Queen’s Club ATP500 SF, Heliövaara/Glasspool – Bopanna/Shapovalov 7-5, 6-7(4), 10-4. Finaali su 20 min kaksinpelin palkintojenjaon päättymisen jälkeen!

Hienoa nelinpeliä pelattiin tänään erän verran, mutta sen jälkeen Lontoon ylle kerääntyi muutama sadepilvi, eikä kenttä enää kuivunut odotuksesta huolimatta riittävästi illan viiletessä. Noin tunnin odottelun jälkeen sade oli lakannut ja pääsimme kentälle asti lämmittelemään, mutta pitkällisten pohdintojen jälkeen tultiin kuitenkin siihen tulokseen, että kenttä on edelleen liian liukas. Ottelua jatketaan siis sunnuntaina paikallista aikaa kello 12.


Tänään pelattu ensimmäinen erä oli varsin tasokasta peliä, vaikka olosuhteet olivatkin edellispäivistä selvästi muuttuneet. Lämpötila laski perjantaista jopa 15 astetta ja tuulikin yltyi jonkin verran. Omat syöttövuorot olivat kuitenkin kaikilta aika kliinisiä, kunnes 6-5 -johdossamme alkoi Bopannan syötössä palautuksemme napsua. Minulta onnistui kaksi palautusta hyvin, ja varsinkin 30-30 -tilanteen palautuksen jälkeinen kämmenohitus oli upea. Lloyd puolestaan aloitti gamen palautuswinnerillä ja löi eräpallossa sopivasti Shapovalovia kohti niin, että pallo osui verkkonauhaan, eikä reagointiaikaa millään jäänyt. Yksi murtopallo siis koko erässä, ja sen me käytimme.

Erätauolla alkanut sade oli niin kevyttä kuin sade voi vain olla, ja jäimmekin kentälle noin 10 minuutiksi odottamaan, josko peliä voisi jatkaa. Lopulta sade kuitenkin yltyi sen verran, että puoli seitsemän jälkeen päätettiin siirtyä sisälle, jossa kisajärjestäjät sanoivat ilmoittavansa klo 19 jatketaanko vielä samana iltana. Päätös tehtiin yrittää uudestaan 19.30, mutta kentälle astellessamme kenttä oli kuitenkin edelleen jonkin verran kostea, vaikka sitä puhaltimilla ja harjoilla yritettiinkin kuivata. Taas odoteltiin jonkin aikaa, kunnes kisan johto ja supervisor halusivat meidän lämmittelevän normaalit 4 minuuttia, minkä jälkeen lopullinen päätös tehtäisiin.

Minä ja Lloyd olimme jotakuinkin ok jatkamaan peliä, mutta kyllä sen itsekin tiedosti, että riskit olivat olemassa. Vastapuolella ei intoa kuitenkaan ollut, ja koska kisan supervisor halusi ymmärrettävästi kuulla myös pelaajien mielipiteen niin lopulta päädyttiin siihen, ettei peliä enää jatkettu. Oma mielipiteeni oli, että olin valmis tarvittaessa jatkamaan, mutta kunnioitin samalla täysin sitä, että vastapuolella ei riskejä haluttu ottaa. Ei kenttä mitenkään enää viileässä illassa olisi kuivunut enempää, vaikka lisää sadetta ei olisikaan tullut, joten parempi oli pakata kamppeet ja suunnata takaisin hotellille.

Huomenna siis jatketaan, ja toivottavasti samalla tavalla kuin mihin tänään jäätiin. Jos voitto tulee, niin nelinpelin finaali on ohjelmassa kaksinpelin jälkeen myöhemmin samana päivänä, ellei sitten sade jälleen sotke aikatauluja. Pidetään kuitenkin fokus olennaisessa eli piste kerrallaan eteenpäin. Vamos!

24 thoughts on “Queen’s Club ATP500 SF, Heliövaara/Glasspool – Bopanna/Shapovalov 7-5, 6-7(4), 10-4. Finaali su 20 min kaksinpelin palkintojenjaon päättymisen jälkeen!

