sen jälkeen emme montaa pistettä enää hävinneet, vaan voitimme ottelun neljä viimeistä gamea vakuuttavalla esityksellä. Palautus- ja verkkopeli oli loppua kohden erinomaista, ja taktinen osaaminen selvästi edellä vastustajia. Ansaittu voitto siis meille reilussa tunnissa 6-4, 6-1.

Matsin alku ei tänään ollut helppo, sillä vastustajat syöttivät hyvin ja me emme. Tsitsipas ei tainnut ensimmäisessä erässä missata yhtään ykkössyöttöä, kun taas meidän prosenttimme oli reilusti alle 50. Ja kyllähän silloin on väkisinkin vaikeuksissa. Mutta tiimihenkemme oli tänään kyllä rautaa, sillä emme masentuneet tai jäykistäneet peliämme vastustajien murtopallotilanteissa, vaan pelasimme fiksua prosenttitennistä ja hoidimme syöttövuorot vaikeuksien kautta kotiin. Kokemuksen tuomaa etuahan se varmasti oli myös, mutta siitä sopii kyllä silti olla ylpeä. Ja toisessa erässä pelin rentoutuessa tiimipelimme parani entisestään.

Verkkopeli oli tänään massakenttämatseistamme varmaan parasta ikinä, sillä löysimme vastustajien rystyt hyvällä prosentilla ja pelasimme vakiokuvioita hienosti. Toki pari palloa enemmän olisi pitänyt tappaa, mutta hitaalla massakentällä on vain inhimillistä, ettei kaikissa volleyssa täysin onnistu. Ja vaikka joku virhe verkolta tulikin, niin tuntui jotenkin siltä, että tiesimme entistä paremmin Lloydin kanssa koko ajan toistemme lyöntivalinnat ennakkoon ja pystyimme sitä kautta sijoittumaan sekä ennakoimaan omaa tekemistämme todella hyvin. Ja tuo on kyllä tosi kiva fiilis kentällä. Yhden smashin tänään missasin myös Lloydin syötön jälkeen, mutta otan sen positiivisena virheenä vastaan. Tsitsipasin lobbi oli nimittäin mahdollisesti menossa jopa pitkäksi, ja ehdin silti palloon. Aiemmin ylitseni on lobbattu jopa liian helposti, joten kova treeni taakse päin liikkeessä alkaa tuottaa hedelmää.

Osasimme myös henkisellä tasolla tukea toisiamme hienosti tänään. Ensimmäisessä erässä oli vaikeita syöttövuoroja, mutta olimme hyvällä tsempillä liikkeellä. Pari vahvaa come on -huutoa tekivät myös vastustajille selväksi, että tosissaan ollaan. Teimme myös alun jälkeen muutoksen minun sijoittumiseeni palautuksissa siten, että siirryin Lloydin palauttaessa ykkössyöttöä itsekin takakentälle, mikä antoi Lloydille vähän lisää tilaa palautukselle. Tuo toimi tänään hyvänä taktisena vetona, kuten myös muutamat hienosti toimineet lobbipalautukset. Kokemuksen tuomaa viisautta varmaan tuokin.

Kävin matsin jälkeen syöttelemässä korillisen palloja treenikentällä hakien oikeanlaista ylöspäin menevää liikettä syöttöön, ja täytyy varmasti huomenna tehdä tuo jo ennen matsia. Vastustajat ovat nimittäin huomenna selvästi kovemman tason pelaajia, sillä pari Peers/Polasek on voittanut vähän isompiakin kisoja, muun muassa Indian Wells ATP1000-kisan viime vuoden lopussa. Peersiä vastaan olen pelannut kolme kertaa, mukaan lukien täällä Munchenissä vuosi sitten, ja Polasekia vastaan kerran viime vuonna Antalyassa, mutta voitto kummastakin vielä puuttuu. Täytyy siis huomenna hakea tuohon sarakkeeseen muutosta.

Molemmilla vastustajillamme on hyvä syöttö, varsinkin Peersin syöttö pomppaa massalla todella painavasti, joten palautuksissa pitää ehkä olla huomenna jopa vähän tavallista aggressiivisempi. Blokkailemalla niitä takaisin ei nimittäin hyvää verkkopelaajaa vastaan pärjää. Uskon kuitenkin meidän olevan omissa syötöissämme vahvoja, kunhan ykkössyötön prosentti pysyy ylhäällä, sillä palautuspelissä vastustajien taso vaihtelee päivästä toiseen. Hiljaisempiakin ykkösiä kannattaa huomenna viljellä, sillä varsinkin Peers palauttaa monesti paremmin kovia pommisyöttöjä kuin kierteisiä kick-syöttöjä. Ja meidän verkkopelaamisemme pitää syötön jälkeen olla kyllä huomenna kliinistä.

Jollain tasolla olen huomannut meidän pelaavan monesti parasta peliämme nimenomaan nelurin kärkimiehiä vastaan, joten fiilis huomiseen otteluun lähdettäessä on jopa yllättävän luottavainen. Peers/Polasek saivat tänään luovutusvoiton, joten heidän tuntuma on vielä vähän hakusessa, kun taas me tulemme otteluun altavastaajan rennolla olemuksella ja tämän päivän voiton tuomalla itseluottamuksella. Joten eiköhän laiteta huomenna iso vaihde silmään ja kaikki peliin. Tämmöiset matsit ovat nimittäin juuri niitä, joissa se seuraava askel kohti huippua otetaan.

Ottelumme Peers/Polasekia vastaan on ohjelmassa huomenna torstaina päivän kolmantena matsina kentällä 1, jolla pelit alkavat paikallista aikaa kello 11. Striimi löytynee jälleen ainoastaan vedonlyöntisivustojen kautta, mutta toivottavasti se sentään pelittää. Vamos!

6 thoughts on “Munchen ATP250 R16, Heliövaara/Glasspool – Cornea/Tsitsipas 6-4, 6-1

  • Kaipa keskittyminen herpaantuu kun ensin haettiin vastustajaa, sitten ottelun ajankohtaa ja lopulta kenttää. Ensimmäisen erän ykkössyöttöprosenttinne oli jossakin 40%:n kuikamilla kun pääsin seuraamaan peliä, mutta siitä se sitten oikeastaan aukesi. Terävänä vaan kohti seuraavaa peliä. Säätiedot lupaavat aika hyviä olosuhteita seuraavalle parille päivälle.💪

  • Hienoa, onnea voitosta! Valitettavasti seuranta onnistui vain ATP Live scoresin kautta, yrityksistä huolimatta itse en ainakaan löytänyt edes vedonlyöntisivuilta 🙁 mutta tällä otteluanalyysilläsi pääsi hyvin kärryille päätapahtumista. Pistin itsekin Live scoresia seuratessa merkille, että alku vaikutti tiukemmalta ja loppua kohden helpotti. Onnea huomiseen kohtaamiseen!

  • Onneksi olkoon voitosta ja paikasta toiselle kierrokselle. Varmasti hieno tunne, kun saitte siirrettyä toisessa erässä peliinne viime viikon Lontoon treenien ja Louis Cayer’in oppeja. Nyt vain samalla meiningillä ja rennolla hurmoksella Peers/Polasek -matsiin ja voitto kotiin! 💪💪💪

    • Kiitos vinkistä! Tosiaan eilistä matsia eivät jostain syystä näyttäneet, mutta hyvä että tämänpäiväisen.

  • Muista käyttää Johnin pöksyjä joita viime viikolla lainasit! Ensimmäinen psykologinen isku vastustajan vyön alle.

Comments are closed.