Roland Garros QF, Heliövaara/Glasspool – Bopanna/Middelkoop 6-4, 4-6, 6-7(3) (Teksti päivitetty)

Nyt kyllä sattuu aika isosti. Huima ottelu Ranskan avointen puolivälierässä, mutta käteen jää vain tappion karvasta kalkkia. Semifinaalipaikka jää siis tällä kertaa haaveeksi, mutta ylpeä saa ja pitää silti olla, vaikka nyt isomman kuvan näkeminen onkin vaikeaa. Seuraavalla kerralla olemme kuitenkin vahvempia. 💪


Rehellisesti sanottuna nämä ovat niitä hetkiä, kun blogikirjoituksen aloittaminen tuntuu aika tuskalliselta. Mutta jotenkin samanaikaisesti uskon, että tämän kirjoituksen avulla saa purettua ulos sitä harmitusta ja pettymystä, mikä auttaa taas jaksamaan eteenpäin. Ja ehkä sitä ymmärtää kirjoittamisen avulla paremmin isoa kuvaa, ja sitä, että viimeinen viikko on kokonaisuutena ollut loppupeleissä aika positiivinen kokemus.

Pariisissa alkoi viime päivien aikana tuntua olo aika kotoisaksi, eikä hotellihuoneessakaan tullut sen kummempaa kyllästymistä vastaan. Illat tarjosivat hienoa urheiluviihdettä tv:n kautta jalkapallon Mestareiden liigan finaalin ja jääkiekon MM-finaalien myötä, ja päivät kuluivat nopeasti Roland Garrosissa. Se maaginen Grand Slam -kisan toinen viikkokin oli tänään käsillä, ja kyllähän koko kisa muuttuu yhä ekslusiivisemmaksi, kun väki vähenee. Pukkareissa, pelaajien tiloissa ja ravintoloissa on väljää, ja henkilökunta alkaa pikkuhiljaa tunnistaa kasvot sekä moikkaamaan iloisesti. Aika siistiä.

Mutta valitettavasti tuo nautinto päättyi kuitenkin tänään. Teimme eilen kevyet, mutta täysillä fokusoituneet treenit Jean Bouinin tenniskentillä ja olimme tänäänkin samaan aikaan kello 13 taas treenikentillä lyömässä matsia varten bollaukset läpi. Ottelumme alku tuntui venyvän ja venyvän, sillä kenttämme edelliset ottelut olivat kaikki lähes maksimipituisia, mutta lopulta noin kello 19 oli meidän vuoromme ottaa haltuun upea kasvihuoneeksi ulkopuolelta naamioitu hieman Roland Garrosin ulkopuolella sijaitseva Simonne Mathieu -tennisstadion.

Matsi alkoi tasaisena ja kohtuullisen hyvätasoisena, eikä syötönmurroilla juurikaan juhlittu. Olosuhteet olivat melko viileät, mutta tennikselle silti aika ihanteelliset, sillä tuulta ei ollut juuri ollenkaan, eikä aurinkokaan illalla paistanut silmään. Oli siis helppo nauttia pelaamisesta, varsinkin kun peli kulki niin hienosti. Ensimmäisen erän ratkaisu nähtiin lopulta 4-4 -tilanteessa, kun mursimme Middelkoopin syötön puhtaasti nollille, eikä Lloyd erehtynyt syöttäessään erää kotiin seuraavassa gamessa.

Saimme toisen erän alussa heti murtopallon, mutta tällä kertaa Middelkoop piti. Ja sitten 1-2 -tilanteessa minun syöttövuoroni oli valitettavan huono. Ensimmäinen menetetty syöttövuoro koko kisassa johtui lähinnä ykkössyöttöjen tippumattomuudesta, mutta siitä sisuuntuneena laitoin seuraavassa palautusgamessa ison vaihteen silmään. Voitimme peräti kuusi peräkkäistä pistettä palautuspuoleltani, mutta neljä murtopalloa ei riittänyt. Vastustajat pääsivät 4-1 -johtoon, ja kolmas erä alkoi häämöttää.

Seuraava Lloydin syöttö pidettiin yhden murtopallon kautta, mutta pakkoraossa 3-5 -tilanteessa kova tsemppaamisemme palkittiin sittenkin vastamurrolla Middelkoopin syötössä. Tuntui siltä, että olimme taas vahvasti mukana pelissä, mutta seuraava Lloydin syöttö 4-5 -tilanteessa päättyikin täysin puskista tulleeseen murtoon vastustajille. Varsinkin 0-15 -tilanteen väärään suuntaan liikkumiseni verkolla oli heikko suoritus, enkä edes muista milloin viimeksi olen mokannut pelikuvion omassa syöttövuorossamme. Mutta nyt erätappio oli valitettavasti totta.

