Roland Garros R32, Heliövaara/Glasspool – Behar/Escobar 6-4, 6-2 (Teksti päivitetty)

Wau, eipä ollut mikään hassumpi esitys meidän tiimiltämme tänäänkään! Suorastaan suvereeni ottelu häviämättä tälläkään kertaa yhtään omaa syöttöä, ja kolmas kierros kutsuu. Kovin pitkään ei tästä hyvänolontunteesta kannata kuitenkaan nauttia, sillä pelit jatkuvat jo huomenna lauantaina, kun vastaamme tulee pari Nys/Zielinski.


Ensimmäisen kierroksen voitto saksalaisista oli herkullinen, mutta pelillisesti varsinkin omalta kohdalta vain melko hyvä. Niinpä jatkoimme eilen välipäivänä nöyrästi treenejä Jean Bouinin tenniskentillä Lloydin sekä valmentajiemme Louisin ja Boriksen kanssa. Treeni Lloydin kanssa kesti noin tunnin ja vartin, minkä jälkeen jäin vielä treenaamaan pelkkää syöttöä noin 45 minuutiksi. Eikä kyllä tosiaan mennyt hukkaan tuo treeni, jos tämän päivän ottelua katsoo.


Tänään matsimme oli ohjelmassa päivän toisena otteluna, ja saimme vielä eilen myöhään tietää, että matsiimme lisättiin ei ennen kello 12.30 alkamisaika, sillä Escobarin sekanelinpeli meni sen verran myöhäiseksi, että hänelle haluttiin taata kunnon lepo yön aikana. Pääsimme bollaamaan miellyttävästi Roland Garrosin kentille kello 10.30, minkä jälkeen söin kevyen lounaan ja laitoin varusteet kuntoon ennen matsikentälle astumista.

Matsin alku oli ihan tasainen, mutta oli selvästi havaittavissa, että kaikki pelaajat kentällä tunsivat ottelun olevan tärkeä, mikä näkyi pienenä jännityksenä vähän kaikkien otteissa. Kaikki pitivät avaussyöttövuoronsa vaivatta, mutta 2-2 -tilanteessa pääsimme yrittämään Escobarin syötössä murtoa. Ei kuitenkaan vielä tärpännyt. Sen sijaan 4-4 -tilanteesta Escobar ei enää selvinnyt. Voitin omasta ruudustani kaikki neljä palautuspistettä ja kun Lloydkin lopulta voitti breikkipallossa sen tarvittana yhden niin pääsimme syöttämään erävoitosta. Eikä Lloyd erehtynyt, vaan hyvät syötöt petasivat minulle mukavat paikat verkolla, mikä siivitti meidät erävoittoon 6-4.

Kuten ensimmäisellä kierroksella, jatkoimme hyökkäystä heti toisen erän alussa. Pitkähkö Escobarin ensimmäinen syöttövuoro päättyikin murtoon, ja tilanne alkoi näyttää meidän kannaltamme todella hyvältä. 3-2 -johdossa jouduimme ensimmäisen ja ainoan kerran vähän pulaan omassa syöttövuorossamme, mutta pari huippuvolleyta minulta murtopalloihin tulivat tärkeään paikkaan ja lopulta Lloyd sai pidettyä. Emmekä jättäneet momentumia käyttämättä, vaan mursimme Escobarin syötön vielä kertaalleen pitkän syöttövuoron päätteeksi siirtyen jo 5-2 -johtoon. Tälläkin kertaa oli minun vuoroni syöttää otteluvoitosta ja tyylillä se onnistuikin. Ensimmäinen ottelupallo tuotti tulosta, joten Lloydin volleywinnerin jälkeen ei tarvinnut muuta kuin nostaa kädet ilmaan tuuletuksen merkiksi ja nauttia!


Onhan kolmas kierros Grand Slamissa aina kova juttu, mutta erityisesti minua kyllä ilahduttaa, miten hyvällä pelillä se on saavutettu. Jos ensimmäisellä kierroksella Lloyd oli tulessa ja minä lähinnä pyrin hoitamaan oman tonttini, niin tänään osat kääntyivät toisin päin. Oma syöttö- ja palautuspelini oli lähes virheetöntä, ja verkollakin tuli monta tärkeää onnistumista. Ainahan joukkoon mahtuu joitakin huonojakin suorituksia, mutta kokonaisuutena suoritus oli minulta kyllä erinomainen.

