Uusi ennätysranking, siirtyminen ruoholle ja Lontooseen treenaamaan

Reilu viikko sitten päättyi taival Ranskan avoimissa, ja vaikka kvartsipaikka oli mahtava suoritus, niin kyllä tappio silti aika isosti harmitti. Muutama päivä kotioloissa teki jälleen hyvää, ja vaikka tällä kertaa jouduimmekin jättämään tämän viikkoisen s’Hertogenboschin ruohoturnauksen väliin, niin matka jatkui tänään tiistaina Lontooseen, jossa pääsin korkkaamaan ruohokauden. Ensimmäinen kisa ruoholla on ensi viikon Queen’s Club ATP500-turnaus.


Vaikka kuinka siistiä olikin pelata toisella viikolla Grand Slamissa, niin kotona joutuu tai saa tehdä onneksi ihan perusjuttuja. Pari päivää vauvan, koiran ja vaimon kanssa touhuamista tyhjentää mielen mukavasti kaikesta tennikseen liittyvästä ja on helpompaa taas siirtää katseita eteenpäin. Eikä se hassumpaa tee kehollekaan ottaa pari päivää huilia pallon lyömisestä.

Olin jo varannut lennot Amsterdamiin lauantaille, mutta Lloydin kanssa keskusteltuamme päätimme sittenkin jättää s’Hertogenboschin kisan pois ohjelmastamme. Olimme pelanneet nyt pitkään keväällä aika tiukalla kalenterilla, ja halusimme saada itsemme täyteen iskuun sairastelujen ja pikkuvammojen jälkeen, jotta olisimme täydessä iskussa ruohokauden tärkeimmissä kisoissa. Kun peli kulkee niin päätähtäintä pitää rohkeasti siirtää ATP250-kisoista ylöspäin, ja silloin täytyy välillä uskaltaa myös olla pelaamatta.

Toinen seikka, joka puolsi s’Hertogenboschin kisasta vetäytymistä oli se, että edellisesti paria päivää pidemmästä harjoitusjaksosta oli taas vierähtänyt puolitoista kuukautta. Kunnon treeni on tärkeää niin kentällä kuin kuntosalin puolellakin. Edellinen yhteinen treenileiri Lloydin kanssa Lontoossa huhtikuun puolessa välissä oli lähes käänteentekevä ja vei peliämme tosi paljon eteenpäin, ja kun nyt avautui mahdollisuus samankaltaiseen jaksoon niin päätös oli lopulta aika helppo. Amsterdamin lento lauantaina vaihtui siis Lontoon lentoon tiistaille, ja sainpa vielä samalla viettää perheen kanssa yhden ekstraviikonlopun. 😊


Lensin tänään tiistaina aamukoneella Heathrow’lle, ja pääsin Lloydin siivellä asustelemaan ja treenaamaan taas brittien National Tennis Centreen, jossa ensimmäinen lyönti ruoholla on nyt takana. Kyllähän siitä väkisinkin aina kicksit saa, kun pääsee nurmelle pelaamaan. Täällä NTC:llä ruohon annetaan kentän suojelemiseksi kasvaa hieman pidemmäksi kuin esimerkiksi Queen’s clubilla tai Wimbledonissa, mikä tekee pallon pompusta hieman hitaamman ja matalamman, mutta ruoholla matalassa asennossa kissamaisesti liikkumiseen sopeutumisessa nämä kentät ovat todella hyvät.

Tämä päivä mentiin tarkoituksella vähän kevyemmin, jotta keho ja varsinkin lonkan sekä pakaran seutu tottuu ruohon erityispiirteisiin, mutta huomenna lisätään sitten vähän tehoja, kun pääsemme maailman ykkösen Joe Salisburyn kanssa samalle kentälle. Hänen parinsa Rajeev Ram liittyy myös seuraan torstaina, joten ei ainakaan treenipuitteista tai -vastustajista voi valittaa. Yritetään siis ottaa kaikki irti, ja ehkä opitaan samalla jotain uuttakin.

Tämän viikon treenileirin jälkeen ohjelmassa on ensi viikolla Queen’s club ATP500-kisa joko pääsarjan villilläkortilla tai karsinnoista aloittaen, sitten Eastbournen ATP250-kisa, johon pääsimme uusista ennätysrankingeista huolimatta viimeisinä mukaan ja lopulta 29.6. Wimbledon. Toivottavasti tulossa on mahtava kuukausi Brittein saarilla!