 • Todella kliininen ja mahtava erä, oli upeaa seurattavaa. Ja mikä aivan erityisesti tuntuu hyvältä niin on se että ette selvästikään mieti sitä että voitetaanko piste/game/ottelu vaan fokus on todellakin vain siinä pisteessä jota pelataan. Tuo asenne näkyy ja huokuu teidän pelistänne, taululle ehtii vilkaista sitten kun peli on ohi. Kun kaikki on annettu jokaiseen hetkeen niin lopputulostakin on helpompi kunnioittaa, olipa se sitten mikä tahansa. Vamos, onnea peliin!

 • Oikea ratkaisu, sillä ruoho kostuu muutenkin tuohon aikaan. Turhia riskejä ei kannata ottaa, sillä yksi liukastuminen ja nilkanmuljahdus voi olla ratkaiseva ei vain sen matsin, vaan jopa loppukauden kannalta.
  Niin tasaista oli koko eka erä, että huomenna toivon teidän Lloydin kanssa saavan breikin ennenkuin menee TB:si.
  Onnea teille matsin jatkossa, minä pidän peukkuja ja uskon teidän vielä huomenna nostavan voittokannun kohti Lontoon taivaita !

  • Jess! Ihan totta, ruoho on liukas yhtään kosteana ja parempi pysyä terveenä. Tänään sitten täysillä 🔥

 • Todella hienoa peliä teiltä ja myös vastustajalta, mutta olitte sen verran parempia, että saitte ansaitusti ekan erän. Ilo oli katsoa teidän huippuhienoja takuuvarmoja suorituksia!👏🏼👏🏼👏🏼 Nyt vain samalla meiningillä huomenna toinen erä kotiin ja sitten finaaliin!!! 💪💪💪

 • Ei muuta kuin sunnuntain koitokseen positiivisin mielin. Nyt on selvaa nostetta teidan parilla, olette Wimbledonissa nyt 17. rankattu pari ja jos sijoitus tulee tulevan viikon rankingin mukaan olisitte meikalaisen laskuopilla jo viimeisella sijoitetun parin paikalla eli siinakin varmaan yksi uusi virstanpylvas! Toki esimerkiksi vetaytymisten myota tuo sijoitetun parin paikka voi sitakin kautta tulla mutta aijai kun on makiaa seurata.

  Toinen bongaus talta aamulta on etta BBC:n nettisivujen tennisosaston paauutisotsikossa on myos teidan kuvanne, alkaa nakyvyytta tulemaan laajemmallakin rintamalla!

  Tassa mukavassa vireessa nyt pokaalit kaappiin ja uutta matoa jo ensi viikolle koukkuun!

  • Oi, onpa hienoa että BBC:kin on noteerannut pelimme. Täytyy siis kai jatkaa voittamista 😁

   Ja Wimbledonin sijoitetun parin paikka on kyllä jo varma. Sijoitukset tehdään ensi maanantain ATP-listan perusteella ja siinä olemme ainakin Klaasen/Melo -parin edellä. 💪

 • Oletko usein joutunut pelaamaan kahta kilpamatsia päivässä? Valmistautuminen taitaa erota melkoisesti normaalista? Onko siinä tärkeintä vaan saada energia riittämään?

  Miten muuten säännöt (tai seuraavat kilpailut) venyvät jos sade sotkee viimeiset matsit? Voidaanko niitä vielä maanantaina pelata? Vai onko joku tasuri olemassa?

  Bopannan korkea polviasento on vähän erilainen aloitus kuin muilla. Eikä taida liikkuakaan ihan yhtä ripeästi kuin muut. Ulottuvuutta kyllä tuntuu löytyvän eli ei vahingossa tuolla ole. Mutta tuota juoksuttamista varmaan kannattaa harrastaa hänelle.