Kolmas erä alkoi vakuuttavilla syötönpidolla, kunnes 2-3 -tilanteessa oli aika laittaa Heliövaara/Glasspool -show pystyyn. Peräti 12 pistettä peräkkäin meille ja tilanne oli 5-3. Mutta tällä kertaa matsi ei ollutkaan vielä ohi. Olin juuri valmentajani Boriksen kanssa eilen jutellut, kuinka Lloyd ei ole vielä koskaan epäonnistunut erän tai ottelun kotiin syöttämisessä koko puolentoista vuoden yhteisen taipaleemme aikana, mutta nyt se väkisinkin tapahtui. Bopannalta pari ilmiömäistä suoritusta tuohon 4-5 -tilanteeseen, ja valitettavasti minulle ottelun helpoin volleyvirhe toiseen murtopalloon. Ei sen todellakaan pitänyt niin mennä.

Mutta matsi oli edelleen tasan. Ja hienosti taistelimmekin saaden jälleen murtopallon Middelkoopin syötössä 5-5 -tilanteessa. Menin oikeaoppisesti väliin Lloydin hienon ohituksen jälkeen, mutta Bopannan refleksivolley oli maailmanluokkaa. Middelkoop sai lopulta pidettyä. Niin tein kuitenkin minäkin 5-6 -tilanteessa hienon taistelupidon jälkeen, ja edessä oli ratkaiseva tie break 10 pisteeseen.

Tunnelma stadionilla oli tie breakin alkaessa upea, eikä fiilistä suinkaan laskenut mahtava kämmenohitukseni ensimmäisessä pisteessä, minkä jälkeen Lloyd pelasi upeaa verkkopeliä omissa syöttöpisteissään siirtäen meidät 3-0 -johtoon. Kukapa olisi tuossa paikassa uskonut, että seuraavat 10 pistettä menevät kaikki yhdelle ja samalle puolelle verkkoa? Ei varmasti kukaan. Mutta niin vain kävi. Omat syöttöpisteeni 3-2 -johdossa päättyivät kakkossyötöjen jälkeen liian heikkoihin ykkösvolleyhin, ja momentum kääntyi täysin. Vastustajat antoivat palautuksissa palaa ja pelasivat omissa syötöissään virheettömästi, eikä junaa ollut enää mahdollista kääntää. Ihan mieletön suoritus heiltä tie breakin loppuun, ja sydäntäsärkevästi taipaleemme Roland Garrosissa tuli päätökseen.

Kyllähän vastustajille on varsinkin matsin viimeisten 15 minutin tapahtumista nostettava isosti hattua. He tekivät saman nousun kolmannen erän 3-5 -tilanteesta jo edellisellä kierroksella Mektic/Pavic -tiimiä vastaan, mutta onnistuminen samassa toistamiseen on kyllä kova suoritus. Varsinkin Bopanna äityi huippuvireeseen lyömällä Lloydin 5-4 -tilanteen syöttövuoroon kaksi ohituswinneriä sekä kaksi palautusta viivoille, eikä hän kyllä sen jälkeenkään montaa virhettä ottelussa tehnyt.

Mutta silti tämä matsi oli kyllä meidän hallussamme. Tuntui, että olimme varsinkin Middelkoopin syötöissä jatkuvasti niskan päällä ja murtopallojakin meillä oli selvästi vastustajia enemmän. Jo toinen erä olisi ollut tarkemmalla syöttämisellä otettavissa, mutta kolmannessa pääsimme vielä lähemmäs. Onhan se kamalaa hävitä matsi niin läheltä voittoa.

Jotenkin pelimme oli tänään aavistuksen ailahtelevampaa kuin aiempina päivinä. Toki vastustajat lukivat ja palauttivat syöttöjämme paremmin kuin aiemmilla kierroksilla, mutta murtoja väärään suuntaan tuli väkisinkin liian monta. Pari missattua ykkössyöttöä liikaa ja pari heikkoa volleyta. Niin pienestä se voi olla kiinni. Mutta toisaalta samanaikaisesti tuntui, että olimme ajoittain palautusgameissa aivan upeassa vireessä erityisesti Middelkoopin syöttäessä, minkä olisi pitänyt riittää voittoon. Mutta nyt vastustajat taistelivat kolmeen kertaan pidoksi sellaisen syöttövuoron, jossa meillä oli murtopallo tai useampikin.

Pelillisesti tästä matsista jäi paljon hienoja suorituksia mieleen takakentältä ja verkolta, mutta tietysti myös asioita, joita olisi pitänyt tehdä paremmin. Omalla kohdalla ykkössyötöt jäivät pari kertaa liikaa piippuun ja jotkin ensimmäiset volleyt olivat vain yksinkertaisesti liian pehmeitä. Sytyimme pelaamaan ajoittain upeasti paineen alla, mutta lopulta momentumin kääntyminen tie breakissa oli meille ylitsepääsemätön paikka. On kuitenkin raakaa analysoida vain pelillistä puolta, sillä näin tiukat matsit ratkaistaan niin suurelta osin pään sisällä.