Varsinkin syötönpalautustyöskentely oli ensimmäisen erän puolesta välistä alkaen mahtavaa. Tuntui, että tiesin koko ajan mihin vastustajat syöttivät ja mihin minun tuli lyödä palautukseni löytääkseni tilaa vastapuolelta kenttää. Taisi olla aika erinomaisesti skautattu vastustajien kuviot eilisen aikana. Samaten oma syöttöpeli tuntui tänään olevan aivan eri planeetalta ensimmäiseen kierrokseen verrattuna. Vaihtelin syöttösuuntia ja kovuutta onnistuneesti, ja syötin ykkössyöttöjä kenttään todella isolla prosentilla. Syötönkin osalta taktiikka oli siis erittäin onnistunut.

Ei siis ihme, että kentällä oli tänään niin nautittavan mukavaa. Toisen erän aikana huomasin taas muutaman kerran ihan spontaanisti hymyilevän ennen pisteen alkua, niin positiivinen fiilis oli kehossa. Monesti voiton kynnyksellä saattaa alkaa jännittää ja miettiä asioita liian tarkasti, mutta nyt saatoin vain antaa palaa, sillä mielessä oli niin vahvana sellainen tunne, että tämä matsi tulee kyllä kotiin. En sinänsä miettinyt voittamista, vaan annoin kehon toteuttaa sitä mitä se parhaiten osaa, ja luotin, että se vie pitkälle.

Uskon, että positiivinen asenteeni auttoi myös Lloydia pitämään energiatasonsa ylhäällä ja löytämään muutamaan tärkeään paikkaan erityisesti breikkipalloihin huippupalautukset. On mahdotonta pelata joka päivä täydellisesti, mutta Lloyd osoitti kyllä hienoa venymiskykyä olemalla nimen omaan ratkaisupaikoissa tänään rautaisen varma, vaikka muuten matsissa tulikin ehkä pari virhettä enemmän kuin keskiviikkona. Olemme tosi hyvä tiimi, ja se näkyy!

Mutta kuten ensimmäisen kierroksen jälkeen, nytkään ei ole aika jäädä nautiskelemaan liian pitkäksi aikaa, sillä vastaan tulee seuraavallakin kierroksella pari, jolle olen tällä kaudella massalla hävinnyt. Toki sillä kertaa parinani oli jenkki Lammons eikä Lloyd, mutta missään nimessä helppoja vastustajia ei varmasti tule taaskaan vastaan, vaikka ensimmäiset kierrokset pelattiinkin ehkä nimekkäämpiä miehiä vastaan. Nys/Zielinski pelaavat kovalla itseluottamuksella ja ovat tässä paikassa varmasti nälkäisiä.

Kolmannen kierroksen ottelumme on ohjelmassa jo heti huomenna lauantaina, joten Grand Slam -kisalle tyypillistä vapaapäivää ei huomiselle ole luvassa. Vastustajat ovat onneksi tuttuja, joten skauttauksen ehtii hyvin tehdä vielä tänä iltana, eikä kropassakaan tunnu olevan sen kummempia tuntemuksia, jotka lepoa tai hoitoa vaatisivat. Eihän tässä rehellisesti sanottuna kovin kauaa olla kentällä vietettykään, joten nyt on vain tärkeää pitää mieli virkeänä ja pelivire yllä huomista varten.

Tänään kentän laidalla oli ilahduttavasti kymmeniä suomalaiskannattajia kannustamassa, ja toivotaan, että sama positiivinen hurmosmeininki jatkuu huomennakin. Matsimme on päivän toisena otteluna kentällä 9 eli suunnilleen samoihin aikoihin kuin tänään, noin kello 13.30 Suomen aikaa. Kuvaa tullee jälleen ainakin Eurosport Playerin kautta, joten ei muuta kuin pommit kulmiin ja täysillä eteenpäin. Allez!

25 thoughts on “Roland Garros R32, Heliövaara/Glasspool – Behar/Escobar 6-4, 6-2 (Teksti päivitetty)

 • Kellosepän tarkkaa työtä toimistossa! 1h 13 min eli muutama minuutti vähemmän kuin edellisessä matsissa ja siitä vielä kohtuu korvaus! Eli upea suoritus molemmilta. Seuraava vastus ei ainakaan paperilla pahene, joten nyt on saumaa vaikka mihin. Siihen isoakin isommat👍👍!

