Eastbourne ATP250 R16, Heliövaara/Glasspool –  Göransson/McLachlan 7-6(3), 6-7(9), 10-4

Jes, voitolla lähti käyntiin myös tämän viikon kisa Eastbournessa. Odotusten mukaisesti helpolla emme kuitenkaan päässeet, vaan voittoon tarvittiin täydet kolme tie breakia. Toisen erän peräti yhdeksän menetettyä ottelupalloa olisivat joku toinen päivä voineet vähän jäädä harmittamaan, mutta nyt keräsimme itsemme hienosti kolmanteen erään, ja pääsemme huomenna pelaamaan semifinaalipaikasta paria Murray/Soares vastaan.


Queen’s Clubilla loppui pelit vasta sunnuntaina alkuillasta, joten jäimme suosiolla vielä Lontooseen yöksi ja jatkoimme matkaa Eastbourneen vasta maanantaina. Eastbourne sijaitsee reilut 100 kilometriä Lontoosta etelään Englannin etelärannikolla, ja paras tapa taittaa matka oli junalla Lontoon Victorian asemalta. Kisa järjesti myös bussikuljetuksen aikaisemmin viime viikolla, mutta maanantaina menijöitä ei luonnollisesti kovin montaa ollut. Lloydin autoon ei myöskään ihan koko meidän porukkamme millään mahtunut. 😊


Alla oli kahdeksan päivää tennistä ja aika rankka viikonloppu, joten päätimme luottaa siihen, ettei pallotatsi mihinkään katoa, vaikka jättäisimme maanantain treenit kokonaan väliin. Eastbournessa pallot ovat täsmälleen samat kuin Queen’sissä ja ruohokaan tuskin eroaa merkittävästi, joten tuntuman hakemiseenkaan ei tarvinnut erityisesti panostaa. Jos ja kun tarkoitus on mennä täälläkin pitkälle, niin turha sitä on itseään ennen kisaa väsyttää. Kisassa pelataan kaiken lisäksi finaali jo perjantaina, joten matseja on ohjelmassa parhaimmillaan joka päivä tiistaista perjantaihin.Keholle yksi vapaapäivä pallon lyömisesti teki varsin hyvää, ja mielikin oli tänään aamupäivästä virkeä, kun pääsimme bollaamaan Eastbournen kisakentälle ensimmäistä kertaa. Queen’s Clubin golfviheriöitä muistuttavat yhdet maailman parhaista ruohokentistä olivat ehkä vähän hemmotelleet meitä pilalle viime viikolla, sillä nyt hieman pidemmäksi leikattu kenttä tuntui jotenkin raskaalta sekä aika matalapomppuiselta. Virhepomppuja ei kuitenkaan juurikaan täälläkään tule, joten kentät ovat siinä mielessä kyllä erinomaisessa kunnossa. Ruoho vain jätetään tarkoituksella hieman pidemmäksi, mikä suojaa kenttiä kulutukselta.


Kuten viime viikolla tuli todettua, syöttö ja palautus tuntuivat olevan ne tärkeimmät lyönnit tälläkin kertaa. Ensimmäinen erä Göransson/McLachlania vastaan sujui pääosin syöttäjien komennossa, vaikka saimmekin ihan erän lopussa yhden murtopallon. Sen Göransson kuitenkin selvitti, ja edettiin tie breakiin. Löin siinä kaksi erinomaista palautusta, ja kun syöttökin kulki lähes täydellisesti, niin tilanne oli pian 6-1. McLachlan selvitti kaksi ensimmäistä eräpalloamme syötöillään, mutta kolmas Lloydin syötössä toi ratkaisu 7-3.

Toisessa erässä homma jatkui samaan malliin syöttäjien komennossa. Yritimme pitää energiat ylhäällä ja mielestämme onnistuimmekin siinä vähintään kohtuullisesti. Minun syöttövuoroni 3-3 -tilanteessa jouduttiin pitämään no-ad -tilanteen kautta, mutta muuten syöttöpelimme oli vahvaa. Palautuksissa emme sen sijaan oikein päässyt paikoille ennen kuin 6-5 -johdossa pelasimme kolme erinomaista pistettä saaden Göranssonin syötössä aikaiseksi 0-40 -tilanteen ja neljä ottelupalloa. Ei kuitenkaan kelvannut, vaan Göransson pelasi useamman erinomaisen volleyn sekä pari hyvää syöttöä ja onnistui pitämään.