Vaikka tappio tänään tulikin, ja harmitus on niin armottoman suuri, niin jostain pitää kuitenkin jaksaa kaivaa se ylpeys siitä, mitä tuli tällä viikolla tehtyä. Vielä isommat pisteet ja palkintorahat sekä himoittu ”Last 8 Club”-paikka Grand Slam -kisassa jäivät nyt saavuttamatta, mutta ei voi kyllä kukaan sanoa, ettemmekö olisi yrittäneet parastamme. Kaikki annettiin, mitä osattiin, eikä enempää voi pyytää.

Jos joku olisi sanonut kolme viikkoa sitten ranskalaisille junioreille Aix-en-Provencen CH-kisassa kärsityn tappiomme jälkeen, että seuraavat viikot tuovat tullessaan kvartsipaikan sekä Rooman Masters-kisassa että Roland Garrosissa niin hullunahan häntä olisin pitänyt. Rooman menestys kaikkien aikojen pikavalmistautumisella ja tämä Pariisin kvartsi toissa viikon sairastelujen ja sekä 7 päivän pakkolevon jälkeen ovat kyllä kokonaisuutena kuitenkin sellainen suoritus, ettei paremmasta väliä. Erittäin haastava kaavio ja ensimmäiset pari treeniä ääni niin käheänä, etten lähestulkoon pystynyt edes puhumaan, eivät luoneet mitään erityisen suuria odotuksia kisaan lähdettäessä. Mutta toiselle viikolle asti selvittiin.

Kyllähän tämä kisa pitää siis kokonaisuutena nähdä ihan valtavan suurena positiivisena juttuna. Uran suurin ATP-piste- sekä palkintorahapotti ja mieletön annos elämyksiä sekä uutta itseluottamusta jatkoa ajatellen. Tämä oli vasta ensimmäinen kertani Roland Garrosin pääsarjassa, joten mitä kaikkea tulevat vuodet voivatkaan tuoda tullessaan. Yhteisrankingimme Lloydin kanssa nousee uuteen ennätykseen noin 90 tuntumaan ja oma rankinginikin alkaa viikon päästä jo 3:lla. Lisäksi nousemme nyt tämän vuoden ATP Race -listalla 13. sijalle, minkä pitäminen takaisi paikat loppuvuoden isoihin Masters-kisoihin. Tosi iso juttu sekin.

Vaikka nyt siis sattuu, ja unen päästä kiinni saaminen ennen tiistaiaamun lentoa takaisin kotiin tuntuu mahdottomalta ajatukselta, niin kyllä täytyy silti muistaa kääntää leuka pystyyn. Onhan tämä kulunut viikko ollut kokonaisuutena ihan ainutlaatuinen kokemus elämässäni. Yksi juttu, mikä on erityisesti jäänyt mieleen on ollut se, kuinka paljon suomalaiskannustajia on ollut jokaisessa matsissa yleisössä huutamassa ja tsemppaamassa. En aiemmin ole edes sitä tajunnut kaivata, sillä korona-aikaan kisaturisteja ei juurikaan näkynyt, enkä aikaisemmin ole kovin usein päässyt isoihin kisoihin edes pelaamaan, mutta nyt nautin kyllä ihan täysillä, kun yleisöstä on kuulunut joka matsissa lukuisat ”Tsemppiä Harri” -huudot. Jotenkin niin makea tunne, kun muutkin elävät niin vahvasti mukana ja tsemppaavat kohti voittoa.

Yhtä lailla kaikki kommentit täällä blogissa ja sadat tekstiviestit puhelimeen ovat saaneet hymyn huulille kerta toisensa jälkeen. Tuntuu, että pääsee osaksi jotain isompaa, sillä niin moni elää niin vahvasti mukana otteluissani. Sitä ehti muutaman vuoden aikana melkein tottua kiertämään pieniä Futures ja CH-kisoja, joiden tulokset kiinnostivat omaa perhettä, valmentajia ja ehkä muutamaa muuta himoseuraajaa. Mutta nyt takana on tukijoita niin paljon enemmän, että se puskee kyllä minuakin yhä isommin eteenpäin. Kiitos siis teille kaikille seuraajilleni tästäkin viikosta. Sekä tietysti perheelleni ja valmentajilleni, erityisesti Borikselle, joka oli täällä Pariisissa pitämässä huolta, että tekemisen laatu pysyi absoluuttisen korkealla alusta loppuun asti.

