Queen’s Club ATP500 – Pääsarjan villikortti varmistui

Hyvät neljä päivää laadukasta treeniä maailman huippujen kanssa on nyt ruoholla takana Lontoossa. Peli tuntuu päivä päivältä paremmalta, joten oli mahtava juttu kuulla tänään varmistus sille, että pääsemme pelaamaan tulevan viikon Queen’s Clubin kisassa pääsarjassa. Toivottavasti peli kulkee sielläkin, ettei mene villikortti hukkaan. 😊

Kehossa alkoi tänään olla selviä väsymisen merkkejä, sillä treeni on ollut täällä Lontoossa aika intensiivistä, minkä lisäksi vaatimustasoa on pidetty jatkuvasti todella korkealla. Pari ensimmäistä päivää vedimme Lloydin ja Joe Salisburyn kanssa treenejä NTC:n kampuksella Roehamptonissa, mutta nyt torstaina ja perjantaina olemme jo päässeet nautiskelemaan myös Queen’s Clubin yksille maailman parhaista ruohokentistä.


Brittivalmentaja Louis on ollut mukanamme suuressa osassa harjoituksia, ja fokus on tällä kertaa ollut hänen kanssaan erityisesti jalkatyön tarkkuudessa verkkopelissä. Osaamme Lloydin kanssa molemmat kyllä pitää volleylla pallon pelissä ja ajoittain jopa tappaa pallon ihan nätisti, mutta eteenpäin menevä juuri oikeanlainen jalkatyö tuo lentolyönteihin vielä lisää painoa ja varmuutta. Varsinkin erilaisten kohti tulevien pallojen käsittely ristiaskeleilla ja kehon kierrolla on meidän pelissämme vielä vajavaista. Samaten tarpeeksi atleettiset nopeat askeleet sivusuuntaan välillä puuttuvat. Myös verkolla tapahtuviin hyökkäys-puolustus -tilanteisiin on ajettu viikon aikana sisään muutama uusi harjoitus, joita toistamme jatkossa joka kerta kentällä ollessamme.

Louisin kanssa kentällä tehtävä treeni on todella opettavaista, mutta liikesarjojen perusasioiden kanssa työskennellessä tärkeää on myös kehittää liikettä ilman mailaa ja palloa. Olemmekin tehneet paljon töitä LTA:n fysiikkavalmentajien kanssa ennen treenejä juurikin reaktioiden ja liikkumisen kanssa. Lisäksi ruoholla liikkumisen kanssa saa olla tarkkana alustan liukkauden osalta, joten kaikki jalkatyö pitää tapahtua todella matalassa perusasennossa liikkuen. Eikä kannata alustan vaihdon yhteydessä myöskään unohtaa huoltavia harjoituksia, sillä keholla menee helposti pari viikkoa totutellessa taas uudenlaiseen rasitukseen.

Ei siis ihme, että nyt hieman väsyttää. Neljä päivää täydellä fokuksella osittain uusien asioiden kanssa jumppaamista, eikä hirveästi ole varaa lepsuilla, kun maailman ykkönen ja kakkonen ovat verkon vastapuolella. Mutta kyllähän tällaiset pätkät ovat niitä, joissa kehitystä tapahtuu. Ei siis harmita kyllä yhtään, vaikka ’s-Hertogenboschin kisa jäi väliin, varsinkin kun sään osalta Hollannissa on satanut melkein joka päivä, mutta Lontoossa ei ollenkaan. Uskonkin, että tämä treeniviikko kantaa pidemmällä tähtäimellä meitä isoilla askeleilla eteenpäin.

Ensi viikon Queen’s Clubin kisaa odotetaankin meidän tiimissämme jo vesi kielellä. Villinkortin osalta vääntöä käytiin ihan loppumetreille asti, ja lopulta jouduin pyytämään taustatukea Talin CH-kisasta asti. Haluankin kiittää HVS:ää isosti siitä, että suostuivat vaihtamaan yhden tulevan marraskuun CH-kaksinpelin villinkortin briteille, jotta minä pääsen nyt pelaamaan ATP500-kisan nelurin pääsarjassa. Ymmärtäähän sen, että britit mielellään haluavat jotain vastapalvelusta ulkomaalaiselle annetusta villistäkortista varsinkin, kun saan lisäksi treenata ja asua heidän treenikeskuksessaan sekä nauttia valmentajien palveluksista. Eli isot kiitokset myös brittien suuntaan!

Yhtä kaikki, nyt kun pääsarjapaikka on selvä, huominen lauantai otetaan tarkoituksella tosi kevyesti ennen kuin sunnuntaina jatketaan taas pisteiden treenaamista. Ruoholla murtoja ei kovin montaa per erä ole odotettavissa, sillä syöttäjän rooli on sen verran iso, mutta hyvä se on silti pisteitäkin harjoituksissa pelata. Ja erityisesti tie breakeja. Saan tänne Englantiin huomenna myös perheeni paikan päälle pariksi viikoksi, joten tulevia kisoja odottaa siltäkin kantilta katsoen innolla. Jatketaan siis treenejä ja odotellaan kaaviota julkaistavaksi. Vamos!

