Eastbourne ATP250 QF, Heliövaara/Glasspool – Murray/Soares 4-6, 5-7

Ei ollut valitettavasti tänään meidän päivämme Eastbournessa. Pelasimme Lloydin kanssa matsin aikana vuorotellen huonot jaksot, eikä siihen tänään yksinkertaisesti ollut varaa. Tämä viikko jäi siis vähän lyhyemmäksi kuin olisimme toivoneet, mutta ei kai sitä aina voi olettaa päätyyn asti pääsevänsä. Katse siis eteenpäin ja kohti yhtä vuoden kohokohdista, Wimbledonia.

Eastbournessa päivä valkeni kauniin kesäisenä, vaikka tuuli hieman lisääntyikin eilisestä. Aurinko paistoi ja linnut lauloivat, ja fiilis oli kohdallaan kävellessäni noin vartin matkan hotellilta kohti Devonshire Parkin kenttiä. Bollauskin sujui rutiinilla ja lounaan jälkeen oli aika astua kentälle.Oma matsimme alkoi kuitenkin tosi huonosti, sillä Lloydin ykkössyöttö ei meinannut osua ruutuun, enkä minä saanut houkuteltua palloja itselleni verkolla. Jouduimmekin heti murron takaa-ajoasemaan ensimmäisestä puoltenvaihdosta lähtien. Kentällä oli pelattu ennen meitä jo kaksi nelinpeliä samana päivänä, ja jotenkin tuntui, että varsinkin syöttöruudut oli tallottu sen verran epätasaisiksi, etteivät syötöt oikein tahtoneet pompata ollenkaan niin kuin piti. Samaa valitusta kuului myös vastapuolelta kenttää, joten emme olleet yksin ongelman kanssa. Osin tästä johtuen vitimme lopulta vain kolme pistettä vastustajien syötöissä avauserässä, ja niinpä tuo ensimmäisen gamen murto riitti heille, 4-6.

Toisessa erässä yritimme kovasti tsempata itseämme pysymään positiivisina, mutta hyvät suoritukset eivät meinanneet mitenkään saada seuraa toisista hyvistä suorituksista. 2-1 -tilanteessa Soares mokasi syötössään pari pistettä, mutta no-ad -tilanteen palautukseni jäi verkkoon. Oma syöttövuoroni 3-3 -tilanteessa meni myös 40-40 -tilanteeseen asti, mutta selvitimme sen ja pysyimme johdossa. 5-4 -johdossa pelasimme vihdoin kolme hyvää pistettä samaan palautusvuoroon, mutta se ei vain riitä kuin pisteitä pitäisi voittaa neljä. Saimme tuossa gamessa kaksi eräpalloakin, mutta mokasimme kumpikin niissä Lloydin kanssa kakkossyötön palautuksen, mikä nyt on rehellisesti sanottuna aika kehno suoritus, vaikka virhepomppuja onkin helppo syyttää.

Ja 5-5 -tilanteessa ottelu sitten ratkesi, kun Murray pelasi pari hienoa pistettä verkolta ja lopulta murtopallossa kakkossyöttöni napsahti verkkonauhasta leveäksi. Eikä meiltä löytynyt enää taikatemppuja ottaa murtoa takaisin, joten voitto lopulta kokeneille vastustajille reilussa tunnissa 4-6, 5-7.

Suoraan sanottuna matsin jälkeen otti päähän ja raivostutti paljon enemmän kuin esimerkiksi Queen’s Clubin finaalin jälkeen. Jotenkin nyt tuntui, etten vain yksinkertaisesti saanut parastani irti. Pelasin noin puolitoista erää ihan kohtuullisesti, mutta en pystynyt kuitenkaan muuttamaan ottelun kulkua positiivisempaan suuntaan Lloydin vähän hakiessa lyöntejään. Toiseen suuntaan ottelun kulun muuttaminen sen sijaan onnistui helposti. No-ad -pisteisiin palautusvirheet ja vastustajien murtopalloon kaksoisvirhe. Voi voi.

