Roland Garros – Ensimmäisen ottelun alku lähestyy

H-hetki lähestyy, ja pian on aika meidänkin ottaa Roland Garros haltuumme. Viimeisten päivien treenit ovat sujuneet mukavan nousujohteisesti, joten odotettavissa on varmasti kovatasoinen ottelu. Toki saksalaisvastustajat Krawietz/Mies ovat aika paha rasti, mutta eivät hekään varmasti meitä halua heti ensimmäisellä kierroksella kohdata. Ensimmäinen ottelumme on ohjelmassa keskiviikkona päivän viidentenä matsina kentällä 4.

Olemme siis päässeet nyt hyvin treenaamaan niin Roland Garrosin kentillä kuin treenikentillä alueen ulkopuolella. Erityisesti treenipisteet muun muassa Koolhof/Skupski ja Gille/Vliegen -parien kanssa ovat olleet antoisia harjoituksia, sillä kärkitiimien kanssa treenatessa vaatimustaso on väkisinkin korkealla. Ainoastaan maanantaina sateet vesittivät yhden harjoituksen kokonaan, mutta muuten on edetty ihan suunnitelman mukaisesti.


Muuttuvat olosuhteet tuovat massakentällä omat haasteensa pelaamiseen, ja jotenkin pelaajien kokemukset ovat yleisestikin sellaiset, että erityisesti täällä Roland Garrosissa tuo korostuu. Johtuisiko sitten siitä, että toukokuisessa Pariisin keväässä keli voi olla hyvin vaihteleva? Ensimmäiset päivät tänne tullessamme ilma oli lähes 30 astetta lämmintä, jolloin peli tuntuu todella nopealta, mutta nyt taas 15 asteen pienessä tihkusateessa läpilyöminen on todella vaikeaa. Siinä mielessä viileämpi keli on omaan mieleeni, että kenttä ei tällöin tunnu ihan niin liukkaalta, ja liikkuminen on siten helpompaa. Eikä kiitoratamaisen nopea massakenttä ehkä kuitenkaan ole se, mitä yleisökään haluaa nähdä.

Oman lisänsä olosuhteisiin tuovat tietenkin myös pallot, jotka ovat Grand Slam -kisalle tyypillisesti todella raskaat. Täällä käytettävät Wilson Roland Garros -pallot ovat selvästi erilaisia kuin kaupasta ostettuna, ja varsinkin kakkossyöttöjen kontrolli tuntuu monella pelaajalla olevan hankalaa. Raskaat pallot vaativat hyvän osuman ja tarkan kierteen määrän kontrollin, ja kyllähän siinä tietyllä tavalla karsitaan jyvät akanoista. Joten kai se on ihan reiluakin.

Itse kisan puitteet ovat Grand Slam -tasolle tyypillisesti hienot, mutta muihin GS-kisoihin verrattuna Roland Garrosin alue on väkisinkin hieman ahtaan tuntuinen. Pelaajien tiloissa esimerkiksi ravintolasta ei monesti löydä vapaata pöytää, ja ruokakin on loppunut monena iltana kesken.  Autokuljetuksia joutuu odottamaan jonossa helposti lähes puoli tuntia kuin aikoinaan Helsinki-Vantaan taksijonossa konsanaan, ja yksi kyyti hotellilta treeneihin jäi jopa tulematta kokonaan. Pientä säätöä on siis mahtunut matkan varrelle, mutta pääasiassa on kyllä selvitty hyvin. Pelaajien pukkarit ovat myös täällä GS-kisoista mielestäni parhaat.  
Mutta matsejahan tänne on pääasiassa tultu pelaamaan, joten pääasia on se, mitä tapahtuu kentällä. Huominen ottelu Krawietz/Mies -paria vastaan tulee olemaan mielenkiintoinen, eikä vähiten sen takia, että pääsemme haastamaan kisan kaksinkertaisia voittajia. Olemme pystyneet ammentamaan paljon dataa parin viikon takaisesta kohtaamisesta Munchenissä, ja taktiikka huomiseen matsiin tulee varmasti olemaan vielä tarkempi kuin edelliskerralla.

En lähde ihan kaikkea taktisista syistä avaamaan tässä kirjoituksessa, mutta meillä on aika hyvin tiedossa, minkälaista syöttö- ja palautustaktiikkaa saksalaiset käyttivät meitä vastaan Munchenissä. Niinpä pystymme varmasti aavistamaan palautuksissa hieman aiempaa paremmin ja myöskin omissa syöttöpisteissä suunnittelemaan verkkopelaajan liikkeen siten, että saamme mahdollisimman paljon palautuksia suoraan kohti. Toki on mahdollista, että saksalaisetkin soveltavat taktiikkaansa, mutta sellaista mielten peliä nelinpeli huipulla monesti on. Yhä useammin tulee samoja pareja vastaan ja on mielenkiintoista seurata, miten esimerkiksi vastustajien taktiikat meitä vastaan muuttuvat ja muotoutuvat vuosien saatossa. Yhdessä vaiheessa tuntui, että kaikki esimerkiksi syöttivät todella paljon kämmenelleni, mutta nykyään tuota tehdään kyllä paljon vähemmän, kun kämmenpalautukseni on kehittynyt.

Joka tapauksessa huomisesta tulee varmasti hieno päivä, sillä saan laitettua rastin ruutuun, että olen pelannut kaikkien Grand Slam -kisojen pääsarjoissa. Pääsemme myös lähtemään matsiimme herkullisesti altavastaajan roolista, mikä yleensä on sopinut meille hyvin. Iltamatsissa on varmasti myös hyvä tunnelma, joten nautitaan täysillä, tehdään parhaamme ja otetaan omamme pois. Allez!

8 thoughts on “Roland Garros – Ensimmäisen ottelun alku lähestyy

  • Kiitos hienosta alustuksesta tämän päivän matsillenne. Tämä on teidän päivä ottaa voitto kotiin! En epäile pätkääkään, etteikö se onnistuisi. Allez allez!!!👍👍👍 💪💪💪

  • Onnittelut hienosta voitosta ja tsemiä myös seuraavaan matsiin! Teillä on realistinen mahdollisuus voittaa vaikka koko turnaus, näin uskon!

  • Mielenkiinnolla odotellaan analyysejä. Täältä katsoen pelasitte parasta ikinä! Ja kuitenkin jäi vielä parannettavaakin. Mahtavaa!

Comments are closed.