Queen’s Club ATP500 finaali, Heliövaara/Glasspool – Mektic/Pavic 6-3, 6-7, 6-10 (teksti päivitetty)

Voi harmi, upea turnaus, mutta viimeiset pisteet kääntyivät valitettavasti väärään suuntaan. Kroatialaiset tekivät paljon oikeita asioita, ja vaikka me emme hävinneet yhtään syöttövuoroamme niin tie breakeissa jäimme alakynteen. Leuka pystyyn kuitenkin joka tapauksessa, hopealautanen matkalaukussa kelpaa jatkaa matkaa kohti Eastbournea 🥈

📸: @LTA @cinchChampionships #cinchChampionships

Olihan päivä tänään Queen’s Clubilla. Ensin aamulla huima taisteluvoitto semeissä ja finaalissa viimeiseen asti mukana voittotaistelussa. En tiedä kuinka usein tällaisia päiviä jaksaisi itsekään pelata ja elää, mutta tänään kyllä kelpasi nauttia senkin edestä. Yleisö eli mukana otteluissa upeasti ja varsinkin finaalissa ottivat minut jonkinlaiseksi suosikikseen jatkuvine ”let’s go Harri”-huutoineen. Kai se kentällä nauttiminen näkyi sitten katsomoon asti. Enkä kyllä säästellyt tuuletuksissa tai heittäytymisissäkään. 😀

Pelillisesti tämä päivä oli aika perinteistä ruohoneluria, jossa syöttöjä pidettiin kovalla prosentilla ja erot olivat pieniä. Keskipäivällä alkaneessa semifinaalissa toisen erän tie break oli heikko, mutta ratkaisevan tie breakin lopetus meni nappiin. Toki siinä kävi ehkä vähän tuuriakin, mutta kaikki tietysti lasketaan. Matsin jälkeen oli pikaisen jäähdyttelyn ja suihkun paikka, ennen kuin siirryttiin lounaalle ja punomaan taktisia kuvioita finaalia varten.

Finaalissa alkumme otteluun oli käytännössä täydellinen. Voitimme ensimmäisessä kolmessa gamessa pisteet näytöstyyliin 12-1, ja siirryimme salamana 3-0 -johtoon. Tuon jälkeen vastustajat tarkensivat kuitenkin syöttöpeliään, mutta onneksi taso pysyi yllä meilläkin. Ensimmäinen erä joka tapauksessa meille vakuuttavasti 6-3.

Toisessa erässä palautuspeli meni vaikeaksi, sillä kroatialaiset syöttivät sekä todella tarkasti että todella vaikeasti luettavia syöttöjä. Ja ykkösiä myös kovalla prosentilla. Taisimme päästä vain kerran 30-30 -tilanteeseen koko erän aikana palautusvuoroissa, kun taas toiseen suuntaan jouduimme pariin kertaan pelastamaan breikkipalloja Lloydin syöttövuoroissa. Tie breakiin kuitenkin selviydyttiin, mutta siihen saimme harmillisen huonon alun jouduttuamme heti kahden minibreikin takaa-ajoasemaan. Emmekä siitä enää toipuneet, vaan tuloksena 3-7 -tappio ja kolmas erä.

Harmittavasti myöskään kolmannen erän tie break ei lähtenyt hyvin käyntiin, vaan olimme sitäkin turhan nopeasti 1-4 -tappiolla kahdella minibreikillä. Taistelimme kuitenkin murrot tasoihin 5-6 -tilanteeksi, mutta sitten huono kämmenlyöntini tuli pahaan paikkaan. Mektic pääsi syöttämään 7-6 -johdossa, ja vaikka olimme kummassakin pisteessä hyvin mukana niin Pavic oli noissa pisteissä verkolla erittäin kova. Ja tällä kertaa heti ensimmäinen matsipallo kroatialaisille tuotti tulosta, kun Lloydin volley karkasi leveäksi.

