Roland Garros R64, Heliövaara/Glasspool – Krawietz/Mies 6-4, 6-2 (Teksti päivitetty)

Wow, nyt laitettiin tilauksen mukaisesti tuulemaan ja kaksinkertaiset Roland Garrosin voittajat nippuun. Ei ollut pelillisesti täydellinen ottelu, mutta erittäin kurinalainen ja henkisesti upea suoritus sitäkin enemmän. Kyllä kelpaa jatkaa kisoja toiselle kierrokselle! Mitenkään helppo vastustaja ei kuitenkaan ole perjantainakaan vastaan tulossa, sillä Behar/Escobar -pari pöllytti meitä Belgradin massalla jokunen viikko takaperin. Mutta jos jatkamme samaan malliin, niin eiköhän revanssi ole heistäkin mahdollinen.

Tältä näytti juuri ennen ottelun alkua.

Vaikkei valmistautuminen tähänkään kisaan ollut ihan täydellinen viime viikon sairastelujeni takia, niin pelissä se ei kyllä tänään näkynyt ollenkaan. Toki Lloydilla oli alla erinomainen harjoitusjakso Lontoossa, ja hänen pelinsä olikin tänään korkealla tasolla, mutta oman jaksamiseni osalta oli kyllä kysymysmerkkejä ilmassa vielä tänään aamullakin. Matsissa kaikki tuntui kuitenkin fyysisesti lähes normaalilta, ja sekös ilahdutti kovasti. Saimme mahdollisuuden taistella täysillä voitosta.

Ottelumme oli aikataulutettu tänään päivän viidenneksi otteluksi, ja arvioimme etukäteen pääsevämme kentälle noin 16.30-18.30 välillä. Kentän aiemmat ottelut olivat kaikki ilahduttavasti aika nopeita, joten kello 13-13.45 suoritetun bollauksen jälkeen ehti rauhassa syödä lounaan, ottaa vartin tehopäikkärit ja alkaa valmistautua otteluun. Kofeiinishotti ja energiageelit naamaan vielä juuri ennen kentälle menoa, ja kaikki oli valmista.

Aloitimme matsin poikkeuksellisesti valitsemalla palautuksen, mikä oli ehkä ihan hyvä idea, sillä se antoi meille hieman lisäaikaa taklata mahdollista Grand Slam -kisan tuomaa alkujännitystä. Pari ensimmäistä palautusvuoroa olivatkin pientä hakemista meiltä Lloydin kanssa vuorotellen, mutta omista syötöistä onneksi selvittiin kuitenkin hienosti. Ja 2-2 -tilanteessa Krawietzin syötössä osui sitten upeasti. Löimme molemmat yhdet palautuswinnerit ja lopulta 15-40 -tilanteen murtopallossa palautuksen jälkeinen kämmeneni oli todella laadukas, eikä Mies sitä pystynyt verkolta käsittelemään.

Lloyd piti 3-2 -johdossa syöttönsä helposti, mutta 4-2 -tilanteessa omat energiatasoni hieman laskivat parin missatun kakkossyötön palautuksen myötä, mikä heijastui myös seuraavan syöttövuoroni alkuun. 0-30 -tilanne kääntyi kuitenkin todella tärkeästi neljällä huippusuorituksella ja peräkkäisellä pisteellä pidoksi. 5-3 -tilanteessa Krawietz piti syöttönsä, mutta Lloyd ei taaskaan erehtynyt erää kotiin syöttäessä. Game alkoi missatulla smashilläni ja Lloydin tuplalla, mutta toisen kerran peräkkäin hienot suoritukset toivat pidon neljällä peräkkäisellä pisteellä. Ensimmäinen erä meille siis 6-4.

