Queen’s Club ATP500 QF, Heliövaara/Glasspool – Ram/Salisbury 7-6(8), 6-2 (Teksti päivitetty)

Huhhuh, maailman ykköspari kaatuu taas! Ensimmäinen erä oli niin tasainen kuin mahdollista, mutta erikoinen tie break kääntyi meille, eikä vastapuolelta oikein löytynyt enää uskoa toisessa erässä aikaisen murtomme jälkeen. Semifinaali siis vuorossa seuraavaksi, ja mikä kokemus päästä pelaamaan se keskuskentälle lauantaina! Vastassa on Bopanna/Shapovalov.


Onhan tämä aika siistiä löytää itsensä taas ATP500-kisan semifinaalista. Varsinkin, kun ottaa huomioon, että kaavio-neljänneksemme kuuden muun pelaajan uran korkeimmat rankingit olivat 1, 1, 1, 2, 2 ja 6. Peli siis kulkee ja kehitystä tapahtuu, eikä maailman kärkiparin voittaminen Roomassa tunnu enää niin vahingolta, kun pystyimme tekemään sen uudestaan. Toki matka on meillä noihin kärjen sijalukuihin vielä todella pitkä, mutta pelissämme alkaa olla myös ilahduttavaa tasaisuutta vahvan tekemisen meiningin lisäksi.

Tiistain ottelusta jäi hyvä fiilis, mutta keskiviikon tunnin treeni oli kyllä jotenkin harvinaisen vaisu. Jalka tuntui aika painavalta, ja piti ihan tosissaan puskea itsensä liikkeelle. Avauskierroksella tökkinyt palautuspeli alkoi treenin myötä kuitenkin löytyä, ja siinä auttoi kyllä myös treenin perään tehdyt tavallista syvällisemmät huoltavat rutiinit, joilla sain vartalon kiertoa korostettua. Iltapäivän rauhallinen vietto hotellilla Alban kanssa touhuten teki myös hyvää, ja iltakin sujui leppoisasti tulevia vastustajia vakoillen, samalla kun vaimo sai ansaitun vapaa-illan päästessään katsomaan musikaalia Lontoon keskustaan. 😊


Tänään olikin uusi ääni kellossa, sillä kroppa oli hyvin liikkeellä heti aamupäivän bollauksesta alkaen. Vedimme normaalia vähän pidemmät vajaan tunnin treenit alle Louis’n johtaessa hommaa, ja vaikka hän ammattimaisesti jättikin taktiset kuviot käymättä läpi toisia suojattejaan vastaan pelatessamme, niin halusi hän tietysti, että pystymme parhaimpaamme. Tavoitteena oli tukea Lloydin kanssa toinen toisiamme mahdollisimman hyvin koko ottelun ajan, ja siinä mielestäni myös onnistuimme.

Matsi alkoi Lloydin vahvalla syötönpidolla, ja heti seuraavassa gamessa olikin meillä paikka ottaa murto. Pelasin kolme kakkossyöttöpistettä todella hyvin, mutta 30-40 -tilanteessa Salisbury sai pari ykköstä kenttään, ja no-ad -pisteessä palautukseni meni harmittavasti vähän leveäksi. Tasatilanteessa siis jatkettiin, ja kun vastustajatkin paransivat syöttöpeliään niin murtopalloja ei vähään aikaan nähty. 5-5 -tilanteessa minun syöttövuorossani tuli kuitenkin pieni lopahdus kahden kaksoisvirheen myötä, mutta syöttö oli kuitenkin se ase, joka pelasti. No-ad -pisteessä jätin varmistelut sikseen ja latasin tutkaan lukemat 131 mph eli reilut 210 km/h, eikä Ramilla ollut palautuksessa mitään mahdollisuuksia.