Kyllähän nuo tie breakit harmittavat, mutta toisaalta parempi ne kyllä voitti. Kroatialaiset veivät tie breakit yhteispistein 17-9, joten ero oli lopulta aika selvä. Me emme saaneet tarpeeksi ykkössyöttöjä kenttään, kun taas vastustajat pitivät pelin yksinkertaisena, eivätkä antaneet oikeastaan mitään ilmaiseksi. Tietynlaista kokemuksen tuomaa rauhallisuutta varmasti tuokin, löytyyhän heiltä muun muassa Wimbledonin ja Olympialaisten voitot viime kaudelta. Me halusimme tietysti voittoa myös, mutta homma saattoi mennä aavistuksen väkinäiseksi.

Vaikka tappio finaalissa kirpaiseekin, niin kyllähän tätä viikkoa pitää pystyä katsomaan isojen onnistumisten viikkona. Voitimme niin nykyiset kuin entiset maailman ykköset, otimme revanssin Bopannasta ja olimme lähellä viedä koko potin. Ihan kohtuullinen suoritus WC-parilta. 😁 ATP-pisteitä pamahti saldoon 300, mikä on uran toiseksi suurin potti, ja palkintorahaakin hyvän henkilöauton hinnan verran, uran toiseksi suurin potti sekin.

Pelikin menee koko ajan eteenpäin, ja voi varmasti pitää oikeana ratkaisuna jättää viime viikon kisa ’s-Hertogenboschissa väliin ja keskittyä treeniin Lontoon nurmella. Emme hävinneet koko viikolla kertaakaan omaa syöttövuoroamme, mikä on tasolla kuin tasolla aika hurja suoritus. Fokus pysyi alusta loppuun upeasti kasassa ja tuimme Lloydin kanssa toisiamme hienosti koko viikon ajan.

Löydämmekin huomenna maanantaina itsemme ATP-listalla taas uusilta ennätyssijoilta, minä 32 ja Lloyd 40. Loppukauden Masters-kisoja silmällä pitäen Race-listalla nousu sijalle 12 tekee myös tosi hyvää kuten sekin, että varmistimme näillä tuloksilla myös sijoitetun parin paikan reilun viikon päästä alkavassa Wimbledonissa. Ja jos pelit jatkuvat loppuvuonna yhtään samalla lailla kuin edellisessä kolmessa kisassa niin kyllähän tässä vielä pitkälle pötkitään. 💪

Kiitos vielä isosta määrästä kommentteja taas tämän viikon aikana! Oli mahtavaa saada valtavasti tukea lontoolaiselta live-yleisöltä, mutta yhtä lailla kaikki tsempit ilahduttavat täällä blogisivuilla ja somessa. Vastailen kommentteihin aina kunhan kerkeän, joten jatketaan samaan malliin.

Pelithän meillä Lloydin kanssa jatkuvat jo tiistaina Eastbournessa, jossa vastaan tulee ensimmäisellä kierroksella mielenkiintoinen pari Göransson/McLachlan. Kumpikin heistä pelasi Wimbledonissa kvartseissa viime kesänä, joten ruohotenniksen taitoa löytyy. Täytyy siis lähteä nöyrällä mielellä ja tehdä pienetkin asiat oikein piste kerrallaan. Vamos!

49 thoughts on “Queen’s Club ATP500 finaali, Heliövaara/Glasspool – Mektic/Pavic 6-3, 6-7, 6-10 (teksti päivitetty)

 • Hei, teillä oli WC ja pääsitte finaaliin asti. Eikö se riitä. Eikö siitä voi olla tosi onnellinen. Tsemppiä tulevaisuuteen.

 • Onnea hienosta turnauksesta!!!
  Hopee ei oo häpee….
  …tuli mieleen, että voiko nelinpelissä ottaa toalet-breikin ennen MTB:tä, että vois nollata paremmin juuri hävityn TB:n???

  • Kun olin odottamassa kentälle pääsyä tiistaina Queensissä kaksi pelaajaa (Norrie ja Koolhof) ohittivat minut ja ottivat toilet breakin ennen MTB:tä.

   Tässä myös Harrille ja Lloydille onnittelut hienosta turnauksesta ja nauttikaa seuraavista ruohokenttä kisa harvinaisuuksista!