Otimme toisen erän alussa kaiken irti momentumista ja laitoimme ison vaihteen silmään. Murto tulikin heti Krawietzin ensimmäiseen syöttövuoroon parilla huippusuorituksella, minkä jälkeen 2-0 -tilanteessa Lloydin huikea kämmenpalautus linjaan toi meille jo tuplamurron 3-0 -tilanteeseen. Sen jälkeen minun syöttövuoroni oli hetkellisesti vähän kriisitilanteessa, mutta kaksi seivattua breikkipalloa toivat helpottavan tuntuisen 4-0 -johdon. Krawietz piti tämän jälkeen helposti, mutta niin teki Lloydkin Miesin viivytystaktiikasta huolimatta. Meillä oli jo kolme ottelupalloa 5-1 -tilanteessa Miesin syöttövuorossa, mutta vielä tuossa kohtaa ei matsi ratkennut. Onneksi 5-2 -tilanteen syöttövuoroni oli kuitenkin rautaisen varma, ja matsi lopulta siis kotiin reilussa tunnissa hienon matsipallon jälkeen 6-4, 6-2.


Tuloksellisesti matsin lopputulos hivelee kyllä silmiä, mutta ei tämä matsi silti mikään ihan täydellinen ollut. Ykkössyötön prosentti oli hieman alhainen ja palautusvirheitä tuli omalle kohdalle aika monta varsinkin kakkossyötöissä. Mutta kyllähän se perustasostamme jotain kertoo, että siitä huolimatta pystyimme tämän tason vastustajat kaatamaan näinkin vakuuttavasti. Muut pelin osa-alueet kompensoivat todella hienosti niitä osa-alueita, jotka eivät tänään olleet parhaimmillaan.

Taktisesti onnistuimme syöttöpelissä erittäin hyvin, ja saimmekin vastustajien palautuspelin aika mukavasti sekaisin, kun taas omissa palautuksissamme pysyimme tarpeeksi aggressiivisina alusta loppuun. Varsinkin Lloydin palauttaminen oli tänään todella korkealla tasolla, ja kun itsekin löysin muutamaan gameen pari huippusuoritusta peräkkäin niin se riitti lopulta kolmeen murtoon. Ja vaikka syöttöpeli ei ollutkaan parasta mahdollista, niin pidimme kaikki syöttömme antaen vastustajille vain kaksi murtopalloa. Ei kai sitä hirveästi enempää voi pyytää? Verkkopeli oli tänään todella laadukasta, ja myös takakentän pidemmät rallit päättyivät meidän voittoomme lähes joka kerta.

Mutta erityisen ylpeä olen siitä, miten käsittelimme tänään henkisesti Grand Slam -turnauksen tuomat paineet. Uusi kisa ja uusi kokemus, mutta kentällä sitä ei huomannut yhtään. Vastustajatkin yrittivät kaikkensa sotkea peliämme kovalla huutamisella, valittamisella, ylipitkällä vessatauolla ensimmäisen erän jälkeen ja vielä jopa vähän epäurheilijamaisella medical time outilla toisen erän 4-1 -johdossamme, mutta ei mennyt meidän pelimme sekaisin millään. Päin vastoin, saimme vain lisää tahtoa laittaa vastustajat mahdollisimman nopeasti nippuun.

Eteenpäin mennään siis, ja kisat jatkuvat. 😊 Kaavion ei kyllä tälläkään voitolla erityisesti voi sanoa auenneen, sillä saamme toisellakin kierroksella vastaamme massakentillä hyvin viihtyvän parin. Behar/Escobar on meille tuttu vastus Belgradista, jossa he olivat selvästi meitä parempia, mutta meidän massapelimme on kyllä varmasti mennyt tuosta paljon eteenpäin. Palauttaminen on selvästi paremmalla tasolla ja verkkopelin itseluottamus tosi paljon korkeammalla.

Behar/Escobar on kuitenkin parhaana päivänään aika viheliäinen pari, sillä heidän tiimidynamiikkansa toimii hienosti. Vasenkätinen Escobar tykittää takakentältä kovaa ja tarkasti, kun taas Behar on verkolla parhaimmillaan. Meidän pitää ehdottomasti syöttää korkealla tasolla ja tehdä taustatyöt tarkasti, jotta taktiikkamme on yhtä selkeä kuin tänään. Silloin voimme toteuttaa peliämme ajattelematta liikoja, mikä on meille se ideaalitilanne. Kuten myös altavastaajana matsiin lähteminen.

