Roland Garros – ensi tunnelmia paikan päältä

Alkuviikon sairastelut alkavat olla selätetty, ja valmistautuminen kohti massakauden huipentavaa Roland Garrosia viimeistelyä vaille valmiit. Jokaisessa Grand Slam -kisassa on oma ainutlaatuinen tunnelmansa, joten onhan tämä hienoa päästä vihdoin kokemaan myös Ranskan avoimet pääsarjapelaajana. Ensimmäinen vastustajamme on juuri julkaistussa kaaviossa saksalaispari Krawietz/Mies, ja tuo ottelu pelataan joko tiistaina tai keskiviikkona.

Geneven kisa jäi siis tällä viikolla välistä pienen sairastumisen myötä, ja vaikkei tuollainen tietenkään ikinä mikään ideaalitilanne ole, niin takaiskutkin kuitenkin kuuluvat urheilijan elämään. Aika vähän kisoja on jäänyt viimeisen parin vuoden aikana välistä sairastumisten tai loukkaantumisten takia, joten ei varmaan kannata jäädä tätä yhtä menetettyä kisaa sen enempää surkuttelemaan. Toki piti malttaa rauhassa odottaa olon palautumista sellaiseksi, että uskaltaa harjoitella, mutta eivät onneksi ne tennistaidot edelleenkään muutaman päivän tauon aikana mihinkään katoa.

Ranskaan lensin eilen lauantaina suoralla lennolla Pariisin CDG:lle, jossa kisa-auto hotellille oli jo odottamassa. Tänä vuonna ei Roland Garros’ssa ole per diem -järjestelmää käytössä, vaan kisa tarjoaa yhden hotellihuoneen jokaiselle pelaajalle käyttöön turnauksen ajaksi. Nelinpelin osalta hotellimajoitus alkoi eilen lauantaina. Hotelleja, joista huoneen sai valita oli noin parikymmentä kappaletta, ja oma valinta päätyi lopulta Canopy by Hilton -ketjun hotelliin Trocadero-aukion läheisyyteen. En ole kovin paljoa aikaa koskaan Pariisissa viettänyt, joten hotellin sijainnin suhteen ei ollut suuria odotuksia, mutta ihan kivalta alueelta tämä 16. kaupunginosa vaikuttaa. Eiffel-tornikin näkyy hotellihuoneen ranskalaiselta parvekkeelta. 😊


Pelasin miesten kaksinpelin karsinnat täällä kymmenen vuotta sitten vuonna 2012, joten kisapaikka Roland Garros on jollain tasolla tuttu, mutta on siellä toki paljon myös muuttunut. Pääsarjapelaajien tilat ovat pääasiassa Philippe Chatrier -areenan uumenissa, mutta myös Susanne Lenglen -areenan sisällä on tiloja, joissa voi aikaa viettää. Tänään ehdin myös vähän kävellä kisa-alueella ja aistia tunnelmaa kenttäalueella, jossa vilinää riittikin heti aamusta alkaen.Kaksinpelin osalta pääsarja alkaa täällä Pariisissa jo tänään sunnuntaina, ja myös nelinpeli alkaa päivää aikaisemmin kuin yleensä Grand Slameissä. Niinpä ensimmäinen ottelumme voi olla jo tiistaina. Ehtii tässä kuitenkin joka tapauksessa useamman päivän harjoitella kisapaikalla, joten olosuhteisiin ehtii varmasti tottua. Toki itse Roland Garrosin kentillä treenaamaan pääsy on aika kiven alla, mutta treenikenttiä löytyy kävelymatkan päästä useammissakin osoitteissa.


Kaaviot arvottiin nyt sunnuntaina, eikä arpa ollut kyllä mikään erityisen suosiollinen. Saamme ensimmäsellä kierroksella vastaamme kaksi kertaa viimeiseen kolmeen vuoteen tämän kisan voittaneen 9-sijoitetun saksalaisparin Krawietz/Mies, joille hävisimme Munchenissä muutama viikko sitten. Toisaalta tuosta ottelusta on ehkä tullut opittua jotain, ja siinä mielessä voitto ei ehkä ole mitenkään mahdoton tehtävä. Mutta hyvin saa kyllä onnistua!

Kaiken kaikkiaan valmistautuminen siis jatkuu, ja tulevina päivinä pelaammekin varmasti enemmän ja enemmän treenipisteitä. Kentät ovat varsinkin aurinkoisena päivänä todella nopeat, joten syöttöpelin merkitys korostuu. Pallotkin ovat kovia ja painavia, joten varovaiseen blokkailuun ei kannata sortua, sillä siten kontrollia on vaikea löytää. Onkin vain parasta antaa palaa ja uskoa siihen, että pallo kyllä pysyy kentässä. Allez!

