Wimbledon – Avausottelu keskiviikkona

Viimeistelytreenit on nyt tehty, ja on aika kaivaa matsikamppeet valmiiksi. Ensimmäisen kierroksen ottelumme paria Gaston/Musetti vastaan on nimittäin ohjelmassa huomenna keskiviikkona päivän viimeisenä otteluna kentällä 9. Kyllähän tätä onkin jo odotettu!Oma fokus on kuitenkin ollut pääasiassa omissa jutuissa, ja viimeiset pari päivää treeniä ovatkin sujuneet tuttuun tapaan paljon treenipisteitä pelatessa. Olemme päässeet vetämään harjoituseriä muun muassa Koolhof/Skupskin, Mahut/Roger-Vasselinin, Patten/Cashin, Monroe/Smithin sekä Saville/Middelkoopin kanssa. Aika monipuolinen kattaus vastustajia siis tullut kohdattua treeneissä, ja onpa mukana ollut sopivasti myös pari vasuriakin. Vasuri kun tulee ensimmäisessä ottelussa vastaan.

Lontoon sää on ollut tavallista selvästi tuulisempi oikeastaan koko täällä Wimbledonissa olomme ajan, joten treeneissä on pitänyt kiinnittää tavallista enemmän huomiota tarkkaan liikkumiseen ja hyvään osumaan. Nelinpelissä tuulta voi kuitenkin käyttää myös hyväkseen, sillä parilla on vapaus valita kumpi pelaajista syöttää kummasta päädystä. Meille Lloydin kanssa parhaiten tuntuu toimivan se, että minä syötän sivutuulen tapauksessa oikealta vasemmalle suuntautuvaan tuuleen ja kentän suuntaisen tuulen tapauksessa myötätuuleen. Näin saadaan meidän molempien syöttöihin suhteellisesti paras mahdollinen hyöty, sillä minä saan käytettyä hyvää sivukierresyöttöäni, kun taas Lloydilla on painava syöttö, joka puskee tuulen läpi vastatuuleenkin ongelmitta.

Huominen ottelumme ei ole auringon kannalta pahimpaan aikaan keskipäivällä, mutta senkin osalta olemme Lloydin kanssa onneksi hieman erityyppisiä syöttäjiä. Minulla ei ole yleensä mitään ongelmaa syöttää aurinkoa vasten niin kauan kuin aurinko pysyy yhtään keskikohdasta vasemmalla. Tämä on tilanne normaalilla etelä-pohjoissuuntaan rakennetulla kentällä aamupäivisin. Lloydia ei puolestaan haittaa keskikohdasta oikealla puolella silmään paistava aurinko, sillä hän nostaa pallon enemmän päänsä päällä. Lloyd voi siis syöttää ilman ongelmia puolenpäivän jälkeen aurinkopuolelta.

Vastustajaparillamme on huomenna tuulen ja auringon osalta se etu, että toinen pelaajista eli Gaston on vasuri. Olen nähnyt hänen pelaavan lähinnä kaksinpeliä, jossa pienikokoinen ranskalainen käyttää pehmeitä käsiään muun muassa stoppareiden lyömiseen enemmän kuin juuri kukaan tourilla. Hänellä on myös kyky kontrolloida pallon pituutta peruslyönneissään todella hienosti. Nelinpelissä luovuus on toki tärkeää, mutta ruohokentällä tarvitaan myös tulivoimaa varsinkin syöttöihin. Sitä Gastonilla ei välttämättä ole niin paljoa, joten hänen syöttöihinsä tulemme varmasti iskemään palautuksillamme aggressiivisesti.

Italialainen Musetti sen sijaan saa taitavien käsiensä lisäksi palloon myös vauhtia vähintään riittävästi kummaltakin puolelta. Pelasimme häntä vastaan Marrakechissä huhtikuun alussa, jolloin hän pystyi varsinkin rystyltä lyömään monipuolisesti ja lisäksi syöttämään tehokkaan tarkasti. Etukäteen ajateltuna Musetti onkin vastustajistamme se vaarallisempi, sillä edellisessä kohtaamisessamme hän ei myöskään aristellut ottaa verkkoa haltuun väliin menoillaan. Täytyy siis alusta alkaen palauttaa Gastonin syöttöjä rohkeasti linjaa pitkin, jotta Musetilla on sellainen tunne, ettei hän uskalla liikaa mennä väliin.

Taktiikat on siis hiottu, ja kun treeneissäkin hommat ovat sujuneet, niin kaikki alkaa olla valmista huomista varten. Nyt vielä yhdet hyvät yöunet alle niin jaksaa sitten pelata tarvittaessa vaikka viisi erää huomenna. Kaikki jätetään kentälle mitä irti saadaan, mutta toivotaan tietysti samalla, että kisat jatkuvat vielä ensimmäistä kierrosta pidemmällekin. Vamos!

8 thoughts on “Wimbledon – Avausottelu keskiviikkona

 • olipa mielenkiintoista lukea että jopa tuulia otatte näin tarkasti huomioon 🙂 eli on kyllä vimpan päälle valmistelut. onnea huomiseen matsiinne, toivottavasti edelliset eivät veny että pääsette säälliseen aikaan kentälle! en malta odottaa 🤩🇫🇮 eikä varmaan moni muukaan 😉

  p.s. en ehtinyt katsoa emilin matsia tänään, mutta harmi jos tunnelma oli tosiaan noin matala😳

   • no sadehan se taas siellä wimpelissä myöhästyttää päivän alotusta! toivottavasti ei sada enempää, että kerkiäisitte pelata. varmaan päivän vikoilla pelaajilla aina vähän jännitys, että ehtiikö ennen pimeää…

 • Hieman ihmettelen Harri, olimmeko samassa paikassa eilen !! 😂😂 Itse en ole ollut täydemmässä Wimpelissä koskaan !! Yli 100 metrin jono päästä katsomaan Court 3 matseja ja kyllä Emilinkin matsissakin katsomo oli viimeistäkin paikkaa nyöten täynnä.

  Ja Wimpelissä on selvä kohteliaisuussääntö: Karkean unforced errorin jälkeen ei kuulu hurrata Emilin pisteelle. Emme ole todellakaan enää ranskalaisessa barbaaritunnelmissa.

  Tänään kannustamassa teitä … lupaan huutaa vastustajien kahdelle ekalle tuplalle. 😊😊

  • Ja olet oikeassa: maanantai tuntui tyhjältä … johtui säästä … sadetauot eivät ole herkkua, kun paikalliset voivat yhtä hyvin tulla katsomaan matseja aurinkoisina päivinä.

  • Kiva kuulla, että tuo laimea tunnelma saattoi sittenkin olla vain minun omassa päässäni! 🤩 Ehkä tosiaan odotin mielessäni ranskalaista karnevaalitunnelmaa, mutta Wimbledonissa tunnelma rakentuu kieltämättä vähän eri tyyppisesti. Tänään aion kuitenkin itse tuulettaa ihan reilusti joka tapauksessa 😎💪

  • Tänään keskiviikkona loppuu mixtyn ilmoittautuminen. Heather on jo aikaa sitten sopinut pelit Ken Skupskin kanssa, mutta katsotaan jos minullekin joku pari löytyisi. 💪

Comments are closed.