Tie breakilla ratkaistiin siis erävoitto, ja erikoinen tie break siitä tulikin. Kaikki syöttivät koko erän vahvasti, mutta tie breakissa yli puolet pisteistä päättyi palauttajien voittoon. Salisbury sähläsi meidät kahdella kaksoisvirheellä 3-0 -johtoon, mutta Lloydin harvinainen helppo volleyvirhe antoi yhden minibreikin takaisin. Ässäni siirsi meidät kuitenkin 4-1 -johtoon. Ramin pidettyä molemmat pisteensä Lloyd löi 4-3 -tilanteessa kaksoisvirheen, minkä jälkeen puolestaan minä tyrin helpon pallon verkolta. Merkillistä! Mutta ei hätää, Lloydin erinomainen lobbipalautus tasoitti tilanteen, minkä perään Salisbury syötti jo kolmannen tuplansa. Meille siis eräpallo 6-5 -tilanteessa minun syötössäni. Ykkönen oli pari senttiä leveä, ja vaikka sainkin Ramin vahvan kakkossyötön palautuksen takaisin, en saanut ohitettua verkolla päivystänyttä Salisburya, joka löi vastustamattoman volleyn keskelle kenttää.

Puolia vaihdettiin siis 6-6 -tilanteessa. Salisburyn lobbipalautus leijaili ihanasti juuri ja juuri pitkäksi tuoden meille toisen eräpallon tilanteessa 7-6. Sen voittaminen olisikin mennyt kertaheitolla aika moneen highlight-koosteeseen, sillä heittäydyimme Lloydin kanssa molemmat pisteen aikana palloa tavoitellessamme. Ei kuitenkaan ihan Lloydin dyykkaama kämmenohitus pysynyt kentässä. Huippupalautukseni 7-7 -tilanteessa toi meille kolmannen eräpallon, mutta Ramin palautus Lloydin kakkossyöttöön oli jälleen maailmanluokkaa. Seuraava piste tuli kuitenkin jälleen meille, ja vihdoin neljäs eräpallo toi kaivatun tuloksen. Lloyd palautti erinomaisesti rystyltä Salisburyn jalkoihin, eikä pallo enää tullut takaisin.

Ei ainakaan yritystä puuttunut toisesta eräpallostamme. 😅

Toinen erä alkoi meiltä erittäin vahvasti, sillä otimme murron heti 1-1 -tilanteessa vakuuttavalla tavalla Salisburyn syöttäessä. Ja kun kerran pääsimme kuskin paikalle, niin turha siitä oli enää luopua. Toinen murto 3-1 -tilanteessa alkoi olla jo lopun alkua. Vähän näytti siltä, että Salisbury, joka on normaalisti yksi kiertueen parhaista liikkujista, alkoi vähän varomaan liikettään, mutta varmasti siihen oli osaltaan vaikuttamassa myös meidän vahva pelaamisemme. Lloyd piti vakuuttavasti syöttönsä 4-1 -tilanteessa, eikä minullakaan ollut ongelmia matsia kotiin syöttäessä 5-2 -tilanteessa. Pari ässää viimeiseen gameen teki hyvää, ja kelpasi siinä taas tuulettaa huippuvoittoa ykköskentän katsomon edessä. 😊

Varsinkin palautuspelini oli tänään ihan eri tasolla kuin avauskierroksen ottelussa ranskalaisia vastaan. Jos sain tuossa ottelussa surkeat 8 palautusta ylipäätänsä kenttään voittaen noista pisteistä 4, niin tänään vastaavat lukemat olivat 19 kenttään ja 11 voitettua (lisäksi vastustajilta 4 tuplaa). On siinä iso ero. Toinen huikea statistiikka päivän matsissa oli se, että voitimme Lloydin kanssa peräti 31/32 ykkössyötöllä alkanutta pistettä. Täytyy pitää tuo mielessä tulevissakin matseissa, sillä kertoohan se siitä, että kun vain jotenkin saa ykkösen kenttään niin pisteen voitto on jo todella lähellä. Eikä 11 ässääkään mikään hassumpi määrä ole.