Toisen erän tie break lähti ensimmäisen tapaan meiltä erinomaisesti käyntiin siirtyessämme minibreikilla johtoon 1-1 -tilanteessa. Pitkään näytti siltä, että tuo minibreikki riittää voittoon asti, sillä vaikka vastustajat hoitivatkin kaksi ottelupalloamme 6-3 -johdossamme niin 6-5 -tilanteessa pääsin itse syöttämään. Ykkönen ei kuitenkaan osunut ruutuun, ja kakkossyötön jälkeinen volley oli aavistuksen kesy siten, että McLachlan pääsi ratkomaan verkolta. Jatkoimme kuitenkin taistelua ja saimme uudet ottelupallot vastustajien syötöissä vielä 7-6 ja 9-8 -johdoissakin, mutta ei kelvannut edelleenkään. Ja sitten lopulta 9-10 -tilanteessa ykkösvolleyni karkasi hieman leveäksi ja kolmanteen erään jouduttiin. Harvoin on tullut hävittyä erä, jossa on ollut 9 eräpalloa, mutta nyt tuli sekin koettua. Ei meillä mitään avopaikkoja ollut yhdessäkään, mutta luulisihan sitä, että jonkun niistä olisi pystynyt voittamaan.

Kanttia siis hieman koeteltiin, mutta onneksi sitä löytyi. Kolmannen erän tie breakissa vaihdettiin alkuun parit minibreikit mieheen, mutta puolessa välissä saimme vihdoin ison vaihteen päälle. Onnistuimme lukemaan vastustajien syötöt erinomaisesti ja laitoimme ison paineen heidän ykköslentolyönteihinsä. Ja tällä kertaa positiivinen vire kantoi loppuun asti. Kymmenes ottelupallo tuotti vihdoin tulosta lähes kahden tunnin pelin jälkeen.

Mielestäni päivän matsi oli varsin hyvä suoritus olosuhteet huomioon ottaen. Fokus pysyi yllä erinomaisesti alusta loppuun asti, mikä ei aina ole itsestäänselvyys pitkän viikon jälkeen seuraavan kisan avausottelussa. Syöttöpeli oli loistavaa toisen erän tie breakin paria missattua ykkössyöttöä lukuun ottamatta emmekä taaskaan hävinneet omaa syöttövuoroamme. Palauttaminen hyvin syöttäviä vastustajia vastaan on ruoholla yksinkertaisesti todella vaikeaa, eikä murron saaminen ole kovin helppoa. Toisen erän viimeisessä gamessa olisimme kyllä breikin ansainneet, mutta tällä kertaa se jäi tulematta.

Edelleen haluan myös olla ylpeä siitä, että vaikka toisen erän yhdeksän ottelupallon jälkeen hävisimmekin, niin se ei näkynyt pelissämme kolmannessa erässä mitenkään. Tsemppasimme edelleen piste kerrallaan ja pysyimme positiivisina. Uskalsimme pelata rohkeasti ja hakea ratkaisuja tappiota pelkäämättä. Vahvan syöttötyöskentelyn lisäksi tuo oli minusta tämän päivän parasta antia.

Huomenna tarvitaankin sitten taas vahvaa pelaamista monella osa-alueella, kun vastaan tulee tuttu kokenut pari Murray/Soares. Kohtasimme heidät tänä vuonna sekä Australian avoimissa että Acapulcossa, ja voitot noista matseista ovat 1-1. Verkkopelin tuo tiimi taitaa todella hyvin, mutta syöttö- ja palautuspelissä toivon meidän pystyvän huomenna tekemään eroa. Eikä meitä tiimihengessäkään kyllä tulla voittamaan.

Matsimme on huomenna ohjelmassa samaan aikaan kuin tänään, eli päivän kolmantena matsina paikallista aikaa kello 11 alkaen. Kenttäkin on sama numero 5, joten koko päivän voi rakentaa samaan malliin kuin tänään. Matsin jälkeen ei kuitenkaan toivottavasti tarvitse tämän päivän tapaan käydä doping-testissä tai kisatohtorilla puhdistamassa heittäytymisistä tulleita jalan haavoja… 😅 Vamos!

10 thoughts on “Eastbourne ATP250 R16, Heliövaara/Glasspool –  Göransson/McLachlan 7-6(3), 6-7(9), 10-4

 • No niin, tulihan se blogisi sieltä! Oli hyvä lukea analyysisi matsista, sillä pystyin seuraamaan sitä vain livescorehunter.com tulospalvelun kautta. Eli Eurosport Player ei valitettavasti näytä näitä matseja.

  5-6 tilanteessa kakkoserässä vastusajan syöttäessä näin, että teillä tosiaan oli peräti 4 peräkkäistä ottelupalloa, mutta en voinut mitenkään tietää millä tavalla ne hupenivat. Samoin tarkkailin jo varsin tyytyväisenä 6-3 johtoanne tiebreakissa, mutta eipä vain katkennut siinäkään. Ja vielä ne pari muutakin paikkaa kakkoserän tiebreakissa ratkaista ottelu!

  Mahdolliset virheet toisessa erässä matsipalloissa on kuitenkin varmasti kaikkien fanien puolelta ”anteeksiannettu”, sillä otteluhan päättyi kuitenkin hienosti voittoon, mikä on tärkein pääasia. Eli varmasti teitä molempia otti rankasti päähän menettää peräti yhdeksän matsipalloa, mutta siitä huolimatta onnistuitte taistelemaan matsin kotiin supertiebreakissa! Se osoittaa vahvaa henkistä kanttia.