  • Todellakin tarkkaa työtä ja hienoa tekemistä. Paperilla seuraava vastus ei tosiaan ole pahin mahdollinen, mutta pelillisesti varmasti meille paha rasti. Näyrästi siis eteenpäin päivä kerrallaan. 💪

 • Ja eipä ollut mikään hassumpi matsi katsoakaan!
  Suvereeni tosiaan. Jotenkin teistä näki, että osaatte, pystytte ja haluatte!
  En oikein osannut edes jännittää.
  Olipa hienoa nähdä Suomen lippuja katsomossa.

  Onnea kolmannesta kierroksesta!
  Huikeeta peliä!

  • Kiitos! Oli kyllä hieno tunnelma kentällä ja helppohan se on nauttia, kun peli kulkee ja kannustus kuuluu. Lisää tällaista kiitos!

 • Onnittelut Harrille ja Lloydille ehjästä suorituksesta! Jälleen upea voitto Suomeenkin!

  Sanoin jo aiemmin, että pelinne on niin vahvaa, että jopa mestaruus ON mahdollinen. Pysyn edelleen sanojeni takana. Henkka Kontisen uroteot dubbelissa ovat jo todistaneet, että se on tehtävissä. Kuten Harri itsekin rohkeasti sanoi: jokainen pari on mahdollista voittaa, mutta helppoja otteluita ei ole edessä. Näin juuri se on.

  Kannattaa pitää mielessä miten kävi Stan ”The Man” Wawrinkalle. Stanin itseluottamushan oli pitkään sen verran huono, että hän ei hienosta pelistään huolimatta uskonut voivansa kukistaa Kolmea Suurta (Djokovic, Federer, Nadal). Sitten hän kävi jossain kallonkutistajalla eli urheilupsykologilla, joka valoi häneen uskoa, että hänen pelinsä riittää KENEN TAHANSA kukistamiseen. Stan otti sitten itselleen jonkun tästä muistuttavan tatuoinnin käsivarteensa, jotta tsemppaus pysyisi aina mielessä kentälläkin. Kun sitten Stanilla oli riittävä itseluottamus, mikä oli lopputulos? Kolme grand slam voittoa ja niin vaan ne Kolme Suurtakin saivat kokea Stanin lyöntien valtavan mahdin. Jos vain Stan olisi hoksannut hyvyytensä tason vielä aiemmin, niin saavutukset saattaisivat olla vieläkin suurempia.

  Se mitä yritän tässä sanoa on se, että jos et usko kykeneväsi voittamaan vastustajaa, niin se passivoi ja lannistaa. Harvoin sillä asenteella voitatkaan. Sen sijaan on selvää Harrin ja Lloydinkin tapauksessa, että ”kaikki on mahdollista” ei ole vain turhaa jenkkityylistä hömppää tai sanahelinää. Tämä pari on jo osoittanut kentällä, että he kykenevät kaatamaan maailman parhaita pareja. Niinpä siis ihan kylmät faktat puhuvat puolestaan, että kenenkään edessä ei tarvitse alkaa kumartelemaan. Harri ja Lloyd voivat kunnioittaa jokaista paria, sillä eihän tällä tasolla tule vastaan huonoja pelimiehiä. Mutta nöyristelyyn ei ole aihetta, vaan joka matsia voidaan lähteä optimistisesti voittamaan.

  Joka kisassa tulee olla ison kuvan tavoitteena mestaruus. Piste pisteeltä, peli peliltä, erä erältä, ottelu ottelulta hiljalleen kohti tavoitetta. Tietenkään läheskään aina mestaruus ei onnistu, mutta ammattilaisena ei voi koskaan lähteä häviäjän asenteella liikkeelle. Toivon tosiaan, että Harri ja Lloyd myös itse uskovat siihen, että jopa Grand Slam mestaruus on heille mahdollinen! Tottakai se edellyttää hurjaa voittoputkea ja kovia venymisiä tiukoissa tilanteissa, mutta tennistä vuodesta 1984 asti seuranneena olen vakuuttunut heidän kyvyistään. Olen niin muinainen, että aloittelin omat pelit PUUMAILALLA…Hehheh!