21 thoughts on “Queen’s Club ATP500 – Pääsarjan villikortti varmistui

 • Hienoa! Kuulostaa todella hyvältä ja tehokkaalta tuo teidän treeni. Tuo varmasti kehitystä ja tuloksia jatkossa. Samoin erinomaista tuo teidän villi kortti Queensiin. Hyvä Mäksä! Näin saadaan Suomen tennistä eteenpäin. Eivät britit myöskään ketään ei-lupausta Taliin lähetä. Mielenkiintoista.

 • Harri, kuten Renne aikaisemmassa kirjoituksessa sanoi niin on todella hienoa lukea mitä ATP maailmassa todella tapahtuu ja avaa näköalan kuinka ammattimaisesti harjoittelette ja suhtaudutte ammattiinne. Eli suuri kiitos blogistasi. Toiseksi yllä olevan kirjoituksen perusteella väittäisin että harjoittelet ehkä maailman ammattimaisimman tiimin kanssa Englannissa , sekä treenaat mm. maailman ykkösen , Salisburin , kanssa !!! Todella hienoa ja teidän menestys voi ainoastaan jatkua.

 • Kiitos jälleen blogistasi! Innostavaa lukea treeniviikostanne ja Queens Clubin pääsarjapaikasta ja Suomen ja Englannin yhteistyöstä. Mahtavaa meininkiä ja vuorovaikutteistaa yhteistyötä maittemme välillä! Onhan teillä kyllä aikamoisen ainlaatuiset kehittämiskuviot neluriguru Louis’in valmennuksessa ja oppien ajoa suoraan käytäntöön maailman huippuparin kanssa. Kutkuttavaa nähdä tiiminne esityksiä tulevilla viikoilla. Toivottavasti päästään myös näkemään kaikki matsinne ekalta kierrokselta alkaen. Iloista ja voittoisaa peliä!👍👍👍 💪💪💪

  • Vamos! ATP500-kisoista pitäisi kaikki matsit näkyä ainakin Eurosport playerin ja TennisTV:n kautta. Eli eiköhän näy kuvissa 👌

 • Mukava kuulla että treenit ovat sujuneet hyvin ja villikortti ilahdutti myös penkkiurheilijaa! Välillä pitää tehdä vähän ”lehmänkauppoja” 😉

  Katsoin muuten juuri että kaaviot ovat julkistettu ja tapaaminen Joen kanssa jo melko varhain on varsin mahdollinen. Mitä mieltä olet ekan kierroksen ranskalaisista vastustajistanne?

  • Jep, hyvä treeniviikko tosiaan saatiin aikaiseksi. Kaavio täällä on älyttömän kovatasoinen, ja heti ekasta kierroksesta alkaen tulee pelkkiä Grand Slam -voittajia vastaan. Mutta kova se on lähteä kovalla tsempillä kokeneita vastustajia kaatamaan 💪

 • Minäkin katsoin kaavion heti kun se julkaistiin. Kaavion yläosassa on todellinen herkkupala ensimmäisellä kierroksella Ram/Salisbury vs Murray/Soares. Tämän parin voittaja onkin jo teidän otteluparin voittajaa vastassa toisella kierroksella. Kovia pelejä siis tulossa, miksi viime vuonna kaavio oli isompi..? Vähän vielä ennakkospekulointia Wimbledoniin. Mainitsit aiemmin ettei Wimbledonissa jaettaisi pisteitä tänä vuonna..? Onko syynä tosiaan muutaman venäläispelaajan puuttuminen..? Hieno turnaus, mutta kotikatsomossa ei oikein syty, mikäli ei pisteitä jaeta.

  • Jep, on kyllä kova kaavio täällä Queen’s Clubilla. Viime vuonna koronan takia pelattiin jostain syystä poikkeuksellisesti isommalla kaaviolla nelurit, mutta nyt on palattu normaaliin 16 parin pääsarjaan.

   Ja Wimbledonisssa ei näillä näkymin tosiaan pelata muusta kuin kunniasta ja palkintorahoista. ATP ja WTA ovat päättäneet, että kisojen pitää olla avoimia kaikille. Mutta nyt kun Wimbledon ei hyväksy venäläisiä ja valkovenäläisiä pelaajia mukaan, niin kisalla ei voi tällöin olla ATP-pisteitä tuovaa arvoa.

 • Ihan sama vaikka kova kaavio, on noita voitettu ennenkin! 🙂 Ollaan tulossa perjantaina Queensiin isommalla porukalla täältä Suomesta ja kova luotto on nähdä silloin suomiväriä. Tsemppiä!