Nyt on aika palata muutamaksi päiväksi kotiin lataamaan akkuja ennen kuin kisat jatkuvat taas. Odotin ruohokauden alkua vesi kielellä jo useampi viikko sitten, mutta juuri nyt tuntuu jopa siltä, että olisi massallakin voinut pelata pidempään. 😊 Mutta eiköhän viimeistään Wimbledonin lähestyminen tuo taas uutta sähköä ja kipinää myös omaan ruohopelaamiseen.

Jätimme Lloydin kanssa alkuperäisen ruohokisasuunnitelmaamme kuuluneen tänään alkaneen Surbitonin CH125-kisan väliin, sillä emme luonnollisesti voineet pelata kahdessa paikassa samaan aikaan. Muuten tulevien viikkojen ohjelma on kuitenkin pysynyt samana, sillä pelaamme ensi viikolla s’Hertogenboschin ATP250-kisan, sitten Queen’s Club ATP500-kisan joko karsinnoista alkaen tai mahdollisesti pääsarjan villillä kortilla, sitten Eastbournen ATP250-kisan ja kesäkuun lopussa vihdoin Wimbledonin. Wimbledonin osalta näyttää siltä, ettei ATP-pisteitä ole venäläisten pelaajien ulos sulkemisen takia jaossa, mutta onhan kisa niin perinteinen, että se kuuluu kalenteriin ihan näytösturnausluonteisenakin. Palataan noihin juttuihin kuitenkin vielä lähempänä tapahtumaa.

Nyt vuorossa on kuitenkin siis ansaittu parin päivän lepo ja lapsenhoitovuoro, minkä jälkeen aletaan taas treenata ja valmistautua kohti ruohoa. Toivottavasti, että lisää ainutlaatuisia kokemuksia ja menestystä on luvassa sielläkin. Vamos!

60 thoughts on “Roland Garros QF, Heliövaara/Glasspool – Bopanna/Middelkoop 6-4, 4-6, 6-7(3) (Teksti päivitetty)

 • Sattuu varmasti näin tiukka tappio, mutta joka tapauksessa loistava turnaus! Parista pallosta kiinni, mutta huonolle ette hävinneet. Varsinkin Bopanna loisti tänään etenkin verkolla, mutta kyllä olit liekeissä itsekin! Pareilla sitten ehkä vähän heikompi päivä? Kiitos taas mahtavasta tennisviihteestä! Sama meininki jatkukoon!

  • Kiitos! Mahtavaa tennisviihdettä tämä oli kyllä itsellenikin koko viikko. Juuri nyt kyllä sattuu isosti, mutta onneksi aina tulee uudet kisat, joissa voi mennä sitten vielä pidemmälle. 💪

 • Tietty nyt harmittaa, hieno taistelu ja oli niin lähellä. Kvartsi grand slamissa kuitenkin paras tähän asti ja tästä on hyvä jatkaa. Tulette todellakin vahvempina takaisin. Kuten Eurosportin selostaja sanoi jossain vaiheessa ”Heliovaara couldn’t do wrong at the net”. Hyvä lähtökohta jatkolle. Tsemppiä!

  • Kiitos! Olihan se kyllä hieno ottelu, mutta tottakai tappio harmittaa niin vietävästi. Otetaan kuitenkin positiiviset jutut mukaan ja jatketaan kehitystä kohti maailman kärkeä!

 • Onnea loistavasta turnauksesta RG 8 parhaan joukossa 👍👍👍 ja kohti uusia turnauksia ja revabssivoittoja!!!
  🎾🎾🎾🙂🙂🙂

 • Auts, kyllä nyt kirpaisee täällä kotisohvallakin! Tiukasta tappiosta huolimatta uskomattoman hieno turnaus. Tällä kertaa matka tyssäsi tähän, muttei mitään syytä miksi ette voisi slameissakin mennä päätyyn asti.

  Rutkasti tsemppiä jatkoon! 🙂

  • Suuret kiitokset! Kirpaisee kyllä varmasti meitä kaikkia, niin lähellä oli voitto tänään. Mutta jatketaan treeniä, jotta ensi kerralla ollaan sitten vielä parempia. 💪

 • Hieno turnaus ja upeita antaumuksellisia pelejä! Kyllä olette kehittyneet mahtavasti. Nopeus ja voima puree.

  • Paljon kiitoksia! Upea turnaus kaiken kaikkiaan, ja kehitys on edelleen vasta alussa. Tästä on hyvä jatkaa. 💪

 • Varmasti harmittaa kun pelasitte 3 erää hyvin (miinus tiebreak), jossa momentum vain kääntyi. Silti mielestäni tosi hyvä ja jännittävä peli . Positiivisenä asiana olit paras verkko pelaaja: varsinkin lyhyet stop volleyt , angles ja reaktiot olivat upeata katsottavaa. Parina olette menneet Lloyd:n kanssa ison harppauksen eteenpäin kun ottaa huomioon että jäi todella pienestä kiinni että ei tullut paikkaa semeissä. Olette silti vielä matkanne alussa ja jatkoa seuraa!!!