  Mitä nyt olen näitä nelureita seurannut, niin on jäänyt sellainen kutina, että ATP:n pääkiertueella ei kertakaikkiaan vain ikinä ole mitään heittopusseja vastustajina, jos niitä on edes Challenger tourillakaan. Taitavia pareja riittää ja taso on korkea. Voitot ratkeavat siis usein hyvin pienillä asioilla kuten olet kirjoittanutkin. On hyvä, että teillä on realistinen asenne vastustajia kohtaan ettekä lähde ns. soitellen sotaan ketään vastaan. Ensimmäisen kierroksen ottelunne oli kaukana helposta, mutta hyvin tsempattu!

  Tsemiä otteluun paria Murray/Soares vastaan! VAMOOOOSSSS! 😀

  • Ei valitettavasti tosiaan kovin helposti ole livekuvaa näistä peleistä saatavilla. Ja live scoren kautta se vasta jännittääkin! 😅

   Onneksi voitto kuitenkin lopulta tuli, sillä vastapuolellakin pelattiin hyvä matsi. Ei tietenkään mitään helppoja vastustajia ole tällä tasolla yhtään tulossa vastaan, Göransson ja McLachlankin olivat molemmat viime vuoden Wimbledonissa kahdeksan joukossa eli ruohotennistä osaavat varsin hyvin!

 • Eikä VeikkausTV suostunut näyttämään myöskään kyseistä ottelua vaikka samalta kentältä näytettiin aikaisempia. Hyvin taas valittu! Eikö ne yhtään pysty valikoimaan mitä saavat näytettäväksi?
  Tänäänkin on taas monta WTA Eastbourne-ottelua ohjelmassa…

  • Kieltämättä tosi harmillista tämä ATP250-kisojen seuraamisen vaikeus. Kuulemma ensi vuonna pitäisi tilanne parantua, kun TV-oikeuksien hallinta siirtyy kisoilta itseltään ATP:lle. 🤞

 • Very disappointed to find that Amazon Prime and BBC did not show the men’s doubles from Eastbourne and yet were showing other matches. Amazon Prime showing the women’s doubles. I did manage to watch you on a gambling site !!. As an avid fan of doubles this is one of the only ways we can watch the game. The opponents , both experienced doubles players especially McLachlan put up a good fight, . Like you , I believe that you could have closed the match out in the 2nd set , the last game before the tie break and then the 2nd set tie break itself. Perhaps just getting used to the grass in Eastbourne or a bit of tiredness from such a packed weekend and travel. Anyway you both came good, held your nerves and took the third set tie break and deserved the win. Although I did notice there was a medical time out shown for a little period in one of the tie breaks for yourself. Was it cramp ? Good Luck against Murray & Soares today.

  • I know, very unfortunate how these ATP250 doubles matches are not really shown anywhere except some betting sites. TV rights issue is what they keep telling us players.

   Anyway, super happy to get the win and no need to worry about any injuries. It was just some bleeding that needed to be stopped before play could continue.

 • Mikä ei tapa – se vahvistaa! Nyt pääsitte kaunistelemaan MTB tilastojanne. Sekö oli ajatus?
  Onnea tämänpäiväiseen!

 • Hermot piti ja joukkue teki sen taas!
  Kiitos kattavasta analyysistä. Oli kiva kuulla mitä siellä tapahtui, kun seurasin tällä kertaa livescoresta.

 • Kiitos taas hyvästä blogistasi ja onneksi olkoon eilisestä Eastburnin voitosta!

  Vaikka moneen kertaan me seuraajat olemme sanoneetkin, on pakko vielä todeta, kuinka ainutlaatuisella analyyttisellä tavalla avaat tiiminne pelejä, valmistautumista seuraavaan matsiin sekä myös perheesi arkeen.
  Vaikka eilenkään ei päässyt näkemään matsianne kuin numeerisesti seuraamalla, pääsee blogisi lukemalla hienosti ottelutapahtumiin ja tunnelmaan mukaan.

  Tiiminne kehityskaari viime ja tällä kaudella on kyllä ollut mahtavaa seurattavaa. Rooman, Pariisin, Queensin kisojen menestykset sen ovat näyttäneet. Ja ranking sen kun nousee kohisten. Taisi olla viime vuonna, kun monet meistä seuraajistasi ennustimme sinun nousevan pian Top 20 -joukkoon. Tiiminne nykymenolla se on todella lähellä ja uskallan veikata, että hetken päästä tiiminne on aivan kärkipaikoilla.

  PS. Katsoin just vielä uudelleen sinun huikean kuperkeikka-crossiohituksen Queensin finaalissa. Siinä huippuesimerkki tiiminne työmoraalista, reaktionopeudesta, heittäytyiskyvystä ja ällistyttävästä pelinlukutaidosta ja peräänantamattomuudesta !!! 💪💪💪. Se kyllä sytytti Queensin yleisön ja kaikki katsojat ruutujen ääressä. 👍👍👍 tämän päivän Murray/Soares -matsiin!

Comments are closed.