Munchen ATP250 QF, Heliövaara/Glasspool – Peers/Polasek 7-6(1), 7-6(6)

Wohoo, olipa hieno voitto meidän tiimiltämme tänään Munchenin iltapäivässä! Vastaan tuli tiukkoja tilanteita toisensa perään, mutta osoitimme rautaista kovuutta selvittämällä kummassakin erässä vastustajien eräpallot ja hoitamalla ottelun tyylikkäästi kahdessa tie breakissa kotiin. Pelit jatkuvat siis semifinaalilla, joka pelataan lauantaina saksalaisparia Krawietz/Mies vastaan.


Jos eilen oli pelaaminen hieman hakemista ottelun alussa niin tänään oli toinen ääni kellossa. Kaunis keväinen ja aurinkoinen sää loi hienot puitteet tennisottelulle, emmekä jättäneet nautintoa käyttämättä. Pelikenttä tuntui yllättävän hitaalta, minkä myötä oikeastaan kaikki pelaajat olivat hyvin palautuksissa mukana alusta alkaen. Mutta oli se silti pieni yllätys, että 1-1 -tilanteen jälkeen kaikkien syöttö murrettiin peräjälkeen. Pääsimme kahdesti murrolla edelle, mutta niin vain Peers/Polasek ottivat hyvillä palautuksilla kummallakin kerralla murrot takaisin.

3-3 -tilanteessa peli hieman rauhoittui parin hyvän pidon jälkeen, mutta 4-4 -tilanteessa meillä oli yksi murtopallo Peersin syötössä. Lloydin palautus ei kuitenkaan ihan onnistunut. 5-6 -tilanteessa olimme puolestaan todella lähellä erätappiota, kun minun syöttövuoroni valui 15-40 -tilanteeseen. Kaksi syöttöpistettä ja no-ad pisteen huikea ykkösvolley pitivät meidät kuitenkin elossa, minkä myötä edettiin tie breakiin. Peers piti ensimmäisen syöttöpisteensä, mutta sen jälkeen tie break oli yhden tiimin show. 2-1 -tilanteeseen löimme molemmat palautuksiin suorat winnerit ja kun syöttöpisteetkin tulivat kaikki kotiin, niin tilanne oli pian 6-1. Lloyd palautti vielä eräpallonkin hienosti Peersin jalkoihin, josta volley jäi verkkoon. Loistavan tie breakin myötä erä siis meille 7-6.

Toinen erä alkoi Lloydin puhtaalla pidolla, mikä tarkoitti, että olimme voittaneet 5-6 15-40 -tilanteesta peräti 14 seuraavista 15 pisteestä. Harmittavasti momentum kuitenkin karkasi 1-1 -tilanteessa, jossa pelastimme syötössäni kaksi murtopalloa, mutta kolmas oli liikaa. Pääsimme kuitenkin heti seuraavassa gamessa hakemaan vastamurtoa, mutta Peers teki murtopallossamme upean refleksivolleyn, minkä jälkeen Lloyd löi tappopaikasta kämmenen verkkonauhaan. Tuo piste olisi varmasti jäänyt aika pahasti kummittelemaan, jos matsin lopputulos olisi ollut eri.

Pidimme seuraavat syöttövuoromme, ja lopulta kuin varkain Polasek teki syöttövuoroonsa 4-3 -johdossa kaksi tuplaa ja päästi meidät no-ad -pisteeseen. Nyt oli minun vuoroni ottaa vastaan no-ad -pisteessä, ja onnistuneesti otinkin. Rystypalautus Polasekin jalkoihin, josta hänen volleynsa jäi verkkoon. Lloyd piti perään helposti, minkä jälkeen tuntui, että momentum kääntyi isosti meille. Lisämurtoja ei kuitenkaan toisessa erässä nähty, vaan edettiin jälleen tie breakiin.

Polasek palautti tie breakin ensimmäisen pisteen hienosti, minkä jälkeen Peers syötti kaksi ykköstä aivan kulmiin. 1-3 -tilanteessa minun syöttäessäni Peers onnistui vielä hienosti väliin menossaan, ja tilanne alkoi olla kahden minibreikin takaa-ajoasemassa huolestuttava. Lloyd löi kuitenkin hurjan pommipalautuksen 1-4 -tilanteessa kaventaen tilanteen yhteen minibreikkiin. Tämän jälkeen Lloyd piti molemmat syöttönsä 2-5 -tilanteesta ja löi seuraavaan Peersin syöttöön hienon linjapalautuksen, jonka perään liikuin oikeaoppisesti verkolla peittämään keskustaa ja sain Peersin ykkösvolleyn tapettua. Peers syötti kuitenkin 5-5 -tilanteeseen tie breakin toisen ässänsä antaen vastustajille eräpallon.

