Roland Garros R16, Heliövaara/Glasspool – Nys/Zielinski 7-6(7), 6-3 (Teksti päivitetty)

Aijaijai mitä herkkua tarjoillaan Pariisissa! Meidän tiimimme jatkaa Grand Slam kvartsiin Roland Garrosin massalla ja unelma sen kuin elää. Ihan huikeaa! Tämän päivän ottelu oli selvästi kisan vaikein tähän mennessä, mutta jaksoimme taistella ja kyllähän se palkittiin. Puolivälierä siis seuraavaksi maanantaina, jolloin vastaan astuu kokenut pari Bopanna/Middelkoop.


Eilisen vakuuttavan voiton jälkeen oli hieman odotettavissa, että yhtä helpolla tuskin tänään päästään. Välipäivää ei tällä kertaa ollut tarjolla, joten eilisilta sujui tulevien vastustajien otteita vakoillessa ja taktiikkaa muodostaessa. Niinpä mieli oli ehkä aavistuksen väsynyt tänään kentille aamulla saapuessa. Mutta noudatimme joka tapauksessa eiliseltä tuttua kaavaa eli lyönti kello 10.30, perään kevyt lounas ja varusteiden valmistelun kautta kohti matsikenttää, jossa ottelumme käynnistyi kello 12.30.


Matsin alkaessa kentällä oli heti alusta asti sellainen tunne, että myös vastustajat olivat kovalla itseluottamuksella liikkeellä. Syötöt tulivat painavammin ja tarkemmin kuin edellisissä otteluissa, minkä lisäksi vastustajat myös pyrkivät palauttamaan todella aggressiivisesti. Kumpikaan joukkue ei ollut hävinnyt syöttöään kahdella ensimmäisellä kierroksella, joten ei ihme, että aika tasaisesti syötönpidoilla edettiin tänäänkin.

Meillä ei juurikaan ollut sanottavaa vastustajien syöttövuoroissa, mutta 4-5 -tilanteessa erätappio oli Lloydin syöttäessä kyllä todella lähellä. 15-40 -tilanteesta selvittiin Nysin rystyn painuessa leveäksi, mutta 30-40 -tilanteessa tarvittiin vähän tuuriakin, sillä Zielinskin erinomaisen palautuksen jälkeen Nys oli lähes verkon päällä lyömässä rystyvolleytaan, mutta ei aivan ylettänyt palloon tarpeeksi hyvin, ja lyönti karkasi pitkäksi. Valtavan tärkeä pito kuilunpartaalta piti meidät mukana erässä, ja lopulta kahden syötönpidon jälkeen erä ratkaistiin tie breakissa.

Tie breakista ei draamaa ja tilanteita puuttunut. Lloydin hyvä palautus vei meidät 3-1 -johtoon, ja puolia vaihdettiin 4-2 -tilanteessa. Hyvä takakenttäpeli vastustajilta tasoitti minibreikit, ja 4-4 -tilanteesta eteenpäin seuraavat kuusi pistettä päättyivät aika yllättävästi kaikki palauttajien voittoon. Painostin Nysin tuplaan tulemalla todella lähelle kentän sisäpuolelle ottamaan hänen kakkostaan vastaan 4-4 -tilanteessa, mutta Lloydin kumpikin syöttöpiste päättyi sen jälkeen volleyepäonnistumisiimme. 5-6 -eräpallotilanteessa Lloydin kämmenpalautus linjaa pitkin oli kuitenkin millintarkka, ja pääsin korjaamaan helpon rystyvolleyn verkon päältä.