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomalaispelaaja-oli-nelja-vuotta-sivussa-kolkuttelee-nyt-maailman-huippua-tama-on-unelma/8445926#gs.2et32j

18 thoughts on “Uusi ennätysranking, siirtyminen ruoholle ja Lontooseen treenaamaan

 • Hyvä update! viitaten vielä RG semiin ,niin Bopanna pelasi teitä vastaan huomattavasti paremmin ja he olivat lähellä voittaa. Eli pelillisesti olette ihan huipputasoa ja jatkossa vielä paremmat sijoitukset ovat tulossa. Lopuksi sanoisin että teidän parin peli muituttaa hyvin paljon Kontinen/Peers parin huippuaikoja jolloin he olivat maailman huippuja.

  • Jes, kiitos kannustuksesta! Kontinen/Peers -parin pelissä oli kyllä vahvaa aggressiivisuutta ja sitä mekin Lloydin kanssa ajamme takaa. 💪

 • Kyllähän tuo Garrosin kisa jäi vahvasti plussalle vaikka viimeisen matsin voitto oli jo tarjottimella. Kokemusta kovista matseista ja paikoista tuli roppakaupalla. Pelinne menee hienosti eteenpäin ja tuloksia tulee vääjäämättä. Mielenkiintoista nähdä teidät ruoholla ja Wimpelihän meni viime vuonna erinomaisesti ennenkuin loukkaantuminen esti jatkoon pääsyn. Hyviä treenejä ja hyvällä itseluottamuksella kohti nurmipelejä. 👍💪

 • Varmasti kaikinpuolin hyvä valinta.
  Katselin tuon väliin jättämänne kisan nelurin drawia, ja Emil oli pääsyt mukaan Nakashiman kanssa, Alt etumerkillä. Saivatko he teidän paikkanne, kun olivat paikalla parhaalla yhteisrankilla ?
  Muita Alt pareja ei ollut tänään, paitsi yksi pari ilman nimiä.
  Hyviä treenejä kovassa seurassa !

  • Jes, treenataa nyt kovaa Lontoossa vielä pari päivää. 💪

   Me jäimme pois s’Hertogenboschista jo ennen vetäytymisen takarajaa perjantaina eli meidän tilalleen ei Emil varasijalta päässyt. Sen sijaan Arevalo/Rojer vetäytyivät myöhässä, minkä takia ATL-paikka kaavioon ilmestyi.

 • Kiitos taas hyvästä blogistasi, joka on aivan ainutlaatuista herkkua. Tiedätkö ketään ATP-tourilla, joka tekisi vatsaavaa? Onhan se mielettömän hienoa, että olemme saaneet nauttia teidän tiiminne hienoista suorituksista ja päästä kurkistamaan lähietäisyydeltä teidän ammattilaistenniksen arkea. ISO KIITOS SIITÄ!
  Ja isot onnittelut uudesta 39 rankingistä! 👏👏👏
  Ratkaisunne jättää yksi kisa väliin ja panostaa laadukkaisiin treeneihin Lontoossa oli varmaan oikea päätös.
  Teillä on ainutlaatuinen verkosto ympärillänne, nelurigurun valmennusta ja analytiikkaa ja saatte treenata maailman huippujen kanssa. Ja käänteisesti, teidän tiiminne on jo nyt niin kova, että maailman huiput haluavat myös treenata teidän kanssa. On ilo ja pikku pakko ennustaa, että RG:n taitonäytteenne oli niin kovaa tasoa, että kohta olette Top 10:n sakissa.
  Hyviä pelejä Queens’ Clubiin, East Borniin ja Wimbledoniin!!!

  • Vamos, isot kiitokset! Tulee varmasti mielenkiintoinen ruohokausi ja kuukausi Englannissa!

   Siistiä kuulla, että blogin kautta pääsee lähemmäs arkeani. Se nimenomaan on tässä kirjoittamisessa tarkoituskin. 🙂 Ei taida muut pelaajat samanlaista blogia pitää, lähinnä some-alustoilla tuntuvat pelaajat keskimäärin viihtyvän.