Ja jälleen kerran täytyy myös todeta, että olimme me tänäänkin aika kova pari henkisellä puolella. Matsin kovin syöttö löytyi no-ad -pisteeseen, eikä tie breakin parit pahat mokailutkaan suistaneet peliä raiteiltaan. Jaksoimme keskittyä vain ja ainoastaan seuraavaan pisteeseen ja tukea toisiamme koko ottelun ajan välittämättä tilanteesta tai siitä mitä edellisessä pisteessä oli tapahtunut. Emmekä todellakaan ottaneet jalkaa kaasulta toisen erän ensimmäisen murron jälkeen, vaan jatkoimme jo tutuksi tulletta iskulausetta toistaen: ”attack the lead”.

Tämä voitto tarkoittaa siis sitä, että pelaamme lauantaina semifinaalissa. Toinen semi pelataan jo huomenna perjantaina kentällä 1, mutta me pääsemme lauantaina herkuttelemaan yhdelle kiertueen hienoimmista kentistä Queen’s Clubin Centre Courtille. Muistan katselleeni pikkupoikana monet kesät silloin Stella Artois -nimellä kulkenutta kisaa Eurosportilta, ja kohta siellä saa olla itse lyömässä palloa samalla areenalla. Onhan se jollain tavalla aika ainutlaatuinen kokemus jo itsessään tuolle kentälle pääseminen, eikä varmaan olisi pari vuotta sitten itsekään uskonut, että se vielä toteutuu.


Mutta eihän sinne kentälle lauantaina pelkästään kokemuksesta nauttimaan olla menossa, vaan täysillä taistelemaan finaalipaikasta. Vastustajaparimme Bopanna/Shapovalov on mielenkiintoinen yhdistelmä nelinpelikokemusta ja kaksinpelin tulivoimaa. He ovat pelanneet yhdessä jo useamman vuoden ajan säännöllisen epäsäännöllisesti, ja jonkinlainen valmennus-/mentorointisuhde pelaajien välillä taitaa myös olla olemassa.

Bopanna on meille tuttu tietysti vain parin viikon takaa Ranskan avointen puolivälierästä, jossa hän löysi ratkaisupaikoissa harmittavan hienon tasonnoston. Voisin kuvitella, että ruoholla hänen syöttönsä on aika vaikea palautettava, mutta toisaalta ehkä se vie myös hänen palautuksestaan hieman aikaa pois. Top10-sijotuksen kaksinpelissä parhaimmillaan saavuttanutta Shapovalovia en ole nelinpelikentällä ennen nähnyt, mutta vasurin syöttö on sekin varmasti aika tehokas, samoin kuin molemmin puolin kovaa lähtevät peruslyönnit. Verkkopeli ja nelurin taktinen osaaminen on ehkä kuitenkin hänen heikkoutensa, johon pystymme toivottavasti iskemään.

Lauantaina siis jatketaan, sopivasti huomiselle perjantaille luvatun tukahduttavan helteen toivottavasti jo siirryttyä eteenpäin. Luvassa on varmasti hieno päivä, ja toivotaan, että se näkyy myös lopputuloksessa. Pelin aikana sitä ei kuitenkaan kannata miettiä, vaan silloin keskittyminen on täysin ja ainoastaan seuraavassa pisteessä. Let’s go!

56 thoughts on “Queen’s Club ATP500 QF, Heliövaara/Glasspool – Ram/Salisbury 7-6(8), 6-2 (Teksti päivitetty)

 • Ihan super isot onnittelut! Mieletöntä pelaamista taas! Huomenna ollaan Queensissa katsomassa Emilin peliä. Kenties olette huomenna treenailemassa tennisklubilla vaikka semi onkin vasta lauantaina? 🙂 Tsempit tulevaan!

  • Super isot kiitokset! 🙂 Huomenna tosiaan kelpaa katsella paikan päällä Emilin peliä. Meillä on treenit ohjelmassa klo 11.30-13 ja niitä päässee ihan läheltä katsomaan.