5-6 -tilanteessa ykköseni oli hyvä, ja Lloyd hoiti tonttinsa verkolta. Ja sama toistui myös 6-6 -tilanteessa, vaikka piste alkoikin kakkossyötöllä, ja niinpä tilanne oli ottelupallon arvoisesti 7-6 meille. Polasekin syöttö oli hyvä ja Lloydin palautus keskelle kenttää aika kesy, mutta eipä ollut piste vielä ohi. Peers haki kovalla volleylla läpilyöntiä keskelle, mutta jostain kaivoin murto-osasekunnissa mailan väliin siten, että pallo kimposi puhtaasti pokalla lobbina molempien vastustajien yli. Polasek ehti vielä puolittain lobbin taakse, mutta hänen kämmenvippinsä lensi juuri sopivasti parikymmentä senttiä pitkäksi.

Joku sanoisi, että voitimme matsipallon aika puhtaasti tuurilla, mutta toisaalta olemme viimeisen viikon harjoitelleet paljon nimenomaan refleksivolleyta, ja ei se nyt vahinko ollut, että mailani oli jotakuinkin oikeassa paikassa. 😊 Vastustajien ilme kertoi, että harmitus oli aika iso, mutta meidän puolellamme kenttää fiilis oli tietysti täysin päinvastainen. Hieno voitto huippuparista ja paikka semifinaalissa oli varma!

Kyllähän tällaiset voitot luovat taas uskoa, että oikealla tiellä ollaan. Olen hävinnyt Peersille kolme kertaa ja Polasekillekin kerran, mutta nyt saimme osat vaihdettua. Meidän pelimme kehittyy, ja pystymme ottamaan uusia päänahkoja vieläpä massalla. Aika siistiä! Toki tappio oli nytkin vain parin pisteen päässä, mutta sellainen tietty yleisfiilis kentällä on kyllä täysin erilainen kuin vaikkapa vuosi sitten, kun otimme Emilin kanssa kuokkaan Peers/Saville -parilta täällä Munchenissä 3-6, 4-6. Tiedän mitä olen kentällä tekemässä ja luotan itseeni. Haluan, osaan ja uskallan voittaa.

Tällaisissa tiukoissa matseissa henkistä kanttia mitataan isosti, ja upeasti sen tontin myös tänään hoidimme. Pelillisesti tekemisemme oli huomattavasti parempaa kuin eilen, ja vaikka syöttö ei ihan nappiin vieläkään kulkenut niin ykkössyötön prosenttimme oli kiitettävä 67%. Siinä kun sen saamme pidettyä niin hyvä tulee. Verkolla olemme vahvoilla nykyään lähes päivästä toiseen, mutta palautuksissa taso vähän vaihtelee. Tänään olimme silläkin osa-alueella kuitenkin todella hyviä. Oli ilo huomata kuinka Lloyd oli alusta alkaen erinomaisesti palautuksissa mukana ja itsekin pystyin monipuolisilla lyöntivalinnoilla tekemään mukavasti tuhoa. Ja jälleen kerran luotimme toisiimme ja osasimme ennakoida hienosti toistemme tekemistä kentällä, mikä näkyi vahvana tiimisuorittamisena. Myös henkisellä tasolla.

Vaikka hienon voiton tänään otimmekin, niin helppoa jatkoa ei kisassa ole kuitenkaan tiedossa. Saamme semifinaalissa vastaamme kotikentällään pelaavan parin Krawietz/Mies, jotka tulivat tänne Muncheniin suoraan viime viikon Barcelonan tittelin jälkeen. Näin heidän peliään striimin kautta viime viikolla ja hieman tänään livenä, ja selvästi itseluottamusta uhkuva pari on kyllä kyseessä. Krawietz on yksi nelurikiertueen parhaista syöttäjistä, kun taas Miesillä taso vaihtelee hieman enemmän. He pelaavat kuitenkin pääosin aktiivisesti verkolla liikkuen ja nopeasti ratkaisua hakien, joten hereillä pitää meidän olla.


Krawietz/Mies on meille uusi vastus, ja jälleen pari maailman huipulta, joten luvassa on varmasti kova testi. Semifinaalimme on ohjelmassa vasta lauantaina, joten katsomme varmasti huomenna hieman lisää tilastotietoa heidän pelistään, mikä toivottavasti auttaa luomaan voittoisan game planin. Joka tapauksessa tunnelma tulee varmasti olemaan lauantaina keskuskentällä saksalaisvastustajia vastaan kohdillaan. Ja mikäs sen mukavampaa onkaan kuin päästä näyttämään taitojaan isolle areenalle!