Toisen kierroksen matsimme on ohjelmassa perjantaina, joten huomenna torstaina otetaan kevyt treeni iltapäivällä, ja ladataan akkuja perjantaita varten. Tottakai tämän päivän voittoon saa olla tyytyväinen, mutta alamme kyllä olla pelillisesti sillä tasolla, että nälkä kasvaa syödessä ja tuntuu siltä, että voimme mennä kaiken loksahtaessa kohdalleen selvästi toista kierrostakin pidemmälle. Mutta pidetään siitä huolimatta pää kylmänä ja edetään päivä kerrallaan, sillä kaikki vastustajat osaavat tällä tasolla pelata, eikä yhtään helppoa voittoa ole tiedossa.

Perjantaina laitetaan sitten taas kaikki peliin ja show pystyyn. Allez!

51 thoughts on “Roland Garros R64, Heliövaara/Glasspool – Krawietz/Mies 6-4, 6-2 (Teksti päivitetty)

 • Onnea hienosta voitoista! Katsoin, että kävi raaka arpa kun paperilla tuli melkein pahin mahdollinen vastus, mutta niin vain se oli vain paperilla. Jos pystytte pitämään tason ja Behar/Escobar ei pysty pelaamaan aivan Belgradin levelillä (mihin luultavasti eivät pysty) niin on mahdollisuudet aivan mihin tahansa. Kaaviossa ei ole ketään, jota ette voi voittaa!

  • Kiitos! Kaavio oli kyllä paha heti alusta alkaen, mutta toivotaan, että huomenna jatkuu sama momentum toisella kierroksella. Kukaan ei ole mahdoton, mutta kukaan ei myöskään ole helppo vastustaja.

 • Apuuvaaaa, ihansuperiaeimeinaapysyäjakkarallaan! O-n-n-e-a! Epäilin tietysti (itsesuojelua?), mutta osoititte taas kerran epäilykset turhiksi. En tiedä jäikö ne saksalaiset jotenkin lähtöruutuun hämmästyksestä, mutta kyllä te vaan olitte hyviä oikeissa paikoissa ja riittävästi aggree mukana. Ettekä päälle päin kovin hermostuneilta/jännittyneiltä vaikuttaneet. Vastapuoli saattoi kyl alkuun pitää ottelua läpihuutojuttuna.. no, en tiedä. Mutta. Te voititte. Ja te voitatte. Jeeeee! Mut älkää leijuko kauaa; kohta uuden pelin kimppuun 🙂

  • Kiitos! Nopeasti nollattiin eilinen voitto ja nyt on katse käännetty täysin huomiseen toisen kierroksen otteluun. Tästä näin!

 • Onnittelut hyvin kontrolloidusta suorituksesta. Ammattilaisten näytös suorittamisesta, vaikka Krawietz:n MTO:lla yrittivät sekoittaa rytmiänne. Tsemppiä jatkoon!

  • YLE uutisoi, etta se oli Miesin. En nahnyt ottelua, koska Euosport Player ei nayta Rasnkan avoimia, ilm. koska Ranskan TV nayttaa, mutta ei muita kuin kaksinpeleja 🙁

   • Kyllä Eurosport Player näyttää koko ajan Ranskan Avoimia ja sieltä minäkin katsoin Harrin ja Lloydin matsin tänään.

     • Tosiaan, kyllä asun Suomessa. En tajunnut, että ES Playerissa voi olla maakohtaisia rajoituksia. Sääli jos matsit eivät näy Ranskassa. Harrin ja Lloydin ottelu oli todella hienoa katsottavaa! Peli oli lähes täydellistä, mutta ehkä vielä jatkossa kaivataan ykkösiä ruutuun vähän kovemmalla prosentilla. Mutta nyt näyttää vahvasti siltä, että Harri ja Lloyd voivat voittaa vaikka mestaruuden, niin vahvaa on heidän pelinsä.