Puoltenvaihdon jälkeen oli Zielinskin vuoro kipsata kaksoisvirhe minun ruutuuni, mutta ei tullut voitto meille vielä ensimmäisellä eräpallolla. Syöttöni Zielinskin kämmenpuolelle oli ihan kohtuullinen, mutta puolalainen palautti urku auki kämmenensä niin kovaa, ettei Lloyd ehtinyt kissaa sanoa tai edes laittaa mailaa eteen, vaan pallo napsahti suoraan häntä kylkeen. Hyvä ykkösvolley toi kuitenkin seuraavan pisteen meille 7-7 -tilanteessa. Ja 8-7 -tilanteen pisteestä jäi sitten vastustajille varmasti ainakin pienet traumat. Lloyd kiersi palautuksen kämmenelle ja löi ihan hyvin kohti Zielinskiä, joka oli kuitenkin hereillä. Hän löi kovan volleyn krossina ja ajatteli varmasti sen riittävän, mutta refleksivolleyni oli ylivoimaisesti ottelun paras. Pallo putosi ihanasti lyhyenä krossina vastustajien ulottumattomiin ja isot tuuletukset olivat vähintäänkin paikallaan.

Mutta matsi ei ensimmäisen erän jälkeen ollut suinkaan vielä ohi. Vastustajat painostivat meidän syöttöjämme todella vahvasti heti erän alussa ja oli lähes ihme, että selvisimme varsinkin minun syöttövuorostani 1-1 -tilanteessa kuivin jaloin. Vastustajat painoivat peruslyöntipommia ja lobbia vuorotellen todella kovalla laadulla, mutta edes neljä peräkkäistä etupalloa eivät saaneet meitä murentumaan. Valtavan tärkeä pito piti meidät johdossa 2-1.

Ja kappas vain, ei tainnut Zielinskin pää kestää menetettyjä murtopalloja, sillä seuraavaan gameen tuli ottelun ainoa murto. Pari huippusuoritusta ja yksi tupla toivat meille 0-40 -johdon, ja lopulta kolmas murtopallo tuotti tuloksen Nysin volleyn jäädessä verkkoon. Zielinski hakkasi mailansa säpäleiksi ja taisi samalla vähän napsahtaa selkärankakin. Paine murron takaisin ottamiseksi kasvoi vastapuolella liian isoksi, eivätkä palautukset pysyneet enää kentässä. Kaksi ihanan helppoa pitoa vei meidät 5-2 -johtoon, eikä Lloyd erehtynyt 5-3 -tilanteessa. Ensimmäinen matsipallo jäi käyttämättä, mutta 40-40 -tilanteen kautta hankittu toinen ottelupallo toi sen kaivatun helpotuksen. Ja saihan sitä taas tuulettaa.


Ja kyllähän noissa tuuletuksissa purkautui aika paljon tunnetta ulos. Tämän päivän ottelu oli mielettömän intensiivinen ja vaati absoluuttista fokusta jokaisessa pisteessä. Onnistuimme upeasti pysymään jatkuvasti läsnä ja kiinni hetkessä, sillä emme missään vaiheessa murehtineet taakse päin tai miettineet tilannetta eteenpäin. Yksi pallo kerrallaan. Seuraava piste on ainoa mihin voi vaikuttaa, joten keskitytään vain ja pelkästään siihen.

Kaksi ensimmäistä kierrosta oli pelillisesti niin priimaa jommaltakummalta meistä, että tänään samaan flow’hun oli vaikea päästä. Teimme kuitenkin jatkuvasti parhaamme, haimme palautuksia kenttään ja pyrimme syöttämään fiksusti. Takakentän ralleja ei tänään kovin montaa tullut, mutta verkolla olimme sitäkin useammin takakentältä pommittavia vastustajia vastassa. Pyrimme pitämään volleyt matalina ja lyhyinä, jotta vastustajat eivät pystyisi lämäämään kovia peruslyöntejään, mutta varsinkin Nys oli noissa matalissakin palloissa huikean hyvä. Pallo tuli hänen mailastaan todella kovaa ja tarkasti kohti, ja kun Zielinski täydensi peliä muutamalla hienolla lobbillaan niin jouduimme kyllä venymään verkolla parhaimpaamme.