 • Tänään ei ollut Joe Salisburyn päivä, mutta ei mitään pois loistavasti pelaannelta parilta Glasspool/Heliövaara. Mikä ottelu! Teit Harri taas suomalaista tennishistoriaa, ei sitä voi mitenkään muutenkaan kuvailla. Uskomaton voitto MAAILMAN YKKÖSPARISTA!

  Ensimmäisessä erässä Harrilla oli paha tulikoe 5-5 tilanteessa kun pelattiin ratkaisupiste 40-40 tilanteessa. Taas Harrrin hermot pitivät ja hän tykitti muistaakseni ykkösruutuun kovan ja tarkan ykkösen, joka ei tullut takaisin! Tärkeä siirtyminen 6-5 johtoon oli iloinen tosiasia. Tuon pisteen tärkeyttä ei voi yliarvioida, sillä olisi ollut erittäin paha tilanne jos vastustaja olisi päässyt syöttämään 6-5 johtoasemassa erävoitosta!

  Tiebreakissa onneksi Salisburyn peli ei kulkenut kunnolla ja taisi tehdä peräti 3 kaksoisvirhettä, mutta jännäksi se meni, 10-8 oli hurjat lukemat ja VAMOOOS erä kotiin! 🙂

  Toinen erähän menikin sitten tuplamurrolla, mutta kyllä jännitys säilyi silti ihan loppumetreille asti. Maailman ykkösiä vastaan ei voi koskaan olla varma voitosta ennenkuin viimeinen pallo on voitettu. Viime ottelussa Lloyd viimeisteli ottelun syöttäen upeasti. Nyt 5-2 tilanteessa Harrinkaan puntit ei tutisseet, vaan syöttö kulki mainiosti. Yksi hävitty pallo taisi olla eikä merkkiäkään kipsauksesta eli se oli todellakin huippusuoritus!

  Onnittelut siis Harrille ja Lloydille tästä unohtumattomasta voitosta. Nyt kotisuomessa YLE:n teksti-tv:kin noteeraa näitä suorituksia ja Harrin voitto on peräti pääsivulla ykkösuutisten joukossa, aivan ansaitusti!

  • Wau, olipahan todellakin ottelu! Ensimmäisessä erässä riitti draamaa, mutta toinen olikin jo dominointia. Kelpaa. 💪

   Ja makeeta, että teksti-tv:kin noteeraa tällaiset voitot 🙂

 • Onnea jälleen kerran hienosta voitosta! Olipahan todellakin erikoinen tiebreak, kun syötöt takerteli molemmin puolin, onneksi kääntyi teille, ja samalla koko matsi. Jatkuu, jatkuu! 💪

  • Paljon kiitoksia! Ensimmäisen erän syöttövuorojen perusteella tie breakista ei kyllä odottanut ihan tuollaista sähläyskisaa, mutta onneksi meiltä löytyi voiton tuoneet rystypalautukset lopussa. Jatketaan tätä!

 • Upeaa! Teidän pelejä on niin hienoa seurata. Näkee kyllä että molemmat olette täysin rinnoin mukana ja asioita on todella treenattu! Jatka vain tuulettamista, tuuletukset tulee ihan aiheesta! Päätyyn asti vaan! 💪🤛

  • Mahtavaa, kiitos! Se on kyllä parasta, kun tuulettaminen tulee sydämestä, silloin ollaan oikealla asenteella liikkeellä. 🙂

 • Aivan loistavaa! Olit täällä Tallinnassa pelaamassa Tallink Tennis -areenalla ehkä noin 3 vuotta sitten ITF -turnausta. Uskomatonta nousukiitoa olemme siitä asti saaneet todistaa. Nyt näyttää siltä, että pääsette Masterseihinkin. Tämän blogisi ansiosta tuntuu melkein siltä, että omakin peli paranee…heh-heh…

  • Kokonaisuudessaan sellaista dominointia, että jää melkein sanattomaksi. Pisteet ei jätä mitään arvailujen varaan. Sentään ykköspari vastassa. Pistää vaan miettimään, että kukahan on juuri nyt maailman kovin pari…?

