Munchen ATP250 SF, Heliövaara/Glasspool – Krawietz/Mies 5-7, 3-6

Paremmille hävittiin tänään semifinaalissa, ei voi mitään. Kyllähän meilläkin paikkamme oli etenkin avauserässä, mutta saksalaiset käyttivät kotiyleisön tuen hyväkseen ja pitivät voittoputkensa elossa. Tottakai tappio silti aina harmittaa, mutta massakisan semifinaali ja edelliskierroksen hyvä voitto kertovat kuitenkin siitä, että oikeaan suuntaan ollaan edelleen menossa. Ensi viikolla siis uusi yritys Ranskassa Aix-en-Provencen CH100-kisassa.


Munchenin sää oli tänään lauantaina melko kolea ja pilvinen, mutta alunperin keskipäivän tienoille ennustetut sateet pysyivät onneksi poissa. Tuuli oli myös heikkoa, joten tenniksen pelaamiselle olosuhteet olivat jopa ideaalit. Katsomossa ihmisillä oli kyllä takit päällä, mutta kentällä tunnelma oli kohdallaan ja kyllähän pelaaminen ón aina aika hienoa lähes täyden katsomon hurratessa keskuskentällä. Matsi oli mielestäni myös ihan korkeatasoista ja viihdyttävää nelinpeliä.

Lloyd aloitti syöttämisen, ja seivasimme heti kaksi murtopalloa, mutta emme myöskään itse saaneet kahta breikkipalloa käytettyä matsin toisessa gamessa. Olosuhteet olivat kohtuullisen hitaat, joten kaikki olivat palautuspelissä hyvin mukana, ja syöttäjät sekä verkkopelaajat saivatkin esittää parastaan pitojen aikaan saamiseksi. Meille avautui uudestaan paikka murrolla 4-3 -johdossa, mutta kaksi breikkipalloa ei vieläkään tuottanut tulosta.

Lopulta ensimmäinen erä ratkesi sitten 5-5 -tilanteessa minun syöttäessäni. Seivasin 15-40 -tilanteesta kaksi murtopalloa erinomaisilla ykkösillä, joista ensimmäinen oli matsin kovin syöttö 210km/h , mutta no-ad -tilanteessa saksalaiset saivat Lloydin volleyn ja smashin hienosti takaisin ennen kuin munasin sivuliikkeestä rystyvolleyn avopaikasta verkkoon. Eihän tuollaisia mokia koskaan haluaisi tehdä, mutta nyt se virhe tuli tosi harmilliseen paikkaan. Mies piti tämän jälkeen varmasti syöttönsä erän loppuun, ja siirsi saksalaiset johtoon.

Lähdimme toiseen erään kovalla tsempillä, sillä uskoimme kyllä mahdollisuuksiimme. Mutta saksalaiset pääsivät ensimmäisenä iskemään. Murto Lloydin syöttövuorossa 2-2 -tilanteessa oli vahvaa tekemistä vastustajilta, mutta ei siinä ykkössyötöt tai volleyt oikein meiltäkään onnistunut. Saimme vielä kaksi vastamurtopalloa seuraavassa Krawietzin syötössä, mutta hienon taistelupallon jälkeen Lloydin refleksivolley tuomittiin millimetrejä pitkäksi no-ad -tilanteessa. Yritimme edelleen kaikkemme saadaksemme murron tämänkin jälkeen takaisin, mutta ei onnistunut. Ja lopulta Lloydin syöttö 3-5 -tilanteessa päättyi vielä kerrran saksalaisten murtoon ja siten suoraan kahden erän voittoon.

Vaikea se on sanoa, että pelasimme mitenkään huonosti tänään. Varsinkin ensimmäinen erä oli mielestäni hienoa nelinpeliä puolin ja toisin. Kumpikin joukkue oli tehnyt taktiset valmistelut hyvin ja pystyi pelaamaan omaa peliään vastustajien vahvuuksia vältellen. Meillä oli paikkamme ottaa se ensimmäinen murto, mutta ei vain tällä kertaa onnistunut. Joku toinen päivä murtopallojen voittosaldo olisi voinut olla jotain muuta kuin 0/6, mutta eivät saksalaiset myöskään sitä meille missään nimessä antaneet, vaan he pelasivat todella tarkasti nuo meidän murtopallomme.

Ensimmäisen erän ratkaissut rystyvolleyni jäi tietenkin harmittamaan suuresti, mutta virheet valitettavasti kuuluvat tähän lajiin. Yritin parhaani ja liikuin ihan oikein palloon, mutta kontakti oli epäpuhdas ja pallo jäi verkkoon. En tiedä olisiko tuon no-ad -pisteen voitto ottelun voittajaa muuttanut, mutta ainakin matsi olisi ollut erilainen. Harmi juttu.

Mutta kyllä kaikki huomioon ottaen parempi joukkue tänään kuitenkin voitti. Saksalaiset syöttivät ihan aavistuksen paremmin kuin me ja olivat verkolla myös vahvempia. Saimme esimerkiksi syötönpalautuksia lyötyä todella kovaa ja matalina kohti verkkopelaajaa, mutta vauhti ei tänään ollut ratkaisu ainakaan upeasti pelannutta Miestä vastaan. Hän tuntui ehtivän reagoivan kaikkeen ja lattamaan pallot todella kliinisesti pois. Kun läpi ei päässyt niin kokeilimme lisätä lobbipalautuksia, mutta vaikka onnistuimme monesti ylittämään verkkopelaajan, niin syöttäjä paikkasi kerta toisensa jälkeen hienosti. Too good sanoisi englantilainen.