Lauantaina mennään siis taas. Annetaan pelin kulkea, kun se kerran kulkee. Vamos!

30 thoughts on “Munchen ATP250 QF, Heliövaara/Glasspool – Peers/Polasek 7-6(1), 7-6(6)

 • Seurasin tilannetta atp-appin kautta mutta sitten päätin etsiä striimin ja kun sellaisen vihdoin sain pystyyn… sä löit verkolla pokalla ihme kaaren ja käännyit hurraamaan voittoa. Eipä tullut edes matsipisteen kertausta striimissä, joten vähän jäin kyllä ihmettelemään että mitähän tässä oikein tapahtui. No yhden lyönnin siis näin kuitenkin, eli voittolyönnin ja vielä Harrin mailasta! 😀

  • Hehe, se oli kyllä matsin erikoisin lyönti ehdottomasti! Mutta aika sopivaan paikkaan kyllä. 💪

 • Olipa huikea tiebreak eka erässä ja toisessa komea nousu. Tätä herkkua lisää välierässä!

 • Hienot erien loput, iso käsi teille! Jokohan vihdoin natsaisi kahden suomitennistäjän ATP-finaaliviikonloppu? Sitä odotellessa kaikki tsemppi teille ja Emilille

  • Kiitos! On kyllä siistiä, että ollaan Emilin kanssa molemmat mukana vielä ainakin tänään perjantaina. Helmikuussa pelattiin molemmat samana päivänä finaalissa, mutta eri kisassa. Nyt voisi yrittää samaa yhdessä paikassa! 🙂

 • Upea voitto! Ihan koko matsia en pystynyt seuraamaan, mutta suurimman osan näin, ja Lontoon opit tulivat hyvään käyttöön. Syke kyllä nousi itselläkin tokassa tie-breikissä, mutta hienosti hoiditte homman himaan.
  Onko muuten mitään tietoa, että mihin aikaan suunnilleen teidän lauantain matsi on? Hartaasti toivoisin että aamupäivällä, sillä täällä koto-Suomessa on silloin vappuaatto, ja 2 vuotta tauolla ollut Mantan lakitus kutsuu klo 18 😉

  • Paljon kiitoksia! Oli kyllä hieno ja nautittava ottelu pelaajankin kannalta. 🙂

   Lauantain semifinaalia odotellaan täälläkin vesi kielellä. Tällä hetkellä sääennuste näyttää varsin heikolta, joten eiköhän kisa yritä heti aamupäivästä saada matsit käyntiin, jos vain sade sen sallii.

 • Onnea Harri! hieno voitto taas ; viimeisen 1-2 vuoden aikana olet saanut hienoja voittoja kuten myös tänään ja millä tavalla. ei muuta kuin seuraavaan matsiin , joka tapauksessa ranking sijoitus on koko ajan nousussa!

  • Kiitos! Tällaiset top10-voitot ovat kyllä tosi hienoja juttuja. Ja kyllähän se pikkuhiljaa alkaa näkyä omassakin rankingissa. 💪

 • HyväHyvä, olipa mukavaa katseltavaa tänään, jännän äärellä oltiin paikka paikoin. Ihan näin maallikonkin silmin näytätte vieneen saamianne uusia oppeja hyvin kentälle. Toivotan onnea lauantaille; keep going! Ihan varmasti katson, vaikka joskus joutuu venymään täällä kotikatsomossakin, kun otteluajat ”elää”. Teille se on varmaan vähän rassaavaakin välillä, mutta taisit kirjoitella, että olette moiseen tottuneet. Pääasia, että kentälle pääsee ja mahdollisimman monta kertaa!!!!

  • Kiitos! Pieniä uusia juttuja treeneistä tuntuu tarttuvan koko ajan mukaan enemmän ja enemmän myös matsitilanteisiin. Ja kyllähän se näkyy myös tuloksissa.

   Lauantaina sitten taas vähän parempaa tekemistä niin hyvä tulee. Toivottavasti pysyisi sateet loitolla niin ei taas menisi odotteluksi…

 • Todella makea voitto. Ja vielä massalla!
  Pelasit varsinkin molempien erien ratkaisuhetkillä hienosti.
  Peukkuja taas jatkoon!

 • No johan tuli päänahka!
  Onnea ja rock’n’rollia!
  Harmi kun tuota matsia en pystynyt näkemään, mutta numeroiden perusteella käänsitte tiukan matsin kotiin. Hillitön voitto.