 • With the result from today in Stuttgart, I think you will both have new career high rankings on Monday. 37 for yourself and 49 for Lloyd and you didn’t have to hit a ball in anger. 👏 Easy this tennis lark. 😁😎

 • Menen ehkä vähän asioiden edelle tässä mutta oletko miettinyt, että jos/kun rankingit paranee siihen malliin, että alkaa oikeasti mahtumaan kisaan kuin kisaan, niin kuinka paljon aiot/haluaisit kisoja kiertää vuodessa? Esim Kontinen kun pääsi tuohon tilanteeseen, niin häntä ei sen jälkeen paljoa näkynyt 250 pisteen kisoissa joitain poikkeuksia esim Tukholmaa lukuunottamatta. Sinulla varmasti perheellisenä vaakakupissa painaa myös se, että saat viettää aikaa perheesi kanssa riittävästi? Toki kun menestystä tulee, niin varaa taitaa olla paremmin ottaa useammin perhe reissuihin mukaan?

  • Tämä on kyllä jatkuva pohdinnan aihe tämä pelaamisen määrä. Tasapainoilua sen suhteen, kuinka paljon perhe-elämä antaa myöten ja kuinka paljon haluaa antaa itselleen mahdollisuuksia isoihin pistepotteihin.

   Tähän asti olen pelannut aika paljon, melkein eniten kisoja top50-pelaajista, mutta ylöspäin halutessaan se on vähän pakkokin. Eiköhän CH-kisat voi kuitenkin nyt jo suosiolla jättää taakse, ja mitä paremmin isot kisat kulkevat, sen vähemmän myöskään ATP250-kisoja tulee kalenteriin. Toistaiseksi tuntuu kuitenkin siltä, että haluan ATP-kisoja pelata, enkä usko, että koskaan vaikkapa Kontisen alle 20 kisan kisamääriin haluan päästä. Olisikohan 25-27 kisaa aika sellainen sopiva määrä, jos siihen mahtuisi 4*GS, 9-10*ATP1000, 6*ATP500 ja 6*ATP250.

   • Kuulostaa hyvältä ja oikealla tiellä olet! Tosi mielenkiintoista on seurata tätä blogia ja seurata otteitasi kisoissa, jolloin pidän aina kovasti peukkuja pystyssä. Nyt toivotaan huippuonnistumisia sinne Britteihin, yksi hieno voitto jo tulikin! Ruoho ja kovat kentät teille yleensä hyvin ovat sopineet mutta ilahduttavaa oli nähdä, että massaltakin raavitte hienoja pistepotteja. Erityiskiitos on kyllä paikallaan, kun tällaiset tavan tallaajat saavat kurkistaa blogisi kautta tennisammattilaisen elämään. Itseäni ihmetyttää myös se, että poikkeuksetta jaksat kaikille kommentoijille myös vastata, voi olla, että tulevaisuudessa et millään ehdi kaikille enää vastaamaan 😉 Toivon onnea, menestystä ja terveyttä loppukaudeksi sekä tuleviksi kausiksi!

 • Päivän matsi näkyvissä VeikkausTV:ssä, alustava aikataulu 19:30. Lämmittelynä voi katsoa Ruusuvuoren matsin 14:30.

 • Isot onnittelut Harri ja Lloyd hienosta avausvoitosta! Upeasti selvititte molemmat yhden ongelmallisen syöttövuoronne kotiin! Tsemiä seuraavaan matsiin, ihan sama kumpi pari tulee torstaina vastaan, niin teillä on varmasti realistinen mahdollisuus voittoon! Helppo matsi se tuskin tulee olemaan.

  • Tarkennuksena vielä tuohon omaan kommenttiini, että tarkoitin noita vaikeita syöttövuoroja olleen kaksi, yksi Lloydilla ja yksi Harrilla. Siinä toisessa erässä Harrin syöttäessä 4-2 tilanteessa oli jo muistaakseni ikävästi 15-40 ja näytti siltä, että vastustaja luultavasti murtaa ja pääsee takaisin erään. Harri hallitsi kuitenkin hienosti hermonsa. Pitohan siitä sittenkin lopulta tuli ja äärimmäisen tärkeä siirtyminen 5-2 johtoon. Jos tuo syöttövuoro olisi menetetty, niin voitaneen spekuloida, että erä olisi voinut hyvin päätyä tiebreakiin ja ratketa ihan kummalle tahansa. Se oli todella rautainen pito!

   Ja siis tuo kommenttini, että ”helppo matsi se tuskin tulee olemaan” on kyllä aika turha. Se nyt on kaiketi itsestäänselvyys kun vastassa on joko maailman ykköspari Ram/Salisbury tai nelurilegendat Murray/Soares. Mutta ei muuta kuin kovalla tsemillä eteenpäin kohti voittoa!

Comments are closed.