   • Oli kyllä hienoa pelaamista tänäänkin, pakko se on itsekin myöntää. 💪 Mutta edelleen on sanottava, että muutkin osaavat pelata, ja kyllähän se ranking- tai ainakin Race-lista ihan hyvin todellisen tason kertoo. 😉

  • Sanos muuta! Ei sitä välillä tajua itsekään miten mahtavasti on hommat sujuneet viimeiset pari vuotta. Futureista lähdettiin liikkeelle reilut kolme vuotta sitten ja nyt areenoina on jo maailman suurimmat kentät 🤩

 • Jiihaa! Tänään syöttö oli kokonaisuutena kohdillaan. Vain yksi hävitty ykkössyöttö. Ja nyt tuli sitä odotettua palautuspeliäkin. Hieno voitto jälleen ja osoitus siitä, että treeni sekä sitä myöten villikortti tulivat oikeaan osoitteeseen. Suunta on hyvä ja pakettinne kehittyy melkein kisa kisalta. Ja alusta kuin alusta toimii. Se näkyy rankingissa: 35! Vuoden alussa 64 ja vuosi sitten 88. Siitä vaan kohti päätyä samantien! Ei jätetä tähän.

  • Jess! Oli tosiaan ilahduttavia parannuksia edellismatsiin erityisesti syöttö- ja palautuspelin tarkentuminen. Ja ranking sen kuin kohoaa! 🤩

  • Tuo on kyllä iso kohteliaisuus, toivottavasti päästään joissain saavutuksissa heidän rinnalleen tulevina vuosina!

 • Onnea Harri, onnea Lloyd – aivan mahtavaa pelaamista taas. Täytyy alkaa suunnitella taas Wimbelin matkaa, että pääsee katsomaan teidän upeita pelejä. Tsemppiä jatkoon.

  • Isot kiitokset! Wimbledonia tässä itsekin jo vesi kielellä odotellaan, toivottavasti kuuluu suomalaisia kannustushuutoja katsomosta!

 • Onnea voiton johdosta! yllä on melkein kaikki sanottu , eka erän 5-5 , 40-40 tilanteessa syötit 131 mph syötön eli pelin tärkein syöttösi , upeaa !!! olen huomioinut että nykyään peli-ilmeesi on hyvin keskittynyt mikä varmaan kertoo siitä että olette kentällä voittamassa joka otttelua. Samoin en haluaisi hirveästi ennustaa mutta mikäli pysytte terveinä niin olette kauden lopussa 8 parhaan turnauksessa mukana!!!

  • Keskittymiskyky on todellakin kehittynyt, eivätkä tiukatkaan tilanteet saa polvia enää tutisemaan niin kuin ennen. Siistiä se on huomata itsekin, että kehitystä tapahtuu!

 • Hieno voitto jälleen, Isosti Onnea! Yllättihän se vähän vastapuolen notkahdus, vai voidaanko ihan romahduksesta puhua. Te korjasitte pikku notkahduksenne hienosti; pakka pysyi kasassa. Ei kai sitä eka erän jännittmistä olisi toista erää kestänytkään täällä kotikatsomossa 🙂 Seuraavat vastaantulijat lienee ihan uusia teille? Eipä muuta kuin päättäväisinä mutta terveesti nöyrinä siihenkin kohtaamiseen! PS. Ei tämän päivän vastustajilla oikein löytynyt keskinäistä tsemppiä vaikeuksien keskellä; harvinaisen tylyltä näytti.

  • Bopannahan se taisi olla juuri äsken Ranskan Avoimissa kvartseissa pudottamassa Harria ja Lloydia, mutta silloin hänellä parina oli muistaakseni Middelkoop eikä Shapovalov.

  • Kiitokset! Meillä pysyi tiimihenki kyllä hienosti yllä tänään, selvästi vastustajia paremmin. Ja sitähän nelinpelissä tarvitaan. Toivottavasti sama meno jatkuu lauantaina!

