Aix-en-Provence CH100 – Kohti ensimmäistä ottelua

Kohta mennään taas! Viime viikon Munchenin kisan pölyt alkavat olla puhdistettu kengänpohjista, ja ensimmäinen ottelu Aix-en-Provencessa käsillä. Tein nopean pyrähdyksen kotiin kisojen välissä, mutta nyt on joka tapauksessa kolme treeniä alla uusissa olosuhteissa ja kaikki valmista ensimmäisen kierroksen matsiin paria Arneodo/Walkow vastaan.

Lensin Munchenistä vielä samana iltana lauantaina semifinaalin jälkeen pikavisiitille kotiin. Sunnuntai olisi joka tapauksessa ollut lepopäivä, ja kun sain tämän kisan supervisorilta vahvistuksen keskiviikkoaloituksesta, niin kaksi yötä ehti käydä moikkaamassa perhettä ja hakemassa henkisen tauon reissaamisesta. Pieniä juttuja, mutta tekevät välillä tosi hyvää.

Matka tänne Ranskaan oli kohtuullisen helppo, maanantaiaamun lento Amsterdamin kautta Marseilleen sujui kevyesti, ja ehdin vielä kevyesti treenaamaan Lloydin kanssa eilen maanantaina iltapäivällä. Kentät tuntuvat täällä jotenkin tavallista nopeammilta, mikä johtuu varmaan osittain mukavan aurinkoisesta säästä ja kesäisestä lämpötilasta, mutta on varmasti myös Technifibren palloilla osansa asiassa. Pallot lähtevät herkästi mailasta ja varsinkin uusina tuntuvat lentävän pitkälle.Tänään tiistaina tuntui kuitenkin heti paljon helpommalta ja normaalimmalta, kun oli eilen päässyt kertaalleen lyömään. Vedimme keskipäivällä tunnin treenierän Göransson/Lammons -parin kanssa, minkä jälkeen jatkoimme vielä iltapäivällä kahdestaan Lloydin kanssa treenaten verkkopeliä koppatreenin omaisesti ja myös ihan pelkkää syöttöä. Nopealla massalla syöttö on tärkeä lyönti kuten myös huolellisuus verkolla. Vaikka treenin aikana harmittikin tavallisesta poiketen hävitä pari 1vs1 -peliä Lloydille niin kai se on otettava positiivisesti vastaan, että pari on kunnossa. 😊

Toivotaan, että molemmat meistä ovat kunnossa myös huomenna, kun tosipelit alkavat. Olemme kovatasoisessa CH-kisassa kakkossijoitettuja ja saamme vastaamme parin Arneodo/Walkow, molemmat tuttuja miehiä aikaisemmilta vuosilta. Kumpikin pelaajista on hieman keskimääräistä pienikokoisempi, joten syötöt eivät tule ainakaan kovin kovaa ja korkealta. Mutta varsinkin Arneodon kick-syöttö on voimakas, ja sen palauttamisessa tulee olla tarkkana.

Walkow on melko tasainen nelurimies, joka jää massalla ajoittain myös takakentälle, jossa hän lyö mielestäni rystyään hieman paremmin. Mutta verkolla hän on kyllä lähtökohtaisesti parhaimmillaan eli jos saamme hänet pidettyä takakentällä niin otan nuo tilanteet kyllä mielellään vastaan. Arneodo on hieman samantyyppinen monipuolinen pelaaja, mutta hänellä on kyllä takakentältä hieman parempi kyky tuottaa vauhtia palloon.

Vaikka lähdemme matsiin kai jonkinmoisena ennakkosuosikkina, niin mikään helppo matsi ei varmasti ole tulossa. Vastustajat ovat taitavia ja kokeneita nelinpelaajia, ja meidän pitää onnistua pelaamaan omalla tasollamme, että kisat jatkuvat. Näkisin kuitenkin, että jos olemme alusta alkaen omissa syötöissämme vakuuttavia, niin paine vastustajien syöttövuoroissa kasvaa väistämättä isoksi. Keskitytään siis huolella omiin syöttöihin, ja otetaan verkko haltuun mahdollisimman vahvasti. Sillä lailla kyllä hyvä tulee.

Matsimme on ohjelmassa päivän toisena otteluna kentällä ”Nissan”, jolla matsit alkavat Ranskan aikaa kello 11. ATP-kisoista poiketen striimikin on tällä kertaa helposti saatavilla suoraan ATP Challenger -nettisivuilta. Ei siis muuta kuin pommit kulmiin ja ”allez”!


PS. Eilen varmistui vielä tulevien viikkojen ohjelma, eli ensi viikko huilataan, minkä jälkeen pelaamme Geneven ATP250-kisan ennen Roland Garrosia. Lyon oli ykkösvaihtoehtomme, mutta sinne emme mahtuneet mukaan, mutta onneksi Geneve kelpaa myös vallan mainiosti. 💪

6 thoughts on “Aix-en-Provence CH100 – Kohti ensimmäistä ottelua

 • Nyt taas suututtaa tämä khmer sääntö Race-listan kohdalla. Entryssähän turnausmenestys nostaa teidän rankkia mukavasti, mutta Race-listalla se ei näy. Käsittämätöntä! Onnea kuitenkin sinne Aixiin, hieno paikka.

  • Sanos muuta! Ollaan Lloydin kanssa tätä CH-kisojen vaikuttamattomuutta Race-listalle otettu pariin otteeseen esille ATP Tour Managerien kanssa, mutta tuloksetta. Kai he haluavat välttää sen, että kärkipelaajat käyvät vuoden lopussa pelaamassa CH-kisoja noustakseen Race-listalla esim. Torinon Year-End Mastersiin.

 • Näin ottelun vikan erän, ekaan en ehtinyt. Vähän sai kyllä lopussa jännittää! Mutta onneksi hoiditte homman himaan. Olisi muuten varmaan jäänyt melko lopussa tapahtunut tupla harmittamaan, ja siinä taisi murtoetu mennä.

  Mitä nuo käsimerkit ovat, joita neluriparit tekevät keskenään? Ihan kun olisin nähnyt, että Lloyd olisi tehnyt jotain käsimerkkejä kun hän oli verkolla, mutta kaukokuvasta en voi varmuudella sanoa. Mutta muistan nähneeni joskus lähikuvissa näitä käsimerkkejä ainakin muilla pareilla. Yritetäänkö sillä viestiä syötön suuntaa?

  Mutta hienoa että pelit jatkuu, ja että voi seurata helposti niitä ATP Challengerista! CH-kisojen etu 😉

  • Jep, tiukalle meni, mutta onneksi voitto kuitenkin tuli lopulta!

   Käsimerkeillä tosiaan ohjeistetaan toinen toisiaan. Syöttäessä verkkopelaaja näyttää syöttäjälle mihin haluaa syötön suuntautuvan sekä mihin liikkuu itse syötön jälkeen. Palautuksessa tapoja on monia, mutta me käytämme merkkiä lähinnä verkkopelaajan liikkeen kertomiseksi. Jotkut parit näyttävät merkeillä myös palautussuunnat, mutta itselle se ei oikein toimi, sillä luovuus kärsii. 🙂

Comments are closed.