  • Niinpä ! Kun kerran vastustajat (Mr. Mies) pitävät breikkejä vaikka mistä syystä, niin kannatan ajatusta, että hävityn tokan erän jälkeen pidetään vessatauko ennen match tie-breakia.

  • Kiitos! Kyllä tosiaan voi ottaa vessatauon myös toisen ja kolmannen erän välissä. Itse pidän tuollaista taktikointia, jos hätää ei ole, vähän kyseenalaisena, mutta toki aika moni pelaaja tuota tekee. Mieluummine pidetään pelin rytmi kasassa.

 • Aivan upea turnaus, finaaliin pääsy on mielettömän hieno juttu ja pelasit todella hyvin, vaikka jouduitte pelaamaan 2 ottelua samana päivänä.
  Moni ei pystyisi eikä pystykään, kun Suomen tennishistoriaa katsoo.
  Eteenpäin Glassovaara ❤️

 • Onnittelut!!! Hieno kisa ja menitte jälleen pykälän pidemmälle sekä selvititte tosi kovan kaavion. Palautuspeli oli jälleen tiukassa, mutta muuten kaikki osa-alueet olivat hyvin kasassa. Toisessa erässä oli hieman enemmän aaltoilua, liekkö edeltävä matsi vaikuttanut, mutta saitte pidettyä omat syötöt. Varmasti upea kokemus ja tuntuu siltä, että näitä on tulossa lisää. Katse kohti Wimpeliä. Voi olla että moni huippupari ei halua kohdata teitä.💪🤛🙌🙌

  • P.S. Olen kuumeisesti yrittänyt keksiä (kotisohvalta) avaimia ruohokentän syötönpalautukseen. Pallo näyttää singahtavan siihen malliin, että palautusosuma on usein epäpuhdas ja ylipäätänsä kontrollia vaikea saada. Keskikenttä on tukossa ja linjaan kääntö virhealtis. Koholyönti jää lyhyeksi. Pitäisikö tulla vastaan vai mennä taaemmaksi? Varmaan yritätte tätä samaa rubiikinkuutiota ratkaista. Kaksinpelissä osa vastaanottaa yllättävän takana myös ruoholla. Toki siinä ei kukaan heilu verkolla odottamassa.

   • Kiitos onnitteluista! Nelurissa ylipäätänsä, mutta erityisesti ruoholla palautus on kyllä välillä tosi vaikeaa. Varsinkaan ykkössyötön palautuksilla harva voittaa yli 20% pisteistä.

    Syvyyssuunnassa paikan vaihtaminen taaksepäin antaa varsinkin ykkösruudussa ulos kämmenelle sivukierresyötön puolelle liikaa tilaa, kun taas vastaan tulemalla alkaa kiire kasvaa.

    Jotenkin pitää vain yrittää skoutata vastustajat ja sitä kautta saada mahdollisimman hyvä aavistus vastustajien syöttösuunnista. Ja olla hereillä pelin aikana. Kroaatteja vastaan se tuntui olevan aika vaikeaa.

 • Harri, upea saavutus ja millä pelillä!!! Ei kannata miettiä mitä jos… vaan nähdään seuraavat pari kisaa uusina mahdollisuuksina

 • oli mukava kuulla eurosportin läpi, miten yleisö kannusti teitä, varsinkin tokassa erässä alkoivat kunnolla hurraamaan hienoille onnistumisille 😊 ja säkin näytit nauttivan siitä. harmi että jäi niin pienestä kiinni voitto! mutta tottakai, hieno kisa taas, ja finaalipaikasta voitte olla ylpeä. jäikö muuten mitään jossiteltavaa sen suhteen, että jos bopanna ja shapo oltaisi saatu nippuun jo eilen, niin olisiko valmistautuminen finaaliin, ja ehkä lopputulos, ollut parempi?