  Silloin kun Harri ja Lloyd pystyvät pelaamaan omalla korkealla tasollaan, he voivat kaataa ihan minkä parin tahansa, millä alustalla tahansa. Ei muuta tsemppiä kisaan ja pysykää kentällä koko ajan keskittyneenä, jotta saamme nauttia vielä tulevistakin voitoista. Toivon todellakin teille mestaruutta!

  • Wow, kiitos hienosta ja tsemppaavasta kirjoituksesta! Siinä on monta hyvin osuvaa pointtia, joista tärkeimpänä se, että edetään pienet askeleet kerrallaan päätyä kohti. Kun keskittyminen on oikeissa asioissa niin mikä vain on mahdollista. 💪

 • Jälleen mahtava revanssimatsi ja tasapainoinen peliesitys sekä sinulta että pariltasi. Muutama maukas ohitus tekee varmasti hyvää matsin sisällä. Tuntui, että peli oli jatkuvasti näpeissänne. Tästä kohti tuttua vastustajaa jälleen. Taktiikkaan pienet tarkistukset ja siitä vaan uusia pettymyksiä (vastustajalle) tuottamaan. Ei kahta ilman kolmatta?

  • Vamos! Tämä oli kyllä hyvä matsi tänään. Eikä tosiaan jätetä turhaan revanssihenkeä tähän, vaan jatketaan huomenna samaa myllytystä. 💪

 • Isot kättentaputukset ja onnittelut upeasta pelistänne ja voitostanne!!! Kuten Vesku edellä toteaa, voitte
  aivan hyvin voittaa koko turnauksen. Teillä on todellakin siihen tarvittavien voittojen avaimet käsissänne, tulipa vastaan mikä tiimi tahansa. Teidän isosti kasvanut itseluottamus ja vahva usko omaan osaamiseenne sekä ennenkaikkea kyky valmistella takniikka ja pitää oma voittava pelitapa hyppysissä. Tämä näkyy teidän kummankin loistavina suorituksina, kuten taas tänään. Mahtavaa menoa!!! Tsemppiä seuraavaan matsiinne, kotikatsomot ovat valmiina hurraamaan!!!

  • Kiitos! Kaikki on mahdollista, mutta edelleen pienin askelin nöyränä jatketaan eteenpäin. Muutkin osaavat pelata, joten voitto on ansaittava jokaisessa matsissa uudelleen. Mutta oikealla tiellä ollaan! 💪

 • Onnea hienosta voitosta! (loysimme vihdoin France-TV:lta ottelunne, kun Eurosport Playerista pelinne ei taalla Ranskassa nay). Hauskasti ranskaa puhuva tuomari aansi nimesi Eliovaara 🙂

  • Kiitos! Hienoa, että peli näkyi myös täällä kisan kotimaassa. Nimeni on kyllä Ranskassa aina vähän hankaluuksia tuottava. Kisapaikallakin saa joka kerta olla tavaamassa kirjain kirjaimelta, että saa mm. kuljetukset ja treenikentät varattua oikealle miehelle. 🙂

 • Hyvin pelattu, molemmat. Molempien varmuus myös peruslyönneissä on ilahduttavasti kasvanut sen lisäksi, että tehoa niihin on tullut lisää. Nyt taas nollaatte, keskitytte seuraavaan ja tsemppiä siihen.

  • Vamos! Takakentän pelaaminen on kyllä mennyt paljon eteenpäin, mikä korostuu erityisesti massalla. Lisää tätä!

 • Kyllä oli tämän päivän matsi todella suvereeni esitys. Kuten muutkin ovat sanoneet, ei oikein osannut edes jännittää, kun teidän tasonne on niin korkea … 29/34 ykkössyötöissä. Tuntui, että ne olivat kaikki täyttä tulta.

  Niin kuin Mikko sanoi, nyt vain täysi nollaus tämän huikean matsin jälkeen ja sitten keskittyminen seuraavaan matsiin, jossa olette (ehkäpä valitettavasti) suosikkeja. Sama taistelu heitäkin vastaan !