  • Matka on vasta alussa, se on erittäin hyvin sanottu. Tänään huippusuorituksia tuli paljon, mutta niin tuli valitettavasti myös vastapuolelta. Tätä tennis kuitenkin parhaimmillaan on. Jatketaan treeniä ja pidetään huolta, että ensi kerralla ollaan vielä vahvempia. 💪

 • Toki varmasti harmittaa, mutta kaiken kaikkiaan upea turnaus. Hyvällä mielellä jatkakaa eteenpäin tästä, nousunne rankingissa etenee oikein hyvin.

  • Isot kiitokset! Hetken saa harmittaa, mutta isossa kuvassa tilanne on kyllä kutkuttavan positiivinen. Vamos!

 • The disappointment will be overwhelming for you but what a great tournament it was! In Paris and Rome Lloyd and you showed that you belong at the big tournaments!

  In that regard, Roland Garros was huge for the Race, now you’re provisionally in the top 13 and in the worst case you will be very close to the top 13 after the tournament and if there are indeed no points at Wimbledon, you might just need 1 or 2 good results (hopefully you’ll get the Queen’s WC again!) to secure your spot in Canada and Cincinnati. You’re so close to becoming a regular team at all the big tournaments, good luck! 🙂

  • The disappointment is surely huge right now and it will take a couple of days before it’s possible to fully appreciate the whole experience. But the good thing is that we have now given ourselves an opportunity to play against the world’s best on a weekly basis which means we can get better and better.

   Hopefully we can keep the top13 race ranking for the rest of the year. Would be awesome to get a chance to play all those Masters events.

 • Tässä kohtaa taatusti kirvelee ja harmittaa, mutta se kuuluu asiaan.

  Sitten kun vähän helpottaa, niin yksi askel etäisyyttä vikaan matsiin ja kevyt kertaus mitä on tapahtunut. Jos oon pysynyt kaikesta kärryillä, niin viimeiseen neljään kuukauteen Lloydin kanssa ootte olleet parin 250:n finaalissa, semissä Acapulcon 500:ssa ja kvartsissa Rooman mastersissa ja Ranskan avoimissa. Muutamia ikävän niukkoja tappioita koville vastustajille, mutta myös todella vakuuttavaa tekemistä huippupareja vastaan. Ja siinä se pointti – olette siellä kärkiparien tasolla, ranking vaan laahaa vähän perässä. Kukaan ei enää nimeäisi teitä, jos kysyttäisiin keitä olisi mukava saada kaavioon vastustajiksi avauskierroksille.

  Siksi ne tappiot ottaa päähän, koska olette jo niin lähellä, täysin ansaitusti omalla tekemisellä, eikä tunnu mitenkään vieraalta ajatukselta että menisitte vielä pidemmälle. Kun teillä on selkeästi systeemi joka toimii, niin se on lähinnä vääjäämätöntä kunhan päivän tai parin päästä perspektiivi normalisoituu, alkaa vähän hymyilyttääkin ja on taas fiilistä treenata. Treenata silleen ettei tappioiden osuessa kohdalle tunnu siltä että jotain olisi pitänyt sittenkin tehdä paremmin.

  Ei muuta kuin tsemppiä ja uutta matoa koukkuun. Kotikatsomosta meininki näyttää todella lupaavalta, vaikka tänään tulos oli mikä oli.

  • Suuret kiitokset osuvasta kirjoituksesta. Ihan varmasti oikealla polulla tässä ollaan, tämän vuoden tulokset sen kyllä ehdottomasti osoittavat. Ja mikä parasta, kehityskaari ei suinkaan ole vielä tiensä päässään. 💪 Tulee varmasti huikea loppukausi, kun pääsemme pelaamaan lisää isoja kisoja, vamos!

 • Tuskallinen tappio, mutta kokonaisuutena silti onnistunut turnaus. Uusi isku on sitten Wimbledonissa!

 • Sattuu ja kirvelee meitä penkkiurheilijoitakin. Olit selvästi kentän paras pelaaja, mutta vastustajat venyivät hienosti ja valitettavasti Lloydilla ei ollut paras päivänsä. Jos olisi ollut, olisitte voittaneet kahdessa erässä … sen verran upeasti luit Matwen syöttöä koko matsin ajan.

  Paljon onnea ruohokaudelle.

  • Sattuu ja kirvelee, se on kyllä osuvasti sanottu. Hieno ottelu, mutta valitettavasti tällä kertaa ei ihan riittänyt voittoon asti. Mutta nälkäisenä jatketaan treeniä, ja ruohokaudella otetaan sitten vielä isommat askeleet eteenpäin. 💪

 • I am sure it is disappointing for you and Lloyd to be knocked out when you are playing so well but you have managed to go deep into a Grand Slam against the best in the world and achieve New Career Highs for you both. You should both be very proud and start the grass season with confidence that you have a winning combination. Today was so close but unfortunately the tie break did not go your way, next time !!
  Have a well deserved celebration and rest and move on to the next tournament. It looks a very good doubles field for s-Hertogenbosch. Good luck on the grass !!