Olikohan se sitten jotain hienoista väsymystä, mutta tänään pelistämme puuttui paras terävyys. Vastustajat pelasivat kyllä taktisesti fiksusti, ei sitä toki sovi kiistää. Mutta pääsimme kuitenkin heidän syöttöihinsä ihan hyvin käsiksi, ja siksi tuntui, että murtoja olisi pitänyt pystyä ottamaan. Olimme ehkä verkolla myös pari kertaa vähän varovaisia ja varsinkin Murray onnistui kääntämään useamman taistelupisteen voitokseen. Ja lisäksi Soares palautti kyllä tiukoissa paikoissa todella hyvin. Ja noihin tiukkojen paikkojen pisteisiin tämä ottelu kyllä kaatui. Vastustajat hoitivat niissä oman tonttinsa kunnialla, mutta meille tuli niihin lähinnä epäonnistumisia.

No mutta, ei saa mennä liian negatiiviseksi, vaikka tappio aina harmittaakin. Taas kerran oli kuitenkin vastassa muutaman vuoden takaisia maailman ykkösiä, joten kyllähän he neluria osaavat parhaimmillaan aika hyvin pelata edelleen. Meillä ei selvästikään ollut paras päivämme, mutta saimme silti toisessa erässä eräpallojakin aikaiseksi. Ja ehkä tästä matsista voi taas oppia jotakin. Ainakin sen, että joka matsissa pitää olla tällä tasolla mahdollisimman täydessä tikissä, jos meinaa voitosta taistella.

Wimbledonissa huippuvire on taas tavoitteena, joten nyt on hyvä hetki ottaa pieni huili ennen kuin valmistautuminen ensi viikkoon käynnistyy. Vaimo ja vauva käyttävät tilaisuuden hyväkseen ja lentävät torstaina kotiin Suomeen juhannuksenviettoon, mutta minä jään luonnollisesti tänne Englantiin. Paikallisten junalakkojen takia tulimme jo nyt saman tien matsin jälkeisenä iltana Lontoon Gatwickin lentoasemalle hotelliin, josta Helsingin koneeseen on huomenna helppo siirtyä.

Omalla kohdallani torstai on varmasti turistipäivä, mutta viimeistään perjantaina suuntaamme paikan päälle saapuvan fysiikkavalmentajani Erikin kanssa Wimbledoniin tennispyhättöön ottamaan paikat haltuun toivottavasti seuraavan parin viikon ajaksi. Sillä kyllähän Wimbledonissa tavoitteena on mennä pitkälle ja vaikka päätyyn asti. 💪

26 thoughts on “Eastbourne ATP250 QF, Heliövaara/Glasspool – Murray/Soares 4-6, 5-7

 • En ollut tilaisuudessa nähdä ottelua, mutta onneksi on tämä syväanalyysisi kuvaamassa olennaisen. Aina ei voi olla parhaimmillaan, se vaan on tosiasia. Onneksi on aina seuraava ottelu, ja siinä olette taas cooleja, päättäväisiä ja Hyvä Tiimi! Hitunen onneakin tarvitaan, ja ties vaikka kuperkeikkojakin; paikallinen yleisö voi niitä suorastaan vaatiakin, kun pääsivät hyvän makuun 🙂

 • Itseasiassa vähän yllätyin, että jatkoitte Eastbourneen heti edellisen kisan jälkeen. Toki samoilla hoodeilla ja sama alusta, mutta henkista latausta syötiin isolla kauhalla Queensissä eli tuo päätyyn asti meno siellä ja vaiherikas semi veivät varmasti energiaa. Nyt välillä jotakin muuta kuin tennistä kuten kirjoititkin ja sitten sopivin portain fokus Wimbledonin ekaan matsiin. Nollaus, kropan huoltoa ja sitten rakennatte (kuten ennen Queensiä) ruohopelinne kasaan pala kerrallaan. Varmaan Wimpeliin syttyy kyllä kun H-hetki lähestyy 👊👊

  • Jep, toki Eastbourne oli alusta asti ohjelmassa, sillä ei välttämättä oletettu menevämme finaaliin Queensissä. Ja kun täällä päin oli niin samalla meiningillä pystyi jatkamaan. Mutta ehkä esim. USA:n reissua loppukesälle miettiessä pitää pohtia jättääkö jonkun viikon suosiolla pelaamatta.