Oli aika osuvaa, että brittivalmentaja Louis on laittanut meidät harjoittelemaan Lontoon treenileirin jälkeen jokaisessa sessiossa lämmittelyt mukaan lukien nimenomaan refleksivolleyta. Tänään verkolla tarvittiin nimittäin nopeita käsiä kerta toisensa jälkeen, ja varsinkin ensimmäisen erän eräpallon voitto oli tuosta malliesimerkki. Ei ihme, että Louiskin oli aika ylpeä tiimimme suorituksesta matsin jälkeen. 😊

Mutta edelleen tämän päivän matsissa korostui kyllä se, että olemme vieneet niin harjoittelussa kuin otteluissa keskittymiskykymme uudelle tasolle tämän kevään aikana. Kaikki tekeminen on ammattimaisempaa ja kun fokus pysyy jatkuvasti korkealla treeneissäkin, niin pidempiä huonompia jaksoja ei tule enää otteluissakaan. On se aika kova suoritus, että olemme pitäneet nyt kolmen kierroksen ajan kaikki syöttövuoromme. Massalla ja vielä aika kovia vastustajia vastaan. Ei meitä vastaan voi siis kovin kiva olla pelata.

Toivotaan siis, että myöskään kvartsivastustajamme Bopanna/Middelkoop eivät tykkää meitä vastaan pelata. Tuo ottelu on vuorossa maanantaina, mutta aion kyllä tämän illan keskittyä kaikkeen muuhun kuin tuohon seuraavaan matsiin. Mieli kaipaa pientä lepoa, ja ehdimme varmasti huomennakin rakentaa ottelutaktiikan ihan rauhassa. Tänään saa hetken nauttia uudesta virstanpylväästä uralla, Grand Slam kvartsi on nimittäin sellainen tulos, jota kelpaa muistella vielä uran jälkeenkin. Mutta ei tämä toivottavasti tähän jää, eikä toivottavasti myöskään ainoaksi kvartsiksi.😉

Tänään siis annetaan mielelle ja keholle kaivattua lepoa, mutta huomenna on taas aika iskeä back to business. Kevyet treenit luvassa aamupäivällä, minkä jälkeen siirretään katseita kohti maanantain ottelua. Ja jatketaan taas pommien lyömistä kulmiin. Allez!

82 thoughts on “Roland Garros R16, Heliövaara/Glasspool – Nys/Zielinski 7-6(7), 6-3 (Teksti päivitetty)

 • Erinomaista peliä källeen, hieno voitto! Nyt taas nollaus ja fokus kvartsiin…. Jatkakaa samaan malliin.

 • Onnea Harri!! olette jo kahdeksan parhaan joukossa ja millä esityksellä. Sitten vaan seuraavaa ottelua voittamaan.

  • Kiitos! Aika kova suoritus jo nyt, mutta ei tietenkään tyydytä vielä tähänkään 💪

 • Todella hienoa, onnea! Ei taida tarvita mennä Surbitonin Challengeriin :D! Jännä miten jopa 200 pistettä lisää jossain tilanteissa ei nosta rankingia kuin pari pykälää, esim sun kohdalla just about sijojen 39 ja 43 välillä 300p ero ja sitten 26-35 on ”vain” 200+ p ero.

  • Kiitos! Surbiton jää nyt valitettavasti väliin. 😁

   Mutta nuo ranking-sijojen väliset piste-erot jaksavat kyllä aina ihmetyttää. Miten voikaan näin iso pistepotti vaikuttaa sijalukuun niin vähän? No, vielä pari voittoa niin eiköhän sitten saa jo vähän isompaa nousua aikaiseksi.

 • Aika Nadalia: Slamin kvartseihin häviämättä syöttöä tai erää. Kolme voitettu, kolme jäljellä.

 • Onnea Harri ja Lloyd! Minua ottaa päähän, sillä missasin matsin. Luulin, että teille on välipäivä tänään ja katsoin päiväohjelman eilen huonosti. No, pääasia, että taas tuli hieno voitto! Pitäkää pää kylmänä, ei kipsausta ja vamooooos eteenpäin! 🙂

  • Kiitos! Tuli tosiaan aika nopeasti ilman välipäivää tämä ottelu. Mutta ei onneksi tuottanut meille itsellemme vaikeuksia. Maanantaina sitten lisää!