  • Kyllähän niitä silloin tällöin sateen takia tulee kaksi matsia samalle päivällä. Italian Biellan CH tulee ainakin mieleen toissa vuodelta, kun pelattiin semi ja finaali melkein peräkkäin. Ja kansallisissa kisoissahan tämä on ihan normaalia, kun viikonloppuna pelataan eli ei se juurikaan valmistautumista muuta. Hyvät tankkaukset tottakai ja tuplasti vaatteita ja muita varusteita mukaan. Mutta matsi kerrallaan kuitenkin 👌

   Kisaa voidaan aina tarvittaessa venyttää yhdellä päivällä, jos sade häiritsee. Eli maanantaina loppuun pelaaminen on täällä mahdollista. Mutta nyt sää näyttää kyllä hyvälle 🤞

 • Osoitat olevasi melkoisen viisas viilipytty näissä asioissa. Meikäläisellä olisi kyllä revennyt pelihousut ja palanut hihat Bopannan käytöksen vuoksi. Vaan mitä se olisi hyödyttänyt, vienyt vaan yöunet ja häämöttävän turnausvoiton.
  Onnea tälle päivälle!

  • Mitäpä siinä turhaa hötkyilemään 😊 Bopanna sanoi mielipiteensä juuri niin kuin asiat olivat, hänen mielestään kenttä oli liian liukas 100% liikkumiseen, ja pelin aikana askeleiden varominen on mahdotonta. Parempi siis olla ottamatta turhia riskejä.

 • Onnea Harri ja Lloyd! Hienosti nollasitte tilanteen toisen erän hävityn tiebreakin jälkeen.

  Alku match tiebreakissakin oli nihkeä, mutta onneksi saitte käännettyä tilanteen nopeasti eduksenne ja karkasitte armotta voittoon!

  Maksimaalisella tsemillä finaaliin ja voitto kotiin!!!!!!!! 😀

   • Meinaan sitä, että Harri ja Lloyd eivät jääneet hävityn toisen erän jälkeen mihinkään negatiiviseen mielentilaan, vaan lähtivät vahvasti voittamaan match tiebreakia. Henkistä murentumista siis ei tullut ja hyvä niin!

 • Aivan fantastista peliä semissä. Onnittelut Harri ja Lloyd. Todellakin ansaittu paikka finaaliin ja sinne menette varmasti voittamaan. Ei sanat riitä ylistämään päivän suoritusta ja upeat tuuletukset ottelun päätteeksi. Ihanaa Harri ja Lloyd ihanaa….

  t. JJ

 • Jättionnittelut Harri ja Lloyd uranne isoimmasta matsista. Ja mikä parhainta vielä isompi saavutus vielä tänään edessä.
  Taas uskon teihin kuin ennen tätä semiä, ja odotan vielä julmempaa voitonkarjuntaa finaalin päättyessä !

 • Congratulations on the semi final win – a tricky match against tough opponents. Denis is always very difficult to play against with his left hand serve . The opponents picked up their game today – shame that the rain stopped play last night – but still you were the better team and got the win. Some great net play from yourself and solid serving from Lloyd . You guys remained focussed and although we held our breath at the start of the 3rd set tie break you came thru. Good luck in the finals and congrats on both achieving new career highs. Go get that trophy !!!!!!

 • Wow, wow ja wow, mikä voitto semissä👏👏👏…Nyt tsemppiä ja turnausvoittoon 💪💪💪
  Go go go!!!

 • Hienoa. Eka atp-500 finaali odottaa.
  Samaa tekemistä vaan joukkueena. Se kyllä riittää!

 • Onnittelut upeasta turnauksesta!
  Lautanen jäi käteen. Kannu sitten Vimpelistä!
  Otit yleisön Lontoossa ja myös Espoon Kivenlahdessa.
  Piste hakemalla pallo kentän ulkopuolelta oli vuoden tennislyönti!
  Tekemisesi oli Suomelle komeata katsottavaa. Harry-huudot kuuluivat.
  Verkkopeli ja reagoinnit ovat jo Henkan tasoa.
  Lisää tätä. Olette Joukkue.

Comments are closed.