 • Hieno voitto jälleen, Isosti Onnea! Yllättihän se vähän vastapuolen notkahdus, vai voidaanko ihan romahduksesta puhua. Te korjasitte pikku notkahduksenne hienosti; pakka pysyi kasassa. Ei kai sitä eka erän jännittmistä olisi toista erää kestänytkään täällä kotikatsomossa 🙂 Seuraavat vastaantulijat lienee ihan uusia teille? Eipä muuta kuin päättäväisinä mutta terveesti nöyrinä siihenkin kohtaamiseen!

 • A great result again – may the winning streak continue . Unfortunately I could only watch the scores on my phone today as was travelling home from Queens. A nerve wrecking tie break 🙂 . I look forward to catching up the match on the replay tonight. I think with the confidence you guys are building with all these latest wins against top doubles teams , your own games being so strong and the hunger you have

  • oops button pressed too early 🙂 I expect to see you guys in the final at Queens 🙂

  • Thank you! Hope you’ll have a good time watching the replay tonight, I’ll be doing the same thing. 🙂

 • Another tremendous victory. 👏 The 7-6 point in the TB was great entertainment if not a happy ending. A Flying Finn out of picture on the left reappearing hatless and a Flying Brummie to the right doing summersaults. 😅 Only on grass! A great effort. 💪 That would have been a tough set to lose but you always kept in front. The second set was virtually flawless, dropping only 2 points on your serves. 😎 Good luck in the SF (and some revenge) where you’ll have Louis Cayer’s undivided attention.

  • Haha, it would have hurt a lot had we lost the 1st set. But luckily we stayed strong and came up with some clutch returns at the end of the tie break.

   Will be amazing to play the semifinal on centre court on Saturday. We will surely do our best then!

 • Mahtavaa Harri ja Lloud !!

  Äijä on vienyt tämän blokin ansiosta tenniksen seuraamisen aivan uudelle levelille.
  Samoin kun on teidän pelikin noussut aivan uudelle levelille.
  Tätä matkaa on todellakin ollut ja on mahtava seurata. Kohti ääretöntä ja sen yli !!!

  • Siistiä, kiitos! Onhan se itsellekin makeeta, kun kirjoitusten aiheet ovat vaihtuneet futureista ATP-kiertueen hienoimpiin kisoihin 🤩

 • kyllä nyt hemmoteltiin suomalaisia tenniksen ystäviä 😉 (ja toki brittejä, kun ottelun olisi anyways voittanut britti). sanattomaksihan tämä teidän dominointi vetää 😁 ja mitä sitoutumista, kun juokset(te) pallon perässä sukeltaen seinää kohti! vilkaisin pepperstonen live rankingia, niin siellä oli taas hyvin nousua kohti sitä maagista top 30 josta taisi olla puhetta edellisen postauksesi kommenteissa. kysymys muuten lloydista, että onko hän nyt rennompi kun ollaan ”home soil” vai onko päinvastoin suorituspaineita kotiyleisön edessä? toki eurosportin kautta näytti rennolta tekemiseltä. isot onnittelut ja jännityksellä odotan lauantaita, tykkään seurata shapon yksinpelejä niin jännä nähdä nyt nelurissa teitä vastaan 😁

  • Hiphei, kaksi suomalaista mukana perjantaina Queen’s Clubilla, onhan se kieltämättä herkkua Suomi-tennikselle 😎

   Lloyd viihtyy selvästi kotikentällä, varsinkin kun pelataan ruoholla. Hän haluaa näyttää parastaan, joten tsemppaa täysillä ja luottaa siihen, että peli kulkee tuttujen ihmisten katsoessa. Ja sehän kulkee!

   • kyllä kulki, ai että kun emil vielä pääsisi iltaottelustaan huomiseen semiin, niin olisi superjännä suomi päivä 😎🇫🇮

    piti muuten kysyä teidän asuista, kun oli kivan näköistä kun teillä oli nyt lloydin kanssa melko samannäköiset peliasut (toki eri valmistajien), niin oliko sattumaa, vai olitteko ihan katsoneet omilta merkeiltänne samantapaset? vai määrittääkö sponsori, mitä kulloinkin puetaan?