  • Kiitos! Tosiaan Mies teki MTO:n kanssa aika epäreilusti pyytämällä fysion kentälle kaiken lisäksi vasta kun puoltenvaihto oli ohi, jotta hän sai maksimoitua tauon pituuden. Mutta ei päässyt meidän päämme sisään onneksi sellaisella.

 • Onneksi olkoon upeasta voitosta, joka ei todellakaan ollut sattumaa tai vastustajan heikkoutta,
  vaan yksinkertaisesti olitte niin paljon parempia kuin numerot näyttävät. Edellistä blogiasi kommentoidessani
  vahvistui tunne, että tämä päivä on teidän! Ja niin se oli. Kyllä oli ilo katsoa teidän työskentelyänne!!! Romassa kaadoitte maailman ykköset ja kakkoset ja tänään edellisen kompastuskiven Krawietz/Mies, yesss! Kyllä todellakin kuulutte tiimillänne kärkikahinoihin!!!
  Tänäänkin teillä oli aivan uskomattoman hienoja suorituksia, joille saksan pojat eivät voineet mitään.
  Uskon, että teillä on oikeasti realistiset mahdollisuudet voittaa ottelu kerrallaan ja mennä päätyyn asti!
  En epäile sitä pätkääkään!!! Allez allez, forza forza, vamos ja kaikki mahdolliset kannustushuudot teidän seuraavaan matsiinne!

  • Kiitos kovista kehuista! Oli se kyllä ehdottomasti yksi parhaista massakenttämatseistamme, mutta edelleen on onneksi varaa kiristää ruuvia. Nyt vaan pää kylmänä päivä kerrallaan. Vamos!

 • Kyllä oli hyvin pelattu, molemmilta! Nyt nautitte tunnin tästä ja sitten kaikki fokus seuraavaan otteluun. Hyvin keskityitte ettekä antaneet pitkähkön tauon medicalista vaikuttaa peliinne. Tästä on hyvä jatkaa!

  • Juuri näin, kiitos! Eilinen voitto on nyt nollattu ja huomenna isketään täydellä fokuksella Behar/Escobarin kimppuun.

 • Minusta hienointa oli se itsevarmuus, jolla pelasitte. Mikään ei horjuttanut. Vastustajilla meni usko tokassa erässä, niin hyviä olitte.

  • Kiitos, siltä se kentällä tuntuikin, etteivät vastustajat oikein tienneet, miten olisivat meitä edes pystyneet horjuttamaan. Lisää tätä!

 • Mies Miestä vastaan, mutta tällä kertaa Mies kaatui! Vähän oli ehkä pessimismiä kaavion arvonta kirjotuksessasi, mutta mähän kommentoin jo silloin, että sitä makeampi voitto, mitä kovempi pari kaatuu 😉

  Eurosportilla sai vielä nauttia omasta mielestäni parhaan selostajan eli Henry Järvilehdon kommentoinnista, joten kyllä kelpasi penkkiurheilijankin 👍 hän ilmaisi varsin selkeästi, että epäili saksalaisen MTO:n olevan vain taktiikkaa 🤣 onnea vielä voitosta, vaikka se toki ihan puhtaalla taidolla ja oikealla stratgialla tuli!!

  • Kyseinen Eurosportin selostaja on Henry Järvinen. Ei ole ehkä yhtä asiantunteva kuin Arno Seiro ja Arne Six, mutta kuitenkin varsin miellyttävä ja ystävällinen selostaja.

  • Kiitos! Juurikin näin, hieno ottelu ja hieno voitto kaiken kaikkiaan. Ja kiva kuulla, että Eurosportilta on pystynyt seuraamaan matsia ihan selostuksen kera. Toivotaan, että sama meininki jatkuu taas!

   • Juu, kyllä viime aikoina on usein ollut, että jos on tullut teidän tai Emilin matsi, niin suomenkielinen selostus on järkätty 😊 siitä propsit Eurosportille, jotain vastinetta rahoille.