 • Nyt oli hengen voitto! Ekassa erässä ja tokan alussa taktisesti erä- ja murtopalloja vastustajalle, ja sitten nami pois.

  • Todellakin! Oltaisiin voitu helposti hävitä kumpikin erä, mutta kantti kesti. Ja se palkittiin!

 • Näin se homma etenee! Varmanoloista työtä taas kerran. Juhlat jatkukoon GS kakkosviikolla! Tsemit niihin!

  • Grand Slam -kakkosviikko on kyllä aika makea juttu. Jatketaan vain täysillä eteenpäin!

 • Nyt on iso vaihe silmässä. Mahtavaa! Onnea tähänastisesta ja menestystä vaikka päätyyn asti!!

 • Onnittelut…tuntuu että oli muutakin kuin sattumaa että Rooman ja Pariisin menestysviikot tulivat pian sen jälkeen kun Louis Cayer hienosääti teiltä taktiikkaa ym kuntoon

  • Kiitos! On kyllä Louis ollut aika korvaamaton apumies viime aikojen menestyksen takana. Ei hassumpi valinta itseltänikään jatkaa brittitallissa. 🙂

 • Wow, onnea!
  Hieno matsi ja hienot tuuletukset!
  Mahtavaa, että saatiin myös Lloyd hymyilemään ja jotain tuuletuksen tapaista.
  Taitaa kaveri syttyä kun pelit vaan jatkuu.
  Menkäähän päätyyn saakka!

  Iloa katsoa, kiitos!!

  • Wow, kiitos! Pikkuhiljaa alkaa englannin mieskin lämpenemään, kun GS-loppupelit häämöttävät. 😀 Jatketaan tätä!

 • Mahtava matsi, oli hienoa kokea ihan paikan päällä! Ja liput on jo maanantaillekin…!

 • Hellurei! Ei kahta ilman kolmatta. Pelinne pysyi hienosti kasassa vaikka vastustaja paukutti kovaa ja kohti. Syöttövuorot hoiditte hienosti. Mutta vieläkin pystytte parantamaan ja nostamaan tasoanne. Seuraavassa pelissä paineet on vastustajallanne. Nauttikaa! 💪💪

  • Todellakin kehitettävää jäi tästäkin matsista. Eli taktiikka viimeisen päälle minttiin, ja maanantaina nautitaan taas. 💪

  • Jess! Tuo refleksivolley oli kyllä kohtuullisen maukas. 😎 Mutta kuten kirjoitin, niitä on treenattu eli ei suinkaan mikään vahinko!

 • Magnifique! 🥳 What a tight battle! The first set TB was a heartstopper 😁 but a reaction stop volley will always get the job done. 👏 Saving 4 BPs on your serve at 1-1 in the second set and taking it on your first game point must have been gut wrenching for your opponents and so it proved. Thank goodness it wasn’t no-ad scoring. 😄 I think you’ve won the toss in each match but always choose to receive. It’s clearly working but is the decision based on who you’re playing?

  I believe all quarter-finalists get tickets to tonight’s Champions League Final. 😉😁

  Enjoy some 🥐 and🥖 and good luck on Monday. 💪

  • Thank you, very spot on analysis! Saving all those BPs in the beginning of the 2nd set was so important for the momentum of the game. As that regular-ad scoring really increases the pressure of the server as the games go on for longer.

   First two matches we decided to receive as we wanted to get one game with less pressure to start the match. In the 3rd round we elected to defer, as we wanted Lloyd to serve first and also needed him to serve from the end where the camera was as the sun was in a difficult position for his ball toss. Lots of variables! 🙂

   Football was interesting but only on TV unfortunately. 😁

 • Mektic/Pavic = ulkona. Herbert/Mahut = ulkona. Mahtava homma että nuo kokeneet ja pelottavat parit on ulkona, parantaa uskoakseni Harrin ja Lloydin mahdollisuuksia entisestään. Nyt katsoin kaaviosta, että vastaan tulee kokeneet pelaajat Bopanna/Middelkoop. Varmasti taas kova ja vaikea ottelu tulossa, mutta on voitettavissa!!! 😀