Meillä puolestaan syöttäjän partneri joutui verkolla pari kertaa liian usein pelaamaan passiivisemman volleyn, minkä lisäksi tuli verkolta myös pari virhettä liikaa muutenkin. Saksalaiset pelasivat todella monipuolista ohituspeliä, mikä ehkä sai meidät aavistuksen epäröimään liikkeitämme verkolla. Täytyy vaan jatkaa verkkopelin treeniä, sillä massalla volleyn laatu korostuu, kun vähänkin heppoisemmasta volleysta vastustajat pääsevät takakentältä helposti niskan päälle.

Opettava kokemus tämän päivän matsi kaiken kaikkiaan oli. Ja oikeastaan koko viikko. On hienoa huomata, että pelimme alkaa tuottaa tulosta myös massakentällä, ja että pystymme edelleen ajamaan sisään uusia treeneissä kehitettyjä juttuja. Semifinaali on vähintään kelvollinen tulos, mutta vielä enemmän ilahduttaa tuo, että peli kehittyy. Tänään vastassa oli kaksinkertainen Ranskan avointen puolustava mestari ja viime viikon Barcelonan kisan voittajapari, ja se oli meille vain liikaa. Mutta ei kuitenkaan täysin mahdoton rasti. Ehkä ensi kerralla sitten pääsemme ainakin lähemmäs?

Ei siis masennuta tästä tappiosta, vaan päin vastoin otetaan opit irti ja käännetään katseet eteenpäin. Kisathan jatkuvat taas ensi viikolla, kun pelaamme CH100-kisan Etelä-Ranskassa. Tasoltaan tuo Aix-en-Provencen kisa on CH-kisaksi todella kova, mutta ei anneta sen häiritä, vaan jatketaan omaa vahvaa tekemistä päivä kerrallaan. Olemme kisassa mukana kakkossijoitettuina ja saamme ensimmäisellä kierroksella vastaamme parin Arneodo/Walkow. Matsi on ohjelmassa joko tiistaina tai keskiviikkona, mutta palataan toki vielä asiaan täällä blogissa uudemman kerran vielä ennen tuota ottelua, kun uudet puitteet ovat taas tulleet tutuksi. 😊 Matka jatkuu!

8 thoughts on “Munchen ATP250 SF, Heliövaara/Glasspool – Krawietz/Mies 5-7, 3-6

 • Tais ne olla pikkasen parempia; ainakin ne voitti 🙂 En yhtään ihmettele, jos rystyvolleysi verkkoon harmitti, harmitti kyllä minuakin. Olisi onnistuessaan ollut mielestäni ihan avain pelin kääntämiseen. Mutta, noita sattuu, ja eihän se peli yhdestä lyönnistä tietysti kiinni ole. Mutta fiilikseen yhdelläkin lyönnillä taitaa olla painoarvoaan suurempi vaikutus. Miksiköhän muuten Lloyd on usein niin ahdistuneen oloinen kentällä tappiotilanteessa, vai näyttääkö vain siltä, onkin keskittymistä? Itse vaikutat rennommalta. No, tänään tällaista, ja oppia peli kaikki. Ja tärkeintä, että tsemppaatte toisianne ja pystytte keskinäiseen analyysiin vaikeinakin hetkinä. Kiva oli peliä katsella, ja matkahan jatkuu, peukutukset Ranskanmaalle! Onko tuttuja ekat vastaantulijat?

  • Jep, juuri sen hitusen parempia olivat. Nelinpeli on monesti niin pienestä kiinni, että varsinkin 40-40 -tilanteiden virheet voivat kyllä olla ratkaisevia. Ei ole aina mahdollista taistella murtoa takaisin, jos vastustajat pelaavat tarkasti.

   Ja täytyy tosiaan ehkä kehitellä jotain piristyksiä Lloydille matsin ajaksi, jos ei peli ihan kulje. 😊 Harmittaahan se olla tappiolla, mutta ei nyt ahdistua tarvitsisi!

 • Harmillinen tappio, näin maallikon (pari kertaa viikossa harrastukseksi pelaavan) silmin näytti kyllä, että mahdollisuuksia olisi kaatoon. Mielestäni pelinne kulki erinomaisesti (muistaakseni, päivä ollut jo välissä) ekan erän 3-4 tilanteeseen asti, mutta sen jälkeen alkoi tulla virheitä, mm. volleyta verkkoon. Mutta kuuluu lajiin, joka tapauksessa erittäin viihdyttävä matsi ja hyvää tennistä, tekin teitte muutaman erinomaisen lyönnin jotka saivat ihan taputtamaan koti-tv:n ääressä. Hyvää vappua ja kohti seuraavia vastustajia 😊🎈

 • Saksalaiset pelasivat saksalaisesti – hieman tylsästi, mutta tappavan varmasti. Teidän peeling oli ajoittain jopa näyttävämpää kuin aikaisemmissa voitto-otteluissanne, mutta virheitä tuli sitten vähän liikaa…
  Kun katselee tämän viikon kaaviota pistää silmään nuorempien pelaajien osuus.
  Ovatko Mastersit ”vanhojen herrojen” seurapiiritapahtumia, kun taas Challengerit ovat urheilutapahtumia?

  • Jep, saksalaiset osasivat hommansa ja ansaitsivat kyllä kisavoittonsa.

   Mitä tämän viikon kaavioihin tulee, niin on tuo Madrid kyllä keski-iältään aika kokeneiden pelaajien tapahtuma. Mutta sellainen se ranking-systeemi nyt tällä hetkellä on, että korkealla on helpompi pysyä kuin sinne on nousta. Mutta osataan täällä CH-tasollakin pelata nykyään vielä aika vanhana ainakin kaksinpelissä. Nytkin täällä Ranskassa on mukana kaiken maailman suuruuksia kuten Gasquet, Tsonga, Verdasco etc.

Comments are closed.