  • Big thank you! We will definitely take all the positives out of this week, although it might take a day or two before the disappointment wears off. But I have a good feeling about the grass season. Fields are going to be strong but so will our game. 💪

 • Kvartsipaikka GS-turnauksessa on upea suoritus, isot onnittelut! Varmasti analysoitte tappion perusteellisesti, mutta sen jälkeen katse toivottavasti siirtyy kohti seuraavaa turnausta ja matsia. Minun mielestäni tämä tappiokin oli ainoastaan erittäin iso myrskyvaroitus muille. Huippuparit joutuvat taikomaan kaikki kanit hatusta, jotta voittavat teidät, vaikka ette ole aivan parhaimmillanne. Seuraavalla kerralla muilta ei vain löydy enää temppuja tai ne eivät vain yksinkertaisesti riitä. Nauttikaa siis tästäkin kokemuksesta 💪💪💪

  • Juuri näin! Upea kisa kokonaisuutena, ja jokainen tuleva vastustajamme kyllä tietää, ettei meitä helpolla voiteta. Seuraavaksi siis vähän lisää treeniä ja kohti ruohokenttiä. 💪

 • I missed the match but from what I’ve seen and read it was the rollercoaster to end all rollercoasters. The immediate disappointment will be very real but next time(and there will be many next times) the result will be different. These are heady days for you and Lloyd with each match bringing new experiences and emotions. First time in a Masters 1000, first time in a Slam QF and first time on a show court at slam with a large crowd. All amazing positives moving forward. 💪 See you on the grass which is always greener.🍀 😎

  • Absolutely amazing experience to be able to play tournaments like this and especially go deep in the draw. First QF is a big achievement but we will come back even more hungry for success now I am sure. It will surely be an interesting grass court season.

 • Ottelun voi niin helposti nähdä vain negatiivisessa valossa, mutta positiivisesti nähtynä olitte NIIN hyviä, että melkein voititte tosi kokeneet pelaajat. Matka on kuitenkin kiinnostavampi ja haastavampi kuin maaliin saapuminen.

  • Se on juuri näin! Kyllähän tennispelaajan elämään tappiot väkisinkin kuuluvat, joten arvostetaan niitäkin ja yritetään oppia ja kehittyä entisestään.

 • Hieno kirjoitus Harri! Ei varmasti ole helppo kirjoittaa mitään järkevää tuon kaltaisen lopetuksen jälkeen, mutta pelkkää timanttia. Arvostan. Tennis on julma laji ja viikon tai kahden jälkeen jäljellä on vain yksi voittaja. Monesti tappiot kirpaisee ja tämä tuntuu varmasti vielä pitkään, mutta jokainen tappio on myös kasvun paikka. Tästä vain entistä vahvempana eteenpäin!

  Omassa hobbytason tenniskuplassa, hävisimme kaverini kanssa 5-1 johdosta kolmannen erän tiebreakin 5-10. Junaa ei vain saanut mitenkään käännettyä ja tuota tuli silloin paljon pohdittua, että kuinkahan ammattilaiset saisi tuommoisen putken poikki… Olimme myös pelissä ”parempia”, mutta tulosta pitää aina kunnioittaa ja ottaa siitä kaikki hyöty irti.

  Nyt vain tytön kanssa perusasioiden äärelle kotona ja peli maistuu ruoholla entistä paremmin!

  btw. Suomessa ei taida päästä missään harjoittelemaan ruoholla? Palveleeko kyseistä alustaa varten parhaiten keinonurmi, kova alusta vai miten hoidat valmistautumisen kotioloissa?

  • Kiitos! Tekee kyllä itsellekin oikeasti hyvää käydä kirjoittamisen kautta läpi tapahtuneita. Eivät tunnu niin ylitsepääsemättömiltä kentällä koetut tunteet enää. Mutta toki harmitus voi jatkua pitkäänkin. Joskus matsi vain lipeää käsistä, eikä mikään enää saa vastustajien voittoputkea pysäytettyä. Tasolla kuin tasolla!