  • Oli kyllä upea tunnelma keskuskentällä! Toisaalta oli hyvää valmistautumista pelata samalla kentällä semifinaali samana aamuna, mutta ehkä ihan aavistus terävyyttä hävisi loppua kohti väsymyksen myötä. Mutta ei kannata jossitella, hienosti meni nytkin 😊

   • joo niinpä, hieno asenne 😊
    harmi muuten kun nyt tulevasta eastbournesta ei kuvata nelureita, enkä veikkaustv:stä myöskään löytynyt. mutta ensi viikolla wimpeliä katsotaan sitten kotoa silmä kovana! 👍

 • Harmittu kyllä täällä olohuoneen sohvalla ihan sairaasti, mutta tänään Mektic/Pavic oli vaan niukasti terävämpi tibreakeissa. Ei siitä mihinkään pääse. Ero ykkös- ja kakkostilan välillä on aika suuri sekä ATP-pisteissä että rahapalkinnossa, mutta ihan kuten Roland Garrosillakin, kokonaisuutena tämä oli jälleen hyvin onnistunut turnaus. Onnittelut siis siitä!

  Ensi viikolla on taas luvassa kovia otteluita Eastbournessa. Tsemiä!

  • Jep, kentällä ero voi olla tosi pieni, mutta pisteissä ja rahassa mitattuna finaalit kannattaisi kyllä voittaa 😅

   Paremmalla onnella sitten tällä viikolla 💪

 • Onnittelut Harri hienosta turneesta ja kiitos viihdyttävistä hetkistä ruudun äärellä!
  Peliänne on ilo katsella. Onhan sinun otteita tullut seurattua jo melko pitkään, kun neluriasi näki jo kaksarin ohella mm. Talissa parinasi hmm. Molcan tai joku sellainen?
  Niin kyllähän olet kehittynyt huimasti neluri expertiksi.
  Tsemppiä tuleviin turnauksiin!

  • Paljon kiitoksia! On tässä tullut kyllä kehitystä aika paljon viime vuosien aikana. Ja mikä tärkeintä nautinto on säilynyt!

 • Congrats Harri & Lloyd! Pienestä jäi kiinni Henkan nimen lisäksi toisen suomal. nimi pokaaliin. Finaalin eka erä osoitti kuitenkin taas kerran, että talenttia löytyy. Lykkyä tuleviin!

  • Kiitos! On kyllä hienot taulut klubitalon sisälläkin voittajien nimillä. Ensi vuonna sitten meidän vuoro 😎

 • What thrilling entertainment you have both provided this week. amazing. 👏 No doubt disappointed with the final result but there should be no regrets, you left it all out there. 💪 This was the first time watching your matches with commentary. If you’re going to watch back, I’d recommend Prime Video over the BBC. They clearly had basic information about you both last night but did some research and it was much improved today although I’m disappointed this blog wasn’t mentioned. 😁 Annabel Croft and Nick Lester were fascinated by your service technique, low ball toss and extremely fast arm, very effective and your ability at the net was comparable with Jamie Murray, high praise from a Brit. 😉 The story of playing Rome was told in detail with you being woken by your daughter who they showed watching from the balcony. 🥰

  Onwards to Eastbourne and possibly a chance to avenge today’s final. 👍

  • That is so nice to here, thank you for the comment! It was amazing to get so much suppport from the British crowd, can’t wait to play again at Queen’s next year 😀

 • Huh, mikä viikko!
  Nyt sai kyllä penkkiurheilija koko rahalla, kiitos siitä!
  Ja paitsi, että me katsojat saatiin, niin kyllä oli teille huikea suoritus.
  Käsittämätön tsemppi, jonka nurmialustakin sai tuta.
  Olisko ollut teidän paras viikko?
  Tähän mennessä.

  Ja upeet tuuletukset taas, Harri!
  Harryn kannustushuudot oli mahtavia.

  Kiitos ja onnea!

  • Olipahan tosiaan viikko! Aika rankka, mutta sitäkin antoisampi. Ranskan avointen puolivälierä menee kyllä saavutuksena vielä tämänkin edelle, mutta yksi parhaista viikoistahan tämä minun urallani kyllä oli 🤩

 • Viikko viikolta lähempänä se viimeisinkin silaus ja isoimmat pytyt. Tuolla tekemisellä se kyllä tulee. Tänä vuonna on ollut ilo katella teidän matseja ja seurata miten laadukas tekeminen kantaa hedelmää.