  • Kyllä, nyt on tilaa loppupeleissä! Mutta kovia ovat kaikki parit edelleen, ei auta kuin tehdä parhaansa päivä kerrallaan. 💪

 • ”Nyt saa huutaa, nyt saa tuulettaa”, jääkiekkoa ja neluria samanaikaisesti, ja yhtä jännää molemmilla kentillä. Oli hienoa neluria, jossa molemmat onnistuivat. Harri Flow Reaktiovaara oli tänään erityisen vaarallinen vastustajille. Se ensimmäisen erän ratkaissut ”munien suojelu”-lyönti oli erityisen hieno 🙂

  • Hehe, enpä ole tuota lempinimeä ennen kuullutkaan. 😁 Mutta ihan osuva se kyllä on. Lisää tätä!

 • Auttanee asiaanne että Middelkoop
  ominaispiirteineen tuli sinulle
  tutuksi Moskovan monen matsin
  aikana, Harri.
  Kuten olet sanonut: pommeja kulmiin –
  vamos!

  • On siinä tosiaan puolensa! Mutta toki Middelkoop tuntee minut myös nyt paremmin. 🙂 Pommeja kulmiin tottelee silti jokainen. 💪

 • Wau! Olipas penkkiurheilijalle iltapäivä.
  Otitte joukkueena taas voiton ja kvartsipaikan.
  Liveranking näyttää sulle nyt sijaa 39 ja lloydille sijaa 51! Hiphei.
  Suomi-Usa samaan aikaan 4-3 ja Lätkän finaaliin Tampereella.
  Ottakaa rennosti seuraavat matsit. Kaikki on edelleen voitettavissa.
  Full Ahead!!!

  • Huikeeta! Ranking-liike oikeaan suuntaan on kyllä makea juttu tämän menestyksen myötä. Rennolla asenteella eteenpäin!

 • Onneksi olkoon taas! Olipa jännittävä ottelu. Eka erä aikamoista selviytymistä, tuntui etteivät ykköset uponneet ja lentolyönnit jäi hieman kesyiksi niin että vastustajat pääsivät tykittämään. Mutta rittää että voittaa tärkeät pisteet. Ottelu taisi ratkea siihen kun pelastit ne BPt toisessa erässä. Toivottavasti ei häirinnyt kun katsomosta vaadimme lisää ässiä. 🙂
  Katsomossa kuulin myös brittiparin puhuvan teistä. ”That is Glasspool and the other guy with the difficult name. They are the new guys I talked about. Doing really well now.” Eli nimi kuntoon ja pari voittoa lisää niin olette kohta myös brittiyleisön ykköspari.

  • Kiitos! Oli kyllä jännittävä ja intensiivinen ottelu. Tuntui, että sai koko ajan olla venymässä omissa syötöissä parhaimpaansa, mutta jaksoimme taistella piste kerrallaan. Eikä tosiaan häirinnyt huutelu katsomosta 😁

   Nyt vain samaa rataa eteenpäin, niin eiköhän nimet tule tutuksi isommallekin yleisölle!

 • Näitä viimeisimpiä pelejä katellessa on tulosten lisäksi aika paljon ilahduttanut se miten peli ei ole täydellistä highlight reel- ja oppikirjakamaa ihan koko ajan, vaan väliin tulee vähän huonompiakin pisteitä – ja siitä huolimatta ei vene keiku vaan homma pysyy komeasti hanskassa. Ei ole onnettaren apujen eikä vastustajien huonojen päivien varassa voitot enää kenestäkään, samalla tekemisen meiningillä vaan eteenpäin, nyt on viikko Garrosia jäljellä ja isot stadionit odottaa teitä 💪

  • Erittäin osuvasti sanottu! Olemme valmentajiemme kanssa pistäneet merkille ihan saman asian, ja se on kyllä tosi positiivinen juttu, että hyvällä perustekemiselläkin menestystä tulee. Nyt vain vielä vähän tarkkuutta lisää ja stadionit haltuun!