   Mutta tosiaan nyt jo kotona kelpaa viettää rauhallisempaa perhe-elämää ja nauttia elämän tärkeimmistä jutuista. Suomessa on ruohokentät tosi vähissä, joten omat treenit tulevat olemaan joko sisällä kovalla kentällä tai Talissa hiekkanurmella, jos sää sallii. Ei se oikeaa ruohoa kyllä vastaa, mutta ollaanpa edes ulkona. 🙂

 • Täällä eräs himoseuraaja, joka on lukenut blogejasi alusta alkaen ja nähnyt koko mielettömän matkan pikkukisoista näihin päiviin asti. Uskomaton suoritus!
  Treenasit vuosia sitten Söderlingin kanssa Ruotsissa ja tempo oli silloin mielestäsi kovaa, nyt se ei taitaisi enää tuntua samalta. Hienoa, että kovasta työstä palkitaan, olet sen ansainnut. Aiemmin blogissa oli hieman eri tunnelma, kun seuraajia oli vähemmän, mutta hienoa toki, että suosio on kasvanut ja niin moni on löytänyt vuosien jälkeen tämän loistavan blogin. Matka jatkuu.

  • Siistiä, että olet jaksanut olla mukana ihan alkuajoista alkaen! Nykyään palloa lyödään kyllä ihan jokaisen osalta todella paljon kovempaa kuin vaikkapa 10 vuotta sitten, ja on siihen oma pelikin väkisin sopeutunut. Se on leivottava palloa ihan täysillä jos haluaa pärjätä. 🙂

   Ja tottakai blogi muuttuu vuosien saatossa myös, mutta toivottavasti edes vähän sitä alkuperäistä ideaakin on jäljellä. 😉

 • Well done but tough luck. To take such experienced opponents so close should be a positive point kept in your heads. The match could have gone either way, which is demonstrated by having a match TB. Build on all those positives of this and the past few weeks, don’t dwell on a couple of missed opportunities, just learn from them, they all even out. Enjoy what you have achieved.
  I haven’t seen a net player with better hands this year than you and Lloyd is getting stronger as the tournaments go on. Having watched Lloyd ( my nephew) since he was 11 years old and you as a team this last year, I’m really proud. Take your lessons, way more positive than negative, regroup and give the grass your best shot. Well done on the clay both of you. Onwards and upwards.

  • Thank you for the kind words! Let’s try to remember the positives and move on to grass courts with high confidence. I am sure we will have great success in the next weeks in the UK! 💪

 • Congrats on a great two weeks! It seemed both your opponents had a lot good reads on both your first serves and any baseline rallies in the last two sets. Any ideas why? Familiarity, colder night match, first stadium match ..?

  • Thank you! I agree we were struggling to win many free points with our serves. But so was Middelkoop too. It was getting cold and humid as the evening progressed which definitely made the game slower. But I guess there were also many very good returners on court today.

 • Minusta oli kylla hieno suoritus, etta paasitte niin pitkalle ja pelaamalla hyvin!

  Mika se ’Last 8 Club’ on? Etteko juuri olleet jo 8 parhaan joukossa?

  • Mietin aluksi juuri samaa, mutta luulisin, että nelurissa tarvitaan semifinaalipaikka, koska silloin yhteensä 8 pelaajaa vielä mukana.

  • Jep, olihan tämä ihan upea suoritus nytkin! Kaksinpelin 8 parasta, nelinpelin semifinalistit ja sekanelinpelin finalistit pääsevät Grand Slam kisoissa tuohon Last 8 clubiin. Se takaa elinikäisen akkreditoinnin ja kisakuljetukset kyseiseen kisaan, ja lisäksi esimerkiksi Wimbledonissa oman loungen ja ravintolan jäsenilleen. Aika pienen piirin jäsenyys siis. 🙂

 • Onnittelut hienosta turnauksesta! Harmittava ja kirvelevä tappio, olitte niin lähellä voittoa. Tämä myös osoitti että olette kova vastus kenelle tahansa. Innolla odotan teidän pelejä ruohokentillä 🙂

  • Kiitos! Ruohokisoja odotamme itsekin hyvin innolla. Toivotaan, että sama menestys jatkuu!

 • Oli upeaa katsella tätä viimeisintäkin peliänne! Kumpi vaan olisi voinut voittaa, se on jo Ison Ilon aihe sekin. Vastapelurin reaktiot omiin onnistumisiinsa kertoivat, etteivät suinkaan pitäneet niitä itsestäänselvyyksinä. Kehityksenne tällä kaudella, jesss, ja nykyinen tasonne on kova! Siksi ei itsellä ehkä niin hirveästi harmittanut, pystyin nauttimaan tasokkaasta pelistä. Mielenkiinnolla odotan jatkoa. HyväHyvä Harri ja Lloyd!!!!

  • Isot kiitokset! Olihan tämä kvartsiottelukin kyllä hienoa nelinpeliä. Harmi vain, että voittaja löytyi tällä kertaa kentän toiselta puolelta. Mutta lisää mahdollisuuksia tulee kyllä varmasti, jatketaan vain kovaa treeniä jatkossakin. 💪

 • Totta kai sinua nyt harmittaa. Muutaman päivän päästä tajuat lyöneesi läpi maailman huipulle! Loppujen lopuksi tästä ottelusta voi tulla tervetullut oppitunti. Uraa voi hyvinkin olla toistakymmentä vuotta jäljellä, jos ”Bopannasti” käy. Itse sorruin ennakko-odotuksissa ikärasismiin, mutta osaan vastedes varoa moista.
  Hyvinhän nämä hiekkalaatikko-touhut teiltä loppujen lopuksi meni, mutta ruohonleikkuu lienee teille luontevampi vaihtoehto!