    • Harmi juttu, ettei Emilillä tällä kertaa ihan riittänyt semifinaaliin asti. Mutta hieno kisa hänellekin joka tapauksessa!

     Minulle ja Lloydille tulee molemmille vaatteet sponsoreiden kautta, mutta saamme kyllä yleensä muutamat eri väriset vaihtoehdot kustakin mallista. Tällä kertaa tumma+sininen yhdistelmä sattui päälle sattumalta ensimmäisellä kierroksella, mutta eiköhän pidetä siitä kiinni koko kisan ajan. 🙂

 • Hieno voitto ! oli ykkös pari tai ei niin kisat jatkuu.

  Tuli muuten mielee että toivottavasti jahka ehdit ja jaksat niin olisi kiva nähdä videolla sinun lämmittely rutiinisi ennen pelejä / treenejä. Samalla voi vähän selittää et mitä tekee ja miksi. Varmasti klubi pelaajat saisi inspiraatiota ja jotain hyviä liikkeitä omaan lämppä rutiineihin 🙂

  • Kiitos! Eronomainen idea! Kunhan tulee sopiva tauko kisojen välissä niin kerään vähän videomateriaalia kasaan lämmittelyrutiineistani. Niistähän voi tosiaan vaikka jokunen juniori ja moni harrastaja saada inspiraatiota 👍

   • Sama asia käynyt minunkin mielessä, tuollaisista videoista voisi vaikka maksaakin. Toivottavasti toteutuu joskus👍

 • Taistelemalla, hermot hallitsemalla ja heittäytymällä eka erä kotiin. Toisessa vain kylmän viileästi ylivoimainen voitto. Annoitteko yhden vai kaksi pistettä omassa syötössä toisessa?
  Tekisi mieli hehkuttaa teitä romaanin verran, mutta säästetään vähän viikonlopulle…vamos!

  • Hahaa, vamos! Kisa on vasta puolivälissä, joten säästellään nyt jotain sinne viikonlopullekin. 🙂

 • Kyllä kelpaa ollaan suomalainen tennisfani. Jäätävä suoritus Lloydin kanssa. Parempi pari voitti. Jo Ekassa eräassä olitte selvästi parempia. Siksi se selkäranka katkesi niin helposti toisessa hävityn TB:n jälkeen. Ette tekään ihan iskussa siinä TB:ssä muuten olleet ;).

  Viikkoha kuuluu pelata sunnuntaihin asti. Tsemiä!

  • Jes, kiitos! Sunnuntaina tosiaan vasta ne pokaalit jaetaan, joten täysillä vain sitä kohti 💪

 • ISOT, ISOT ONNITTELUT!!! Onhan teidän peliänne aivan mahtavaa seurata!!! Mikä itsevarmuus, pelirohkeus, kovat ja tarkat ykkös- ja kakkossyötöt, taitava verkkopeli – ja oivaltava liikkuminen (ja heittäytyminen) …. ja maailman ykköset jälleen nurin ja näin komeasti 7-6(8) ja 6-2!!!
  Hyvä Harri ja Lloyd, on pakko sanoa: teidän tiimissänne on niin kova potentiaali nousta maailman kärkeen, etten yhtään ihmettele, miksi Louis Cayer haluaa tehdä töitä teidän kanssanne ja istua kentän reunalla pohtimassa reseptiikkaa ja antaa teille maailman parasta valmennusta. Hän näkee. Me näemme. Te osaatte voittaa!!! 💪💪💪 Tsemppiä semifinaaliin!