  Nythän pelasitte turnauksen päätyyn asti ja myös voititte matsin sunnuntaina, eikös se ole aika lähelle nappisuoritusta? 😀

  Vaikka päivän toinen matsi oli vain melkein täydellistä työtä ja on harmillista että se viimeinen silaus jäi puuttumaan, niin turha jäädä siihen jumittamaan. Neluriksi teillä tuntuu olevan melkein yllättävänkin vahva ote matseista ja myös kovimpiakin pareja vastaan, joten kyllä niitä turnausvoittoja on tulossa. Ei muuta kuin tsemppiä ja täyttä höyryä Eastbourneen ja Wimbledoniin!

  • Isot kiitokset! Paljon on tullut kyllä kehitystä ja kovimmatkin parit joko kaatuvat tai ainakin hävitään tiukalle. Kunhan nyt pidetään sama meno päällä niin eiköhän tästä aika hyvä kausi tule 💪

 • Congratulations on your performance today on the big stage…. it was super to see doubles being played on Centre Court and with a good crowd to support. Glassovaara were suitable competition for Mektic / Pavic (No. 2 Seeds). Despite your opponents having had a couple of days between competitive matches it was Glassovaara who came out fighting – that first set was amazing . Lloyd’s serve and your net play being a winning combination. The second set Mektic / Pavic moved up a gear and although it was a very close 2nd set ending in a tie break and then 3rd set tie break . The opponents just managed to close the points their experience of many big stages and finals giving them the edge. Next time it will be a win for Glassovaara !!!
  Good luck in Eastbourne and also for the draw for Wimbledon – I think your new ranking means you will be seeded ?

  • Thank you, agree with all of your comments 👌 And we will be seeded at Wimbledon which is a nice bonus too 💪

 • Kuperkeikkakuvakin voisi saada ”shot of the day” -palkinnon kun yleisön mainiot reaktiot ja linjatuomarin tyyneys on saatu vangittua – itse gladiaattorin suorittaman akrobatian ohella tietysti. 🙂

  • Oli kyllä yksi parhaista kuvista, mitä minusta on kentällä otettu. On saatu tunnelma kaapatuksi aika täydellisesti 😄

 • Onko palloja tosiaan niin rajattu määrä että tuomarikin joutuu anelemaan niitä takaisin yleisöstä? Entäs jos pallo olisi dipattu jonkun oluttuoppiin? Tai majoneesiin?
  Jotenkin kuvittelisin että yleisöön lyöty pallo saisi mennä matkamuistoksi.

  • USA:ssa katsojat saavat isoissa kisoissa yleensä pitää katsomoon lentäneet pallot. Mutta periaatteessa tennismatsissa omista palloista yritetääb kyllä pitää huolta. 6 palloa on käytössä kerrallaan, ja ne vaihdetaan ensin 7 ja sitten 9 pelatun pelin jälkeen. Jos niistä useampi lentää katsomoon ja jää sinne niin jäljellä olevat pallot kuluvat tietysti paljon nopeammin.

   Toki jos kentältä pois lentänyttä palloa ei löydy tai se kastuu, niin se korvataan vastaavan kuluneella pallolla tuomarin laukusta, mutta harvoin ihan samanlaista palloa saadaan tilalle.

 • Niin hienoa seurata teidän matkaa ja menestystä, onnittelut jälleen upeasta viikosta!

  Olen katsonut viimeisen parin vuoden ajalta varmasti suurimman osan peleistäsi (välillä vain live scorea tuijottamalla) ja yhtä paljon jännitti ensimmäisiä ch-finaaleja katsoessa 😀 Näin seuraajana on niin palkitsevaa katsoa, kun sinusta näkee niin pitkälle, kuinka paljon tämä kaikki merkitsee ja kuinka paljon haluat olla näitä otteluita pelaamassa.

  • Onhan näitä matseja aika paljon tullut pelattua, eli sinullakin varmaan mennyt kymmeniä tunteja niitä katsellessa. Siistiä, että jaksat tsempata!