  Toivottavasti olette lauantaina kuvattavalla kentällä. Onnea matsiin.
  Pallot viuhumaan! Me heilutellaan vappupalloja!

  Olen ensi viikon Madridissa katsomassa matseja pari päivää. Taitaa teiltä jäädä väliin?
  Toivotaan, että Emil ehtii sinne.

  Katse palloon!

  • Vamos, kiitos! Oli kyllä hieno ottelu ja kelpo päänahka. Kelpaa jatkaa tästä kohti lauantain semifinaalia!

   Madridin kisaan ei minun ja Lloydin ranking valitettavasti riitä, eikä Emilkään enää tämän Munchenin menestyksen johdosta ehdi karsintoihin. Mutta onneksi Madridissa taitaa muuten olla ihan kelpo kattaus huippupelaajia kuitenkin. 🙂

 • Huima voitto. Sanon samaa kuin Dallasin Isner/Sock-voiton jälkeen: on äärimmäistä, että pystytte voittamaan noin kovan parin. Peers on top 10 ja syystä.

  • Vamos! Ei top10 -pelaajat vahingossa kaadu. Uskoa tulee taas rutkasti lisää, että oikealla tiellä ollaan. 💪

 • Erinomaista! Pelaatte lähes järestään parhaiten kun kohtaatte huippuvastuksen. Samalla tahtotilalla kohti seuraavaa peliä. Vastustajalla kotipaineet niskassa.🤛

  • Kiitos! Samaa juteltiin Lloydinkin kanssa, että pelaamme monesti parhaiten juurikin aggressiivisesti verkolle hyökkääviä huippupareja vastaan. Eikä se ole huono juttu ollenkaan. 🙂

 • Todella upea voitto, onneksi olkoon! Tällaiset TOP 10-voitot – ja omalla kovalla pelillänne – aiheuttavat varmasti mukavaa kohinaa teidän tiiminne ympärillä ja samalla sopivasti paineita tuleville vastustajille. Toivottavasti päästään näkemään teidän huominen matsi ja saatte uuden päänahan!

 • Jotenkin tuntuu kuin tämä voitto olisi ollut hallitumman suorituksen tulosta kuin monet aikaisemmat voittonne. Lontoon satoa? Paremminkin saattavat syötöt ja palautukset osua, mutta jollain tasolla teidän voittonne tuntui loogiselta jo aikaisessa vaiheessa. Lisää!

  • Kiva kuulla, että tuolta näytti, sillä siltä se myös tuntui. Vaikka oli tiukka ottelu, niin voitimme selvästi enemmän pisteitä kuin vastustajat, vaikkei edelleenkään ollut pelillisesti edes mikään täydellinen ottelu. Hieno juttu, että hyvällä peruspelillä kaatuu näinkin kovia vastustajia!

 • Pitääkö tuo ensivkon Aix-en-Provence paikkaansa, kun esim. Dartsrankings sivustolla ei näy Heliövaara/Glasspool paria..?

  • Kyllä se edelleen on tarkoituksena Aix-en-Provencen kisa pelata. CH-kisoihin pääsee mukaan 10 paria ennakkoilmoittautumisen perusteella ja 4 paria kisaa edeltävän lauantain sign-in -listan perusteella. Jätimme ennakkoilmoittautumisen tekemättä, jos vaikka ihmeen kaupalla Madridin paikka aukeaisi tai muuten tulisi muutoksia suunnitelmiin, mutta jos ei ihmeitä tapahdu, niin ilmoittaudumme kyllä huomenna mukaan Aix-en-Provenceen. 💪

 • Kas, VeikkausTV näyttää jo etukäteen ohjelmassaan että tää matsi näytetään, klo 12:30. Toissapäivän matsia ei ollut listalla vielä aamulla (vaikka päivällä se näytettiin) eli parantavat tapojaan.
  Eli ainakin veikkaukselta näkee kuvaa.

 • Auttaisiko tosikkomainen veto sinun ja Empun välillä siitä, kumpi ekana puhkaisee viidenkympin rajan rankissa, ja sitten neljänkympin, sijoitettuna GS- kisaan jne. Panokseksena voisi pitää sinistä suklaalevyä tai pullakahvia.
  Onnea päivän pelin!
  Ps. Tuo ”Nimetön” tuossa yläpuolella oli allekirjoittanut, sori siitä.

  • Kyllähän pieni kilpailu aina on paikallaan. Ainakin jos neluria pelataan yhdessä niin on tärkeä tietää kumpi on korkeammalla rankingilla ns. ”leading player”. 😁

Comments are closed.