 • Harri, vaikka tappio harmittakin niin onhan se henkisesti ja fyysisesti kovaa pelata 2 kisaa/viikkoa aivan huipputasolla ja hieman huonompaan päivään ei ole varaa varsinkin kun vastassa on kuitenkin huippu pari. Eli hyvä asia on se että ehditte latautua Wimbledoniin ihan eri tavalla ja uskoisin että se on tarpeen. Siis joskus tappiokin voi olla positiivinen asia ja ensi viikolla taas uusi mahdollisuus.

  • Jep, ei oteta siis liikaa stressiä tästä tappiosta, vaan ajatellaan se positiivisena juttuna Wimbledonia silmällä pitäen. 💪

 • ”Need a bigger court!”. 😁 Such fine margins as ever in doubles. 🧐 Take one of the 2 set points and it could have been so different. After a hectic couple of weeks it gives time to rest and get ready for Wimbledon. Speaking of which, what chance of playing mixed there? I assume Lloyd will receive a WC but have you been approached by prospective partners or made approaches yourself? Heather Watson has had success in the past with a Finn 😉. Lloyd is an ex-boyfriend of Heather so maybe he could put in word or then again not. 😅

  I see Schwartzman and Martinez had items stolen from the Hotel you were staying at in Eastbourne, I hope you weren’t similarly affected.

  • Yes, getting ready for Wimbledon is the priority now. And I am sure we will have a great preparation. 💪

   I have thought about mixed doubles but not fully decided quite yet. On the other hand I want to have full focus on the men’s doubles but on the other hand mixed doubles would bring some more prize money and new experiences. But as of now the biggest problem is to find someone to play with! I would probably need to find someone inside top50 to be sure to get in and to be honest I don’t know anyone on the women’s circuit. And I guess Heather plays with another Brit this time! 😅

   Also, we only arrived in Eastbourne after the thefts had happened. So luckily we were not affected even if we stayed at the same hotel.

 • Ymmärrän hyvin, että harmittaa. Tässä on faninakin oppinut odottamaan komeita voittoja, mutta kuten toteat, aina ei vain saa huippusuoritusta irti. Mutta onhan kehitys isossa kuvassa ollut huikeaa! Viime kaudella kolusitte CH-kisoja ja marraskuussa kauden päättyessä yhteisranking oli 140:n paikkeilla. Arvelit vastauksena kysymykseeni silloin, että ”Grand Slamit ja suuri osa ATP250-kisoja olisivat mahdollisuuksien rajoissa yhteisrankingilla 140, mutta ATP500 ja ATP1000 -kisoihin on kyllä vielä matkaa.” Ja mikä on tilanne vain puoli vuotta myöhemmin, ranking 72, kaikki turnaustasot saavutettu ja sijoitettuna pelaajana Wimbledoniin!!

  Onhan tätä ollut kaiken kaikkiaan hienoa seurata.

  • Todellakin! Ja kyllähän tuota viimeksi eilen Lloydin kanssakin puhuttiin, että matka on puolessa vuodessa ollut ihan mieletön. Australian avoimiin olimme kolmanneksi viimeinen pari sisällä ja nyt lähdemme Wimbledoniin sijoitettuna pelaajana, wow!

 • komppaan edellisiä kirjotuksia, eli ehkä pieni lepi ja harjottelu ennen wimpeliä tekee vain hyvää 👍kaaviot julkaistaan wimpelin sivujen mukaan huomenna, en malta odottaa 😉

  semmoinen kysymys muuten, että oletko ajatellut vaihtaa blogisi kieltä englanniksi vai jatkaa kotimaisella? täällä näkyy enenevissä määrin lontoonkielisiä kommentteja, eli blogisi herättänee kiinnostusta sitä mukaan kun menestystä tulee, ja varmaan lukijoita olisi tulevaisuudessa enemmän englanniksi. toki itse toivon että suomella mennään, kun töissä joutuu jo tarpeeksi englantia lukemaan 😁

  • Jep, pari kevyempää päivää tulee nyt tarpeeseen. 👍

   Olen kieltämättä saanut muutamia pyyntöjä kirjoittaa blogia englanniksi, mutta jotenkin se ei vielä ole minua sytyttänyt. Ei kielen vaihtaminen varmasti isokaan ongelma minulle olisi, mutta kyllähän omalla äidinkielellä aina saa rikkaampaa tekstiä aikaiseksi. Ehkä sitten, jos joku firma/henkilö alkaisi maksaa siitä, että kirjoittaisin mieluummin englanniksi… 😁