  • Isot kiitokset! On se siistiä itsekin huomata kuinka peli kulkee, oli vastassa sitten ketä vain. 🤩

   Louis’n panosta ei tosiaan parane vähätellä, niin paljon hyvää on sieltä suunnasta kyllä tullut peliimme 💪

 • Muut kehuvat peliä niin paljon että minä keskityn muihin kysymyksiin:

  Onko koronan vai taikauskon aiheuttama muutos että fistbump tai käsiläpsyt pallon jälkeen on vaihtuneet mailalla miekkailuun?

  Ja toinen, kun tuomari voi pyytää yleisöä hiljenemään niin katsotaanko lentokoneet luonnolliseksi taustameluksi joka ei vaikuta peliin mitenkään eikä sen takia tarvitse aloitusta odotella? Kuulosti ainakin kuvassa aika voimakkaalta melulta. Minusta se häiritsisi paljon enemmän kuin yleisön huutelu.

  • Hyviä kysymyksiä!

   Jostain syystä Lloyd otti Ranskan avoimissa takaisin nämä mailalla miekkailut läpyjen sijasta. Aluksi ajattelin, että häntä jännitti niin, että se tapahtui vahingossa, mutta kun peli kulki ja siitä on tullut taas tapa niin jatketaan samaan malliin. 🙂

   Mitä taustameluun tulee niin harvoin tuollainen tasaisempi melu pahasti häiritsee. Tuntuu, että lentokoneet aiheuttavat melua yllättävän monessa tenniskisassa, nämä Lontoon pelit ja US Open nyt tulevat ainakin heti mieleen. Joskus ehkä jäänyt metelin takia joku linjatuomio kuulematta, mutta ei tuo muuten kovin häiritsevää kyllä ole. Kai siihen sitten vain tottuu.

 • Hieno matsi! Olitte lähes koko matsin hieman niskan päällä, joka realisoitu toisessa erässä.

  Eikös tämä voitto tarkoita lähes sitä, että olisitte jo melko varmasti Toronton Masters kisassa, kun nousitte TOP13 pariksi. Eikai tuossa kovin montaa viikkoa ole aikaa nousta ohi enää Wimbledonin jälkeen?

  • Kiitos, oli kyllä hieno ottelu! Tosiaan Montrealin (tänä vuonna siellä eikä Torontossa) Masters-kisa alkaa olla jo aika lähellä top13 race -listan perusteella. Mutta Wimbledonin jälkeisten kahden kisaviikon tulokset lasketaan vielä mukaan ennen ilmoittautumisen umpeutumista eli ei tässä mitenkään saletissa olla. Varsinkin kun Båstad-viikko jää ainakin Lloydilta väliin. Parempi ottaa itse vielä pari voittoa siis!

 • Congrats on an amazing win and you were the better team today especially in taking advantage of opportunities. Crazy match with such short points.

  Can you explain more on the top-13 rule for Masters ? Is it correct that currently you would have Toronto and Cincy entries, assuming the two Hispanic pairs both don’t win Mallorca?

  • Thank you! Great win and while the tie break was crazy at least the result was good for us. 🙂

   The top-13 rule sounds simple but is surprisingly complicated. The main principle is that for the last 4 ATP1000 events of the year, eligible top13 teams on the race list at the tournament’s entry deadline direct acceptance. What eligible means is a bit confusing but I try to explain how I have understood the rule shortly: (Not at all 100% the rule is actually interpreted like this)
   – A player can only be eligible in one team. If a player is inside top13 with two different partners only one of them can be eligible.
   – A team must not have split up to play with someone else after they started playing together this year. For example Molteni/Gonzalez played Indian Wells with different partners and are thus not eligible. Same with Dodig/Krajicek, as there was one week when Dodig played Madrid ATP while Krajicek played a CH.

   For the year end top-13 race ranking that gives access to next year’s first five ATP1000 tournaments the eligibility rules are a bit different. But we can look at those closer at the end of the year.

 • I believe this is correct but the live rankings as they stand now mean that you and Lloyd will be seeded at Wimbledon. 👏😎

  • I agree, If I have done my math correctly we are the 16th team on the list so last seeded team. 🔥💪

Comments are closed.