 • Vamos, onnittelut hienosta viikosta! Tärkeintä on, että teillä Lloydin kanssa kehityksen suunta on oikea, tulokset parantuvat koko ajan. Nauttikaa siellä kentällä, kotikatsomossa kyllä jännitetään niin paljon ettei meinaa nitrot riittää. Onnea ja menestystä taas seuraavaan kisaan ja koko loppukaudelle.

 • Kautta Laajasalon urheilupuiston entisten asfalttikenttien: Hieno suoritus, Mahtavaa, Upeaa! 🎾🎾🎾👍👍👍😊😊😊

 • Huh-heijaa, mikä matsi teiltä ja miten hienoja suorituksia finaalissa ja läpi koko turnauksen👏👏👏
  Olemme todellakin onnekkaita päästä näkemään teidän jatkuvasti kehittyvää ja viihdyttävää peliänne, kiitos siitä!
  JA ONNEKSI OLKOON HIENOSTA TURNAUKSESTANNE!
  Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä palautetta saitte Louis Cayerilta?
  Tsemppiä huomiseen avausmatsiinne Eastbornissa!

  PS. Tuosta sun heittäytymiskuvasta voisi tehdä ison posterin Suomen “Tennis Hall of Fame’n” kokoelmiin. Todella ikoninen kuva ja tärkeällä hetkellä ansaittu piste. Tämä on ilman muuta myös vuoden kuva! Katsojien ilmeet ovat innoissaan, paitsi kivikasvoisella linjatuomari.

  • Oli tosiaan upea turnaus ja finaalikin hieno ottelu. Louisilla oli muutama asia sanottavana varsinkin syöttötyöskentelyn laadun pienestä laskusta matsin aikana, mutta pääosin hänkin antoi tunnustusta vastustajille, jotka olivat erityisesti tie breakeissa upeasti läsnä hetkessä. Ei paljoa ratkaisupaikat heitä jännittäneet.

   Ja tuo valokuva on kyllä upea! 🤩

 • Maksaako kisoihin osallistuminen pelaajalle? Entä jos perheesi on katsomassa (kuten telkkarissakin näkyi vaimosi ja vauvasi😍) maksaako heidän lippunsa vai saako pelaaja tuoda perhettään ilmaiseksi paikalle?

  • Ei maksa osallistuminen ammattilaiskisoihin mitään. ITF ja ATP perivät kyllä vuotuisen jäsenmaksun, joka on ITF:llä joitakin kymppejä ja ATP:lla korkeimmillaan reilut tuhat euroa, mutta erillisiä osallistumismaksuja ei ole.

   Pelaaja saa yleensä oman akreditointinsa lisäksi tuoda ainakin kaksi tiimin jäsentä mukanaan kaikkiin pelaajien tiloihin ja katsomoon, minkä lisäksi matsipäivinä on yleensä mahdollista saada ystäville/perheelle joitakin tavallisia lippuja. Grand Slameissä näiden kanssa on vähän tiukempaa, kun taas pienemmissä kisoissa varsinkin jos on loppupeleissä mukana järjestyy hommat vähän helpommin 😊

 • Kirjoitin jo eilen sen lupaamani romaanin, mutta cybermaailma söi sen. Tyydytään vähän pienempään, kun on saatu pari yötä nukuttua. Teidän lievästi irkkumaiseksi lempinimeksi alkaa vakiintua Glassovaara. Nyt ehdotan että teitä seuraamaan lähtevä lauma nimetään Heliopooliksi (Aurinkopulju). Ruoholla pääset heittäytymään niin paljon kuin sielu sietää ja Englannin nuori toivo Lloyd vetää myös kansaa. Veikkaan että Eastbourn oli todellinen läpimurto!
  Miten paljon Lloydin opinnot vielä vaikuttavat suunnitelmiinne?

 • Hehe, on kyllä hyviä lempinimiä molemmat. Mutta eivät ainakaan vielä ole kyllä pelaajien keskuudessa lähteneet leviämään 😅 Ehkä sitten kun otetaan vielä muutama kisavoitto?

  Lloydin MBA-opinnot alkavat olla loppusuoralla ja enää ihan pari yksittäistä lähiopetusviikkoa on jäljellä. Niidenkin osalta varmasti kuitenkin selvitään hyvin.

Comments are closed.