 • Onneksi olkoon mahtavasta matsista ! Tänään tuli sitten vastaan todella upeasti pelaava pari … onneksi heillä oli yksi heikkous: kakkossyöttö ja varsinkin tuplat … myös tärkeissä kohdissa. Sinulta sen sijaan ihan mielettömät kakkoset huipputärkeissä breikkipalloissa tokan erän alussa. Mukaan lukien kakkossyötön ässät !! Onneksi syötit kaikissa breikkipalloissa Nysin rystypuolelle … sen jälkeen, kun hän paukutti täysillä kämmenpuolen syöttöösi eräpallossa.

  Mikon sanoilla: Täysi nollaus ja sitten täysi keskittyminen maanantaina. Tällaisella pelillä teitä ei pysäytä mikään pari. Allez !

  • Isot kiitokset! Pelasi kyllä vastustajaparikin tosi korkealla tasolla, mutta pari kaksoisvirhettä tuli heille kyllä pahoihin paikkoihin. Pienestä on homma kiinni, onneksi tällä kertaa kääntyi näin päin. Toivotaan, että sama meno jatkuu maanantaina, allez!

 • Matwesta tuli Moskovassa suuri ihailijasi. Ei voinut millään ymmärtää miten kukaan on voinut hakea sen yhden pisteen. Nyt voit verkon toiselta puolen näyttää hänelle miten se tehdään! GS-semiltähän tämä hieman jo haiskahtaa…

  • Haha, Matwe ei tuota Moskovan pistettä ole varmasti unohtanut. Toivotaan, että se laittaa hänet yrittämään vähän liikaa huomenna. 😉 Mutta hieno matsi on joka tapauksessa varmasti tulossa!

 • Tuomari alko kyllästyä 2. erä alkupuolen taisteluun ja tasatilanteisiin: väänsi oikeen rautalangasta 4. tai 5. kerran ”e-ga-li-tee”…. 👍

  • Haha, oli kyllä pitkä game tuo syöttövuoro enkä ihmettele jos tuomariakin kyllästytti! 😁

 • Ei muuta kuin onnea ja nauttikaa! Vanhukset pelaa taas vähän rauhallisemmin, mutta kokemusta vastaavasti riittää.

 • Huikea matsi taas tänään ja hienot tuuletukset 1.erän voiton jälkeen. Tänäänkin tuitte toisianne hyvin niissä muutamissa hankalissa paikoissa. Hyvä syöttö ja verkolta kenttään. Lisää tätä, nyt voinee unohtaa CH-kisat kokonaan….!!!! 🙂 🙂

  • Mahtava ottelu, kiitos! Loistavaa tiimityötä ja henkisesti upea suoritus. Toivottavasti on CH-kisat nyt tämän kauden osalta pelattu. Jos ei Talissa marraskuussa sitten kotikisaa halua pelata. 🙂

 • Erinomaista, että taas tuli hieno voitto!
  Olisin kuitenkin eri mieltä ekan erän eräpallon ykkössyötöstäsi. Se ei ollut ihan kohtuullinen, vaan melko huono ainakin katsottuna ruudulta. Vastustajan kovemmalle puolelle, todella hyvälle kämmenelle, ei hirveän kovaa vaan varmana eikä keskiviivalla vaan useampi sentti viivalta. Seurauksena kova pommi Lloydin kylkeen. Olet syöttänyt hyvää kickiä rystylle ja hyvää suoraakin rystylle kakkoseen. Nyt et. Onneksi ei ratkaissut ekaa erää, olin hyvin huojentunut. Sori, jos sanoin liian suoraan mielipiteeni.
  Pääasia on kuitenkin kokonaisuus, joka oli erinomainen yksityiskohtineen. Mahtava voitto, jatkakaa samalla tavalla.

  • Mahtava voitto, se oli tärkeintä!