 • Vaikkei ehkä joka lyönti ollutkaan niin laadukas kuin teiltä joskus ennen on nähty, niin kokonaisuus oli kyllä parasta Glassovaaraa ikinä. Strategia, yhteenpelaaminen, toistenne tukeminen vaikeilla hetkillä, wau! Tällä ilmeellä voitatte kenet tahansa. Kun nyt Englanninleirit ja vauvaherätykset on kokeiltu, täytynee teidän kehittää uusi sikakova juttu jotta draman kaari saa jatkoa…

  • Jep, strategian noudattaminen ja yhteispeli olivat kyllä priimaa eilen. Yritetään pitää sama yllä huomenna!

 • I was lucky to be at Roland Garros court 4 today to see you and Lloyd play amazingly well against tough opponents. You really did get the better of them even with the delay tactics in second set.. Another great win for you, you have both been playing so well over the past few tournaments , wish you the best for the rest of French Open .

  • Thank you very much for the kind words and especially for the support on court! It was a great match and what a way to play our first Roland Garros main draw match. Let’s keep it going!

 • Congratulations to you both on a comprehensive victory, very impressive. 👏 Can we talk about Mies? Watching him is like a study in the art of delaying tactics. Right from the coin toss, he’s the last to come to the net, he’s slow at getting up from his seat at the changeover, he’s slow in getting into position to receive serve, he’s the only player to use a towel between points (respect to the umpire for penalising him on serve 👍), he takes a toilet break after a 40 minute first set and his most desperate tactic, an MTO at 1-4 down in the 2nd set. 🤦‍♀️ And why was he always flexing his arms wide when standing at the net? Goodness he’s annoying but at least there were fewer ”C’mons” than in Munich, I can’t think why. 😁 I sense Krawietz is somewhat embarrassed by his tactics. Is there talk amongst other players about Mies? Well done for silencing the ”Kramies” cheerleaders. 👏

  I noticed GB Davis Cup captain Leon Smith was watching along with Jonny O’Mara who I think you could hear shouting encouragement during the match. Was Louis Cayer there?

  Good luck in round 2. 🤞

  • On ollut hienoa seurata neluriuraanne, joka kulkee kohti terävintä kärkeä. Professionaalia pelaamista, mutta koska olette huippujoukkue, voisitte jo pukeutua ylpeänä joukkueasuun!

  • Thank you, it truly was a great match! And I can 100% agree on your analysis about Mies’s tactics. He clearly knows the rules and tried everything possible to break our momentum but luckily it didn’t help. We kept our heads cool and kept on beating them.

   You are correct, GB Davis Cup captain Leon Smith was watching as was Jonny O’Mara. Louis Cayer couldn’t make it courtside for our match but he of course watched the match afterwards and gave some good input for the 2nd round. Let’s go!

 • Jösses! Huippupareja kaatuu kuin liukuhihnalla. Hienosti hoidettu revanssimatsi. Voitto kertoo, että teidän paketti kehittyy edelleen oikeaan suuntaan. Tietysti jälleenkohtaamiset huippupareja vastaan kertovat myös sen millä korkealla tasolla pelaatte rundilla. Tunnette myös seuraavan parin vahvuudet ja heikkoudet, joten hyvällä energialla vaan painetta peliin.💪

  • Jehh, voittojen ottaminen toisessa kohtaamisessa kertoo nimenomaan siitä, että me pystymme sopeutumaan ja kehittämään peliämme jatkuvasti. Toivottavasti sama jatkuu myös Behar/Escobaria vastaan!

 • Vakuuttava avaus RG’ssa! Huippupari taas nurin.
  Vähän enemmän ykkösiä ruutuun. Seuraava revanssi odottaa.
  Full ahead!

  • Vamos! Ykkösiä treenattiin kovasti tänään välipäivänä, joten eiköhän perjantaina kulje sekin.

 • Ei ole muuten Harrilla kuvaa Roland Garros -sovelluksessa. Kannattaisi toimittaa (jonnekin), niin näyttäisi sielläkin tosi ammattilaiselta.

 • Luvassa lisää revanssimatseja seuraavilla kierroksilla…???!!! 😉

  Hieno taktiikkavoitto ja yhteispeli luisti mainiosti…. tällä pelillä mennään pitkälle!

  Allez-allez!

Comments are closed.