  • Oli kyllä suvereeni esitys, vamos! Samaa rataa vain nöyrästi eteenpäin ja huomenna uudestaan pommit nurkkiin. 💪

 • Revenge victories come in 6-4, 6-2 packages it seems. 😁 Another comprehensive win. The only moment of concern being the 2 BPs on Lloyd’s serve at 4-2 in the 2nd set especially the one you saved at the net when the ball trickled over. Absolute skills. 😎😃 More of the same tomorrow. 💪

  As you probably know, Lloyd’s brother (Parry) is an actor, and next week he guest stars (as a drug dealer 👀) in one the UK’s top soaps, Emmerdale. How long before Lloyd is more famous than his older brother? 😉👍

  • Vamos, we want more revenge victories tomorrow! 💪 That Lloyd’s service game in the 2nd set was very crucial and kept the momentum on our side of the court. No surprise I was quite pleased with the volleys in break points. 😉

   And I heard Lloyd’s brother is an actor who has done some work in big shows before. I guess we need to wait until Wimbledon before we can make Lloyd as famous as Parry. 😀

 • Wau mitä peliä! Ykkösetkin korjaantui hienosti.
  Samanlaisella tekemisellä kolmen revanssin putki kotiin huomenna!
  Matsi kerrallaan full ahead!

 • Onneksi olkoon! Kuten muut ovat jo sanoneet, niin loistava peli teiltä molemmilta. Olin niin onnekas, että pääsin seuraamaan ottelua ihan paikan päällä. Oli tosiaan hauskaa huomata, että oli melkein kotikisat kun suomalaisia oli niin paljon katsomossa. Sinun pitää opettaa hieman suomea Lloydille, niin ei tarvitsisi vaihtaa kieltä kun häntä kannustetaan. Huomaako muuten kentällä ne kannustushuudot, vai oletteko niin keskittyneitä peliin että menee ohi?
  Toinen kysymys, tietyt ottelut ovat tosiaan niin suositut, ettei puoletkaan porukasta mahdu katsomoon. Miten pelaajien kohdalla, jos esim haluaa käydä katsomassa tulevien vastustajien otteluita. Pääseekö jonon ohi, vai oletteko samassa asemassa muiden katsojien kanssa?

  • Kiitos isosti vielä tuosta toisen kierroksen kannustuksesta! Kannustushuudot kuuluvat tosi hyvin pelaajienkin korviin, ja niistä saa kyllä paljon energiaa seuraavaan pisteeseen. Ja sama toimii myös toiseen suuntaan, jos ei kulje niin vastustajankin kannustuksen alkaa kyllä kuulla vähän turhankin selvästi…

   Ja pelaajille sekä valmentajille on mahdollisuus päästä jonon ohi katsomoihin täällä Roland Garrosissa. Aika moni tyytyy silti katsomaan matseja telkkareista pukkarissa tai pelaajaravintolassa.

 • Kyl ootte kovia! Harmitti niin kovasti kun en ollut tilaisuudessa näkemään perjantain otteluanne, ja nyt vielä enemmän kuin luin pelianalyysisi ja seuraajiesi kommentit. Pääasia kuitenkin, että Flashscoressa oli tummennettuna oikean tiimin nimet; oon niin onnellinen puolestanne! Kiitos loistavista penkkiurheiluhetkistä, tänään taas mukana kotikatsomossa. On hienoa, että suhtaudutte jokaiseen vastustajaan edelleen vakavasti ja suuremmin leijumatta, isoista voitoista huolimatta. Se ei ole pois itseluottamuksesta, se on pelin kunnioittamista. Yesss!!!!

 • ”Ja otettiinpa minusta nyt se puuttuva kuva Roland Garrosin nettisivuille”
  Vaan eipä se tarkoittanut että ranskalaiset olisivat saaneet sen sinne… Ehkä siinä vaiheessa sitten kun nostatte mestaruuspokaalin.

 • Mnullakin kävi vähän ”Sirkat”, kun sattui veneen vesillelasku samaan aikaan teidän ottelun kanssa, eikä noi nosturinkuljettajat tai talkooporukat osaa (vielä!) laittaa asioita tärkeysjärjestykseen!!! Mitä vähän sain katseltua niin tuntui vielä paremmalta kuin avausottelu. Escobar näytti ajoittain tutisevan puntin ilmeentymältä. Ei mitään jakoa. Tämä teidän juttu alkaa jo kasvaa sen verran isoksi että kiinnostaisi laajemmatkin anaalyysit
  Kunnioitan suuresti urheilijoita jotka jaksavat tehdä töitä paluun eteen. Kiekara, Korte, Heliövaara tulevat ensimmäisenä mieleen. Siinä sitä on esikuvaa tuleville polville. Kirja?
  Onnea päivän otteluun!

Comments are closed.