  • Hehe, tottahan tuo kieltämättä on, että Bopannahan toimii ikään kuin esikuvana minullekin, että uraa voi olla vielä aika monta vuotta jäljellä. Ja jos nyt jo sujui näin mukavasti massalla, niin ruoholla voi tapahtua mitä vain. Toivottavasti sama kovatasoinen peliesitys jatkuu!

 • Upea turnaus Harri ja Lloyd. Oli mahtavaa katsoa ja peli menee jatkuvasti eteenpäin. Nämä niukat tappiot ovat harmittavia, mutta ne opettavat. Teillä on edessä mahtava tulevaisuus. Tsemppiä jatkoon!!

 • Luin blogin ensin ja katsoin vasta äsken. Oli paljon parempi matsi kuin odotin. Todella hyvin pelattu, eikä tappion luulisi niin harmittavan, kun alla kolme voitettua ja pääsy noin pitkälle.
  Uusia matseja odotellessa.

  • Kiitos, mielenkiintoinen järjestys tuokin! Ei matsi missään nimessä huono ollut, päin vastoin korkeatasoista tennistä kaikilta pelaajilta. Ja sitä toki odotettiinkin, olihan kyseessä GS puolivälierä. Ensi kerralla sitten päätyyn asti. 💪

 • Upeasti meni teidän kisat, paljon onnea ja tsemppiä jatkoon! Ram/Salisburyllä oli juuri 5 MP:tä ja takkiin tuli. Marginaalit on pieniä, mutta teillä kaikki edellytykset olla niiden oikealla puolella 👍

  • Paljon kiitoksia! Marginaalit ovat kyllä todella pienet, kuten ykkössijoitettujen tappio osoittaa. Samoin oli Mektic/Pavicilla 5 ottelupalloa meidän vastustajiamme vastaan kolmannella kierroksella. Ensi kerralla sitten toivottavasti kääntyy meille. 💪

 • Harmittaa kotikatsomossakin ihan vi..meisen päälle! kele.
  Lloyd syötti 5-3 tilanteessa teitä semeihin.
  Bopanna löi kaikki pallot suoraan päin Lloydia. Ei antanut sulle edes mahdollisuutta yrittää.
  Rohan on vanha kettu, joka tiesi mitä tehdä.
  Se siitä, mutta hieno turnaus taas.
  Varmasti jatkossa voittoja ropisee.
  Full Ahead!!!

  • Kyllä sen pitääkin harmittaa, olihan GS semi niin lähellä. Bopanna kuitenkin tiesi mitä teki ratkaisuhetkillä, ei hän turhaan ole kohta 20 vuotta huipulla pyörinyt.

   Joka tapauksessa upea turnaus ja ensi kerralla sitten päätyyn asti. 💪

 • Lämpimät onnittelut huikeasta turnauksesta, lisää menestystä on
  varmuudella tulossa teidänlaisilla
  otteilla!
  Ennustukseni on että ”Last 8 Club” jäsenyys toteutuu osaltanne heti nyt Wimbledonissa.

 • Mistä johtuu ensiviiko vetäytyminen..? Toivottavasti molemmat on kuitenkin kunnossa..?!

  • Ei mitään vakavaa, vähän säästellään paikkoja tulevia kisoja varten. Lähden Lontooseen treenaamaan ensi tiistaina, ja valmistaudutaan siellä yhdessä Lloydin kanssa ruohokauden isompiin kisoihin. 💪

 • Harri, valaisepa tuota rankingin muodostumista. Saako jotain lisäpisteitä siitä, että voittaa ylempänä rankingissa olevan, vai tuleeko pisteet ihan vaan lopullisen sijoituksen mukaan?
  Ainakin kössissä edes rankingin ylläpitäjät eivät aina itsekään tiedä tarkempia yksityiskohtia.

  • Tenniksessä ATP-ranking lasketaan aika yksinkertaisesti. Kisassa menestymisestä saa pisteitä, ja pelaajan 19 parasta tulosta edellisen 12 kuukauden ajalta otetaan laskuihin mukaan. Mitään lisäpisteitä ei kovistakaan päänahkoista saa. Käytännössä kisavoittajan pisteet ovat yhtä suuret kuin kisan nimessä, esim. ATP500-kisan voitosta saa 500 pistettä ja CH80-haastajakisan voitosta 80 pistettä. Näin siis pääpiirteittäin. 🙂

Comments are closed.