   Ehkä tuo syöttö olisi voinut olla aggressiivisempikin, siitä olen samaa mieltä. Mutta Zielinski aavisti oikein ja löi kyllä ihan naurettavan kovan palautuksen. Too good, sanoisi englantilainen. 🙂

 • Onneksi olkoon Harri H! Henri Kontinen saamassa arvoisensa seuraajan. Miten mukavaa olisi vielä nähdä joskus kentällä teidät molemmat yhdessä huippuvireisenä kentällä. Henrin paluuta odotellessa upeaa, että Englanti tuottaa vientiinkin nykyään korkeatasoisia nelinpelaajia 🙂

  • Kiitos! Henrin saavutuksiin on toki vielä matkaa, mutta parhaani yritän. 🙂 Ja olisi kyllä hienoa vielä joku päivä pelata yhdessä. Siihen asti luotetaan Lloydiin. 💪

 • Well done you two, that was tough watching! You’re getting stronger and more together every time I see you and definitely deserve to be playing at this level. Good luck next week, and maybe I can see you in the London tournaments. Allez onwards. Chapeau.

  • Thank you! We are certainly becoming more of a proper team as we learn to know each other better and better. Hopefully this tournament lasts for another week before it’s time to head to grass courts. Allez!

 • Kiinnostava asia on tuon massan määrä/alustan nopeus. Oliko siis Roomassa esimerkiksi erilainen pinta? Kovilla kentillä on (amatöörin termein) hitaus/nopeus- indeksi vai mikä se on, onko massoilla sama vai pitääkö mennä ns. kokemuksen kautta?

  • Massakentillä nopeus vaihtelee kyllä tosi paljon, eikä aina tarvita edes paikan vaihtoa. Viileät kosteat olosuhteet hidastavat peliä huomattavasti lämpimään aurinkoiseen päivään verrattuna. Esimerkiksi Roomassa on keskimäärin aika hyvät kelit, joten siellä peli on yleensä nopeaa, kun taas täällä Pariisissa voi olla viileääkin. Nadalkin sanoi juuri haastattelussa, että pitää varsinkin iltasessioiden olosuhteita täällä Pariisissa jopa liian nihkeinä eikä hän haluaisi massalla pelata auringonlaskun jälkeen.

   Kokemuksen kautta siis pääasiassa mennään massalla. On vain sopeuduttava siihen, että jonain päivänä pomppu on matalampi ja hitaampi kuin jonain toisena.

   • Kiitos Harri tästäkin valaisevasta vastauksesta ja toivon, että et ehdi tulevaisuudessa faneiltasi vastata kaikkiin tuhansiin viesteihin. Tsemiä toiselle viikolle ja tämänpäiväiseen!😃

 • Kiitos Harri! Oon sun ansiosta löytänyt taas innostusta tenniksen seuraamiseen ja ehkä jopa useamman vuoden jälkeen kokeilemaan myös itse kentälle. Tämä sinun blogi tuo sinua lähemmäs kannattajia joka on aika mahtavaa. Jatkakaa Lloydin kanssa päätyyn asti. Täällä myötäeletään mukana.

  Ps. Voisit vähän opettaa tuolle Ruusuvuorelle miten tiukoissa paikoissa pelataan niin hänenkin otteita pystyisi jopa katsomaan matsien loppuun saakka 😉 Tällä hetkellä ei pysty. Monesti liian raskasta katsottavaa.(kaikella kunnioituksella Emiliä kohtaan) Vamos!

  • Samaa mieltä. Henkisessä puolessa ja ratkaisupalloissa on Harri on Emiliä reilusti edelllä.