   • juurikin näin, samaa mieltä, kyllä sitä omalla äidinkielellään ilmaisee itseään paremmin 😊 ja voihan englanninkieliset pistää tekstisi translatoriin 😁 no jos tätä menestystahtia jatkatte niin eiköhän joku alkaisi maksaa 😉

    • Jos Blogi olisi englanninkielinen, niin itse en ymmärtäisi montaakaan sanaa siinä vaiheessa..!! 🙂

    • …laita teksti molemmilla kielillä?!?! Syötä teksti google-translatoriin ja editoi vähän ja laita se suomalaisen tekstin perään…!!!??? 🙂👍🎾

     • Siinä riittäisi kyllä aika paljon hommaa, sillä ei se Googlen translator vielä ihan virheetöntä tekstiä osaa kääntää. Mutta ehkä sekin koko ajan kehittyy. 😎

     • I shouldn’t worry about writing your blog in English, I can understand most of what you write through online translators which, although not perfect are good enough to get the gist of it.

 • Oikeesti vain hyvä että tuli tämä keskittymistauko. Eilen pisti silmään teidän niukasti pitkät/leveät palautukset. Mentiinkö riskillä kun vastustaja oli niin vaarallinen verkolla? Viimeisen pelin palautitte sitten varman päälle…
  Onko sinulla tilastoja pisteiden pituudesta eri alustoilla?
  Kaikki latingit Wimbledoniin!

  • Jep, vähän turhan paljon tuli palautusvirheitä meille Murray/Soaresia vastaan. Virhepomppuja tuli paljon, mutta kyllä vastustajat myös syöttivät hyvin ja peittivät verkolla monesti juuri oikein palautuksemme. Mutta ei se tilastojenkaan valossa hyvä päivä meiltä palautuksien osalta ollut:

   Harri:
   1. syötön palautukset kenttään 15/20, joista voitettuja pisteitä 3
   2. syötön palautukset kenttään 4/8, joista voitettuja pisteitä 1 (lisäksi 4 kaksoisvirhettä)

   Lloyd
   1. syötön palautukset kenttään 9/14, joista voitettuja pisteitä 2
   2. syötön palautukset kenttään 3/10, joista voitettuja pisteitä 2 (lisäksi 1 kaksoisvirhe)

   Pisteiden pituudesta minulla ei valitettavasti ole tilastotietoa tähän hätään.

 • Not the result that you wanted , Bruno and Jamie were always going to be tough , although if you and Lloyd had been on your top form you would have had the win I’m sure. On the positive I did see that you had 5 Aces compared to 0 from opponents . But I don’t think it’s such a bad thing to have a competitive match break before Wimbledon. Joe / Rajeev, Wes / Neal withdrew from Eastbourne after Queens probably just to keep the eye on the prize of Wimbledon and I think it’s probably a silver lining that you have not gone so deep at Eastbourne and can now focus totally on Wimbledon . Even though there are no ranking points this year 😢😢 it is still a very prestigious and much loved tournament with fans and players. Hopefully you have a good draw today .

  • Ihan mielenkiintoinen kaaviohan tuo on. Kirjoitteleb sunnuntaina vähän tarkemmin ihan kunnon postauksessa 💪

 • Hienot viikot takana, vaikka Murray / Soares paria vastaan niukka tappio tulikin.
  Wimbledonin kaavio näyttää teidän osalta yllättävän hyvältä, vaikkakin helppoja pelejä ei tämän tason turnauksissa ole yhtäkään luvassa.

  Oletko jo tehnyt päätöstä mixed doublesin osallistumisen osalta? Olisi hienoa nähdä jälleen suomalaisväriä myös mixedin puolella.

  Joka tapauksessa on äärimmäisen hienoa seurata jälleen Suomalais menestystä atp tenniksen huipputasolla.

  Tsemppiä Wimbledoniin!

  • Kiitos! Kyllähän mixty edelleen on mielessä ja pohdinnassa. Mutta ensin pitäisi löytää sopiva pari ennen kuin uskaltaa sanoa pelaavansa 😅

   • Ilmeisesti nyt ollut ”trendinä” laittaa ig-storyyn että ettiikö joku paria tai haluaisi pelata kanssani sekanelinpeliä, kannattaa ehkä kokeilla 😀

Comments are closed.