 • Tuli mieleen noista harjoitusvastustajista että jätetäänkö tappiot suosiolla taakse ja katsotaan vaan eteenpäin?
  Eli Joe tulee mielellään treenaamaan teidän kanssa eikä mieti enää Roomaa?
  Voisi tuollaiset tappiot katkeroittaakin jonkun, mutta ehkä ei ammattilaisia.

  Toki ymmärrän sen ettei samassa turnauksessa vastustajia auteta yhtään. Siitä kirjoitit aikaisemmin.

  • Jep, samassa turnauksessa tulevien vastustajien kanssa ei yleensä treenata ellei ole ihan pakko. Mutta kisojen jälkeen harvoin kenelläkään jää mitään hampaankoloon, ellei sitten tule isompaa riitaa kentällä. Mutta ainakin tämän viikon osalta Joe on ihan yhtä iloinen päästessään treenaamaan meidän kanssamme kuin me hänen kanssaan.

 • Noi slazengerin wimble pallot kerran testanneena (tekonurmihiekka kentällä) pakko sanoo että tykkäsin noista palloista vaikka ihan samat oli mitä wimblessä käytetää mut lähellä varmaa…

  oon varmaa tätä kysyny joskus en muista mut mitä sanot hiekkatekonurmikenttä onko siinä kuinka samoja elementtejä kuin oikealla ruoholla ?

  • On tosiaan todella painavia nämä Wimbledonissa käytettävät Slazengerit. Aivan eri tavaraa kuin vaikkapa Suomessa myytävät Slazengerit…

   Hiekkanurmella tuli itsekin pari kertaa lyötyä Suomessa, mutta ollaan siinä kuitenkin aika kaukana ruohokentän tunnelmasta. Pallon pomppu on kummallakin alustalla matala, mutta muuten oikealla ruoholla peli on paljon nopeampaa ja varsinkin alakierteet sekä syötöt liukuvat kentän pinnasta selvästi vauhdikkaammin. Liikkumisessa on myös iso ero, oikealla ruoholla saa olla tosi tarkkana, ettei liukastu, ja liikkumisen pitää olla ennemmin kissamaista kuin voimalla runttaamista.

 • Mitä säägurua käytät? Osui toi Hollannin väliinjättäminen aika nappiin säittenkin puolesta, eikä noi Schiphoolin jonotkaan ihan kivoilta näytä.
  Paljon paremmin käytätte aikaanne Englannissa leireilemällä!

  • Haha, ihan totta, osui ainakin säiden puolesta kyllä Lontoo nyt huomattavasti paremmin kuin Hollanti. 🙂 Schipholkin jäi nyt onneksi väliin, vaikka saapuville matkustajille se on kai jotakuinkin kestettävissä. Lähtiessä pois Hollannista lähempänä sijaitseva Eindhoven olisi varmasti ollut oma kenttävalinta, sillä myös sieltä pääsee suoraan Lontooseen.

 • ”Ruoho on ihan kiva pääsiäisriitti”, vastasi Aki Rahunen 90-luvulla, kun kysyttiin ruohoalustan sopivuudesta tennikseen. Vastaus avasi hienosti hänen suhtautumistaan. Teillä ei yllä olevasta päätellen ole antipatioita mitään alustaa kohtaan, mutta mitä ajattelet lyhyestä ruohokaudesta? Onko Wimbledon turnausten kunkku ja kauden kohokohta?

  • Ei tosiaan ole antipatioita mitään alustaa kohtaan, ainakaan enää. Massatennis on kyllä koko uran ajan tuntunut minulle vaikeimmalta, mutta viimeiset pari viikkoa osoittivat sen, että voi se peli sielläkin sujua. 🙂

   Ruohokausi sen sijaan on niin lyhyt, että se tuntuu joka kerta erityiseltä. Ja onhan Wimbledon se ehkä kaikista hienoin tennisturnaus maailmassa.

 • Congratulations on the wildcard into Queens Doubles main draw. Probably just as well you opted for training in UK and some R&R time at home after Paris . Lots of rain this week at Libema Open.

  • Thank you! In hindsight, looks like the training week wasn’t a bad option at all. 💪

Comments are closed.