  • Kiitos! Onpa tosi kiva kuulla, että blogini on tuonut niin paljon iloa ja saattanut sinut jopa takaisin tenniskentälle. Tulee ihan sellainen fiilis, että saa aikaan omalla tenniksen pelaamisella jotain merkityksellistäkin! 🙂

   Meillä on Lloydin kanssa osunut nyt muutamassa matsissa aika hyvin onnistumiset tiukkoihin paikkoihin. Mutta eikö se Emilkin juuri voittanut viisieräisen matsin vastikään täällä Pariisissa. Ei sellaista matsia ihan vahingossa voiteta. 😉

 • Mahtavaa Harri ja Lloyd! Tämä on teidän turnaus ja on todella hienoa nähdä, kun kova, erittäin ammattimainen työ palkitaan, ja kaikki on mahdollista. En olisi ikinä uskonut, että keski-ikäisenä miehenä sanoisin tämän, mutta pakko se on. Olen fanittanut elämäni aikana kolmea tennispelaajaa: Samprasia, Federeriä ja Heliövaaraa. Jälkimmäiseen suurin syy on tämä blogi, joka on paitsi terävällä kynällä kirjoitettu, niin antaa myös meille suomalaisille ennen kokemattomalla tavalla kuvausta tennisammattilaisen ja ammattiurheilijan viikottaisesta elämästä. Te olette jo absoluuttista maailman huippua nelinpelissä ja ylärajaa ei ole. Seuraavaa palloa kohti. 💪

  • Wau, suuret kiitokset tästä kommentista! Juuri juttelimme valmentajani Boriksen kanssa siitä, miten upeaa on , että blogini on tavoittanut uusia tennisharrastajia ja tällaiset viestit antavat kyllä taas valtavasti lisäintoa jatkaa kirjoittamista. Eivät todellakaan mene hukkaan nämä näppäimistön äärellä vietetyt hetket! 🤩

   Jatketaan siis menestystä kentällä ja sen ulkopuolella, allez!

 • Isot onnittelut! Aivan mahtavaa seurata teidän otteita. Edustat muutenkin super hienosti Suomea maailmalla. Tsemppiä kvartseihin, samalla meiningillä vaan eteenpäin! 🙂

 • Vaikka en juuri veikkaile, niin veikkaan nyt, että kerroin HH/LG – MM/RB on kuusinkertainen. Saatanpa itsekin nyt ottaa varmat kotiin, summaa pitää vielä harkita.
  Ketkähän tulevat semissä vastaan, ei väliä, mutta finaalissa olis kiva nähdä toinen Harrin kanssa pelannut, eli Juls.
  Paljon olen tennistä seurannut ja nöösinä pelannutkin, omat idolini olivat Roy Emerson ja Pekka”Pancho” Säilä sekä Roger Federer.
  Millä lempinimellä sinua Harri suomalaiset pelikaverit kutsuvat ?
  Kiitokset ja onnea päivän ja viikon jatkoon !

 • Onnea tämän päivän koitokseen! Olisipa kiva nähdä sulla ja Lloydilla tiimipaidat 😊 mutta jossain taisit kommentoida että teillä eri sponsorit. Mies ja Krawietz näyttivät hyviltä samanlaisissa asuissaan.
  Jos voitto tulee, niin muista tuulettaa kunnolla! Sun ja Lloydin erilaisia reaktioita matsin, etenkin siis voitetun, jälkeen on hauska seurata 🤣 sulla hyvät tuulettelut, vilkuttelut katsomolle ja fanien kanssa seurustelua, Lloydilla mailat kassiin ja suihkuun (tai minne suuntaakaan kentältä). 😊😎

  • p.s. Veikkauksen kertoimien mukaan ootte pienehköjä ennakkosuosikkeja 😁 teidän kerroin 1,67; vastustajien 2,06.

 • Kiitos, Harri, upeista otteista Ranskassa! Semipaikka jäi harmittavan lähelle, mutta konkarien hurmos oli ajoitettu oikein. Olet kyllä ainutlaatuinen urheilija analyyttisessä kirjoittamisessa. Todella ilo on lukea tekstiäsi. Saa paljon lisäperspektiiviä eurosport playerin matseihisi tekstisi kautta. Suunta on jyrkästi ylöspäin rankingissakin! Pidä lippu korkealla!

  • Suuret kiitokset tsemppaavasta kommentista. Nyt sattuu, mutta suunta on todellakin ylöspäin. Vamos!

Comments are closed.