20 thoughts on “Roland Garros – ensi tunnelmia paikan päältä

  • Kiitos! Mixtyssä mukaan pääseminen on se ongelma, yhteisranking joka vaaditaan on noin 60 eli tällä hetkellä pitäisi löytää pariksi joku selvästi top20 sisällä oleva naispelaaja.

 • Onko matsit paras kolmesta erästä ja vikassa erässä 6-6 tilanteessa 10-pisteen tie-break (kaksinpelin karsinnoissa oli ilmeisesti noin) ?

  Tsemppiä kovaan ekan kierroksen matsiin. Nyt ei ole saksalaisyleisö kolmantena vastustajana … kyllä se siitä !

 • Onnea koitokseen! Toivottavasti ottelunne tulee sopivaan aikaan, että pääsee kotisohvalta seuraamaan. Mikään ei ole mahdotonta teille, johan olette maailman ykkösparinkin kaataneet. Ja saksalaiset eivät ole nyt kotikentillään 😉
  Mitä muuten tarkoittaa per diem -järjestelmä?

  • ja p.s. huomasin että olit päivittänyt sivusi ylälaitaan top50 pelaaja, kun vielä hetki sitten siinä taisi lukea top100. Hienoa, että pääsit kääntämään uuden sivun urallasi! Toivottavasti Lloydikin pääsee pian samaan kerhoon.

  • Per diem tarkoittaa paivarahaa, joka on yleisesti kaytossa muillakin aloilla. Eli pelaajalle tai tyomatkalaiselle maksetaan tietty rahamaara per paiva, josta taman pitaa kustantaa majoitus, ruuat yms.

  • Kiitos! Kyllähän kaikki ovat voitettavissa, mutta ei se tietysti helppoa tule olemaan. Tehdään kuitenkin parhaamme. 💪 Per diemin osalta tulikin tuossa jo tarkka selitys. Tuollainen per diem hotellikulujen korvaus könttäsummalla on yleisesti käytössä Grand Slam -kisoissa. Muissa kisoissa kisa maksaa suoraan vain hotellihuoneen valitsemassaan hotellissa.

 • Kiitos molemmille selvennyksestä! En ollut tuota ilmaisua ennen kuullut.

  Huomasin muuten yllätyksekseni, että myös Emil neluroi, hänellä on parinaan Kudla. Heillä on käynyt ehkä hieman parempi tuuri vastustaja-arvonnan suhteen. Mutta ei siinä, sitä makeampi voitto, mitä tiukempi vastus! 😉

  • Ei ole ehkä niin iso yllätys, jos ajattelee kuinka paljon palkintorahaa saa nelurin ekalta kierrokselta, eli reilut 12000 dollaria per pää, vaikka häviäisi. Luulen, että tämä melkoisesti houkuttelee single-pelaajia osallistumaan ja ainahan singel-profiililla voi mennä vaikka päätyyn asti, kuten AO:ssa kävi.

   • Totta, kyllähän palkintorahat aina kaksinpelimiehiäkin houkuttelevat mukaan. Tosin täällä Ranskassa nelurin ensimmäiseltä kierrokselta saa 15 500€ per pari eli 7 750€ per pelaaja.

 • Näyttäkää Gallian kukolle mistä syöttö lähtee! 💪🎾
  Bodya ja Tsemppiä!!! 👍😊

 • Tuleeko teidän hengailtua yhdessä siellä suomalaisten kesken, nyt kun teitä on yhteensä 3 siellä? Sinä, henri ja emil siis 🙂

  • Tottakai! Pääasiassa hengaillaan esim. lounaan tai muun juttelun merkeissä tenniskentillä, mutta silloin tällöin käydään iltaisinkin syömässä ihan isolla porukalla. 🙂

 • Krawietz/Mies on pelottavan kova pari eli tosi kovaa tsemiä vaaditaan voittoon. Mutta ei se tosiaan mahdotonta ole. Jos kumpikin pari pystyy pelaamaan omalla korkealla tasollaan, niin veikkaan, että ottelu ratkeaa hyvinkin pieniin asioihin. Herpaantumisiin tuskin siis on varaa. Ykköstä ruutuun ja vamoooos!

 • KieliMiehenä osaat toivottavasti nauttia kun saat pelata Mies Miestä vastaan.
  Kreicikova jo tiputettiin, joten pistäpä kovemmaks!
  Jos ei teille sattunut helpoin arpa, ei se sattunut vastustajillekaan!
  Vamos Glassovaara!

Comments are closed.